• Tokig

    Oktober 2012

    Tänkte att det kan vara trevligt att samlas och följa varandra fram till den magiska dagen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-25 09:10
    Vi som (hitintills) är med i tråden är:

    Pyttsan, 29/9, Åland
    Tokig, 6/10, Småland
    Caruba, 6/10, Arild
    Daludd, 6/10, Göteborg
    Soahl, 6/10, Stockholm

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-07 15:00
    Camilla837, 6/10, Öckerö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-10 14:43
    Lillama, 20/10, Öland

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-20 08:48
    Meyita, 20/10, Värmdö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-25 08:27
    tinaalpfält, 6/10, Flen

    TR?DSTARTARENS TILL?GGSKOMMENTAR 2012-08-07 17:13
    KochM, 13/10, Örebro

  • Svar på tråden Oktober 2012
  • stjärnfrukt

    Tack så mycket! Har ingen att direkt planera bröllopet med förutom min blivande man då så klart, men han är inte lika mkt för att planera som jag om vi säger så..han säger det att hade han vetat att det krävdes så mkt beslut inför ett bröllop så hade han friat tidigare, haha Glad

    Vilket färgtema kör ni på?? 

    Tar gärna emot feedback!! Lite av det vi har bestämt & även funderar på:

    Vi ska ha guld...och någonting mer, ska kolla in blommor idag så utgår vi ifrån det. Troligtvis blir det rött (+kanske lite orange/gult) eller lila :)
    Kyrka är bokad och likaså lokal. Det blir den stora salen i folkets hus, med plats för 200sittande gäster + en stor scen, projektor, projektorduk, mickar m.m). Om ALLA kommer blir vi 92 personer, varav nästan 10 stycken är under 3år. Lokalen ligger mitt i centrum o kyrkan ligger 10min gångavstånd därifrån. 

    Vi ska ha vigseln kl.15.00 vi skulle få ett brev hemskickat från kyrkan men inte fått det än.. Musiken i kyrkan är bland det svåraste tycker jag! Har tänkt ha det väldigt kortfattat iallafall då det är många barn. Mina två systrar ska vara tärnor och även bli faddrar åt vår son. Så en av dem ska bära honom när vi går in och den andre ska hålla vår dotter i handen, min sambos bästa kompis ska vara bestman (min sambo har inga syskon..) Vad tror ni om det upplägget?? VI ska vigas först, för vi vill gärna ha det lugnt o stilla just då, men sen under dopceremonin så gör det inget om det är lite mer stök..troligtvis kommer vår son ändå skrika när han får vatten på sig ;) 

    Vi har iallafall fått fixat med stolsöverdrag, vita och är nu på jakt efter stolsband i guld, beställer det troligtvis på ebay. Någon som har beställt där ifrån??
    Ska även beställa sizoflor i guld från ebay (20cm breda då bordet bara är 70 brett), halva priset mot panduro som tar 22kr/m, som vi ska lägga som löpare på borden.  
    Dekoration blir då vita dukar, guld löpare i sizoflor, vas från IKEA (de för 5:-/st) som vi ska ha ex, 1ros + lite brudslöja i..det beror lite på hur min bukett ser ut. sen ska vi ha lite dekorationsstenar i botten på dem. Vi ska även ha ljus, blir nog även där bara några enkla från IKEA som vi ställer i grupperingar 3om3. räcker det eller ser det tomt ut??

    det är fint med små stenar/blommor/diamanter att strö ut men då kanske några får problem med att deras barn vill stoppa dem i munnen??? eller kanske bara leka med dem o det är ju iofs bara bra ;)
    Servetter vet vi inte en om vi faktiskt bara köper vanliga fina eller om vi ska ha beställa med tryck på.. hur resonerar ni kring servetter? är dem viktiga? Vi har en budget på 35-40.000:-  

     

  • Tokig


    Den är här nu... vad tror ni. Tror ni att den kan bli bra efter en vända ho sömmerskan?
  • tinaalpfält

    Första reaktionen är att jag inte trodde att den skulle vara så vit men den är fortfarande jäätefin och efter lite piff hos en sömmerska blir det nog mycket bättre. Hur ser den första klänningen ut då? Om man ska börja järföra och välja liksom Skrattande

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-09-11 14:14:42 följande:
    Första reaktionen är att jag inte trodde att den skulle vara så vit men den är fortfarande jäätefin och efter lite piff hos en sömmerska blir det nog mycket bättre. Hur ser den första klänningen ut då? Om man ska börja järföra och välja liksom Skrattande

    Jag beställde den ju i Ivory. Den är champagne på e-baybilden.


