• Budget bröllopsresa?

  Tor 15 mar 2012 09:55 Läst 7486 gånger Totalt 64 svar
  M o J 2012
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 09:55

  Jag sitter här och drömmer mig bort.... funderar lite kring bröllopsresa och vart vi ska åka/har råd att åka.

  Vet idagsläget inte hur mycket pengar vi kommer ha fått ihop, men gissar på att det inte blir någon enorm summa.

  Så jag tar tacksamt emot förslag och idéer på budget alternativ till en bröllopsresa. Allt av intresse!

  Enda "kravet" jag har på resan är att INTE vara borta mer än i HÖGST 4 dagar, gärna 3, då jag inte vill vara ifrån barnen längre än så.

  Berätta gärna om era resor! (planerade eller gjorda)
  Var?
  Antal dagar?
  Pris?
  Ungefär hur mycket fickpengar som kan tänkas gå åt?

 • Strawb­erry
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 10:48 #1

  Det finns så många olika platser och typer av resor att göra att det är svårt att tipse eller rekomendera något. Är det något speciellt ni vill göra eller få ut av resan? (sol, bad, shopping, äventyr, sås osv) och under vilken månad kommer ni att resa? Jag har precis varit på/bokat och ska snart åka på tre olika typer av weekend resor. En helg i London dit vi flög och sen stannade två nätter, där var det shopping, museum, teater och härlig paus från vardagen. Enkelt och snabbt att ta sig dit med flyg, inte jätte dyrt och perfekt storstads weekend. En kryssning till Tallin med två nätter på båten och en i land, avslappnande, spa, härliga miljöer (gamla stan, parker, utsiktsplatser osv), mysiga restauranger och en hel del barer och rätt prisvärd shopping. Perfekt avkopplande och ganska romantisk weekend till bra pris med mycket tid att bara vara, mysigt att äta och sova på båten och skönt att slippa lägga tid och energi på flyg och flygplatser. En tur till Köpenhamn med tåget, vi hälsade på släkt och bara njöt av stad, shopping och känslan. Det finns många mysiga och prisvärda hotell och det känns verkligen som att komma bort på riktigt trots att man inte åkt så långt. Helt klart den mest överraskande resan då tåget var otroligt smidigt, enkelt och det är nåt speciellt med att åka tåg och att njuta av allt man får se på vägen, satt och åt mackor, godis, spelade kort och njöt både på vägen dit och hem, var avkopplande! Sen kostade det bara strax över 1000 kr för två personer tur och retur. Klart prisvärt och något vi kommer att göra fler gånger, fast då till andra städer. Sen finns det otroligt fina platser i Sverige och jag vet inte vad ni är för personer men vi funderar på att ta en riktig budget resa efter bröllopet då vi åker till fjällen och vandrar och sover i tält bara vi två. Vi var uppe förra sommaren och det är något otroligt vackert och avslappnande, så uteslut inte Sverige för vi har många fina platser med vacker natur och även mysiga städer. Lycka till!! :D

 • M o J 2012
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 14:31 #2

  Strawberry, TACK för bra svar!

  Vad för typ av resmål spelar inte så stor roll, skulle bara vara skönt att komma iväg för oss själva några dagar, göra något kul eller bara slappa. Typ Australien och sådana resmål går väl bort på grund av lång restid (och budget!) för så få dagar som jag tänker mig. Sen får jag nog erkänna att vandring är nog inte min blivandes grej.
  Tanken är att resan ska göras i maj.

  London är ju ett bra tips, blivande älskar London! Men hur mycket har/kommer du att betala för det? Hur är det med hotell och sånt? Hur mycket pengar behöver man ungefär ha för mat mm?

  Tallin kunde ju vara roligt! Ingen av oss har varit i Estland. Vad har/kommer du betala för det? Hur är priserna där? (funderar kring hur mycket pengar som totalt kan tänkas gå åt)

  Kom nu på att jag faktiskt för typ hundra år sedan har åkt tåg till Köpenhamn, de va ju super smidigt! Priset på tåget låter ju fantastiskt bra. Har du någon koll/känsla för vad hotell där kostar?

