• lordoz
  Äldre 10 Jun 18:30
  53723 visningar
  354 svar
  354
  53723

  April 2013

  600:- för buffé till hur många personer??

  Papptallrikar går ju alldeles utmärkt det med. :) Men glas är kanske trevligt att ha riktiga att skåla i. Har hört på andra forum här inne att Rusta är billigare än IKEA på champangeglas, tänkte att det är de kanske på vinglas också då?

  Schysst med en riktig brudklänning för 700:- ungefär. Ja, jag får väl vela ett tag till.. :) jobbar ju oavsett på att gå ner i vikt, så kommer inte beställa något förrän kring februari i alla fall i så fall.

  Annars har jag ju redan köpt en vit klänning som jag hade tänkt att ha. En sån här: www.ebay.com/itm/Chiffon-One-Shoulder-Bead-Cowl-Ruffle-Evening-Dresses-S-White-/160816329261&hash=item257166722d

  Men vet som sagt inte om jag ska ha den.

  Förövrigt har vi köpt en del saker till dekorationerna, samt börjat göra dem. Ska göra sådana här: www.wedshare.com/blog/2010/03/09/do-it-yourself-wedding-project-crepe-paper-rose-pomanders-tutorial-3572.html fast bara rosorna, inte bollarna.. och så viker jag andra blommor med..

  Dessutom har jag köpt en del kul som jag ska ha i toakorgarna. :)

  Ja, och så har vi köpt champangeglas. :)

 • lordoz
  Äldre 16 Jun 02:17
  #31

  6000:- låter mer rimligt ja.. :)

 • lordoz
  Äldre 16 Jun 02:17
  #32

  ser fram emot att se din klänning! :D

 • lordoz
  Äldre 23 Jun 02:29
  #34
  Liini86 skrev 2012-06-17 08:11:11 följande:
  Nu har vi bestämt oss och det blir bröllop i juli istället för i April.. 13 juli blir vi istället man & fru!
  Okej! Grattis till det!! Hoppas att ni får ett underbart väder då.
 • lordoz
  Äldre 23 Jun 02:38
  #35

  queenmamma: Hur går det för dig/er? Vad pågår i planeringen just nu?

  Här diskuteras det för fullt. Eller ja, för fullt och för fullt. Min kära M2B har fortfarande inte jättestort intresse i planerna, men han är med och diskuterar i alla fall. Han har väl insett att om han inte tycker till nu så är det kört för honom... Hehe, lite bridezilla kanske.. :)

  Just nu har vi i alla fall diskuterat gästlistan, cermonin, lokalen, inbjudningskorten och sånt... Vi har väl egentligen inte tagit några beslut... men det diskuteras i alla fall..

  Själv tänker jag en hel del i banorna kring dekoration, och ska nu på söndag till IKEA och gå och kolla på deras rea..

  Men det är ju 9,5 månad kvar ungefär så det finns ju tid kvar... I nästa vecka ska vi i alla fall åka till Köpenhamn, så innan dess behöver vi nog ha diskuterat klart alkohol och antecknat priserna i tax-freen som jag ska åka med i höst.. Gissar att vi diskuterar det i bilen ner till Köpenhamn eller nåt.. :) Hehe..

  Hoppas att allt är bra med dig/er?! och att ni har haft en underbar midsommar..

 • lordoz
  Äldre 8 Jul 22:30
  #37

  Hej igen!

  Surt med en dator som vill gå i pension... :(

  Jag hittade tyvärr ingenting på IKEAs rea, men köpte två JOKER glasunderlägg som jag ska ha till ljusen i alla fall, så de tänkte jag måla lite med porslinsfärg på. Tänkte skriva våra namn och sen hjärta mellan dem.. :) På kanten som syns utanför ljuset...
  Och så har jag gjort lite dekorationer i ståltråd och pärlor till toalettdörrarna.
  Dessutom har jag tänkt att tillverka lite blommor.. dels av vanligt paketpapper och dels av crepepapper. Så det finns lite att pyssla med framför TVn om kvällarna. Min sambo älskar ju att kolla på film, medans jag tröttnar efter ett par timmar. Så då är det en bra kompromiss att jag pysslar och han kolla på TV. Hehe!

