• Smulan
    Äldre 10 May 15:08
    224596 visningar
    885 svar
    885
    224596

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Hej på er alla!
    Vi har bestämt oss för att smyga iväg på minsta möjliga bröllop med bara några vittnen och resturang besök efter. Vi ska ta kläder som vi redan äger och lägga till några små detaljer som håruppsättning och make up och typ en lite lite blomma. Ringar så klart! Jag vill veta hur ni gjorde eller ska göra?
    Ny fiken vi har bokat bröllop lördagen den 14 Juli i år ska blir såååååå kul!

    TR?DSTARTARENS TILL?GGSKOMMENTAR 2012-08-13 10:01
    Nu är vi gifta och vi har haft en fest i efterhand som blev den mest perfekta festen i världen! Jag vill fortfarande veta hur ni ska göra eller hur ni gjorde för det är så kul att höra andras ideér och tankar! Skriv på bara!

  • Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?
  • Five year engage­ment
    Äldre 13 May 16:15
    #1

    Grattis till bröllopet!!! =) Låter jättemysigt!!


    Vi har planerat att gifta oss den 21:e juli. vi bestämde oss i början av veckan.. =)


    vi ska inte ha så många gäster, blir kanske ca 20 totalt med oss inräklnade.. vi ska va på en restaurang där det bjuds på grillbuffé, inget vi själva behöver bry oss om alls, skönt!


    jag ska ha en enkel klänning och sambon ska ha kostymbyxor, skjorta, väst, kravatt/slips - lite lagom avslappnat med ändå extra uppklätt för oss.. =)


    vi tänker oss att det ska va hemligt för våra familjer.. hade velat överraska, men det får vi väl se hur det går... svårt att va tyst

  • loving­you
    Äldre 13 May 16:51
    #2

    Vi åker också bort och smyg gifter oss! :) Jag har köpt en brudklänning, blivande ska ha kavaj. Vi gifter oss i kyrkan med bara vittnen och barnen. Ska fixa håret och sminket själv. Vi bor på hotel och äter nog något där på hotelet! Vi skickar nog kort på oss med någon text som överraskning till de närmaste!


    Fotograf ska vi också ha. Efter bröllopet kommer vi ha fika hemma. :)

  • puhig
    Äldre 13 May 20:51
    #3

    Hej!
    Vi valde att göra det i nästan total hemlighet, några få visste om det och ingen av dem var vittnen. Vi bokade tid på stadshuset där vaktmästarna var vittnen. Vi hade en fotograf men hon fotade inte vid själva vigseln.
    När vi hade gift oss åkte vi iväg på slottsweekend och då hade mina svärföräldrar vår son (vi bokade in detta tidigare men sa bara att vi ville komma bort en natt ingenting om giftermål)
    Men vi fixade en del innan - jag köpte ny kjol o topp (lite finare), maken köpte ny kavaj. Jag hade lyckats få en blombukett till ett bra pris, vi hade nya ringar och jag hade en ansiktsbehandling/massage dagarna innan och varit hos frisören. Så till sist blev det lite ändå! Men det var trevligt och roligt att ändå fixa iordning sig lite grann. Och trots att det var hemligt så blev båda två nervösa och pirriga när dagen kom och vi skulle in i stadshuset!
    Nu ska vi fixa med festen i höst! Då kommer vi att ha en mer "vanlig" fest för våra vänner och familjer.
    Det känns bra att dela upp det, blir inte lika stressigt då. 

