Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Oktober 2012

    Du behöver inte bestämma dig! Välj en duktig florist och sen säger du bara stil och färger och ger fria händer. Då får du antagligen en billigare bukett, för de kan ta vad de har inne och vad som är bra just då. Plus att de flesta tycker det är jätteroligt att få vara kreativa och överträffar dina förväntningar. Skrattande Jag och svärfar odlar dahlior, ringblommor och lite annat. Finns det nåt kvar så tar vi med blommor till floristen och sen får hon använda "köpesgrönt" och eventuellt lite andra blommor. Det var inga problem att göra så, men hon sade att hon vill gärna ta eget grönt, för grönt utifrån håller så dåligt. 

    Vi har varit ute i trädgården hela helgen, men vi borde göra inbjudningar. De är klara, bara att printa ut och fästa texterna. Bara det att vår printer drar pappren snett, så när man ska skära till dem ser allt ännu snedare ut, vilket innebär att vi borde åka nånstans och få dem utskriva=projekt. Obestämd Vi har tänkt ha dem klara inom maj och det börjar kännas bråttom.

    Vilka saker vi lämnat bort? Hmm, min kompis gör tårtan, våra vänner vars barn ska vara brudnäbbar kommer att fixa ris och jag tror att våra syskon med familjer ska få dela ut programblad till kyrkan. Här brukar brudparets föräldrar och närmaste gå in allra sist, så de får ta hand om att dela ut dem. Vi har inte frågat någon om det ännu, men det löser sig. :)

    Tror att min blivande får fixa brudbuketten och hämta den. Min svärmor gör en caketopper och min kompis+cateringfirman ser till att tårtan och all mat som ska vara där på förhand kommer dit och blir upplagt.

    Vi får vara i lokalen hela veckan och helgen innan är det stor skördefest, så en hel del av dekorationerna får helt enkelt vara kvar. Så vi och våra familjen kommer att dekorera tillsammans, hänga upp  ljusslingor och sånt. Vi får stolarna på onsdagen så då bär vi bord och stolar och ser att allt funkar, bygger baren, funderar ut var bandet ska stå mm. Tillverkning av skyltar kommer jag att be en annan kompis göra tillsammans med mig.

    Vi dukar dagen innan. Det kommer att vara mycket jobb eftersom vi har en så enkel lokal(en lada) men vi har många som hjälper och det mesta är förberett. Bådas bröder har skåpbilar och min bror fixar porslin, stolar, ljus, is, kylar mm.  På själva dagen ska vi bara hämta blommorna och till frissan båda två och sen klä ocss och fotas. Och äta hotellfrukost, himmel vad jag längtar efter den frukosten, hoppas jag inte är nervös! :D

    Vi har 2 näbbar, och 2 toastmastrar. Jag har aldrig varit på ett bröllop med värdpar, jag undrar om det är svenskt kanske? Vad gör värdparet?  

    Jag har sett ut skor och näbbklänningar, men borde ta tag i att beställa dem. Och så fixa klart inbjudningarna, det är veckans uppgift. Nästa helg ska jag på möhippa så det är en hel del att fixa inför det också. Typiskt att vi är bjudna på 4andra bröllop just i år och så fyller min mamma 60 och en god kompis 30 och de ska ha stora fester de med. Puh! 

    Hahaha, stackars mig, som har så mycket roligt att göra! ;) Kan inte klaga. :)

     

  • Pyttsan

    På bilden där du har dem på ser de lite stora ut, är de sköna? 

  • Pyttsan

    Puh! Vi kämpar på med sista värkarbetet för att få iväg inbjudningarna! Imorgon går jag till posten! Hurra! Såhär blev de. Glad Jag vet inte varför de ser knöliga ut på bilden, kanske för att de ligger ovanpå varandra, de är nog släta.


  • Pyttsan

    Oj, vad spetsklänningen var vacker! Otroligt fint släp! 

    Tycker den gula färgen ser jättefin ut, på skärmen i varje fall! Glad  

    Jag har letat låga skor, men inser att jag måste ta upp klänningen om jag inte har klack, så nu får jag tänka om lite. Kanske blir de där "dansskorna" med T-slejf som du letade fram i nån annan tråd!  

