Inlägg från: lordoz |Visa alla inlägg
 • lordoz

  April 2013

  Ja, det är sista semesterveckan för sommaren, så har passat på en hel del nu.. :)

  Jag tyckte knoppa-lakanen var så tunna... De var alldeles för genomskinliga tyckte jag.... Men linnedukar är ju dyra å andra sidan... Så får väl kolla på det när väl lokalen är klar! :)

  Tårta kommer vi nog ta från Maxi, Coop eller Citygross eller liknande. Inte bestämt vilken än, utan får kolla på det under hösten tänkte vi. Har visserligen en konditor till svägerska, men vill inte be henne baka tårta till 80 pers direkt. Problemet är att vi har en massa allergier bland de som kommer på festen (om de nu tackar ja), så får kolla med mataffärerna om de kan baka så det funkar till dem med. Är både laktos, gluten och nötter, så kan inte ha marsipan-tårtor som jag först hade tänkt.. Men min favorit-tårta är å andra sidan gräddtårta med jordgubbar, så kanske kan ta sådan?! Min sambo har en annan favorit som är med nötmaräng och kolasås, så hade en fundering ett tag på om man skulle köpa båda dem och helt enkelt bjuda på våra favorittårtor. Men min sambo ville ha vita marsipantårtor, så får väl se hur vi löser det. Kanske kan gå att göra en vit marsipantårta utan marsipan och med sockerpasta eller liknande istället... Som sagt, det får vi ta under hösten/vintern.

  Funderar på att bjuda hem en hel hög med vänner och köpa hem en tårta av varje så de får tycka till.. :) Utöver tårtan så hade jag en fundering på att baka 7 sorters kakor med... Men återigen så måste de vara nöt, laktos och glutenfria, så får se om ekonomin, tiden och orken räcker till det. :)

  Silverpeng i skon kommer från nån engelsk tradition tror jag. Men ska jag vara skrockfull på andra sätt så kan jag ju vara det fullt ut.. :)

  Synd att hon inte var så duktig på blommor, ni kan inte göra en gemensam ansträgning då? Du gör blommor och hon gör tårtorna? Så slipper du ju göra allt med tårtorna i alla fall?!

  Vilka färger var det ni skulle ha? Vitt och svart och rött gissar jag från de senaste inläggen, men var det någon mer färg?

 • lordoz

  Vi orkade inte med att åka till lokalen idag heller... :( Så vi tar väl det efter jobbet någon dag i nästa vecka. En annan lokal som vi överväger kunde vi ju inte titta på förrän i september, så det känns inte som någon brådska egentligen, även om det vore sååå skönt att bli av med den delen av planeringen.

  Sitter just nu och tittar på 'Ullared' på TV.. Vi ska ju till Halmstad med mina föräldrar om ca 1 månad, så då ska vi dit också tänkte vi. Jag är ute efter dukar och papper till inbjudningarna i alla fall. Sen blir det väl säkert en massa annat med.. Hehe..

  Ja, jag tror att tårtor från Maxi kan bli bra.. Det är ju vår tanke i alla fall. OM de nu som sagt kan fixa tårtor som funkar med alla våra allergier.

  När vi räknade på att åka på Tyskland så var det ju från Köpenhamn där vi var då.. Men till Rödby är det 65 mil från Norrköping. Så då är det ju bränsle t.o.r den sträckan. Dessutom tillkommer ju Öresundsbron som kostar ca 400:- enkel resa och sen båten till Tyskland som också kostar 400:- enkel resa. (detta kanske blir billigare om det är t.o.r på samma dag)

  Så det är ju 1600:- + bränsle. Sedan om man handlar i Puttgarden på under 2 timmar och 45 min, så får man ju 300 DKR att handla för på båten hem igen. Men för vår del så lönade det sig inte att åka från Norrköping i alla fall. Men om ni ska åka så kolla på Calles, där kan man ju förbeställa, så är allting på en pall med ert namn och bara att betala och plocka åt sig. Den ligger typ 5 km från båten.

