Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Oktober 2012

    Jag kommer att skrämma upp er med allt som improviseras och allt som går fel eller inte blev som det var tänkt.Skrattande

  • Pyttsan

    Låterljuvligt Daludd! Skrattande

    Idag har jag fått jobb! Är så himla glad, dessutom fick vi äntligen vår ena bil såld, så nu är det en sak mindre att bekymra sig för. Sköööööönt! och pirrigt, jag hade tänkt vara hemma ännu ett år, men så dök drömjobbet upp och jag lyckades förhandla så jag får joba 60% istället för heltid, vilket känns helt perfekt för oss just nu. Fick ledigt direkt veckan innan och efter bröllopet också, jag gillar chefen.Skrattande 

    Det får allt bli champagne för oss imorgon, blev så sugen nu! Fast vi har provat ett rött vin ikväll, med tanke på bröllopet, det var faktiskt jättegott, fast lite i överkant av vår budget. Vi får se.

    I helgen ska vi på bröllop till ett jättefint ställe, det känns som vår egen smekmånad. Dottern är 15mån och det är första gången vi lämnar bort henne över natten. Det ska bli så skönt att vara bara vi två i över ett dygn!! Hjärta Jag ser nästan mest fram emot att få sova och äta hotellfrukost just nu, är dunderförkyld, men hoppas jag ska          få bukt med det innan lördag, så jag orkar dansa också!

  • Pyttsan

    Vi åker inte till Tyskland, det är så långt borta för oss, däremot har vi en kompis som jobbar på båt som lägger på ett lass öl i Tyskland och några andra som jobbar på båt och kan slabba. Men till maten bjuder vi på "Finöl", dvs lokala bryggeriets handgjorda öl. :)

    Vi har kvar:

    Brudens underkläder
    Hela brudgummens klädsel
    Dotterns klänning (syr antagligen en enkel vit själv)

    Boka bussar
    Planera hela brunschen dagen efter
    bestämma dekorationer och tillverka dem
    Tillverka programblad och bordsplaceringskort och vägskyltar
    Göra bordsplacering
    Förbereda tackkort
    Göra hårprydnader till mig+2brudnäbbar
    Välja vin och löpa det
    Köpa nattmaten
    Hyra dukar
    transortera allt till platsen (stolar, porslin, dukar, dekoration, lampor) 
    Brudbukett+corsage ska beställas
    Ta ut hindersprövning
    Träffa prästen

    Vi har typ planerat det mesta, skickat inbjudningarna och fixat min klänning, skor+näbbklänningar och vigselring. Allt annat är kvar. Men det finns en plan och en budget i varje fall. :D 

  • Pyttsan

    Öva på dans och välja brudvals, utgångsmusik och smaka meny ska ju vi också göra. 

    Vår egen transport till kyrkan, från kyrkan och under förmiddagen är fixad, och min syster hänger med och ska fixa lunch åt oss och vara lite påkläderska och alltiallo, känns jätteskönt att ha med henne, för bådas skull, det var faktiskt fästmannen som valde henne. :) 

  • Pyttsan

    Vi har valt präst, hade några alternativ som kändes bra, men vi blev jätteglada då vårt förstahandsalternativ gärna ställde upp. Hon är inte präst i vår församling, men jag gillar henne, hon skriver mycket kloka texter, är en stark kvinna med skinn på näsan och en stark tro på kärleken. Det sista kändes viktigt för mig, trots att jag aldrig hört henne predika, så gillar jag det hon skriver så mycket så det blir nog bra. Fick jättebra känsla när jag ringde och frågade henne också. Det är ett plus att hon är kvinna, men inget krav.
    Vi har en prst som inte vill välsigna homosexulla, det hade känts helt fel att välja en sån präst för mig, och så finns det en som predikar för mycket synd och skuld och lidande för min smak.
    Men vi hade flere goda alternativ, men vi har absolut ägnat det en hel del tanke, bland det första vi gjorde efter att vi bestämt datum var att ringa prästen. 

    Kyrkan valde sambon, den var viktig för honom.

    Vi var också på bröllop igår, kom precis hem. Otroligt bra fest! Våra bästa vänner var toasmasters och vi satt med dem så det blev mycket rajraj. :D Har ingen röst idag och efter 5 timmar i bastu och uppvärmt utomhusbad är man minst sagt urvattnat. Inälvorna måste se ut som russin.. 

  • Pyttsan

    Trist med inbjudningskorten, Tokig! Har ni ringt runt och kollat til flere så de kommit fram? Jag har också fått veta om en som inte fått sitt kort än, men jag visste att hon var mitt i en flytt, så jag hoppas att det hittar fram!

  • Pyttsan

    Och mina skor har kommit! Flört Är väldigt nöjd med dem, nu ska de bara gås in, och så kör jag ett par bruna ballerinas med gul blomma som bytesskor, jag kommer inte att fixa att ha klackar hela dagen och kvällen, så jag växlar lite fram och tillbaks. Är otroligt nöjd över att de var tillräckligt höga ändå, så jag slipper ta upp klänningen, provade idag och blev så lättade över att jag fortfarande verkligen gillar klänningen, trots att den är så enkel, men med mormors antika pärlor och handgjorda gula läderskor blev den kanonfin! Solig

    Folk har äntligen börjat osa, det känns kul, och våra värdar på gården är jätteengagerade! Imorgon åker vi på semester med toastmastrarna en vecka, så lite lär det bli planerat då också. Glad 

  • Pyttsan

    Grattis på födelsedagen! 30-nånting är en jättebra ålder, man är av med alla ungdomsnojor men har fortfarande en massa kul att se farm emot. :)

    Vad härligt att du hittade din Skor till slut! Solig Mina står vid pigtittaren i sovrummet och jag blir lika glad varje gång jag ser dem. De svarta var urläckra! Gillar remmarna som går över ankeln-som på riktiga dansskor!

    Jag drömmer bröllop ibland. Oftast har jag ingen brudklänning och gästerna är väldigt röriga och glömmer bort att de är på bröllop och i drömmen är jag fruktansvärt arg på min fästman, av olika anledningar.

    Vi har varit på semester en vecka och köpt kostym, hängsel och fluga till gubben. Skönt att ha det gjort, han blir jättefin! Hjärta 

    Dessutom har många osat och våra vänner lovat fixa brunschen dagen efter, mot att de får låna vårt hus. Bra deal! :D 

  • Pyttsan

    Hurra, BHn passade prima under klänningen! Så himla skönt att ha det fixat! Tycker underkläder är svåra, nu blev det faktiskt en enkel vit sportbh, men sambon sade "wow, vad fin" när han var med i provrummet. Den lyfter och ger perfekt stöd. Borde köpa flere av samma nu när man hittat nåt som passar! 

    Idag förde vi klänningen till tvätten, det närmar sig! Skrattande Nästa anhalt är sömmerskan, den behöver sys in litegrann. 

    Nästa sysslor är:

    - börja med programbladet.
    - välja in-och utgångsmusik till kyrkan
    - proväta mat
    - proväta tårtsmaker.
    - välja rödvin och bubbel och börja bunkra. 

  • Pyttsan

    Åh, jag önskar att jag kom på en mysig överraskning jag med! Vad har ni hittat på, om man får vara nyfiken? Skrattande

Svar på tråden Oktober 2012