• Smulan

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Hej på er alla!
    Vi har bestämt oss för att smyga iväg på minsta möjliga bröllop med bara några vittnen och resturang besök efter. Vi ska ta kläder som vi redan äger och lägga till några små detaljer som håruppsättning och make up och typ en lite lite blomma. Ringar så klart! Jag vill veta hur ni gjorde eller ska göra?
    Ny fiken vi har bokat bröllop lördagen den 14 Juli i år ska blir såååååå kul!

    TR?DSTARTARENS TILL?GGSKOMMENTAR 2012-08-13 10:01
    Nu är vi gifta och vi har haft en fest i efterhand som blev den mest perfekta festen i världen! Jag vill fortfarande veta hur ni ska göra eller hur ni gjorde för det är så kul att höra andras ideér och tankar! Skriv på bara!

  • Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?
  • Smulan

    Ok ja det rullar på i snabb takt...vi kommer inte lägga ut mer än 4000-5000 kr på vårt. Våra ringar kostar ca 1700 kr. Dessa ska vi ha. Vi har inte beställt ännu (väntar på skattepengar Flört). Jag blev kär i den med en gång. Det är titan och cubic zirconia stenar.....mycket billigare och mycket tåligare än vanliga vigselringar. Min blivande man behöver ha en tålig ring med sitt arbete som brukschef på pappersbruk (mycket skitjobb).


  • Lommila1

    Jag joinar här!
    den 1.6 gifter vi oss i vår tvåsamhet:)
    dvs vigsel i stadhuset, fotosession i naturen o sen resturang.  Ja o sen åker vi hem o sova å allt ar som vanligt igen:)

    vi kör i övrigt fullt ut med klänning, frack blommor osv.... vågar inte tänka på hur dyrt de blivit men ca

    Klädsel jag: 3500?
    kädsel han: 1000?
    Ringar; 10000?
    Frissa; 1300 ca
    Blommor 600 ca
    fotografen; 5000 ca
    mat? ???
     Ja en bit över 20000 blev det:S å då tycker jag tillika att vi har snålat in.. hmm vågar inte tänka på hur dyrt de blivit med en fest till...

    När gifter du dig vitklänning? har vi samma datum?

  • vitklänning
    Lommila1 skrev 2012-05-15 17:53:44 följande:
    Jag joinar här!
    den 1.6 gifter vi oss i vår tvåsamhet:)
    dvs vigsel i stadhuset, fotosession i naturen o sen resturang. Ja o sen åker vi hem o sova å allt ar som vanligt igen:)

    vi kör i övrigt fullt ut med klänning, frack blommor osv.... vågar inte tänka på hur dyrt de blivit men ca

    Klädsel jag: 3500?
    kädsel han: 1000?
    Ringar; 10000?
    Frissa; 1300 ca
    Blommor 600 ca
    fotografen; 5000 ca
    mat? ???
    Ja en bit över 20000 blev det:S å då tycker jag tillika att vi har snålat in.. hmm vågar inte tänka på hur dyrt de blivit med en fest till...

    När gifter du dig vitklänning? har vi samma datum?
    jo vi har samma datum! :)

    Några stånkade och stönade över att det är en fredag och undrade varför vi inte hade på lördag ist. Men det är vår 5års dag, därför väljer vi att gifta oss den dagen. + att den 1/6 är en lördag nästa år så det blir perfekt för vår bröllopsfest :)

    Sen ser jag fördelen i att festen inte behöver vara lika uppsjasad när det inte är bröllop den dagen, utan jag tycker att det är OK att ha en enklare fest. + att det inte blir i närheten av lika mycket förberedelser innan..
  • vitklänning
    Smulan skrev 2012-05-15 11:11:56 följande:
    vitklänning- Oh det är ju snart det kul. Låter som ett jätte fint bröllop. Smart att ta festen på 1 årsdagen det får vi ha i åtanke här=). Jo som gravid vill man inte ha för mycket att göra. Är det ert första barn? Grattis till både barn och bröllop.
    Vi hade tänkt att kanske ha en dikt som inledning och sen att vigselförättaren får ta sin vanliga del och nu börjar jag även fundera på om man ska ha någon musik men jag vet inte riktigt än. Vi har ju vigseln på stadshuset och det är väl inte en jätte romantisk lokal men men har man ont om pengar så har man. Vår lille son ska vara brudnäbb och vi har köpt en jätte fin gammaldags skjorta med tillhörande bruna hängsel byxor såååååå sött! Våra vittnen har vi valt efter att de är ett par och att killen kan fota snygga bilder med sin dyra dyra kamera Flört. Jag har inte helt hundra bestämt mig för vilken klänning jag ska ha men det lutar åt en turkos/brun fläckig sommar klänning och en vit virkad kofta/bolero och fästmannen vill ha sina favvo jeans en snygg t-shirt och en mörkgrå kavaj. Jag ska ha en enkel håruppsättning och en enkel make up kanske något hårsmycke.

    Nej det är vårt andra barn, storasyster ska vara brudnäbb :)


     


    Jag har kollat och tänkt idag och valt ut två låtar som troligen kommer att spelas under cermonin.


