Inlägg från: lordoz |Visa alla inlägg
 • lordoz

  April 2013

  Stoxoz: det låter underbart!!! Kul att det går så mycket framåt! :D

  Här går det framåt med. Lokalen vi ska ha festen i hade köpt nya möbler, så vi var där igår och provmöblerade.. Så vi får in alla våra 51 inbjudna gäster... Vi har även mätt borden för att kunna sy dukar till dem. :)

  Idag var vi på bröllopsmässa här i Norrköping, den var inget att ha.. Så det kändes trist och bortkastade pengar. Men vi åkte därefter till sambons jobb och skrev ut inbjudningarna. Så de är nu fixade och skall postas imorgon! :D Äntligen!!!

  Blir ganska kort svarsdatum, för vi har satt sista svarsdatum till 14/2. Så ca 3 veckor. Men de har ju fått Save-The-Date kort tidigare, de flesta av dem i alla fall... :)

  Vigsellokal har alltså också fixat sig efter lite strul... Så nu kunde vi äntligen få ut inbjudan.. :D

  På fredag åker vi till Sthlm, dels för att få en mydig helg på hotell och bara slappa, men även för att gå på bröllopsmässa i Nacka..

  Har även beställt bolero (vet inte om jag skrivit det innan) så när den kommer är min bröllopsutstyrsel klomplett.. :)

 • lordoz

  SammySally: Tror absolut inte det är sent...

  Vi vill ha tidigt svarsdatum av en huvudanledning... Nämligen att vi ska själva laga all mat och allt sånt, så vill veta tidigt hur många som kommer och om de har några allergier..

  Boleron har kommit, den är lite tajt just nu.. Men om några kilon så kommer den sitta som en smäck.. Hoppas jag... :)

  Idag lades äntligen inbjudan på brevlådan, och dessutom fick vi en skriftlig bekräftelse på vigsellokalen.. :D

 • lordoz

  Stoxoz: Vad kul!!

  Vi ska med umgås med en massa folk i helgen i stockholm, men tänkte hinna med mässan också.. :) Blir ett par späckade dagar... :)

  Vi tänkte nog satsa på mässan i Nacka, har förstått att den är mer inriktad på att vara en mässa och inte så mycket inspiration... Inspiration tror jag inte att jag behöver mer av... har det mesta klart för mig.. :D

  Vi ska vigas i CNEMA, en biograf här i Norrköping.. :)

 • lordoz

  Ja, det blev biografen.. :) Känns jättekul! De från bions håll ville kontakta media om det.. så får se om det kommer med i tidningen eller nåt... Som min m2b sa: "Vad bra, då får vi gratis bröllopsfoto i tidningen".

  Ja, allting är klart förutom underkläder och strumpbyxor.. Men det tänkte jag kolla på nu i helgen i Sthlm på mässan och annars får det bli här hemma lite längre fram.

  Min m2b provade sina kostymer igår.. Inte en enda passade (alla var för stora) så de ska han nu försöka sälja på Blocket, så får vi satsa på att köpa en ny till bröllopet..

  Jag köpte ju en Bolero på ebay: denna www.ebay.com/itm/3-4-sleeve-lace-bolero-jacket-shrug-PICK-SIZE-S-4X-17-COLOURS-/220960573397&var=&hash=item337246c7d5, och det kostade 270:-, så det var nog ganska okej pris tror jag.. :)

  Har du bokat kyrka? Koll på prästen? och skickat in hindersprövning?  Det är det viktigaste.. Allting annat är bara bonus, men bonuslistan kan göras desto längre.. :)

  Försök spalta ner allting och bocka av sakerna, så känns det nog bättre...

