• Kaffegrus

    Umebrudar 2013

    Hej alla

    Kul at läsa att saker går framåt för er. Båda förlovningar, frisörer och allt.

    För mig har det stagnerat ett tag här och planen har varit att jag ska ta nya tag efter nyår. Ja, det är ju nu, det.. Så nu snart ska hotelrum bokas för bröllopsnatten, inbjudningar ska påbörjas, plats för hår och make-up ska avgöras, tärnornas klänningar ska bli klara och präst ska väljas. 

    Jag är lugn och säker på det mesta, men har noll koll på präster! Vet ni någon bra? Hur fungerar det? Kan man ta vem som helst? Blir man tilldelat en och i sådana fall när?

    Tacksam för svar! 


  • Kaffegrus

    Hihi, kaaanske... Oskyldig

    Jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag älskar ju som sagt den klänning jag redan köpt, men klarar inte släppa tanken på en spetsklänning. Och så hittade jag drömmen från Aire Barcelona. Med spets och långt släp. Jag tänker på den hela tiden och vill köpa, men jag är så rädd för att göra samma felet som sist igen: bli helt förälsakd i en klänning för att så bli facinerat av en annan några månader senare.

    Tur att jag inte är med män som med klänningar  Flört

    Fika igen kanske snart?


  • Kaffegrus
    Insanire skrev 2013-01-06 12:31:15 följande:
    Ni blir tilldelade en präst, men ni har rätt att önska. 
    Även om det kanske inte kan bli så (semestrar och annat) så kan ni i alla fall önska en präst. Och man få önska från andra församlingar än den man gifter sig i.
    Vi bor i Tegs församling, gifte oss i tavelsjö och hade en präst från Umeå Maria. :) 
    Tusen tack for svar Insanire Nu känner jag mig mycket lugnare nu som det känns som jag har en viss koll i alla fall. Vi ska i lite Gudstjänster under våren och se om vi faller för någon. Man kanske inte kan bedöma deras vigselprestation där, men man kanske får en känsla i alla fall. Så ska jag ha vissa lite extra i åtanke Flört
  • Kaffegrus
    eml33h skrev 2013-01-08 12:24:04 följande:
    Åh, hade vart superkul att fika med er.. synd att det är 13 mil mellan :/

    Fick bokningsbekräftelse från Svenska Kyrkan häromdan.
    Höll tummarna att vi skulle få en särskild präst, fick dock veta innan jul att han flyttat till Umeå.. depp..
    Döm om min förvåning när hans namn stod på bekräftelsen som vigselförrättare!
    Han skulle tydligen jobba kvar nån månad här och sen börja jobba i Umeå, då kanske nån av er där får honom :)
    Fredrik Juul heter han.
    Å, vad kul att du har fått veta redan Och vilken tur att du fick den du ville ha! Tror hon i telefon sa att vi fick veta närmare sommaren. Typ i april :-S Men det låter ju nästan sjukt. Hoppas jag missuppfattade.. Men så denna Juul är bra då? Vilket datum sade du att du skulle gifta dig?

    Jag är ledig nu på söndag redan. Någon som är fikasugen?
  • Kaffegrus

    Hehe, han låter ju som en coolare präst, ja!

    Men säg till när du kommer till Umeå, så kanske vi får till en fika då också. Är så roligt att ha ansikten på medlemmerna här.

  • Kaffegrus
    Liloot skrev 2013-01-20 21:51:41 följande:
    Hej igen!

    Vi är i fullt sjå att bestämma datum nu. Det lutar mot sista augusti. Men vi vet inte vart vi ska hålla festen. Har ni några tips? Gärna ganska centralt, med låg hyra (typ omöjligt - jag vet!) Men eftersom vi inte har anknytning till någon by känns det konstigt ha festen i någon bygdegård där man knappt varit nångång.. någon som vet om någon bra lokal för ca 80 pers? 
    Tänkte ni göra er egen mat eller kan det vara en restaurant? Sävargården, där vi ska vara, har ingen hyra, men man får beställa mat och dricka genom dem så det blir ju lätt dyrt för 80 pers ändå.. 

    Fabriken tar 8500 för hyra. Det är ju inte jättebilligt, men det är en bra lokal som ger en del möjlgheter. Annars finns det et KFUM(om jag minns rätt)- hus vid Nydala. Det är visst billigt. Men jag minns inte hur man får tag på det, pris eller något Tungan ute Undrar om det var Insanire som var där. Mer info kanske finns i Ume 2011/2012-tråden. 

    Om du känner någon som bor på Nydalahöjd, så finns jo Gröna Villan där också. Vet inte om den rymmer 80 pers dock, men jag tror den är gratis att hyra för de som bor där. Många borättsföreningar har sådana genemsamlokal att hyra u, så hör med dina kompisar om de har något.  

    Man kanske kan hyra läkarvillan uppe vid sjukhuset också. Vet dock inte om det går att hyra på sommaren, men i augusti kanske det går.  
  • Kaffegrus
    eml33h skrev 2013-01-21 07:15:25 följande:

    Nu börjar de brännas.. 40 dagar kvar!
    2 veckor kvar till sista osa, 3 veckor tills jag ska till frissan för provuppsättning..


    I helgen ska det nog provbakas tårta.
    Fick tips av en god vän att köpa laktosfri grädde som heter "luftig visp"
    Vi vill inte ha marsipan/sockerpasta på tårtan och vanlig grädde har ju en tendens att flyta ut lite.
    Vanlig smörkräm är svår att få ordentligt vit..
    Men denna grädden ska tydligen vara rejält hållbar, som nån typ av mousse + att den är vit också.
    Blir spännande :)


    Oj, 40 dagar?!?! Förvånad Det är ju ingen ting! Kuuul! Du är väl den första av oss Umebrudar 2013 som går till altaret. Om jag inte gläomt bort någon. Hihi! 
  • Kaffegrus

    Hur går det för er andra i planeringen då? 

    Jag tänkte kanske vi kunde dela med oss med lite tips eftersom de dyker upp också. Mina är:

    Göstas bilar: för 900kr får du åka runt i en sådan bil. PM om ni vill ha hans nummer

     Jag hämtar massa inspiration härifrån: www.projectwedding.com/biography/list/GoingtobeGoff Jag är dock inte lika pysslig, men försöker.

    Och från denna kvinnans bröllop: fotballfrue.no/ Väldigt genomfört och lyxigt.

    I Skellefteå finns det ett lite "företag" som hyr ut stolöverdrag, kandelabrer osv till ett rimligt pris. PM om ni vill ha nummer.

    Hotell Avenyn har en helt fantastisk bröllopssvit. För 1900 får ni svit (det är ingen glasdörr till toan Tungan ute ), vin på rummet, bubbelbad och badstu på rummet, frokost på sängen, möjlighet till sen utcheckning osv. 

     Min styvmamma har gått banans med att köpa in allt av pynt. 300 meter tyll, rislampor, röda stolsrosetter (som jag inte vet om vi kommer använda) och så himla mycket mer. Jag kommer att vilja sälja av en del efter vårt bröllop ev. något före då jag inte behöver allt detta, så säg till om ni behöver något. I februari ska jag till Oslo och se över vad hon har samlat på sig..

    Det är det jag kommer på just nu, men flera tips kanske kommer. Dela gärna av er ni med  


  • Kaffegrus
    CoG skrev 2013-02-17 16:57:54 följande:
    På onsdag em ska jag ta min Michelle (maggie sottero klänning) och se hur mycket den ska kortas av.

    Någon som har lust att ses över en fika snart?
    Jag är med på fika någon dag
Svar på tråden Umebrudar 2013