Inlägg från: Principisessan |Visa alla inlägg
  • Principisessan

    Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?

    Hoppar in här jag med. 

    Jag och min sambo har inget datum satt ännu. Vi har pratat om att vi vill gifta oss inom 1-1,5 år kanske, men inte något datum bestämt ännu. Han vill få fria genom att gå ner på knä och ha en ring i näven. Så även om vi pratat om att vi vill gifta oss, så ser vi oss inte som förlovade förrän han friat "properly" som han så gärna vill, trots att vi ändå pratat om det och hur vi ska ha det. :) 

    Nu under semestern när vi satt och drack lite vin på tu man hand, som råkade bli aningen för många glas vin så råkade han dock försäga sig om att han tittade på ringar och ville ha en lektion i det här med klarhet och färg på diamanter. Så frieriet kommer kanske snart då :) 

    Vi har iallafall pratat om hur vi vill ha det när vi väl gifter oss, vilket blir i en jättefin kyrka i vår stad, med bara barnen närvarande och två vittnen. Vi vill inte ha några gäster och fest, då det inte känns som vi.
    Jag har dessutom varit gift tidigare och kände då att det var mest stress och ett projekt att sy ihop allt och få alla att trivas osv, istället för att  bara njuta av dagen. 

    Efter vigseln kommer vi med våra vittnen och barn äta en fin middag på en restaurang, ha barnvakt fixat för natten och bo på ett hotell med spa-avdelning så vi får bli lite bortskämda och mysa på tu man hand.
    Vi kommer inte åka på bröllopsresa direkt efter antagligen, utan kommer hem till barnen och har en familjedag med dem. HIttar på något kul men inget märkvärdigt så, mest bara njuter av att vi faktiskt är gifta.
    Sen tar vi en resa inom hyfsat snar framtid med antingen en sista minuten, eller om vi bokar en weekend till en storstad.

    Det hela blir enkelt men fint. Släkten och vännerna får finna sig i att vi inte vill ha stort ståhej. Kan tänka mig att mamma gärna skulle vilja vara med, men jag tror att hon ändå förstår. 
  • Principisessan
    Smulan skrev 2012-07-18 09:48:11 följande:
    majja - Grattis du får berätta när han har friat ;). Det låter också som en toppen dag. Vi åker inte resa utan är bara hemma men vi ska åka till Danmark i höst med mina föräldrar och mina syskon med familjer. Där ska vi hyra ett poolhus i nån vecka kanske! Det får vi se som vår smekmånad ;).
    Fest har vi nu efteråt men bara för att vi verkligen vill. Den blir den 11/8.
    låter toppen, och vad fina ni var på era bilder också :) 
    Ja fest är ju kul också såklart. Det är ju bara olika hur man är. Kul, då blir det som två bröllop nästan för er, eftersom ni har festen fortfarande att se fram emot :)  
  • Principisessan

    Hej brudar. 
    Berättade ju tidigare att jag trodde att det kanske skulle blir ett frieri snart från min sambo. Och det blev betydligt snabbare än vad jag hade trott :)
    Åkte i tisdags till Göteborg för att bara ha två dagars myspys på hotell, bara vi utan barnen. Hade presentkort som jag fått från mitt jobb som jag tänkte nyttja, och såhär i slutet på semestern så passade ju det bra.
    Kvällen innan så hade min sambo tagit fram två olika alternativ på restaurang och vi bestämde att det mexikanska haket skulle bli jättebra, det var bara det att vi tog fel nummer och ringde det italienska, och bokade bord. SÅ vi tänkte att jaja, då blir det väl där istället, det är ju inte hela världen.

    Så kom vi fram till göteborg, checkade in och mös på hotellet innan det var dags för middagen på restaurangen. (och vilken restaurang sen då! vilken tur att vi bokade fel) hur mysigt som helst, jättegod mat och ja, allt. 
    Sen mellan huvudrätten och desserten ställer sig sambon upp, trodde han skulle gå på toaletten eller något. Men istället så ställer han sig på ett knä och tar fram en ringask och friar.
    Självklart sa jag ja :) Både han och jag blev tårögda och torkade tårar och bara satt och log som två fån :) Personalen lät oss vara ifred ett bra tag, innan desserten kom och de grattade oss. 