    - Intåg till "here comes the bride"


    - Vigselförättaren hälsa alla välkommna


    - Musik (svensk låt)


    - Vi blir vigda


    - Uttåg :)

    Vad skönt att ha en billig fotograf, vi har anlitat en billig "riktig" fotograf och landar på ca 5000:- Men iom att vi betalar 3000 för lokalen under vigseln så känns det värt att få riktigt bra kort också! :) (men sen om man ser någon skillnad i slutändan vete tusan :P )

    Gulligt med er son, han blir nog jätte fin! Hur gammal är han? Kommer han att gå in före er eller hur har ni tänkt göra då?


    Vår dotter ska ha en "shabby" vit beige klänning med pärlor runt ringningen som hon ääääälskar. När jag såg den så slog jag till direkt trots att vi inte hade bokat bröllops datum då :)

  • Five year engagement

    vår son är 3 år, har inte bestämt hur han ska se ut, men tror han blir ganska ledigt klädd, svarta byxor och en skjorta typ.


     


    ja pengarna rullar verkligen iväg, även fast man tycker man ska ha det enkelt och inte vill lägga massa pengar, så kostar det ju ändå lite. Hade tänkt sätta oäkta stenar i ringen, men efter lite googlande så ångrade jag mej. Det rekommenderas tydligen inte att ha det i ring, alla säger säkert olika dock, men de ska iaf vara mindre tåliga än äkta, samt bli "fula" fort... men vi ska gå och prata med en guldsmed här i stan så får vi se lite vad han säger.. inget är bestämt ännu.. men jag har hittat en jättefin ring som jag älskar. så nått i stil med den blir det, sen får man se vad vi kan göra för priset. Tyvärr har vi inget gammalt guld att sälja in heller, annars är det ju ett sätt att få ner priset... =)

  • Smulan

    vitklänning -  Låter som en bra vigsel cermoni=). Vår son är tre år och jag tänker att han går tillsammans med oss eftersom han är lite blyg mot nya människor. Låter som en jätte fin klänning till er dotter. Blir gulligt. Jag skulle vilja ha Nils Ferlin dikten med också eftersom min mormor gillade den och hon finns tyvärr inte med oss längre så det vore skönt att få göra det för henne. Hon längtade så efter att vi skulle gifta oss och så hann vi inte det Gråter. Hon gick bort förra året och bara ett halvår efter gick morfar bort. Jag vet att min farmor också längtar efter att se oss gifta men hon orkar inte med så mycket längre så vi tänkte bespara henne en lång och tröttsam fest. Eftersom det är bara hon kvar så vill vi göra det nu innan det är försent ännu en gång.

    Lommila1 - låter fint tycker jag. ja pengarna springer verkligen iväg så vi gör det så enkelt som möjligt även om vi allra helst vill ha det mer som ett tradionellt bröllop.

    Five year engagement - jo de säger ju det men vi satsar ändå på oäkta stenar dels för att vi älskar ringarna och dels för att vi inte har råd med så mycket mer. Våra förlovningsringar är släta vitgulds ringar och de blev repiga nästan med en gång så denna gång ville vi ha ett hårt material och så skulle de ju matcha förlovningsringarna och vår stil=). Sen kan man ju alltid ersätta de oäkta stenarna med äkta senare Flört.

  • lovingyou

    Smulan: Jättefina ringar! :)


    Tråkigt det där med din mormor, är rädd att min mormor inte heller få se bilder på oss och veta att vi gift oss. Man blir så sorgsen :(


     


    Jag har köpt rosa klänningar till våra flickor, dom är med tyll och tycker dom är underbara. Barnen kommer nog gå in med oss för även dom kommer nog vara blyga, eller så kanske dom sitter inne och väntar! Får se .. :)


     


     

  • Smulan

    lovingyou - Det låter jätte fint de kommer vara såå söta.
    Jo man blir lite sorgsen att vi inte fick till det när de alla levde både mormor, morfar och farfar. Men banne mig, farmor ska i alla fall få uppleva det.

    Vi har varit förlovade i 6,5 år nu så alla väntar ju så klart!

  • Five year engagement

    jag håller med er, förra året dog 3 st av våra gamlingar tätt, sambons farfar i januari, min farfar i februari och sambons farmor i juli. Alla mina gamnlinga är borta =( och sambon har sina morföräldrar kvar. De ska dock inte komma då vi bara har de absolut närmaste med oss... och de kommer inte veta förrns efteråt eftersom det blir en överraskning för våra familjer. tråkigt att så många inte finns med och får se att vi gifter oss, men jag vill iaf tror att de är med oss och ser det på något vis ändå..

    vi har varit förlovade i 5 år, såg en biofilm när vi var i USA för ett par veckor sedan, "Five year engagement" skitrolig, och det var väl lite efter den filmen som vi bestämde oss.. Därav mitt alias  

  • Smulan

    Five year engagement - ja fy vad tråkigt...men jag tror precis som du att de är med oss ändå!
    Får kolla på den filmen då ;)
    Hur går det med era planeringar?
    Våra ligger lite stilla just nu eftersom vi inväntar pengar och hindersprövning m.m.

Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?