   Ett litet tips till, tänk på att bilen har en max lastvikt med.. :)

  Men det är å andra sidan en trevlig semestertur annars.. :) Så har ni inget annat att göra, så skulle jag rekommendera det. Om ni nu gillar bilsemester.. :)

  Idag var vi på systemet, ska ha en kompis på middag imorgon kväll, så vi kollade på vilket vin som fanns på bag-in-box. så köpte vi samma på flaska, så passar vi på att testa om det är drickbart.

  Har ni hunnit tänkta ut några vinsorter ännu? (tänkte att vi har ju samma sorts mat).

 • lordoz

  Ja, jag förstår att det är skönt att vara klar med lokalen. :) Vi kommer nog dit också. Inte så att vi står utan, utan vi vill ju bara få tag i en bättre och billigare lokal. Så datumet är ju spikat i alla fall.

  Mitt senaste infall är att virka rosor:
  korsitaketjagharenblogg.blogspot.se/2011/04/dagens-blommonster.html

  Har hunnit göra en, som inte är ihopsydd ännu... Riktigt kul!

  Vi har inte kollat på Maxi's tårtor ännu. Så vet ingenting om varken kostnad eller smak. Har läst i någon annan tråd att tårta från Citygross kostar 15:-/bit.

  Läste i tråden om "linköpingsbrudar" att någon där ville samåka ner till Tyskland nästa vår och dela kostnaden för resan. Om det är något som är aktuellt för er så kan ni ju kolla efter den blivande brudens nick där och tala med dem om det.

  Drack Liedermans vita vin igår, men tyckte det var sådär, så får väl testa något annat vin innan vi hittar rätt. Vill absolut ha Bib, så kommer utgå från det när jag testar vinerna. :)

 • lordoz

  Välkommen Majja!

  Vi gifter oss samma dag!!! :)

  Släkten är inte det viktigaste, det är ju er dag! Så det viktigaste är ju att ni får det som ni vill ha det.

  När man letar lokal, som vi fortfarande gör, så skulle det faktiskt vara skönt att bara ha de närmaste med på vigseln. Men å andra sidan så innebär de allra närmaste (föräldrar, syskon och syskonbarn) redan de 20 personer, så då kan vi lika väl köra på stor fest. Dessutom tycker vi att det är roligt. :)

 • lordoz

  Lokal ja... Herrejisses vad det ska strula! Den ena lokalen kan vi inte titta på förrän turistsäsongen är över.. Så det blir väl i september nån gång. Den andra lokalen, som vi antingen kan kolla på antingen på tisdagar eller torsdagar, den har vi inte hunnit kolla på än.. Numera är min M2B ute och reser i veckorna, och att kolla själv känns inte så aktuellt.. Så allting när det gäller lokal ligger på is..

  Vi funderade med på att ha en lite mindre fest med bara de närmaste, men de närmaste (föräldrar, syskon och syskonbarn) blir i alla fall 20 pers. Dessutom så vill jag ha med hela min släkt och en massa vänner.. så vi kör på stort! :) Om vi bara hittar någon lokal då... *suckar lätt*

  Fast egentligen har vi en lokal.. vi vill ju bara ha en bättre.. :)

  Förövrigt går det framåt... Jag virkar blommor, stjälkar och blad för fullt. Nu när sambon är borta så passar jag på att virka på spårvagnen till och från jobbet.. samt hemma framför TVn. Så det går framåt och kommer nog hinnas med!

  På fredag åker vi till Ullared, så då ska vi väl kolla på lite saker där nere. Vi funderar på att ha typ crepe-papper eller liknande i vaserna (i botten)... (eller kanske sand).. och ska se om vi hittar det billigt... IKEA har bara vitt, svart och nån annan färg som inte passar in i vårt färgtema... Så ska kolla på priset på Ullared i alla fall...

