• lordoz
  Äldre 18 Mar 22:11
  39823 visningar
  354 svar
  354
  39823

  April 2013

  Hejsan!

  Är det någon mer än jag som ska gifta sig i april 2013?

  Vore kul att diskutera hur långt ni har kommit i era planer, och dela med tips och idéer. :)

 • Svar på tråden April 2013
 • lordoz
  Äldre 21 Dec 17:38
  Stoxoz skrev 2012-12-20 19:28:32 följande:
  SammySally - vi har inte riktigt bestämt oss för vilket paket vi ska ha än. Hon har fyra olika paket, beroende på hur många timmar man vill att hon ska vara med. Vi funderar nog på 3h eller 5h. Tre timmar går på 5500kr och 5h på 7800kr. Hur har ni gjort med fotograf? Har läst många som skriver att är det något man ska lägga lite pengar på så är det fotografen... Samtidigt vill man inte lägga hur mycket som helst. Och under själva festen, tror vi att våra vänner och släktingar kan ta bilder.
  Min bror är hobbyfotograf.. Så imorgon när vi träffas så ska den magiska frågan ställas... Dels fråga om han vill vara toastmaster på bröllopsfesten (ihop med sambons båda systrar som vi ska fråga på söndag) och dels fråga om han kan tänka sig att vara fotograf.. :)

  Men om han inte kan, ja, då vette sjutton!! Då får vi nog börja jaga! Men håller med, visst är det det som vi vill lägga pengar på om det blir så.. Men allra helst vill vi slippa den kostnaden...
 • lordoz
  Äldre 26 Dec 08:24

  God Fortsättning på er alla!

  Hur har julen varit? För mig har den varit bra.. Myst hemma med Sambon och svärmor och jobbat. Idag jobbar jag med, men sen får jag äntligen vara ledig i 5 dagar... Ska bli sååå skönt!!

  Hur går det med era planeringar? Händer nåt?

  Själv ska jag ringa vigselförättare, men tänkte vänta tills imorrn, så jag inte ringer under julen...

 • lordoz
  Äldre 26 Dec 08:26


  Har även köpt denna klänningen häromdagen. Med matchande cardigan... Ska se om den går att ha som bröllopsklänning... Eller om den är för kort. Den finns på Halens (i fler färger) om nån annan är intresserad! :D
 • Äldre 26 Dec 13:24

  God fortsättning till er alla!

  Lordoz - jättesöt klänning. Hur gick det för dig när ni pratade med din bror? Ville han vara er fotograf?

  Vi har väl inte fått så mycket planering gjord de senaste dagarna. Men lite blev gjort i förra veckan:
  Vi bokade hotell till oss för bröllopsnatten. Och så har vi bokat bil som ska ta oss från kyrkan till festlokalen.

  Min blivandes syster är jätteduktig på att baka, så vi har frågat henne om hon skulle vilja baka tårtan(tårtorna). Har ni några bra förslag på någon god fyllning? Jag är inte så glad för tårtor med grädde, men älskar choklad. Så tips mottages tacksamt.

   

 • SammyS­ally
  Äldre 26 Dec 13:37

  Lordoz, tråkigt att du blev sjukskriven (även om du  får mer tid till planeringen), stress is a bitch! Hoppas du kryar på dig ordentligt nu!
  Väldigt fin klänning! Romantisk och söt! :D

  Hur gick det med förfrågningarna om toastmaster och fotograf mm?

  Stoxoz, vi har inte löst fotograffrågan ännu, det ligger på våran TODO-list, som allt annat. haha! Det är så svårt med fotograf, vill gärna ha fotografier som tas av de som har priser mellan 20000-50000 men vill inte betala mer än 5000 kr. Går det att få tro? haha! ;)

  Själv är man lite fast i allt, vet inte hur vi ska hinna med, känns som att man har sååå mycket ideer i huvudet som man vill förverkliga men man kan inte göra allt, det finns varken tid, ork eller pengar. Risken är att man blir besviken eftersom man får för sig att man KAN göra allt! Ja ja, behöver komma ner på jorden lite och vara realistisk. Vill inte tappa lusten i planeringen riktigt ännu :D

 • Äldre 26 Dec 16:48

  SammySally - försök leta runt på nätet efter fotografer som inte har fotograferandet som heltidssyssla. De är oftast lite billigare. Vi hittade i alla fall en fotograf som verkar väldigt duktig, och som är bra i pris, eftersom hon mer har det som hobby. 