    Här finns båda klänningarna.


    www.brollopstorget.se/Forum-1-81/m4221542.html

  • tinaalpfält

    Det förklarar saken Skrattande Jag tycker att båda är fina men 1an ser ut att behöva mycker mer justeringar än 2an för att sitta bra så jag tycker att den nya klänningen blev finare. Plus att den urringningen var så fin och är lätt att ha halsband till om du hade tänkt det.

  • Tokig

    Hur planerar ni själv dagen? Med tider och så? tycker det är supersvårt att veta hur lång tid allting tar!

  • Pyttsan

    Vår bröllopsdag ser ut såhär:

    9.30 Bruden frissa, brudgum ansluter senare.

    11.30 Lunch

    12.30 Påklädning

    13.00 Fotografering, sista bilderna tas hyfsat nära kyrkan.

    15.00 Vigsel 

    15.40 Vigseln slut. ris och ros pussar och kramar

    16.00 Gästerna i bussarna

    16.20 Gästerna anländer till festplatsen, bubbel i äppellunden.

    17.00 Gästerna har hittat sina platser och festen börjar. :)

    Vi bor på hotell natten innan och min syster kommer att dyka upp på frissan efter ett tag och fästmannen kommer in för att få sitt hår stylat. Syrran fixar lunchen som vi äter på hotellrummet innan vi klär oss.

    Sen kör hon oss och fotografen, min bästa vän kommer med på fotograferingen för att hjälpa till och syrran sticker efter vår dotter till min mamma, vi vill ha med henne på en del av bilderna och såklart hinna mysa lite med henne innan vigseln.  

  • Tokig

    Pyttsan: det låter lite som vi tänkt också. Vi gifter oss kl 15 och har tänkt middag kl 17 :) Hur känns det för dig förresten, du har ju dagen D en vecka innan flera av oss!

  • lillama

    Tokig: ja tycker klänning nr 2..

    Oj planera dagen har vi inte gjort än..
    De ja vet ser ut såhär..

    07.00 Frukost.
    09.00 Kommer hon som ska fixa mitt hår & smink. (Hoppas min mamma kommer där någon gång och hjälper oss me barnen). (kompis som fixar)
    10-11.00 kommer fotografen. (kompis som fixar)
    14.00 vigsel..

  • erikojohanna

    Sthränfrukt, jag tycker att det verkar som att ni har väldig koll med tanke på den korta tiden! Upplägget i kyrkan känns naturligt och bra. Man ska ine göra det krångligare än vad som behövs :)

    Tokig, jag har kikar på bilderna flera gånger på dina klänningar och jag ,åste nog fatiskt säga att jag tycker nr.1. Den behöver förvisso sys in rätt mycket över bysten och jag förstår varför du vill bredda urrigningen, iaf om du också då gör den lite djupare?
    Den är fantastiskt fin i ryggen och sitter även som en smäck över rygg/rumpa. tycker jag att det ser ut som iaf!
    Jag tycker att spetsen ser finare ut på första.
    Vad gäller bandet till 1an, så tror jag att du skulle vara superfin utan det med för en lite enklare look, förstår du mig rätt? Dessutom ser klänningen ut att vara mer empirskuren (under brösten) och bandet kan nästan se lite ut som en extra söm. DOCK ska du ju ha det som du är bekväm med, och det är fint med bandet med!
    Menar inte alls att kritisera varesig klänningen eller dig!!

    Den andra känningen sitter bättre från början men behöver med jsteras lite över bysten va? Sen ser jag ine hur den ser ut i ryggen.. men det blir nog svårt att slå den första som var så vacker!

    Vårt lite lösa upplägg på dagen än så länge:
    Frukost (mår så illa om jag inte äter direkt när jag går upp)
    9-12 hos frisören
    Lunch kanske
    13-14 Makeup och nervositetsavlastande häng med 3 vänner och m2b (hemma hos oss då en kompis gör den).
    14.30- framåt, fotografering (hoppas på bra väder då vi inte har något alternativ inomhus).
    16 och däromkring- åka till kyrkan
    16.30- vigseln börjar (känns helt sjukt!!)
    17.30- fanfar utanför kyrkan, några vill säkert kasta något på oss och sedan kramas lite. och sedan gå igenom "hederstunnel" eller vad det kallas.
    18.00(däromkring) åka iväg i vår bil 
    18.45 ankomma till festplatsen
    18.45 Brudskål
    19.15 förrätt serveras
    Sedan vet jag inte mer.. Men typ så skulle jag tro. 

    Har ni planerat bröllopsresa?
     

Svar på tråden Oktober 2012