Inlägg från: lordoz |Visa alla inlägg
 • lordoz

  April 2013

  SammySally skrev 2012-12-18 13:35:43 följande:
  Ja då förstår jag ang vigselförrättare! Nästan skönt att få det gjort asap! Man sitter ju i princip o väntar på att tiden ska gå så att man kan skicka o få det gjort! :) Vår kommun svarar inte i telefon hela dagen så jag får ringa igen imorgon... Lycka till med toastmastern mm! Hur gick det med sj förresten?
  Med sj???

  Ja, det är faktiskt skönt.. Det är ju 4 månader från beslutsdatumet som gäller, så det lär ju klara sig utan problem.. :)

  Ja, jag vill verkligen få allt planerat nu med tider så att vi kan få ut inbjudningarna... Eftersom vi inte heller vill vigas i rådhuset så känns allting så osäkert nu innan det är  med lokal och vigselförrättare!

  Hoppas att du får tag i kommunen imorgon!
 • lordoz

  SF har inte svarat på pris ännu... Men å andra sidan, när vi kommer ut från biosalongen så kommer man ut mitt i matos och matgäster, så kanske inte är helt optimalt i alla fall??!!

  Vi har varit och kollat på en annan mer lokal biograf. De ska ha 1500:- så det känns väl som ett okej pris för en vigsellokal antar jag.... Fördelen är att festlokalen inte kostade mer än 100:-.

  Har även fått namn och nummer till en vigselförrättare, men inte fått tag i henne... Ska försöka imorgon igen...

  Förövrigt så har jag idag varit hos en läkare och blivit sjukskriven på 50% till den 20:e januari... På grund av stress på jobbet. Så fördelen med sjukskrivningen är förutom att jag förhoppningsvis kommer må mycket bättre är dessutom att jag har mer tid till att pyssla. Nackdelen är att jag inte kommer få lika mycket i lön som planerat, så sparandet till bröllopet blir lite lidande...

  Kul att det går framåt för er andra med.

  Idag fick vi förresten svar på hindersprövningen!!! Så den kommer vara giltig till 18/4... Dessutom sa den att vi fick lov att gifta oss, så det var ju skönt att få bekräftat!!! :D

 • lordoz
  Stoxoz skrev 2012-12-20 19:28:32 följande:
  SammySally - vi har inte riktigt bestämt oss för vilket paket vi ska ha än. Hon har fyra olika paket, beroende på hur många timmar man vill att hon ska vara med. Vi funderar nog på 3h eller 5h. Tre timmar går på 5500kr och 5h på 7800kr. Hur har ni gjort med fotograf? Har läst många som skriver att är det något man ska lägga lite pengar på så är det fotografen... Samtidigt vill man inte lägga hur mycket som helst. Och under själva festen, tror vi att våra vänner och släktingar kan ta bilder.
  Min bror är hobbyfotograf.. Så imorgon när vi träffas så ska den magiska frågan ställas... Dels fråga om han vill vara toastmaster på bröllopsfesten (ihop med sambons båda systrar som vi ska fråga på söndag) och dels fråga om han kan tänka sig att vara fotograf.. :)

  Men om han inte kan, ja, då vette sjutton!! Då får vi nog börja jaga! Men håller med, visst är det det som vi vill lägga pengar på om det blir så.. Men allra helst vill vi slippa den kostnaden...
 • lordoz

  God Fortsättning på er alla!

  Hur har julen varit? För mig har den varit bra.. Myst hemma med Sambon och svärmor och jobbat. Idag jobbar jag med, men sen får jag äntligen vara ledig i 5 dagar... Ska bli sååå skönt!!

  Hur går det med era planeringar? Händer nåt?

  Själv ska jag ringa vigselförättare, men tänkte vänta tills imorrn, så jag inte ringer under julen...

 • lordoz


  Har även köpt denna klänningen häromdagen. Med matchande cardigan... Ska se om den går att ha som bröllopsklänning... Eller om den är för kort. Den finns på Halens (i fler färger) om nån annan är intresserad! :D
 • lordoz

  Min bror sa ja, både till toastmaster och fotograf... Han konstaterade att han nog har svårt att ta bilder under festen då, men vi sa att det löser sig nog med alla andra som kommer fotografera. Vi har en tjejkompis som också gillar att fotografera, så vi ska väl fråga henne om hon vill ta lite större ansvar för festen.