  Skickade förresten inbjudningarna igår, och har redan fått första svaret.. :) Jättekul! Nu känns det som om dt verkligen kommer att ske.. :D

 • lordoz
  mariath skrev 2013-01-24 08:54:19 följande:
  <-- nu har till och med jag lyckats få en bild på min klänning, visserligen med en modell som mannekäng. Jag väntar på min underkjol så därför är inte jag i den Cool.
  Nu är det på gång - verkligen. Funderar just nu på om vi ska dela ut USB-minnen eller cd skivor åt gästerna att fixa bilder på åt oss från den stora dagen..
  Vi ska pyssla lite jag å mina två tärnor nästa helg. Funderar på lite askar med godis i åt alla.
  hittade en bra sida med beskrivning hur man viker sina egna askar å tänkte att man kanske kan göra det av tapet. Vi har just renoverat hela vårt hus, så det finns massor med tapet kvar..

  Vad tror ni?
  Jättefin klänning! Tror säkert du kommer se minst lika fin ut i den.. :)

  Askar med godis låter trevligt, och det går säkert att göra i tapet. Dock är väl kanske inte tapet så mat-hygien-vänligt, så du kanske behöver lägga godiset i nånting i asken.. Typ i cellofan eller liknande... Men jag är inte säker, bara spekulerar... :)
 • lordoz

  Hur går det för er alla???

  För oss går det bra... Nästan alla inbjudningar är skickade (missade en, pinsamt nog) så den läggs på lådan imorrn!!

  I helgen nu så har vi varit i Stockholm och bara myst och bott på hotell... Har umgåtts med en massa vänner i stockholm men passade även på att gå på bröllopsmässan (huvudanledningen till att vi åkte upp egentligen).

  Bröllopsmässan som vi var på, den i Nack Strand, var helt okej. Hade gärna skrivit riktigt bra, men då hade jag velat ha mer gratis saker... Som läget är nu så fick vi en tårtspade, en sked och ett halsband i goodie-bags, så inte illa alls egentligen. De sålde även ut senaste numret av ett par bröllopstidningar, så de köpte jag naturligtvis och så deltog jag i en massa tävlingar. Sambon tittade på herrkläder och hittade en affär i stockholm där han kunde få en kostym uppsydd för 1600:-, så nu ska han ta reda på vad motsvarande kostar i Norrköping.

  Det bästa var nog trots allt att vi faktiskt gjorde en beställning på min vigselring. Jag visste ju vilken jag ska ha (Turin Allians om ni undrar), och hade fått ett pris här i Norrköping. På mässan fick jag samma pris, men endå inte. För här i Norrköping tillkom gravyren i vigselringen, den extra gravyren i sambons ring samt putsning av förlovningsringarna. På det företaget som vi nu har gjort beställning hos så ingick det. Alltså sparade vi ca 800:-. :)

  Dock är det två nackdelar med det företaget från mässan:
  1. De vill ha hela vigselringen betald innan de ens skickar efter den från Schalins.
  2. De ligger ju inte i Norrköping utan vi måste skicka våra ringar på posten.

  Så vi får se om de kan tänka sig en delbetalning av vigselringen, och hur man gör med att skicka REK och liknande, annars så avstår vi nog och köper för 800:- mer här i stan.

  Eller tänker vi fel? Har ni betalt hela ringen innan ni fått den??

 • lordoz

  Det löste sig med ringen! De gick med på delbetalning och så skickar de den mot postförskott, så då känns det mycket tryggare. Och så kommer vi skicka in våra ringar för gravyr/putsning med REK. Så det känns helt ok!

  Svaren på inbjudningarna trillar in.. min m2b's sida är jätteduktiga på att svara... Min släkt och mina vänner är lite segare... :( Men det är två veckor kvar på osa, så bara att vänta och se...

  Tyvärr svarade ett par av våra kompisar nej idag med. De kunde inte få tag i barnvakt, så det var ju jättesynd! Så får väl säga som dig Stoxoz: hoppas svaren trillar in! :D

  Vi har inte hört nåt om media och bröllopet i bion.. Det får väl biografen sköta med känner jag... :)

 • lordoz

  Hejsan alla!

  Hur går det för er?

  Här går det framåt med småsaker i alla fall! Svar på inbjudan trillar in sakta men säkert.. Men fortfarande så saknar vi svar från min släkt... Men det är 11 dagar kvar till sista dag.. Så det kommer väl!