  • Smulan
    Äldre 14 May 09:44
    #4

    Åh vad roligt! Tack för era svar jag blev otroligt lycklig när jag läste era planer/utförande. Skrattande Vi ska har två kompisar som vittnen och ingen annan vet om det (än svårt att hålla tyst), På dagen är det tänkt att jag ska få en enkel håruppsättning och make up hos frisören och sedan ska vi gå till stadshuset med våra vittnen och vår son och gifta oss. Efter ska vår kompis (som är hobby fotograf) ta några fina kort på oss två och några med sonen och förhoppningsvis får vi till nåt kort med oss alla också inklusive fotograf Flört. Vi tar vanliga fin kläder just för att vi inte har råd med mer även om vi vill ha ett jätte stort kalas för alla. Efter det går vi till en resturang och äter. Sen är tanken att vi precis som du lovingyou ska vi skicka ett kort med text på oss till alla vi ville haft med oss. Där ska vi också nämna att vi har planer på att ha en fest senare där alla kan vara med. Säger som du puhig att det är skönt att dela upp det lite. Att slippa sköta maten och priset är väldigt skönt precis som du säger Five year engagement, vi tänkte fråga våra vittnen om det är ok att betala sin egen del och det tror jag nog att de tycker. De ska självklart få något för att de fotar oss=).

    Kan tänka mig att även om det är mini mini och i största hemlighet så blir man nervös=). Festen vi ska ha senare tänkte vi köra som en släkt/vän träff där alla betalar sin mat men vi fixar cateringen och lokal m.m. Detta har min mamma kommit på att vi ska göra, hon vet inte om att vi ska gifta oss men hon vet om att vi funderar på att göra så här så det kommer nog inte som en överraskning för dem.

    Stort grattis till er tre och tack för era svar.....ni får väldigt gärna skriva hur det gick sen och om ni ändrar något=).

  • Angeli­o
    Äldre 14 May 22:33
    #5

    Vi tänkte att vi skulle smyga iväg och bara sätta in en annons i tidningen om att vi gift oss. Det blev inte så :P Både jag och min sambo ville berätta för våra närmaste att vi ska gifta oss, vilket vi sagt. Men vi har inte sagt när och poängterat att ceremonin kommer bara bli vi två plus två nära vänner som vittnen. Fest kommer vi hålla lite längre fram för våra familjer och alla vänner. Känns bäst att dela upp det =)

    Jag kommer ha en röd klänning i lite 50-talsstil, sambon kostymbyxor, skjorta och en slips i samma nyans som klänningen. Min hudterapeut samarbetar med en frisör och hade ett bra erbjudande där det ingår brudmakeup, lättare make för partnern, håruppsättning för mig, klippning för honom samt konsultationer innan givetvis som vi nappade på. Kostnaderna för bröllopet kommer vara låga men lite vill man ju ändå unna sig på bröllopsdagen =)

  • vitklä­nning
    Äldre 15 May 06:30
    #6

    Vi giters oss om 2½ vecka, i hemlighet med bara familjen närvarande. (Föräldrar, syskon, respektive, våra barn och min mormor) Sedan blir det middag hos mina föräldrar och på 1års dagen har vi tänkt ha en bröllopsfest för släkt och vänner :)


    Jag är gravid så av det skälet kändes det inte så kul att ha ett stort bröllop nu. Istället satsar vi på festen sedan som inte känns lika anstängande när själva bröllopet redan har varit.


    Vi har bokat en jätte fin gammal "fabrik" till vigseln där vi viger oss borgerligt, fotograf kommer att finnas med under vigseln och före.


    Jag hade förstköpt en mycket enkel fin sommarklänning, men började tvärångra mig så jag åkte in till brudbuktiken och köpte mig en "riktig" brudklänning som jag sedan kan korta av om jag vill kunna ha den till andra tillfällen! Brudgummen kommer att ha kostym.


    Blommorna fixar jag själv, har kollat på filmer på you tube och det verkar rätt enkelt. Trots att vi har ett budgetbröllop så landar vi ändå på över 20000.. Pengarna rullar snabbt iväg :)


     


    Hur har ni tänkt lägga upp själva vigselcermonin?


    Vi funderar på intågande, att det sedan spelas en låt och sedan några fina ord från varandra alt. att vigselförättaren läser en dikt och sedan viger oss. Borde ta ca 10 min. Min syster ska vara brudtärna, dottern näbb och blivande makens bror bestman..