  Vi ska även fråga min sambos båda systrar om de också vill vara toastmaster.. Men det blev aldrig läge för det nu när vi träffade dem.

  Ja, jag tyckte klänningen var söt! Jag hoppas att den passar min figur och inte är för kort bara. Den är 'bara' 95 cm lång och jag vill ju inte ha en kort-kort klänning... Eller musikant som mamma kallar det (läses: Mus-i-kant). Hihi!

  Stoxoz: Kul att ni har fixat med någon som kan göra tårtan/tårtorna! Vi kommer nog hålla nere priset och köpa våra på t.ex. Maxi eller citygross. Visserligen är min svägerska bagare, men jag vill inte be henne om det... Så väl känner vi inte varandra ännu!

  Förslag på fyllning? Jadu, det finns ju massor... Mousse i olika smaker? Kanske chokladbotten om du gillar det och sedan någon lite mer syrlig mousse?! Så blir det kanske inte så mastigt! (tror det finns en tråd här på forumet som handlar just om detta).

  Frisör/Make-up... Jadu.. det är en hel vetenskap känner jag! Jag är väldigt kortklippt! Pojkklippt rent av, så jag kommer nog bara klippa det lite tidigare i veckan då vi ska gifta oss. Kanske även slinga det då. Dessutom tänker jag låta frisören plocka mina ögonbryn och färga dem och fransarna. Då slipper jag ha mascara på bröllopet (med tårar och sånt). Har normalt glasögon, så har en fundering på om jag kanske skulle gå in och skaffa linser nu i början av nästa år och vänja mig vid det istället... Vore skönt att slippa ha glasögonen ivägen för sminket och att det döljer det.. Men vad gäller smink så använder jag inte så mycket, så min tanke var att göra lite hemma-spa med lite ansiktscremer och liknande, och sedan bara köra på lite ögonskugga och läppglans kanske. Så både smink och hår tänkte jag nog fixa själv!

  Blommor/brudbukett kollade vi på (i tidning) idag. Hihi. Köpte faktiskt senaste numret av "Allt om bröllop" och "Bröllopsmagasinet" och fick lite inspiration. Jag hade väl redan innan tänkt att ha det enkelt med endast röda rosor i brudbuketten, men jag tror att jag kommer åka och köpa snittblommo själv och sätta samman. Så blir det nog rosor, något grönt och kanske lite brudslöja... Blommor till borden är jag lite i valet och kvalet. Dels håller jag på att virka en massa rosor som jag först hade tänkt att använda, men nu lutar jag åt att dekorera med dem på väggarna och i gardinerna istället och ha riktiga rosor på borden i alla fall... Vi kommer ha 9 bord, och 3 rosor i varje vas tror jag blir bra... Så om vi köper enkla i bukett på t.ex. Plantagen så blir det inte så dyrt...

 • lordoz
  SammySally skrev 2012-12-26 13:37:01 följande:
  Lordoz, tråkigt att du blev sjukskriven (även om du  får mer tid till planeringen), stress is a bitch! Hoppas du kryar på dig ordentligt nu!
  Väldigt fin klänning! Romantisk och söt! :D

  Hur gick det med förfrågningarna om toastmaster och fotograf mm?

  Stoxoz, vi har inte löst fotograffrågan ännu, det ligger på våran TODO-list, som allt annat. haha! Det är så svårt med fotograf, vill gärna ha fotografier som tas av de som har priser mellan 20000-50000 men vill inte betala mer än 5000 kr. Går det att få tro? haha! ;)

  Själv är man lite fast i allt, vet inte hur vi ska hinna med, känns som att man har sååå mycket ideer i huvudet som man vill förverkliga men man kan inte göra allt, det finns varken tid, ork eller pengar. Risken är att man blir besviken eftersom man får för sig att man KAN göra allt! Ja ja, behöver komma ner på jorden lite och vara realistisk. Vill inte tappa lusten i planeringen riktigt ännu :D
  Tack så mycket SammySally! Jag ska verkligen ta hand om mig och bli bättre.. Men håller med dig, Stress is a bitch!

