Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Oktober 2012

    Bara du kontaktar sömmerska i tid, så den personen planerar in att sy din klänning, så är det inte så bråttom än. Välkommen till tråden!:) Caruba, härligt! När tänker ni skicka ut inbjudningarna? Vi gör det antagligen så att folk får dem precis innan midsommar, vi har också många som ska boka resor och ev ta ut ledighet för att kunna komma.

  • Pyttsan

    Vi mailar till dem som ska boka flyg, men skulle vilja göra det på nåt roligt sätt. En rebus eller filmsnutt eller nåt. Idéer någon?:) Jag drömde också att det var typ kvart före och mitt hår rasade och jag skulle springa till en kompis i en annan stadsdel efter hennes hårklämmor, de lär ska hålla tokbra, hahaha, vaknade helt uppe i varv. Jag, stressa över en frisyr?! Helt galet vad ens hjärna vrider ihop.

  • Pyttsan

    Åh, jag känner likadant! Bara vi hittade rätt plats, ringde prästen och spikade datum snart! Skrikandes

    Stället vi var och tittade på var underbart. För ett sommarbröllop...Det är en stor gammal ladugård, omgjord till festlokal, med restaurangkök och allt. Men det finns bara utedass och man sitter på bänkar. Vi kan såklart hyra stolar, som vi tänkt, men då ryms inte alla in, stolar tar ju rätt mycket mer plats. så tar vi det här stället blir det kanske inte lika högtidligt som annars. Det är inte ett ställe man har släp på klänningen och frack, så vi får tänka om lite. Men det skulle gå att göra hur fint som helst och ställa till med ett rackarns kalas där! 
    Dock blev det väldigt oklart med priset, så vi måste se.

    Det känns som om vi har 2 alternativ nu, men inget klockrent. 3mars ska vi och titta på ett ställe till, också det en ladugård. Så det verkar som om vårt bröllop blir i mer ruffig stil än vi först tänkt, men jag tror det kan bli jättebra ändå! Till detaljerna finns det ju tid ännu.

    Min käresta vill inte ha någon vigselring och jag är nästan säker på att jag vill ha en smal, smal halvallians i vitt guld. Bara en liten glitterremsa till min ganska breda släta vitguldsring. Alternativt en tunn ring med bara en rund, nerfälld sten i. Jag jobbar mycket med händerna och vill absolut inte ha några fattningar och stenar som sticker upp.

    Jag börjar dock känna att jag ska ringa runt och förhandsboka de här ställena, så att vi säkert får nånting vi vill ha. Och be sambon ringa prästen. 

  • Pyttsan

    Igår kom jag plötsligt på hur man lägger upp släpet på klänningen. Plötsligt bara, när jag satt i soffan och kollade på tv och klippte det! Har inte testat än, men jag har surfat och hittat instruktioner nu när jag vet hur man gör.Skrattande

    Nice, hade tänkt kapa det, men nu får det vara kvar, det är ingen lång historia men jag vill DANSA!

  • Pyttsan

    Vi betalar också 8000 för bandet. Ett coverband, men de är duktiga! Sen ska min bror och och sambon plocka ihop några listor också, för natten, samt när bandet har paus. 

    Sambon har valt en brudvals. VALS?!?!! Den är klockren, så nu ska vi dansa vals, fast vi trodde att det inte var "vi". Skrattande 

    Hindersprövning är inte ens på vår göra-lista. Ups.Skäms 

    Det är bröllopsmässa här om ett par veckor, ser fram emot att gå dit. Alla guldsmeder är där, så det blir att kolla ringar när alla är på samma ställe. :) Kanske passa på att boka floristen också, träffade en i höstas som var otroligt inspirerande!

  • Pyttsan

    Var gör ni hemsida? Har aldrig gjort någon och vill bara ha en enkel, men framförallt med länktips på boende, flygbolad, båttidtabeller etc. Och förhoppningsvis kan gästerna hitta varandra för att samåka via sidan också, har jag tänkt. 

    Det måste ju finnas någon enkel mall..?

    Skulle så gärna göra en finurlig save the date, men vi kommer aldrig att hitta tiden att göra nån tjusig film. Ingen av oss har nånsinn klipp film. Är det svårt?

    Håller tummarna för att ni hittar ert ställe i helgen!Glad 

  • Pyttsan

    Jag har sett de där bildspelen, men man ska ju ha en bra idé också. Och ganska mycket tid att ta alla foton. 

    Funderar på att helt enkelt göra ett kort vanligt bildspel, med lite fina höst och Ålands-bilder och sista bilderna kan vara när vi sitter med telefon, dator, mått band och en hög med papper och planerar. Och sen bara texten "we are planning a wedding! Please, save the date **** for a wonderful weekend on the Åland islands!"

    Eller nåt liknande. 

  • Pyttsan

    Finns det någon annan du kan ringa til på det stället? Ge dem en andra chans, om det verkligen är ditt drömställe? 

    Fina skor! Jag vet inte riktigt hurdana jag vill ha, men de måste ha stadig, ganska låg klack, stängd tå och vara gula eller röda. Tror jag.Drömmer

    Hoppas verkligen att allt känns bättre efter helgen när vi besökt de andra ställena!

  • Pyttsan

    Åh, vad roligt!! Solig

    Caruba: Vart ju snyggt det där! Vi funderar fortfarande hur vi ska göra, men jag tror save the date får bli nåt per mail bara för vår del. 

    joomla, vore ju väldigt kul, vi bor nämligen i en kommun som heter Jomala, men på dialekt är vi joomlabor. Skrattande 

  • Pyttsan

    Vilken härligt historia och underbar klänning! Hjärta supertjusigt med de korta handskarna till också! Jag kan inte säga säkert, men det finns ju flere sätt att aningen fixa nån cm på längden. Man kan ju korta i axelsömmen, ifall den är sydd så det finns nån cm där, eller, om den är sydd som livstycke+kjol, korta i midjan. Då måste man sy in över höfterna lite, men det GÅR! Hoppas, hoppas den blir bra! Skrattande

    Läcker dukning också, jag tänkte också ha spets som servettringar, med knapp. Har dille på knappar, så det blir spets och så knappar i olika färger, former och mönster. Knapparna kommer att finnas på inbjudningarna och bordsplaceringskorten och komma igen på några andra ställen också (brudbuketten+corsage mm). 

    Gillade låten också, vad var det för nån, aldrig hört den förr? Skulle ju passa att sjunga i kyrkan! 

Svar på tråden Oktober 2012