  Jobbar nu min andra natt på raken, så sitter och jobbar och lyssnar samtidigt på musik på spotify och sparar ner till vigsel-lista och till bröllops-fest-lista...

  Men lite tankar finns det:

  Innan vi går in till vigseln tänkte jag sätta samman ett bildspel med bilder på mig och min m2b. Och till det funderar jag på att ha musiken till Star Wars. Sedan skulle jag vilja ha en romantisk filmmusik-låt innan vi vigs... Funderar på "En helt ny värld" från Alladin. Och efter jag har fått min nya ring så skulle jag vilja ha "Diamonds are forever".. :D Tänkte det kunde passa vårt filmtema... Men vi ska be en av min m2b's kompisar spela och sjunga, så det är ju lite upp till honom med...

  Kvällen har jag även tillbringat med att chatta med min kompis som ska hjälpa mig med hår och smink... Så nu har jag fått tydliga instruktioner om vilket smink jag ska köpa hem.. alltså vilka färger... (jag är SÅÅÅÅ dålig på det själv)... Så ska gå och prova ut nån form av underlagskräm (eller vad det nu är) i veckan tänkte jag.. och samma sak med läppglans...

  Jag har även bestämt mig för att kolla upp möjligheten att göra en brasiliansk vaxning och även vaxa benen innan bröllopet.. och gå utan strumpbyxor... Med risk för att det blir alldeles för kallt i april...

  Sedan fick vi en liten cool idé att 'tatuera' mig... Med permanenta märkpennor.. Har precis ritat på mig så jag får se hur länge de sitter i, men enligt henne så sitter de i 2 dagar... Så funderade på att ha dessa katterna: static6.depositphotos.com/1000419/555/v/450/dep_5553578-Groom-and-bride-cats-wedding-for-your-design.jpg på varsin vad... Dels för att vi älskar katter, men även för att de är med i inbjudan...

  Vad tror ni, blir det hemskt?? Eller tufft?? Jag försöker eftersträva bilden av 'tuff prinsessa' till bröllopet...

 • lordoz

  Stoxoz:

  Ja, det är skönt att det löste sig med ringarna... De fick delbetalningen idag, så vigselringen kommer troligen i nästa vecka! Känns som ett otroligt stort framsteg i bröllopsplaneringen!

  Våra vänner hade kollat med alla sina barnvaktsmöjligheter, så tyvärr var det kört.... :( Men jag har bjudit in dem på födelsedagsfika på min 30-års dag veckan innan istället.

  Vad kul att det går framåt för er med... Hur gick det med fotograf? Hoppas att ni har fått mer svar ni med....

  Ja, filmlåtar känns som en bra idé.. Så håller på att kolla på det fortfarande.. Ska be min m2b ringa till vår kompis ikväll och kolla möjligheten om han kan tänka sig att spela... och han kanske har förslag på låt själv med...

  Jag tror det kan bli coolt med tatueringen, så kommer göra det... Men förstår hur du menar med att jag ska vara mig själv!

  Kul att det går framåt med klänningen också!

  Själv har jag börjat kolla på brudbukett, mest på utseende på det... Men vet inte hur jag ska göra med det riktigt.. Om jag ska binda en själv eller inte... Hur ska du/ni göra??

 • lordoz

  Vad underbart Stoxoz!!! Kul med en fotograf som verkar så bra... :)

  Jag tror det kommer räcka med 3 timmar och sedan låta gästerna ta över, om ni inte speciellt vill ha proffdbilder på festen och gästerna med??

  Jag vill ha röda rosor i min bukett.. Lutar åt 8 som enligt blomsterspråker betyder för evigt... Så 8 rosor och så grönt... Jag tycker att jag borde kunna göra en sådan bukett själv.. Men kanske lurar mig helt och hållet.. Det kanske är mycket svårare än jag tror?!

  Du då? Vad ska du ha? Jag lutar åt nåt liknande detta: www.euroflorist.se/kopenhamn-pr573

Svar på tråden April 2013