  Att trycka namn och datum på servetter låter lyxigt och fint! :)

  Vad skönt att ni kan låna porslin från din bror. Hade ni hittat någon  lokal eller hur var det?

  Låter som en perfekt kombination mellan dig och din sambo. Här är det lite mer svårplanerat eftersom vi fortfarande inte är klara med lokal. Ska nog kolla på ett par till nu i veckan som kommer. Den vi har preliminärbokat tycker vi är lite dyr med 7000:- för en lokal som visserligen har bord och stolar men inget porslin eller sånt. Lokalen avgör ju lite kring dels dekorationer, men även gästantal och sånt som vi behöver bestmämma med. Men återigen, 9 månader kvar, så ingen brådska egentligen.

  I förra veckan var vi i Köpenhamn, så vi köpte punsch (till avecen), samt gin, ett par flaskor sourz och lite sånt. Resten kommer jag köpa från tax-freen när jag åker utomlands i augusti. Sen är vi klara med avec och baren i alla fall. Så då är det bara öl, cider och vin till maten samt champange kvar. Och det köper vi nog allt på systemet.

  Vad bra att ni kan ha bål, det låter som en bra idé när din M2B inte gillar champange.

  Men visst, det är jättesvårt att veta hur mycket som går åt, men ja, jag tror att man tjänar på att åka till Tyskland. Om ni åker via Danmark och Rödby-Puttgarden och hinner klart i Tyskland på 2,5 timme så får ni 300 DKR som ni kan handla för på båten hem. Förutom BorderShop har ni ju även Calles som ni kan boka på i förhand och så står allting samlat på en pall och det är bara att betala och plocka ihop.

  Vi räknade på att vi är 80 personer, 65 som dricker alkohol. Då tänkte vi ha 1 liter punsch, 1 liter baileys, 2 liter xante och 2 liter whiskey (två olika sorter) till avec. Till baren har vi 4 liter vodka, lika mycket gin och rom, samt lite mer whiskey. Vi tror det ska räcka, vad tror du?

  Alkoholen till maten är det svåraste, men vi räknar nog på 3 glas vin per person eftersom det är buffé... och av de 65 som dricker så kanske det är 5 som inte vill ha vin, så... Men hur mycket rött och hur mycket vitt, det vet jag faktiskt inte..

  Men det bästa ni kan göra är att ta fram papper och penna, skriv ner vad alkoholen kostar på systemet och jämför med bordershop och calles och se om ni tjänar tillräckligt för att det ska löna sig att resa ned. :) Så gjorde vi. Glöm dock inte räkna om ifall det är 70cl flaskor på systemet och 1 liter i Tyskland.

  Lycka till!

 • lordoz
  Äldre 8 Jul 22:55
  #38

  Jag har dock även fått ett litet orosmoln/ledsamt besked med... Min bror måste eventuellt åka utomlands med sitt jobb och ska då åka i april nästa år. Så eventuellt är han inte hemma på bröllopet... Vore jättetråkigt! En mindre parantes i det hela så är det dessutom han som vi tänkte be vara fotograf. Men den lilla detaljen löser sig alltid, värre om han i egenskap av min enda bror inte kan vara med... :(

  Men det är bara att vänta och se hur det blir...

 • lordoz
  Äldre 9 Jul 18:34
  #40

  Hej igen!

  Javisst är vi ute supertidigt, men det känns som om dagarna bara springer iväg i alla fall.. Hinner knappt med någonting känns det som. Fast det beror kanske på att jag har semester och slappar mest hela tiden. :)

  Ja, jag tror drycken ska räcka.. Men köper hellre för mycket och har till barskåpet resten av året än för lite. :)

  Kul att du börjat pyssla med. Placeringskorten ska jag göra på embossed papper, så ska 'embossa' dem (eller hur det nu heter) hemma hos en kompis längre fram i höst. Sedan är de klara.. :) Eller ja, skriva namn på, men det är det lite tidigt att göra. Servetterna ska vikas enligt 'buffe'-vikning som jag hittade på nätet, men det är också alldeles för tidigt att göra.

