• msafr05

    21 juli 2012, är vi fler??

    Vi är nyfikna på vilka fler som gifter sig den 21 juli. Hur går det med er planering? Vad är klart och vad ska fixas framöver? När skickar ni ut inbjudningarna?

  • Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??
  • vangeleyev

    Kanske redan någon som berättar, men vad ska ni bjuda på för mat och dricka?:)

  • AnnL
    niriel skrev 2012-06-13 08:36:37 följande:
    chrpe: vad skoj att ni också åker bort! Vi åker midsommarafton och blir borta två veckor, men har ändå två veckor kvar till dagen D när vi kommer hem, ändå tycker vissa att vi är helt dumma i huvudet som åker bort innan. Men guud vad skönt det ska bli att komma bort och bara slappna av lite efter en tung vår jobbmässigt och en himla massa planerande. Dessutom kommer allt att vara klart när vi åker. Hoppas jag.. Skrattande

    Vi ska för övrigt också ha liveband, vi tror det blir bättre ös då. Och så är det svårare för gästerna att pilla runt med låtarna om man har ett band istället för en spotify-lista..
    chrpe skrev 2012-06-13 08:03:55 följande:
    Vi ska ha liveband. Det är nog en smaksak, men personligen tycker jag att de fester jag har varit på så dansar fler och håller igång när det är livemusik än dator. Vi har varit och lyssnat på vårt band 5 manna band och de är superduktiga. Det jag tycker är festligt är när de pratar mellan någon låt och drar fart på gästerna. Vad ska ni ha i era festhäften? Vi är nog mer eller mindre klara men det hade varit kul och veta hur era ser ut till innehållet. I morgon åker vi en vecka till Turkiet :) Känns välbehövt, lite bränna innan bröllopet!
    Åh va härligt att åka bort!!! Hoppas ni får en underbar resa Solig
  • AnnL
    vangeleyev skrev 2012-06-14 17:49:19 följande:
    Kanske redan någon som berättar, men vad ska ni bjuda på för mat och dricka?:)
    Vi bjuder först på snittar (en med rökt lax och en med renkött) med alkoholfritt bubbel. Sedan en fräschare variant av toast skagen med Guntrum riesling. Hjortfilé med potatisgratäng med balsamicosås till varmrätt serverat med Rhebokskloof från Sydafrika. Avslutningsvis tårta (fylld med vit chokladmousse och jordgubbar blandade med färsk basilika och lime avec till det :)
  • lurpan

    Vi har inte helt koll med maten än.

    Men till förskålen kommer vi bjuda på nån slags snittar, nån slags fyllning i minicrustader och hittade ett recept igår i Buffé som lät spännande och som jag funderar på. Vattenmelon-gazpacho serverad i små snapsglas.

    Sen blir det nån typ av förrätt, vet dock ej vad än, varmrätt som förmodligen kommer bestå av kött (skräll *ler*) sen skippar vi efterrätt och går direkt på tårtan.

    Nån slags vickning blir det nog oxå, den skulle svärmor fixa så det vet jag inte vad det blir ännu. 

  • lundabrud
    chrpe skrev 2012-05-14 15:06:28 följande:
    Lundabrud. I Vellinge blir bröllopet men festen blir i Flädie. Själv då?
    oj vad seg och inaktiv jag är... förlåt för sent svar. Vi gifter oss i Klosterkyrkan i Lund och har festen på AF! 
  • lundabrud
    AnnL skrev 2012-05-30 13:24:16 följande:

    Klänningen ligger hos sömmerskan för fållning, och prästen ska vi träffa i mitten av juni nångång. Känns sent men hon skulle tydligen inte börja sitt arbete förrän 12/6...

    Sedan har vi festhäfterna kvar som ska lämnas till tryck, likaså vigselprogrammen..

    Men annars är vi nog rätt klara Solig


    eehehe, vi träffar vår präst veckan innan bröllopet. Iskallt.
  • Kristinnäs

    Ni som ska ha spotify, vad tänker ni spela för musik? Tänker ni köra topplistan eller gör ni egna listor. Ska man ha bara musik som man kan dansa till eller blandat? jag har tänkt börja på lista till bröllopet men vet inte vart jag ska börja. Det enda jag har klart är låten till vår första dans:)

  • AnnL
    lundabrud skrev 2012-06-15 13:56:48 följande:
    eehehe, vi träffar vår präst veckan innan bröllopet. Iskallt.
    Ojjj, bra iofs då är chansen större att man kommer ihåg vad som sagts :P Vi ska trycka vigselprogram därav stressen att träffa prästen så dom kan gå på tryck.

    I fredags träffade vi både fotografen och prästen - så skönt att ha det gjort!! Vi var också och valde ut den bil vi ska åka i. Det blir en superfin klassisk herrgårdsvagn från 1949, riktigt gammal alltså :) Den är i kanonskick, bara originaldelar med ett stort baksäte, nästan som en dåtidens limosuine.

    Härligt att kunna bocka av från listan!
  • AnnL
    Kristinnäs skrev 2012-06-16 18:55:28 följande:
    Ni som ska ha spotify, vad tänker ni spela för musik? Tänker ni köra topplistan eller gör ni egna listor. Ska man ha bara musik som man kan dansa till eller blandat? jag har tänkt börja på lista till bröllopet men vet inte vart jag ska börja. Det enda jag har klart är låten till vår första dans:)
    Vi har gjort en lång fast lista som kör uppifrån och ner. Första låten är brudvalsen och sedan direkt efter det några bra danslåtar, sedan en härlig blandning av gamla 80-tals låtar varvat med nytt och slutligen clubmusik till partyt :)
  • synanceia

    Hej hej!


    Vi ska också ha spotify lista. Hoppas det inte tar bort för mycket av stämningen. Jag är faktiskt liiite orolig för det, men det är inte mycket att göra åt det nu.


    Annars stressar jag väldigt mycket just nu och har riktigt svårt att komma till ro och somna. Hur mår ni andra? Känner ni er stressade eller är ni lugna? Jag är ofta den stressiga typen annars också, men detta är nästan extremt. Tur att man kan glädja sig också emellanåt när saker löser sig och går smidigt! :)

Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??