• lordoz
  Äldre 10 Sep 13:59
  53721 visningar
  354 svar
  354
  53721

  April 2013

  Hej igen allesammans!

  Nu har vi kollar lokaler, och gång på gång blivit besvikna. En central lokal i Norrköping med plats för 80 pers och vettig hyra, det finns inte!

  Så vi har nu bestämt oss för att gå tillbaka till ursprungsplanerna. Vi tar lokalen i bostadsrättsföreningen, och så ska vi provmöblera, och bjuda gäster utifrån antalet platser. Så enkelt blir det.

  På det sättet minskar vi kostnaden för lokal och porslin från 11.000 till 100:- dessutom. Möjligen är det så att stolarna i lokalen är obekväma, så vi får hyra det, men då räknade vi ut att det skulle gå på 1.500:- + kostnaden för transport med.. Så det är ju inte så farligt..

  Just nu har vi av samma anledningen inte koll på vår budget.. Men vi hoppas på under 20.000... Dock är inte bröllopsresan inkluderad i det. Jag vill gärna åka till Sydafrika på Safari, en resa som kostar 25.000/person, så det är ju 50.000 till...

  Hur tänker ni andra kring bröllopsresa??

 • lordoz
  Äldre 15 Sep 02:26
  #73
  Snart en Hermelin skrev 2012-09-13 10:28:25 följande:

  Hej allihopa!


   


  Jag blev precis medlem här på bröllopstorget och såg denna roliga tråd. Kul att se att vi så många som ska ska gifta oss i April :) Insåg bara för en stund sedan att det inte är långt kvar alls!!


  Vi har bokat kyrka och lokal, bokat hotellrum och börjat titta runt efter en fotograf...men that's it!


  Känner att det är dags att ta tag i detta nu. Har precis blivit mammaledig, så det finns ju en tid över :)


  Det viktigaste på min agenda nu är att få till snygga inbjudninkort/vigselprogram/festprogram/bordsplace ringar.


  Tittat på Calligraphen och de är verkligen skitsnygga! Men det blir några tusenlappar på bara papper.... känns lite onödigt... Någon som har tips på annan?


  jag drömde inatt att de toksnöade på bröllopsdagen....inte helt omöjligt då det gjorde det iår vid den tidpunkten. Vad tror ni? Har ni garderat er för vädret? ;P


   


   


  Hej och välkommen! :)

  Ja, det kan mycket väl snöa.. Vilket datum i April har ni tänkt er? och var i landet bor ni? Det är ju sådant som kan påverka vädret en hel del.

  Själv bort jag i Norrköping, så jag räknar med att det kan vara mellan +10 och -10 grader, sol, regn, snö, hagel.. ja, vad som helst... Så vi planerar nog för två olika bröllop, ett utomhus och ett inomhus, allt beroende på väder... Vi gifter ju oss borgligt, så vi har ju ingen kyrka att vara i. Så antingen utomhus, eller i lokalen, eller i rådhuset. Vilket har vi inte bestämt... och det kan vi nog inte bestämma så långt innan heller. Tror det får bli en fråga när det närmar sig.

  Av samma anledning funderar jag en del på bilderna. Vill ju gärna ta bilder utomhus, om det nu inte är regn, snö eller hagel och drivis.. Men hur gör jag om det är solsken och minusgrader? Ska jag köpa en snygg kappa? Ska den med vara vit? Eller ska jag frysa? Eller bara ta bilder inomhus?? Hur tänker ni andra???

  Kul att du är mammaledig, då får du försöka fixa när tid finnes. Har förstått att från mina vänninor att det inte alltid är så lätt...

  Jag har med tittat på färdiga placeringskort, inbjudningskort och festhäften, men har slagit bort den idén och satsar på att göra själv istället... Det blir betydligt billigare!! Ett annat alternativ tror jag kan vara att beställa från vistaprint, tror de är lite billigare i alla fall... Om du vill göra själv finns det massor med inspiration i andra trådar här inne..

  Återigen, välkommen!!
 • lordoz
  Äldre 15 Sep 02:35
  #74

  LOKAL är KLART!!! Skrattande

  Ja, äntligen har vi velat klart! Idag var vi i lokalen som tillhör föreningen och provmöblerade... Vi får plats 50 personer där, och när vi nu har justerat gästlistan, så kan vi få ihop ganska exakt 50 personer..

  Så nu ikväll har jag t.o.m gjort bordsplaceringen (eller ett första utkast i alla fall) som utgår från att alla gäster kommer. Om någon/några tackar nej så får jag väl justera den framöver... Nu har vi i alla fall ett utkast att utgå ifrån..