  • Pyttsan

    Vi har skickat nästan alla kort, några som ska delas ut personligen har jag kvar. Spännande! Sitter och försöker få till hemsida. Jag är verkligen värdelös och fästmannen är på arbetsresa, men vi måste ju ha lite info där när inbjudningarna landar imorgon eller i övermorgon! gah!

    Fast mest spännande. Solig Vi har precis flyttat hem igen, efter några år utomlands och jag ser mest fram emot att våra utländska vänner ska svara, för de har ingen aning om bröllopet och jag vill så gärna att de ska kunna komma! 

    Försöker hitta de perfekta skorna och velar mellan att köpa ett par riktigt bekväma klassiska pumps och sedan ev använda skoklips i knallgult, typ såhär:

    cache0.bigcartel.com/product_images/38710371/yellow_shoe_4.jpg 

    Eller att hitta de perfekta skorna i gult eller orange. Behöver 3-5cm klack, en stadig klack, då vi har festen i en ladugård med grusgångar runtom och brudskålen på gräsmattan. 

    Budget: helst inte mer än 1000sek. 

  • Pyttsan

    Välkommen Meyita! Intressant med bröllopskoordinator, jag känner ingen sån. :) Vilka tjänster köper ni och hur mycket gör ni själva?

    Ja, 4månader, det är ju verkligen SNART! 

  • Pyttsan

    Vad fin den blev! jag älskar spetsen och de klädda knapparna i ryggen är ju bara för åååååå! Hjärta Fast jag håller med, byt band, rosetten blir för stor och pluffsig och tar över den vackra klänningen. Eller så får du knyta bandet utan rosett, det kanske kan funka? 

    Och vilka härliga buketter! Precis samma stuk kommer jag att ha, fast utan fuchsia, även om det bryter så fint. Mustiga, härliga färger! 

    Träffade en av mina allra härligaste vänner idag, vi bor tyvärr alldeles för långt från varandra, men nu hann vi prata bröllop och ditt och datt och hon lovade komma med och fota hela förmiddagen innan vigseln! Vi har en fotograf som fotar vigsel och porträttfotografering innan vigseln, men det känns så härligt att just E som vi båda gillar och som är så rolig, spontan och härlig, kan hänga med oss medan vi blir fixade.

    Dessutom känner vi henne så bra så vi kan bara be henne sticka, ifall vi vill vara för oss själva en stund. 
    Programbladens utformning lovade hon också göra och hjälpa till att fixa hemsidan lite snyggare. Åh, vad go hon är! 

    Tänk att rätt person ibland dyker upp just när man behöver henne? Solig 

  • Pyttsan

    Åh, vad roligt med klänningen lillama! Ser fram emot bilden! :) 

  • Pyttsan

    Idag spenderade vi 3 timmar på festplatsen och minglade och planerade med våra värdar. Det var bröllop där igår och de ville att vi skulle komma ut och titta hur vi vill ha det och hur vi inte vill ha det. De kommer att hinna fixa golvet så vi har middagen nere i ladugården och sen för vi slå upp portarna till körbron och ha dans på höloftet, det är STORT där och kommar att bli så häftigt! 

    Fint att få se stället dukat och de hade en mycket bättre lösning än jag hade tänkt ut, så jag tror vi kör på samma. De var 100 och vi har bjudit 125, men några kommer att tacka nej, så vi borde rymmas utan problem. Senast vi var där var hela ladugården full av gamla maskiner och möbler! De hade verkligen gjort fint och stenlagt uteplatsen utanför också. :) Fick riktigt pirr i magen, mindre än 3mån kvar för oss nu! 

    Är jätteglad över att min gamla trumpetlärare har lovat spela trumpet voluntary som inmarsch. Det är ett sånt där stycke som alla trumpetare tragglar när man kommer till en viss nivå och ska träna drillar och jag är själv trumpetare, så det känns toppen! Fästmannens manskör kommer att sjunga istället för solosånger, det blir nog bra det, de är duktiga!

    Spännande med klänningsköp Daludd! Förstår att du vill få koll, det var oväntat befriande att besöka festplatsen idag! En verklig kick och lättnad!

    Själv funderar jag på att slänga min brudklänning i tvättmaskinen. Funderar mest på hur draperingarna över bysten klarar sig och ser ut efter att de torkat, det är ju liksom svårt att stryka..kanske man tumlar? 

     

Svar på tråden Oktober 2012