Inlägg från: Five year engagement |Visa alla inlägg
  • Five year engagement

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Grattis till bröllopet!!! =) Låter jättemysigt!!


    Vi har planerat att gifta oss den 21:e juli. vi bestämde oss i början av veckan.. =)


    vi ska inte ha så många gäster, blir kanske ca 20 totalt med oss inräklnade.. vi ska va på en restaurang där det bjuds på grillbuffé, inget vi själva behöver bry oss om alls, skönt!


    jag ska ha en enkel klänning och sambon ska ha kostymbyxor, skjorta, väst, kravatt/slips - lite lagom avslappnat med ändå extra uppklätt för oss.. =)


    vi tänker oss att det ska va hemligt för våra familjer.. hade velat överraska, men det får vi väl se hur det går... svårt att va tyst

  • Five year engagement

    så kul att läsa om era busiga hemliga planer! Vårat blir lite av varje, de vänner som är bjudna (5 par) vet vad som väntar, men våra familjer har vi tänkt överraska helt.. Känns jättekul att gå och planera allt i hemlighet!!! =)


    älskar att överraska, och känslan man har när man vet något som ingen annan vet


    har fixat en bekant/f.d. kollega som ska va vår fotograf, hon är bara hobby men väldigt duktig. Har haft henne på en möhippa för en väninna förra sommaren och bilderna blev jättebra!


    Fotografen ska va emd under vigseln och sen tar vi lite bröllopsfoton på plats i trädgården på herrgården där vi vigs, jättefin miljö med vatten och växtlighet. Nån fin takveranda och så vidare.. vi betalar 1000:- till henne, och får då alla kort på skiva så kan man framkalla/förstora de man vill och hur man vill! =)


     


    beställde tårta igår av en annan fd kollega som gör dem privat, 40:-/biten. Men nu fick jag veta att restaurangen vi ska va på tar en avgift om man fixar tårtan på egen hand. Konditoriet de beställer genom tar 48:-/biten och då blir det ingen extrakostnad, så det blir nog billigare i slutändan. Sen så är de ju proffs på konditoriet, och det ingår säkert provsmakning. Så jag ska köra ut dit nu idag och beställa, fanns en plats kvar den helgen, snabba ryck!


     


     

  • Five year engagement

    vi blir antagligen 20 vuxna, vi betalar 199:- per person för grillbuffé, det är vad de tar för alla sina vanliga gäster. Vi har tänkt lägga till så att vi betalar ett glas dryck/person så jag räknar med 50:- påslag per person för det, alltså 250:-/person för middagen vilket blir 5000:- jämnt!


    Sen kostar tårtan 48:-/biten = 960:- Jag har räknat med 1500:- för kaffe+tårta, men det är nog i överkant beroende på vad de tar för kaffet då


    Så middagen står för största kostnaden, och min ring som vi inte beställt men det kommer nog sluta på 8000-9000:- för ringen..


    Annars ska vi inte lägga pengar på så mycket. Bukett + corsage max 500:- fotograf 1000:- hår hoppas jag komma undan med 500:- sminket gör jag själv. Klänning har jag köpt för drygt 700:- skor tar jag ett par jag har. Sambon behöver köpa skjorta, slips och väst. Sen ska vi boka in oss på pensionat på bröllopsnatten, 1200:-


    Annars tror jag inte det är något som kostar, men närmare 20 000:- hamnar vi nog.. =)

  • Five year engagement

    vår son är 3 år, har inte bestämt hur han ska se ut, men tror han blir ganska ledigt klädd, svarta byxor och en skjorta typ.


     


    ja pengarna rullar verkligen iväg, även fast man tycker man ska ha det enkelt och inte vill lägga massa pengar, så kostar det ju ändå lite. Hade tänkt sätta oäkta stenar i ringen, men efter lite googlande så ångrade jag mej. Det rekommenderas tydligen inte att ha det i ring, alla säger säkert olika dock, men de ska iaf vara mindre tåliga än äkta, samt bli "fula" fort... men vi ska gå och prata med en guldsmed här i stan så får vi se lite vad han säger.. inget är bestämt ännu.. men jag har hittat en jättefin ring som jag älskar. så nått i stil med den blir det, sen får man se vad vi kan göra för priset. Tyvärr har vi inget gammalt guld att sälja in heller, annars är det ju ett sätt att få ner priset... =)

  • Five year engagement

    jag håller med er, förra året dog 3 st av våra gamlingar tätt, sambons farfar i januari, min farfar i februari och sambons farmor i juli. Alla mina gamnlinga är borta =( och sambon har sina morföräldrar kvar. De ska dock inte komma då vi bara har de absolut närmaste med oss... och de kommer inte veta förrns efteråt eftersom det blir en överraskning för våra familjer. tråkigt att så många inte finns med och får se att vi gifter oss, men jag vill iaf tror att de är med oss och ser det på något vis ändå..

    vi har varit förlovade i 5 år, såg en biofilm när vi var i USA för ett par veckor sedan, "Five year engagement" skitrolig, och det var väl lite efter den filmen som vi bestämde oss.. Därav mitt alias  

  • Five year engagement

    neeej vad tråkigt!!! =(=(=( först¨r att det känns jättesorgligt!!!


     


    här gör vi inte så mycket just nu. Har nog bestämt oss för tårta, bara konditorn går med på lite små ändringar...


    Har berättat för mina föräldrar och syster, så alla som är bjudna vet om bröllopet men ingen annan... först hade vi tänkt överraska våra familjer, men det kändes fel eftersom våra vänner osm är bjudna vet om brölloipet och då känns det lustigt att inte fmailjerna vet... så vi ångrade oss på den punkten, men har poängterat att det ska va hemligt i övrigt... =)


     


     

  • Five year engagement

    å vad kul att den passade!!! får man fråga vart du hittat den, var riktigt fin!!!!

  • Five year engagement

    Jag såg den på ellos precis efter jag frågat :) Upptäckte att jag har en likadan hemma i garderoben, svart, aldrig använd... Beställde tre klänningar till min examen, blev aldrig av att jag skickade tillbaka. Gillar den dock, kommer nog använda i sommar :)

Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?