  Kul att du också tyckte om klänningen.. Jag är lite fundersam på om det är min stil bara... är inte så romantisk av mig... Men får se när den kommer... Är riktig pirrig... De skrev slutet på december, så det betyder väl imorrn eller på torsdag då!

  20 000 låter otroligt mycket för en fotograf, då inser jag verkligen hur lyckligt lottad jag är som får det gratis av brorsan! Men håller med Stoxoz, kolla upp en hobbyfotograf! Då borde det bli betydligt billigare! Eller gå till en studio och ta ett portträtt på er, och nöj er med era gästers foto för övrigt?!

  Jag förstår din känsla av att vara fast i allt... Håller med om att det är massor man vill göra... Försök sätta dig ner, med papper och penna eller med datorn, och strukturera upp allt! Kläder, smycken, dekorationer, inbjudningar och så vidare.. Då kan du lättare begränsa dig! Tänk också på att för mycket inte är snyggt!!!

  Fast jag ska inte säga nåt... Har en hel del:
  - Kläder till mig
  - Kläder till sambon
  - Vigselförättare
  - Inbjudningar
  - Boka vigsellokal
  - Fixa stolsdynor (virkar banden, ska klippa till skumgummit och sy överdragen)
  - Virka ca 20 rosor och sy ihop dem och virka deras stjälkar (ska ha som dekoration)
  - Fixa hjärtanen som ska sitta på väggarna
  - Sy dukar
  - Sy löpare...
  ... osv!

  Och så tycker min kära sambo att jag är ute i god tid och att det inte är någon brådska ännu... Vi har inte riktigt samma syn på det hela... hihi
 • lordoz
  SammySally skrev 2012-12-29 21:17:35 följande:
  Du citerar genom att trycka på den Lila knappen vid inlägget där det står "citera" så kommer citeringen automatiskt upp! :)

  Ja, klänningen har kommit, men har inte hämtat ut den ännu... Imorgon skall jag det! Så om jag får på mig den så ska jag ta kort och lägga upp... Om den inte ser ut som korvaskin! :D

  Annars går det lite långsamt framåt... Virkar röda rosor för fullt, virkar svarta band till stolsdynorna, klipper ut hjärtan till dekorationer på väggarna.. Och så klipper jag till löpare... :)

  En massa pyssel alltså! I nästa vecka på onsdag (när det är vardag igen) tänkte jag även ringa vigselförrättare och försöka hitta någon som kan. Om någon svarar ja, så skall vigsellokal bokas... Och så kan vi ÄNTLIGEN börja med inbjudningarna.. :)

  Så nu pysslas det. tränas en del i nästa vecka, planeras i huvudet (och lite på papper med sambon) och pysslas... :)

  Hur går det för er andra? Ligger planeringen nere nu när det är jul och nyår??

  Kan tillägga att på söndag så är det exakt 3 månader kvar till bröllopet.... Jisses vad tiden går fort!
 • lordoz

  Stoxoz:

  Synd att inte alla finesser finns till Ipad! Jättedumt juh! Men det går ju bra att läsa dina inlägg utan radbrytning med. Och vi är ju inte fler här inne än att vi vet vem inläggen adresseras till utan citering. :)

  Jag ska absolut lägga upp bilder.. Nångång! Just nu tycker min kära sambo att jag är här inne för mycket, så får passa på när han också sitter vid sin dator... hihi!

  Ska strax åka och hämta paketet med klänningen, är riktigt spänd faktiskt... Dels för att få se klänningen live, men även för att få se hur pass bra den sitter på mig nu.

  Idag gjorde jag en sista invägning för året... - 10 kilo sedan jag började, och har även reviderat mitt mål.. Så - 11.4 till tills bröllopet om 14 veckor satsar jag på. Vore inte fel med mer, men det räknar jag inte med.

  Jag återkommer med bilder...

  Gott Nytt år på er allesammans!

 • lordoz

  Hejsan Allesammans!

  Klänningen passade! :) Och naturligtvis kommer den sitta bättre om några kilon till försvinner... :) Det enda som oroar mig är om den rent av blir för stor om jag går ner 12 kilo till? Men det får jag väl lösa då i så fall! :D


Svar på tråden April 2013