  Nej, det finns verkligen mängder av ideer och saker man vill göra. Men det gäller att kyla ner sig lite och tänka efter på hur mycket som är rimligt att man orkar, hinner och har råd att göra.

  Har ni fått prisförslag från frisör/makeup? Hur mycket tar de betalt?

  Har ni börjat titta på blommor/brudbukett?
   

 • lordoz
  Äldre 26 Dec 18:06

  Min bror sa ja, både till toastmaster och fotograf... Han konstaterade att han nog har svårt att ta bilder under festen då, men vi sa att det löser sig nog med alla andra som kommer fotografera. Vi har en tjejkompis som också gillar att fotografera, så vi ska väl fråga henne om hon vill ta lite större ansvar för festen.

  Vi ska även fråga min sambos båda systrar om de också vill vara toastmaster.. Men det blev aldrig läge för det nu när vi träffade dem.

  Ja, jag tyckte klänningen var söt! Jag hoppas att den passar min figur och inte är för kort bara. Den är 'bara' 95 cm lång och jag vill ju inte ha en kort-kort klänning... Eller musikant som mamma kallar det (läses: Mus-i-kant). Hihi!

  Stoxoz: Kul att ni har fixat med någon som kan göra tårtan/tårtorna! Vi kommer nog hålla nere priset och köpa våra på t.ex. Maxi eller citygross. Visserligen är min svägerska bagare, men jag vill inte be henne om det... Så väl känner vi inte varandra ännu!

  Förslag på fyllning? Jadu, det finns ju massor... Mousse i olika smaker? Kanske chokladbotten om du gillar det och sedan någon lite mer syrlig mousse?! Så blir det kanske inte så mastigt! (tror det finns en tråd här på forumet som handlar just om detta).

  Frisör/Make-up... Jadu.. det är en hel vetenskap känner jag! Jag är väldigt kortklippt! Pojkklippt rent av, så jag kommer nog bara klippa det lite tidigare i veckan då vi ska gifta oss. Kanske även slinga det då. Dessutom tänker jag låta frisören plocka mina ögonbryn och färga dem och fransarna. Då slipper jag ha mascara på bröllopet (med tårar och sånt). Har normalt glasögon, så har en fundering på om jag kanske skulle gå in och skaffa linser nu i början av nästa år och vänja mig vid det istället... Vore skönt att slippa ha glasögonen ivägen för sminket och att det döljer det.. Men vad gäller smink så använder jag inte så mycket, så min tanke var att göra lite hemma-spa med lite ansiktscremer och liknande, och sedan bara köra på lite ögonskugga och läppglans kanske. Så både smink och hår tänkte jag nog fixa själv!

  Blommor/brudbukett kollade vi på (i tidning) idag. Hihi. Köpte faktiskt senaste numret av "Allt om bröllop" och "Bröllopsmagasinet" och fick lite inspiration. Jag hade väl redan innan tänkt att ha det enkelt med endast röda rosor i brudbuketten, men jag tror att jag kommer åka och köpa snittblommo själv och sätta samman. Så blir det nog rosor, något grönt och kanske lite brudslöja... Blommor till borden är jag lite i valet och kvalet. Dels håller jag på att virka en massa rosor som jag först hade tänkt att använda, men nu lutar jag åt att dekorera med dem på väggarna och i gardinerna istället och ha riktiga rosor på borden i alla fall... Vi kommer ha 9 bord, och 3 rosor i varje vas tror jag blir bra... Så om vi köper enkla i bukett på t.ex. Plantagen så blir det inte så dyrt...

 • lordoz
  Äldre 26 Dec 20:42
  SammySally skrev 2012-12-26 13:37:01 följande:
  Lordoz, tråkigt att du blev sjukskriven (även om du  får mer tid till planeringen), stress is a bitch! Hoppas du kryar på dig ordentligt nu!
  Väldigt fin klänning! Romantisk och söt! :D

  Hur gick det med förfrågningarna om toastmaster och fotograf mm?

  Stoxoz, vi har inte löst fotograffrågan ännu, det ligger på våran TODO-list, som allt annat. haha! Det är så svårt med fotograf, vill gärna ha fotografier som tas av de som har priser mellan 20000-50000 men vill inte betala mer än 5000 kr. Går det att få tro? haha! ;)

  Själv är man lite fast i allt, vet inte hur vi ska hinna med, känns som att man har sååå mycket ideer i huvudet som man vill förverkliga men man kan inte göra allt, det finns varken tid, ork eller pengar. Risken är att man blir besviken eftersom man får för sig att man KAN göra allt! Ja ja, behöver komma ner på jorden lite och vara realistisk. Vill inte tappa lusten i planeringen riktigt ännu :D
  Tack så mycket SammySally! Jag ska verkligen ta hand om mig och bli bättre.. Men håller med dig, Stress is a bitch!