    Så nu är vi förlovade, på riktigt. Har inte riktigt smält allt ännu men är så lycklig.
    Pratat lite löst om att gifta oss till vintern eller våren. Få se hur det blir :)  

  • Principisessan
    jakother skrev 2012-07-27 10:19:16 följande:
    Precis så där känner jag, jag skulle nästan bli lyckligast utan bukett, vigseln kommer va typ 10min.. en bukett känns bara mest ivägen.. hmm ska fundera lite till
    För All Tid 2012-08-25 frokenfjellstrom.blogg.se
    Vill du ha tips på hur man gör sin egen bukett så shoot.. jag är florist :) 
  • Principisessan
    Wirre 81 skrev 2012-07-24 08:51:35 följande:
    Smulan: Tack Hjärta det var igår. Det var perfekt. Enkelt och precis som vi ville ha det. Så här i efterhand så känner jag lite - hände det verkligen. Tack och lov att min kompis spelade in så vi kan titta på det och förstå att det hände...

    Nu återstår det bara att ta emot alla samtal från alla som vill gratulera ;) 


     
    vad fina ni är, grattis! Håret blev ju bra. Smygkikat här inne på tråden då och då, och såg att du inte tyckte att du fick till det först. 
  • Principisessan
    Smulan skrev 2012-07-27 12:16:36 följande:
    Lyckorus - vi frågade också mina föräldrar så där appråpå om vad de skulle tycka....kan säga att det var de som kom på ideén med att ha fest efter och att gästerna kunde betala sin mat=) Så det var ju ok med dem. Det känner ni ju bäst själva.....man känner ju sin egen släkt bäst menar jag ;). Jag köpte också sidenband till min bukett och band om=) Kunde inte bli mer nöjd ;). Köpte material på webshop...kanon bra!Jag tycker att du ska göra det som känns bäst för dig. Det går väl precis lika bra med en bukett från konsum/ica som du fixar till själv. De kan vara precis lika fina ändå. Jag köpte ju min för 390 kr och det är jag nöjd över att den inte kostade mer. Tänkte ju först göra egen men sen blev jag lat ha ha ha.

    Majjja - Åh kan inte du tipsa mig om några enkla och billiga dekorationer till borden på festen? Jag behöver nåt som är billigt och som inte behövs pilla med för mycket. Först tänkte jag bara typ rosa gerbera i vas men det kanske känns lite fattigt med bara det....nåt tips?
    gerbera funkar absolut. Vill du ha höga gerbera eller lågt på bordet? Det är ju snyggt att lägga dem i nåt fat eller nåt lågt, med lite strass eller annat konfetti på borden i matchande färg kanske?du kan ju använda espressomuggar att ha dem i, finns ju billiga på ikea eller claes ohlsson...som detta typ cultdesign.blogg.se/category/dukningar.html

    Har ni tid och hjälp av någon så kan ni låta dem stå i vatten under natten, sen innan festen samma dag (innan folk kommer in i lokalen) knipsa av stjälken helt och bara lägga ut murgrönan på borden utan några vaser att tänka på. Då kan det vara fint med tex hjärtan på tråd eller långa strån med gräs som får slingra sig, eller murgröna? Om du har murgröna, lägg dem i hinkar med vatten (hela de långa rankorna alltså) och torka av dem med en handduk eller nåt, så att de inte blöter ner hela duken. Snabbt gjort om man har någon som vet vad de ska göra och hur många blommor och rankor per bord. 
    typ nåt sånt här blir det då: www.bildshop.nu/Product.aspx

     
  • Principisessan
    Smulan skrev 2012-07-28 17:19:46 följande:
    Ha ha jaha ok....jösses vad virrig jag är. Kommer inte in på den understa länken hmmm hur ska jag göra då. Kan ju inte söka på den sidan.

    Ja jag funderar nu på att bara låta dem ligga på bordet som du sa eftersom det löser vas frågan ;). Vi var och kollade på Claes Ohlssons idag men hittade inget roligt. Så det blir nog så.
    vad bra :) det blir ju dessutom enklare att slippa införskaffa massa vaser
Svar på tråden Hur ska ni göra/gjorde ni era mini smyg bröllop?