• Kaffegrus

    Umebrudar 2013

    Jag har en fundering.. Vi får ganska många gäster som har rest långt till vårt bröllop och flera kommer vara i Umeå från fredag till söndag. Det skulle ju varit mysigt att kunna ha någon form för underhållning hela helgen.

    Vi tänker brunch på söndagsförmiddag, alltså en sen hotellfrokost där vi bokat bord till våra gäster så vi får sitta ihop.

    På lördag går hela dagen bort till vigsel och fest.

    Min fundering är om vi ska ha något på fredag också.. En grillfest eller ett lite mingel bara? Vad tror ni? Ett litet mingel har vi lokal för (i bostadsföreningen). Men vi har ingen plats att ha en grillfest, tror jag inte. Har ni några förslag på plats ev. något annat än en grilfest? Förslag på något mer på söndag eller räcker det som det är?


  • Kaffegrus
    CoG skrev 2013-05-07 14:17:47 följande:
    Fest blir det väl på lördag?
    Mingel och grillning eller ngt lättsamt för att få träffas och veta vem som är vem kan ju vara trevligt på fredag,
    eller boka in en stadsvandring så att alla får lära sig mer om Umeå :)

    På söndan kanske en del behöver börja åka hemåt, så brunch tillsammans låter lagom tycker jag.
    Tack för svar  

    Jo, det blir fest på lørdag, men undrar om vi borde ha något lite extra även på fredag. Men en liten grillkväll med lite mys och mingel då kanske.. Det borde lokalen vi har klara av. Vi kanske til och med kan droppa grillningen och bara ha lite snittar eller något. Orkar inte styra ihop ågot som tar tid dagen före dagen.

    Vi blir nog 50-60 på bröllopet, men alla kommer inte övernatta eller vara med på fredag, vet jag. Så kanske 20 på fredag, tänker jeg mig..

    Låter bra med provdukningen CoG Tog du bilder kanske? 
  • Kaffegrus

    Kommer ni förresten ha någon aktivitet under kvällen? Jag har aldrig varit i ett bröllop förut och jag vet inget om vad man brukar göra. Nu ser det ut så här:


    Vigseln är 12.30 - kanske 13.30. Lite snabbmingel utanför kyrkan innan vi drar iväg och fotas. Gästerna drar till festlokalen och är där kanske vid 14.00. Här serveras snittar, lite bubbel, vatten och ett band spelar i bakgrunden. Paren fotas av en gäst då det är kul för paren att få kort på sig själva i finkläder. Är osäker på om vi ska ha något mer här.. En frivillig tipsrunda kanske? 

    15.00 ca hoppas vi att anlända festlokalen. Det blir brudskål, lite mer foton, och pyttelite mingel (nu har de ju minglat ganska länge) 

    15.45 ca serveras förrätt. Här räknar vi även med några tal och vi sätter därför av 45 minuter till denna delen.

    16.30 kommer alltså huvudrätten. Även här blir det kanske några tal eller spex eller liknande. Toastmastern för se över detta helt enkelt. Men det kanske tar en timme..?

    17.30 blir det bensträckare. Ut i finvädret (!!!!), gå på toaletten, prata lite med bekanta på andra bord och liknande.  

    18.00 Skära kaka, gästerna tar sig kaka, vi äter kaka. Mer tal (?)

    18.30/45 Brudvals och en spexdans (ja, vi ska ha en sådan Tungan ute , vi övar in Beyonces Single Ladies).

    I samma veva drar dansgolvet igång. 

    Sävargården har öppet till 02.00, vi tänkte smita vid 00. Det är alltså väldigt mycket tid som det ser ut nu där det inte händer något.

    Hur ser era planer ut? Vad mer brukar man ha med?  Och när? Ser den preliminära tidsplaneringen bra ut? Vad är era erfarenheter?
  • Kaffegrus

    Vad bra med åsikter Jag har varit rädd tipsrunda är lite urtjatat, men du hade ju en fin syn på det. Dessutom är det ju frivilligt. En tipsrunda it is!

    Vi har bokat ett band som heter FourYou. Det er tre tjejer och en kille. För 5000 kommer de och spelar aukistiskt under minglet samt återkommer på kvällen med högtalare och allt som behövs. Tycker det är en riktigt bra deal! 


  • Kaffegrus

    Ser fram emot att se bilder, CoG Tycker ju om det du har så här långt, som tändsticksaskor. 

    Jo, vi tänkte också att en tipsrunda nog blir bra då området kring är så fint, så jag hoppas att tiden vi är borta och fotas inte känns så lång för gästerna.

    Men hur har ni på kvällen då? Några lekar inplanerade? Eller spex, sånger osv? 


  • Kaffegrus

    Hej brudar  

    Kommer ni gå till någon frisør för hår och make eller gör ni allt själva? Jag tycker inte att jag hittar någon frisør jag verkligen tycker om. De på Headline har varit sjukt struliga med att de inte hör av sig när dem lovat samt att de efter mycket om och men plötsligt berättar att de inte kan göra make up ändå trots att jag beställde paketet med båda.

    I dag var jag på Hårizont och tyckte inte kvinnan var bra alls. Ho gjorde inte alls som jag sade utan bara drev på med sina egna ösnkemål till tiden var slut och hon skickade mig hem.

    Några tips och råd? 


  • Kaffegrus

    Nu håller jag på att börja gråta. Jag har flera gånger varit inne hos Högtidskläder då min blivande ska hyra klädsel där samt att jag själv funderat på några av klänningarna där. Senaste gången hade jag med mig klänningen jag köpt någon anna stans för att hon skulle sy in den. Vi hann inte testa så mycket, men hon sade att det var bättre att jag lämnade in den när det var c:a 3-4 veckor kvar till bröllopet. I dag ringer jag för att boka en tid, men nu har hon plötsligt ingen tid kvar. Jag får till slut tjatat mig till en tid den 27:e juni, alltså bara så vitt två veckor innan bröllopet. Jag har haft panik hela tiden för att den inte ska sitta riktigt bra efter att den sytts in eftersom den måste sys in ganska rejält och skulle det inte bli perfekt när jag hämtar klänningen, så kommer det inte finnas tid att hitta någon annan lösning. 

    Finns det andra sömmerskor? 


  • Kaffegrus

    Hej

    Tack för era svar! Jag har varit för stressad för att hänga på BT den senaste tiden. Bröllopsplanering och nytt jobb ger en del vakennätter Obestämd Nu är det dock bara tre dagar till jag ska till Margareta på högtidskläder och jag satsar på att det bir bra. Trots att det känns lite sådär. 

    CoG: Du kanske får låna skrivare av någon annan? Man kan också mejla sin präst, där har vi haft bäst odds för svar. 


  • Kaffegrus

    Ojdå.. Vad tråkigt. Men vilka invändingar kan ha på hur vigselprogrammet ser ut..? Det löser sig nog fint. I värsta fall står väl en grej på fel plats. Inge jag skulle brydd mig om som gäst

    Nu har jag sett din dukning i den andra tråden också. Superfin! 


Svar på tråden Umebrudar 2013