     

  • Smulan
    Äldre 15 May 11:11
    #7

    Angelino- det låter perfekt=) snyggt med färg på klänningen=)! Grattis till er!

    vitklänning- Oh det är ju snart det kul. Låter som ett jätte fint bröllop. Smart att ta festen på 1 årsdagen det får vi ha i åtanke här=). Jo som gravid vill man inte ha för mycket att göra. Är det ert första barn? Grattis till både barn och bröllop.
    Vi hade tänkt att kanske ha en dikt som inledning och sen att vigselförättaren får ta sin vanliga del och nu börjar jag även fundera på om man ska ha någon musik men jag vet inte riktigt än. Vi har ju vigseln på stadshuset och det är väl inte en jätte romantisk lokal men men har man ont om pengar så har man. Vår lille son ska vara brudnäbb och vi har köpt en jätte fin gammaldags skjorta med tillhörande bruna hängsel byxor såååååå sött! Våra vittnen har vi valt efter att de är ett par och att killen kan fota snygga bilder med sin dyra dyra kamera Flört. Jag har inte helt hundra bestämt mig för vilken klänning jag ska ha men det lutar åt en turkos/brun fläckig sommar klänning och en vit virkad kofta/bolero och fästmannen vill ha sina favvo jeans en snygg t-shirt och en mörkgrå kavaj. Jag ska ha en enkel håruppsättning och en enkel make up kanske något hårsmycke.

  • Five year engage­ment
    Äldre 15 May 12:01
    #8

    så kul att läsa om era busiga hemliga planer! Vårat blir lite av varje, de vänner som är bjudna (5 par) vet vad som väntar, men våra familjer har vi tänkt överraska helt.. Känns jättekul att gå och planera allt i hemlighet!!! =)


    älskar att överraska, och känslan man har när man vet något som ingen annan vet


    har fixat en bekant/f.d. kollega som ska va vår fotograf, hon är bara hobby men väldigt duktig. Har haft henne på en möhippa för en väninna förra sommaren och bilderna blev jättebra!


    Fotografen ska va emd under vigseln och sen tar vi lite bröllopsfoton på plats i trädgården på herrgården där vi vigs, jättefin miljö med vatten och växtlighet. Nån fin takveranda och så vidare.. vi betalar 1000:- till henne, och får då alla kort på skiva så kan man framkalla/förstora de man vill och hur man vill! =)


     


    beställde tårta igår av en annan fd kollega som gör dem privat, 40:-/biten. Men nu fick jag veta att restaurangen vi ska va på tar en avgift om man fixar tårtan på egen hand. Konditoriet de beställer genom tar 48:-/biten och då blir det ingen extrakostnad, så det blir nog billigare i slutändan. Sen så är de ju proffs på konditoriet, och det ingår säkert provsmakning. Så jag ska köra ut dit nu idag och beställa, fanns en plats kvar den helgen, snabba ryck!


     


     

  • Smulan
    Äldre 15 May 15:13
    #9

    Five year engagement - gud så roligt! Vad betalar ni totalt för det här tror du? Är så nyfiken på olika sätt man kan göra det på och hur mycket det går på. Själva har vi inget alternativ men det finns ju en chans att göra om det senare vid festen man bjuder på=).

  • Five year engage­ment
    Äldre 15 May 15:38
    #10

    vi blir antagligen 20 vuxna, vi betalar 199:- per person för grillbuffé, det är vad de tar för alla sina vanliga gäster. Vi har tänkt lägga till så att vi betalar ett glas dryck/person så jag räknar med 50:- påslag per person för det, alltså 250:-/person för middagen vilket blir 5000:- jämnt!


    Sen kostar tårtan 48:-/biten = 960:- Jag har räknat med 1500:- för kaffe+tårta, men det är nog i överkant beroende på vad de tar för kaffet då


    Så middagen står för största kostnaden, och min ring som vi inte beställt men det kommer nog sluta på 8000-9000:- för ringen..


    Annars ska vi inte lägga pengar på så mycket. Bukett + corsage max 500:- fotograf 1000:- hår hoppas jag komma undan med 500:- sminket gör jag själv. Klänning har jag köpt för drygt 700:- skor tar jag ett par jag har. Sambon behöver köpa skjorta, slips och väst. Sen ska vi boka in oss på pensionat på bröllopsnatten, 1200:-


    Annars tror jag inte det är något som kostar, men närmare 20 000:- hamnar vi nog.. =)

Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?