Inlägg från: ungbrud |Visa alla inlägg
  • ungbrud

    Budget bröllopsresa?

    Rom ,
    vi var där 4 dagar, underbar o romantiskt
    promenader och hela staden är som ett musseum. vi betalade 10 000:- med fick pengar flyg och hotell. en av de bästa resorna jag gjort och jag reser rätt mkt ! 

  • ungbrud
    pulmonate skrev 2012-03-15 23:28:44 följande:
    Flera har ju rekomenderat Rom tidigare och det kan jag också!!
    Jag har bott här (bor fortfarande i Italien) i 5 år och det är verkligen en romantisk stad.
    2-3 stjärniga hotell kostar runt 45-55 euro / natt / rum, speciellt i området runt tågstationen där de flesta hotell finns. Om du inte åker i en jätte turistig säsong behövs ingen bokning utan du kan göra det direkt när du kommer fram på tågstationen, och då får man ofta bra sista minuten deals. 
    Det finns så otroligt mycket att se så ni kommer att kunna uppleva en massa. Samtidigt är det bara så skönt och romantiskt att vandra runt i smågränderna runt Pantheon, Piazza Navona, mm.
    Många goa restauranger, min tumregel är "finns menyn på engelska, gå någon annanstans!"..haha. För det betyder ofta att det är turistigt.
     Jag har skrivit en massa tips här i andra trådar. Bestämmer ni er för att komma till Rom så skriv ett privat medelande så ska jag ge er mer konkreta tips om vad man ska se, var man ska äta, mm.
    OH DE TIPSEN TAR JAG GÄRNA EMOT!
    vi var i rom, maten var god men inte alls som vi förväntade oss. Vi bodde mellan spanska trappan och fontana de trevi, helt under bart 3500:- ink frukost i nov, underbart väder. Rom är verkligen en stad vi återvänder till. Var där på vår 4 årsdag :D 
  • ungbrud
    lamickis skrev 2012-03-20 14:47:02 följande:
    har ni något bra tips på en resa i början på juli? samma här, bara en långweekend, längre än så går inte, då saknar vi ihjäl oss efter barnen.
    barcelona är väl det ultimata med sol o stad... men jag vill ha andra tips!!
    eller ska vi bara ta det lite lugnt, avvakta till september-oktober och ta en weekend till rom eller ex. prag?
    juli i rom känns lite för varmt?
    Rom är nog rätt varmt. Vi var där i Novembr och gick i linnen. Regnade dock lite medn september tror jag det är perfekt. 
Svar på tråden Budget bröllopsresa?