  Härnäst på vår lista är att göra en ny budget och fundera lite mer kring hur vi tänker med mat. Om vi ska göra själva, eller om vi ska ta catering. Vi behöver även försöka få tag i 50 st stolsdynor (hårda trästolar i lokalen)  till ett vettigt pris samt fundera lite kring kyl-möjligheter. I lokalen finns bara ett fullhöjd-kylskåp. Vilket vi inser inte räcker till mat, dryck och tårta...

  Hur har ni andra det med kylskåp? Om ni inte tror att det räcker, hur tänker ni lösa det då?

  Hur går det för er andra med allting??

  Tänk om 7 månader är det mitten av april och den del av oss är gifta och andra är inne i sluttampen på planeringen.. Glad

 • lordoz
  Äldre 22 Sep 21:34
  #75

  Idag har vi tagit ett stort steg framåt.. Så känns det i alla fall!!

  På ett ställe i Ödeshög (i närheten av Gränna) så sålde de ut tyger. Så vi har varit där och köpt tyg till bordsduk, tyg till löpare och skumgummi till stolsdynor och tyg till dem!!!

  Så nu har vi 45 meter tyg, blått, som vi ska ha till bordsdukar att sy till. Liksom att vi ska sy 50 st stolsdynor. :)

  Så eventuell dötid i vinter försvann precis..

  Hehe!!!

 • lordoz
  Äldre 1 Oct 16:05
  #78
  Ellran skrev 2012-09-26 14:20:10 följande:
  Hej igen allihop!

  Vi forsätter fundera och tänka på hur vi ska lösa allt möjligt men har inte kommit till så många slutsatser. Vi har dock börjat fundera på om restaurang är en möjlighet? Det kanske inte är lika dyrt som man först tänkt sig? Även om vi gör maten själva hade vi tänkt att det skulle gå på ett antal tusenlappar och lokal verkar ju generellt ligga runt 10-15 000 snarare än <5000, om man är på restaurang antar jag att lokalen ingår i matpriset och därmed borde man kunna få mer för pengarna... men det är högst oklart.

  Angående budget så har vi tänkt oss en totalbudget på 50 000. Hade väl egentligen velat hålla nere det mer men när vi räknat på det så har det sett ut att bli i den storleksordningen och då har vi trots allt inte tagit ut svängarna allt för mycket...
  Ja, restaurang kan ju vara ett alternativ. Här i Norrköping vet jag att man kan få vara i Elite Grand Hotel's festvåning och att de står för mat, dryck och allting.. Tror det då kostade 500:- per person. Så inte ett alternativ för vår budget, men kanske för er? Tänk då på att då ingår säkert mat, dryck, tårta och alla dekorationer, dukar och kanske även serveringspersonal... Så det blir ju inte så mycket kvar att planera kring festen vad det gäller sånt..

  Kolla med olika hotell kanske.. :)

  Budget är svårt. Om man har många gäster, eller dyr lokal eller liknande så blir det snabbt dyrt... Vi har ju turen att lokalen tar max 50 pers, så det blir inte fler. Samt att lokalen kostar bara 100:-, så vi kan nog minska vår budget en del. Men pengarna rinner iväg i alla fall känns det som!

  Hoppas ni kan hitta något prisvärt alternativ!
 • lordoz
  Äldre 1 Oct 16:11
  #79
  Aprilia13 skrev 2012-09-27 09:28:10 följande:
  Hej allihopa!

  Mitt första inlägg någonsin här  :)
  Jag och min fästman gifter oss på landet utanför Göteborg 27 april 2013. Skrattar lite när jag läser era inlägg om vädret, för visst är det så i april och dagarna runt Valborg, att det kan snöa OCH det kan vara 20 grader ;) Time will tell...

  Vi har en budget på ca 50.000 kr för 112 personer (stor släkt) Det som är klappat o klart är:

  Kyrka
  Lokal
  Pensionat
  Ringar (min mamma är guldsmed)
  Catering (min pappa är kock)

  Så det är "bara" resten att fixa med ;) Letar klänning nu, man trodde innan det blev "på riktigt att gifta sig" att man visste precis hur den skulle se, eller ur? Men vilken djungel det är! 
  Är på jakt efter en klänning i Vintage-stil (gärna 1910-1940-tal) så om någon råkar ha en sådan liggandes så är min plånbok öppen, haha! :)

  Lycka till med all planering tjejer! Vi hörs!

   
  Välkommen!!!

  Jag har tyvärr ingen vintage-klänning liggandes, men vet att jag har sett nåt inlägg, i någon tråd här på Bröllopstorget om det. Vet inte vart dock.. Kolla diskussionerna som handlar om klänningar eller lägg ut en ny tråd, så kanske du kan få lite tips!

  Skönt att ni har så mycket planerat! Alla de stora sakerna är ju klara.. och lyxigt att dina föräldrar har sådana jobb så de kan hjälpa till lite med...

  Jag trodde med angående klänning att jag visste vad jag ville ha. Men det var väl i mina flickfantasier och i dem skulle jag gifta mig med en prins (alltså var priset inga problem) och i en kyrka...

  Nu gifter jag mig med en mänsklig prins och således vill jag inte lägga hur mycket pengar som helst på en klänning. Vi ska inte gifta oss i en kyrka och jag har inte en figur som en prinsessa, så det gäller att bli realtistisk.

  Jag har en vit klänning i garderoben som jag har köpt som bröllopsklännning, men eftersom jag satsar på att minska en hel del i vikt tills april så vet jag inte om den kommer passa... Får väl kolla upp det i början på mars eller nåt, så jag har lite tid på mig att hitta alternativ annars.. :)
 • lordoz
  Äldre 1 Oct 21:43
  #81
  majjja skrev 2012-10-01 19:14:02 följande:
  oj vad ni skriver, inte varit inne på ett tag :) 
  Aprilla: har du funderat på att sy upp en vintageliknande klänning? Kanske kan vara lättare att få tag på. Annars finns ju beyond retro i stockholm som har brudklänningar

  jag syr upp min klänning i kina, blir en tea length klänning med massa tyll i kjolen. I love it! ska få hem den i slutet på månaden om allt går som det ska. :)

   lordos; vad skönt att det löst sig med lokal! billigt också :) funkar ikeas stolsdynor?  
  Hej!

  Vi tyckte IKEAs stolsdynor blev antingen för tunna eller för dyra.. Vi vill ju hålla nere kostnaderna så mycket vi bara kan... Så därför köpte vi skumgummi och tyg och kommer sy själva! Vi var på utförsäljning och fick tyg för 50:- och dynorna för 350:-, så förutom tid och tråd och el för symaskinen så kostar 50 st dynor oss 400:-, vilket till och med är billigare än IKEAs billigaste. :)

  Dessutom har vi nåt att göra i vinter.. :)

  Har du bild på din klänning? Blev nyfiken!!
 • lordoz
  Äldre 7 Oct 21:21
  #84
  majjja skrev 2012-10-01 23:34:24 följande:
  ah, vad bra! :)

  ja, klänningen är denna, fast vitt band i midjan o en blomma i sidan
  och så blir det en spets topp/bolero med holkärm som slutar under bysten till. Och en kort slöja som slutar ungefär vid bröstet. Frågan är bara... färgglada skor eller klassiska vita. Vill ha ett par "mary janes"


  Vilken jättefin klänning... Tycker nog det kan passa med färgade skor till... Blå kanske? Om du ska köra enligt traditionen??

  "Något gammalt, något nytt, något blått och något lånat"??
 • lordoz
  Äldre 7 Oct 21:26
  #85
  mariath skrev 2012-10-05 09:54:02 följande:
  Hej!

  Jag har inte varit inne på denna tråd förut, men såg att ni kommit långt i planeringen allesammans Skrattande

  Det vi har klart är:

  Kyrka
  Lokal
  Klänning till mig
  Catering
  Gästlistan är i princip spikad, 65 gäster

  Håller på och kikar på klänningar åt näbbar och tärna just nu, vilket projekt det är! Det finns hur mycket som helst att välja mellan ju!

  Hade tänkt beställa inbjudningskorten från Calligraphen, men det gick inte, så nu får jag komma på något annat alternativ...
  Hej! och välkommen hit!

  Ni har ju kommit jättelångt också!!! Vilket datum och vart i landet ska ni gifta er??

  Ja, klänning kan vara problematiskt,.. oavsett om det är till oss brudar eller näbbar eller tärna. Jag som gifter mig borgerligt behöver bara tänka på min egen klänning... Men det är fullt tillräckligt för mig..

  Har sett på en mängd andra ställen att de tipsar om bonprix när det gäller klänningar.. :) Så kolla där!

  Varför gick det inte att beställa från Calligraph??
 • lordoz
  Äldre 7 Oct 21:31
  #86

  Igår var det exakt 6 månader till min bröllopsdag!! Och dessutom var det 9,5 år med min underbara älskling...

  Dagen till ära så jobbade jag.. :( Men jag unnade mig att beställa ett par skor som jag förhoppningsvis kan ha på bröllopet...  Är riktigt nyfiken på att få hem dem och prova dem... Känns som lagom hög klack för mig som inte är van... :) Och jag tyckte de var snygga faktiskt!!

  Annars så pular jag på med lite dekorationer... Just nu gör jag hjärtan som jag ska ha på väggarna.. Och så gör jag ytterhöljet till inbjudan...

  Förutom det så är mitt största mål till bröllopet att gå ner i vikt.. Så det är det som jag jobbar mest på... och sedan 9/9 har jag faktiskt gått ner 4 kg.. :)
Svar på tråden April 2013