  Att resa runt Sverige gör vi gärna!

  Än en gång tack för ditt  svar! Mycket inspirerande.

 • Tor 15 mar 2012 14:52 #3

  Kroatien är billigt. Jag har försökt komma iväg till Dubrovnik i flera år men det har fortfarande inte blivit av. Dubrovnik är förvisso lite dyrare än resterande Kroatien men fortfarande inte dyrt jämfört med Sverige. Naturen är fin och klimatet är trevligt. Jag har varit i Bosnien vilket är ganska likt geografiskt och ekonomiskt. Kan rekommendera det också (jag var i Sarajevo och Mostar).  Budgetresa till London tycker jag låter tråkigt faktiskt. Bättre att åka till ett land som är billigt, där man får mer för pengarna :)

 • M o J 2012
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 15:05 #4

  aniara, Tack för svar!

  Ja de har jag hört att de ska vara billigt där. Men hur lång tid tar det att åka dit?
  Har hört folk som åkt dit en vecka  eller mer, men vet du om de finns prisvärda resor dit på bara några dagar?
  Hur mycket pengar tror du behövs som fickpengar där?

  Det ligger något i det du slriver om att en budget weekend i London kanske inte blir så roligt.

  Än en gång, tack för bra tips!

 • Tor 15 mar 2012 15:14 #5

  Vår bröllopsresa.. vi åkte ca 15mil söderut, stannade ca 1 timma och kom hem med en hundvalp ;P haha


 • M o J 2012
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 15:21 #6
  daniiel skrev 2012-03-15 15:14:26 följande:
  Vår bröllopsresa.. vi åkte ca 15mil söderut, stannade ca 1 timma och kom hem med en hundvalp ;P haha
  Oj så det kan gå! Va det fint där?
 • Tor 15 mar 2012 15:46 #7
  M o J 2012 skrev 2012-03-15 15:21:23 följande:
  Oj så det kan gå! Va det fint där?
  Vi gifte oss i augusti, bokade valpen i oktober och hämtade den i december :) Vi hann spara ihop ca 20 000kr (fick 10 000kr av farmor i arv efter farfar under hösten) och vi tänkte då antingen spendera det på en resa eller så köper vi en hund som vi velat ha i flera år. Eftersom ingen av oss tycker om att resa, jag är bla extremt flygrädd, så valde vi hunden :)

  Haha nu var ju inte detta så väldigt relevant för denna tråden kanske, men vi valde en lite annorlunda "bröllopsresa" iaf :P Och ja, det var väldigt fint där faktiskt :)

  Jag hoppas att du får många bra tips på resor. Jag kan tipsa om Polen. Har inte varit där själv, men hört väldigt mycket gott om det. Annars Skottland, det är också en favorit bland människor i vår närhet iaf :)
 • ungbru­d
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 15:59 #8

  Rom ,
  vi var där 4 dagar, underbar o romantiskt
  promenader och hela staden är som ett musseum. vi betalade 10 000:- med fick pengar flyg och hotell. en av de bästa resorna jag gjort och jag reser rätt mkt ! 

 • Aniara­4
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 16:05 #9

  Det finns ett antal sajter med rabatterbjudanden där man kan hitta hotell i hela världen till bra priser ibland. Kan vara värt att hålla lite koll, och när det dyker upp något kolla om det verkar bra och om det går att få billiga resor dit. Groupon har haft mycket hotelldealer sista tiden, men det finns även Lokaldealen (MSN), Let's deal, och en massa andra.  Det är ju också ett bra sätt att få förslag på ställen man kanske inte alls hade tänkt på själv.

 • Skövde­Sophie
  Visa endast
  Tor 15 mar 2012 16:09 #10

  Amsterdam är fantastiskt på våren säger min syster. Inte så långt, passar bra för en lång weekend. Själv älskar jag Berlin. Man kan ta nattåget dit. Även Prag är fint på våren.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll