Inlägg från: MariaMagdalena |Visa alla inlägg
  • MariaMagdalena

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Smulan skrev 2012-08-14 12:50:25 följande:
    Du ser att min vitguldsring ser ut att vara vanligt guld när den kommer jämte min titanring. Tänkte ju smida om den till en smalare, tjockare och inte så rundad som den är nu.....men vad ska man göra åt färgen?


    Förstår vad du menar! Du skulle inte kunna tänka dig att byta förlovningsring helt då, till en tex titan eller stålring? Annars kanske, förutom dom ändringar du redan tänkt, en mattare yta?
  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-14 13:17:18 följande:
    Vet inte är ju jätte förälskad i min lilla förlovningsring....men jag har tittat på olika ringar på nätet som jag väldigt gärna vill ha tillsammans med min vigselring....vet dock inte om jag kommer kalla den förlovningsring Flört. Men jag tänkte en mattare yta och jag tror att den blir lite vitare om man slipar den (har ju aldrig slipat om den så den har 6 års slitning i ytan). Ska fråga en guldsmed så får vi se annars finns det stor "risk" att jag köper en annan men inte kallar den förlovningsring Tungan ute även om datum står i. Den andra kan ja ju kanske ha runt halsen.
    Ja jag har inte heller samma förlovningsringskänslor över min, men den riktiga förlovningsringen som jag har skulle inte heller passa med vigselringen, så jag har oxå tänkt ha den i en kedja runt halsen eller något sånt
  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-14 13:34:28 följande:
    Ha ha ja det får kanske bli så för mig med.....hur ser din "riktiga" förlovningsring ut? Får gå och kolla lite men stålringar är väl rätt billiga va? Eller tänker jag fel nu?

    Den är i rött guld, tunn och mönstrad. Den har hängt med i snart 12 år så jag har ju inte lust att bara göra mig av med den heller, men den passar som sagt inte.


     


    Tror att stålringar ligger prismässigt ungefär lika som titan, men den jag hittade är nog extremt billig (den hittade jag på e-bay).

  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-14 14:18:38 följande:
    ok ja men titan är ju rätt billigt=). Ska kolla runt lite=)....
    Hur många m.m. bred är din förlovningsring? och hur tjock är den? Är det stenar runt om eller bara ifram? många frågor nu. vill ha nåt liknande nämligen ;) om det passar så klart!

    Den är 3 mm bred och någonstans mellan 1,8-2,0 mm hög vet inte exakt tyvärr men min vigselring är 1,8 och kanske kanske att den är högre men det är inte något märkbart isf. Det är stenar runt hela, dom glittrar verkligen jättefint Skickar med länken så kan du kolla, dom har flera olika strl, denna som jag länkar till är alltså strl som jag köpte men dom har som sagt många fler


    http://viewitem.eim.ebay.se/Womens-316L-Stainless-Steel-Eternity-Stackable-Clear-CZ-Guard-Band-Ring-Size-4/160855612597/item

  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-14 15:08:27 följande:
    Åh tack satt precis och letade efter den men hittade inget vet ju inte hur man söker ;).

    Tycker den är jätte fin=)
    Så lite så Lite tips då det gäller e-bay, ebay.se är lite enklare att använda sig av då det bara är fasta priser och redan omvandlat i sek
  • MariaMagdalena
    majjja skrev 2012-08-14 20:51:17 följande:
    mariamagdalena: vilket kap, man ser ju inte ens någnon skillnad i lyster på cz stenarna och på diamanterna.

    smulan: du kan inte rhodinera om din ring så den blir vitare igen. ritkgit vitt vitguld och titan är ju snyggt ihop

    Eller hur! Den glittrar otroligt fint faktiskt


     

  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-15 09:17:24 följande:
    Jo jag använde den svenska e.bay men det gick inte så bra när jag sökte ändå....ha ha ha Tack för hjälpen är väldigt sugen på den där ringen du har.
    jag har använt mig av sökord som tex "wedding ring cz 3mm", "titanium wedding ring" eller " "stainless steel ring cz 3mm". Vet du vilken strl du behöver? Isf kan jag hjälpa dig att söka upp den 130:- känns ju som man kan leva med =P Jag har beställt två sådana, en tidigare i en större strl för att kolla kvaliteten och nu denna i en mindre strl
  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-15 10:02:39 följande:
    ja det gör den verkligen=). Tror du den passar till min ring då? Försökte klippa ihop bilderna men jag är ju kass på sånt där Flört så jag blev inte klokare
    Tror att det är en sån ring som passar till det mesta faktiskt, eftersom det mest bara är stenar liksom
  • MariaMagdalena
    Smulan skrev 2012-08-15 10:47:28 följande:
    jag kopierade namnet utom stolrleken och sökte på det då fick jag fram min nr 8 ;). tror det är min storlek i alla fall eftersom jag har 18 m.m. på min vigselring....det borde väl bli nr8 på det om jag har kollat rätt på alla tabeller.
    ja 130 kr är värt det alla gånger.....måste föra över pengar på mitt paypal bara och det det är lite snålt om pengar nu efter festen ;). ska fråga min man sen.
    Ska övertala honom att jag behöver en sån hihi ;)
    Det kan nog stämma, jag är jättedålig på det där med storlekarna, snurrar till alla siffror Jag har iaf 15,3 mm på min vigselring, strl 48 och tog strl 4 på förlovningsringen. Beställde en i strl 5 första gången och den var på tok för stor. Men det finns massor av omvandlingstabeller på nätet där man kan jämföra mellan eu- uk- och usa-strl =)
  • MariaMagdalena
    Lyckorus skrev 2012-08-15 10:51:12 följande:
    Idag har jag hämtat ut min vigselring, och den är tokfin!! Så fin som jag hoppades på! Skrattande Så där fin så att jag nästan inte vet hur jag ska kunna vänta i några veckor innan jag får ha den på mig! Jag beställde den från USA så det tillkom lite avgifter för frakt och sånt, men det är det värt! Den blev ändå att kosta under 3.000:- totalt vilket jag inte tycker svider så jättemycket för något som jag tänkt bära livet ut.
    Det lite tråkiga var dock att jag fick fel typsnitt på gravyren, trots att jag undrströk detta vid minst tre tillfällen när jag beställde den. Men jag har mailat företaget nu och berättat, får se vad dom svarar. Troligtvis kommer det bli så att jag skickar tillbaka ringen och dom får göra rätt. Men jag tänker så klart inte skicka iväg den innan bröllopsdagen, eftersom den närmar sig med stormsteg. Men efter smekmånaden så kanske jag kan slita mig från att ha den på mig.... en stund, hihi.

    Åh, vad jag längtar till vår mysiga lilla smyg-dag nu! Glad
    Va roligt! Har du någon bild på ringen? Trist med graveringen, vet hur det är. Hoppas dom är generösa och fixar det snabbt åt dig
Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?