  När det gäller alkoholen så smäller det näst-nästa vecka. Nästa vecka på söndag så åker jag till Rhodos, så till hemresan ska jag beställa en del. Så nu i helgen ska vi bestämma hur mycket av varje som vi ska beställa! :D Och av varje sort! :D

  I Ullared ska vi också kolla på papper till inbjudan. Vi vill ha lite styvare papper (typ tunn kartong) som är silvrigt... Men vill ju inte betala så mkt för det... :D

 • lordoz

  Men det är kul att höra hur det går för er andra... Majja, vad ska ni satsa på för mat? Är det restaurang som gäller?? Gifter ni er i kyrkan eller borgerligt?

  queenemma: Kul att det löst sig med alkohol. Hur mycket har ni beställt av allting?? Kul att du köpt en ny dator med, men det där med att inte hinna sitta, det känner jag också igen.

  Jag har börjat träna nu med, så en timme om dagen så står jag på ett löpband, och det går inte att kombinera så bra med en dator...

 • lordoz
  majjja skrev 2012-08-07 19:55:02 följande:
  det blir kyrkligt och så äter vi på en restaurang i stan som har jättegod mat. Deras pilgrimsmusslor är "to die for" och så har de världens godaste fisk eller kötträtter. 
  Det låter perfekt!! :D
 • lordoz

  majja: Hehe, låter som om ni är klara... dekoration och sånt gissar jag att det inte heller är aktuellt då...

  Då är det väl nästan bara att boka restaurangen och bestämma brudbukett kvar, samt musik till vigselakten.. :D

 • lordoz

  Kul att vi har blivit så många här inne som ska gifta oss i april. Ett tag kände jag mig ganska ensam. :)

  Här går det långsamt framåt. Jag har ju bestämt att jag ska ha virkade rosor som dekoration, så jag virkar rosor för fullt! Det känns som det enda jag kan göra med tanke på att vi inte är klara med lokal eller gästlistan ännu.. :/

  Imorgon är dock både jag och min sambo hemma (hoppas jag verkligen) så vi kanske ska passa på att kolla på en annan lokal imorgon då! Den tredje lokalen kan vi ju dock inte kolla på förrän om några veckor, så bara att vara tålamodig (inte min starkaste sida direkt).

  Igår kom jag hem från Rhodos i alla fall, så nu har vi köpt merparten av starkspriten till bröllopsfesten i alla fall. Så nu är det 'bara' måltidsdryck som öl, vin och cider och alkoholfritt som är kvar att köpa, och det tar vi på systembolaget.

  Maten känns inte heller aktuell att bestämma förrän vi är klara med lokal känner vi.

  Och eftersom vi båda försöker gå ner i vikt så är inte kläderna aktuella ännu..

  Så som sagt, det står lite still just nu...

 • lordoz

  Hej Ellran!

  Intressant att läsa att ni har ungefär samma tankar och liknande problem som vi har.

  Du skriver att ni vill hålla nere kostnaderna? Vilken nivå har ni tänkt er?

  Om ni vill ha i Malmö-trakten, så kolla upp olika bygdegårdar och liknande som finns på landet... De dyra lokalerna är ju ofta ganska centrala. Du kan väl kolla upp med olika mindre närliggande kommuner om de har något som kan passa, eller om det finns någon idrottsförening som har en passande lokal. Här i Norrköping har även kolonilott-föreningarna lokaler, liksom olika segelsällskap, gissar att det är detsamma i Malmö?!

  Vi har fått för oss den fåniga idéen att vara i en central lokal för att gästerna ska ha nära till sina hotell, därav begränsas vårt utbud av lokaler ganska mycket. Och därav har de även blivit betydligt dyrare än vi tänkt oss...

  Att ha Meze låter underbart!!! Själv kör vi på kall planka som jag tidigare skrivit. Tror det också kan vara ett bra sätt att laga maten men slippa stå den sista dagen! För det vill väl ingen av oss? Då vill man slappa och bara göra sig fin!

  Vad ska ni ha på er Meze då?

Svar på tråden April 2013