  Kul att du också tyckte om klänningen.. Jag är lite fundersam på om det är min stil bara... är inte så romantisk av mig... Men får se när den kommer... Är riktig pirrig... De skrev slutet på december, så det betyder väl imorrn eller på torsdag då!

  20 000 låter otroligt mycket för en fotograf, då inser jag verkligen hur lyckligt lottad jag är som får det gratis av brorsan! Men håller med Stoxoz, kolla upp en hobbyfotograf! Då borde det bli betydligt billigare! Eller gå till en studio och ta ett portträtt på er, och nöj er med era gästers foto för övrigt?!

  Jag förstår din känsla av att vara fast i allt... Håller med om att det är massor man vill göra... Försök sätta dig ner, med papper och penna eller med datorn, och strukturera upp allt! Kläder, smycken, dekorationer, inbjudningar och så vidare.. Då kan du lättare begränsa dig! Tänk också på att för mycket inte är snyggt!!!

  Fast jag ska inte säga nåt... Har en hel del:
  - Kläder till mig
  - Kläder till sambon
  - Vigselförättare
  - Inbjudningar
  - Boka vigsellokal
  - Fixa stolsdynor (virkar banden, ska klippa till skumgummit och sy överdragen)
  - Virka ca 20 rosor och sy ihop dem och virka deras stjälkar (ska ha som dekoration)
  - Fixa hjärtanen som ska sitta på väggarna
  - Sy dukar
  - Sy löpare...
  ... osv!

  Och så tycker min kära sambo att jag är ute i god tid och att det inte är någon brådska ännu... Vi har inte riktigt samma syn på det hela... hihi
 • SammyS­ally
  Äldre 29 Dec 21:17

  Gud vad jag känner mig oteknisk, är ganska ny på BT och jag vet verkligen inte hur man citerar inlägg, fattar inte hur man gör. Aja, skit samma...

  Stoxoz, vi får kika mer på fotografdelen när annat är klart tror jag...M2B har en kompis som han ska fråga, som dessutom är bjuden på bröllopet, han är rätt duktig och har fotat bröllop tidigare så vi får hoppas att han kan ställa upp, annars blir det nog ett större problem senare, haha! :) håller tummarna att det löser sig :)

  Smink o frisyr har jag inte fått besked om prisförslag ännu, vet inte riktigt om jag tycker att det är värt dom pengarna. Den frisören jag brukar gå hos ska ha ca 3000 för frisyr, smink och naglar men bara om det är i deras salong. Vi kommer gifta oss ca 5 mil från orten vi bor på, så att de kommer nog ta mer betalt än 3000 och jag har inte fått något förslag ännu på vad de kan tänkas ta. Väntar och väntar, hehe...:) Blir det mycket mer än 3000 så tror jag att jag kommer skita i dom och leta efter någon annan i närheten som kanske tar mindre. Kluven. Hur gör ni? Har ni kollat och fått prisuppgifter?

  Blommor är någonting som ligger ganska långt nere på min priolista, har varken bestämt om jag ska ha en "proffsbukett" eller binda själv, eller vilken/vilka blommor jag ska ha. Men känner inte att det är så viktigt för mig just nu iaf...:) När det gäller bordsdekoration så tror jag att stället vi ska vara på (hotell) kommer ha en blomma per bord som ingår i "paketet" vi kommer ha. Ni då?

 • SammyS­ally
  Äldre 29 Dec 21:31

  Lordoz, såg i en annan tråd att din klänning kommit!  Hur blev den? Mus-i-kant? Hahahah! ;) Berätta berätta! :D

  ja 20000 är på toooook för mycket, tar hellre de pengarna till resan! :D men det är de priserna som jag sett :S

  Ne, to much is verkligen inte snyggt, men ni vet ju själva hur vi tjejer tänker på ALLT! det ska ju vara smycken och underkläder och skor och hår och smink och allt annat oxå. Och det finns alltid någonting mer som man inte kommer hinna med heller, men men, det får lösa sig allteftersom! :D

  Köpte förresten oxå Allt om bröllop för ett par veckor sedan! Så kul med lite inspiration! :D men man bläddrar igenom den så snabbt så går man ändå tillbaka till "nätet" och letar efter ett tag. :D

Svar på tråden April 2013
Logga in
Bli medlem