  Så just nu är det nog mest dekorationer som pågår med mitt pyssel..

  Hur tänker du göra med meny-korten??

  Ja, det vore riktigt kul om han kunde vara med... Jag hoppas också verkligen det.

  Ja, jag kör nog på den klänningen som jag har köpt.. men den är fortfarande för liten, så kan inte prova den tyvärr...

 • lordoz
  Äldre 10 Jul 00:30
  #42

  Ingen fara med stavfelen, förstår ju vad du skriver!!

  Eftersom vi inte är klara med lokalen så är vi inte heller klara med hur vi ska göra med serveringspersonal. Men 500:- + mat för två pers låter jättebra. Dina vänner vill inte komma till Norrköping veckan innan ditt bröllop? Hehe..

  Smart sätt att fixa för vad maten innehåller, det är kanske en idé som jag 'lånar'... :)

  Ett tag funderade vi på att inte ha någon serveringspersonal alls, utan be några nära och kära fixa med påfyllnad av mat och sen koka kaffe till tårtan, men tror det i alla fall blir bättre med serveringspersonal. Ska kolla med kompisar till kompisar tror jag! :) Men det får bli när lokalen är klar!

  Imorgon (tisdag) ska vi eventuellt kolla på en lokal. Sen ringde jag på en idag, men kvinnan som var ansvarig för den hade inte tid att visa oss den förrän i september, så det blir väl att ha allting vilandes tills dess då.. Eller i alla fall inte spika något innan dess. Vill ju så gärna bli klar med lokalen så att jag kan börja planera allting runt ikring, som vigselplats (tänkte ju vigas i eller vid lokalen), hur det blir med porslin och allting. Hela budgeten hänger ju på lokalen med... Dels vad den kostar och dels om de erbjuder porslin i priset, eller om vi behöver hyra det. Men men, det är ju som sagt bara att vänta och se.

 • lordoz
  Äldre 11 Jul 19:00
  #45

  Hej!

  Vi fick besök, så det blev inget tittande på lokal, men de kunde på torsdagar med, så ska se om vi kan komma dit imorrn.

  Vi ska ha vitt, silver och rött.. Har köpt presentpapper i den röda och silvriga kulörten som jag vill ha på lagerhaus, så använder mig mycket av det till allt pyssel... Senaste är att jag har klippt ut silvriga hjärtan som vi ska klistra på våra vita krukor som vi ska ha röda rosor i... 

  Igår fick jag en prova-på bit av Duni och deras duk Dunicell, tyvärr kändes den fortfarande som en pappersduk, så om vår framtida lokal inte har dukar så blir det nog att köpa in det kanske.. Hur ska ni göra med dukar? Jag har redan köpt några vita linnedukar, men tyvärr var ett par av dem mer äggskalsvita, så ska se om jag kan bleka dem på något sätt. Har läst att det ska finnas något som heter remol, så tänkte köpa det och testa. Klorin gick inte i alla fall.

  Jag har insett att jag är lite skrockfull i alla fall, så tänkte ha något gammalt, något nytt, något blått och något lånat och en silverpeng i skon. Idag har jag därför gått igenom lite mynt som jag ärvt av min pappa, och passande nog fanns där dels en 25-öring med 60% silver och dels en 10-öring med 40% silver... Så dem två tillsammans blir ju 100%, så då är silverpeng i skon och något gammalt ordnat i alla fall.. :) Nytt blir väl klänningen och underkläderna, blått har jag köpt strumpebandshållare.. så då är det bara lånat kvar.. Har läst att man ska låna från någon som är lyckligt gift för att få lycka i sitt eget bröllop, så tänkte kolla med den ena av min M2B's systrar som har varit gift i över 25 år..

  Idag fick jag även pärlsmyckena som jag tänkte ha på bröllopet. Tyvärr var halsbandet för kort, så ska kolla om det överensstämmer med beställningen, och i så fall får jag beställa ett nytt, annars ska jag reklamera...

Svar på tråden April 2013