Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    och jag måste berätta... igår kom ändtligen min postavi med mina brudskor :) Så idag kan jag äntligen hämta dom. Om de pasas roch är rba så kan jag äntligen ta mått för min brudklänning. Förhoppningsvis något som funkar åtminstone.

    Har hittat ett band vi vill ha och en fotograf också men vi kan ju inte boka eller göra nånting pga lokalen. Har ju inte ens spikat ett datum så vi kan inte göra våra save-the-dates eller inbjudningskort.

    Men vi har förberett en hemsida ändå... snacka om att vi gör allt omvänt. Man kanske borde börja med att sätta ett datum :)

  • Tokig
    caruba skrev 2012-02-22 13:34:11 följande:
    Vi har fixat med en hemsideadress, men har inte börjat med den. Dock hade vi tänkt oss att den skulle vara färdig när vi skickat save the dates magneterna. Så vi har att göra. ;0)
    Dock har vi en blogg til dom närmaste. Dvs våra föräldrar, toastmasterna och en av mina närmaste vänninor.
    Vi tänkte skicka ut en save-the-date film så snart vi får ett datum. De flesta av våra gäster blir tvingade att resa för vårt bröllop och tillbringa en eller två nätter på hotell eller motsvarande så vi vill ge dom chans att planera för det i god tid.

    Men vi tänkte inte avslöja mer än datum och kanske landskap i save-the-daten... resten ska komma med vår inbjudan. Så vi har några månader på oss att göra klart hemsidan.
  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-02-22 21:30:15 följande:
    Var gör ni hemsida? Har aldrig gjort någon och vill bara ha en enkel, men framförallt med länktips på boende, flygbolad, båttidtabeller etc. Och förhoppningsvis kan gästerna hitta varandra för att samåka via sidan också, har jag tänkt.

    Det måste ju finnas någon enkel mall..?

    Skulle så gärna göra en finurlig save the date, men vi kommer aldrig att hitta tiden att göra nån tjusig film. Ingen av oss har nånsinn klipp film. Är det svårt?

    Håller tummarna för att ni hittar ert ställe i helgen!Glad

    Vi använder Binero för hemsidan. Jag kan ingenting om sånt så det var min älskade som fixade och fixart. Men det verkar väldigt enkelt.


    Vi kommer göra ett enkelt bildspel, eller stop-motion-film som save the date. Sök på youtube så hittar du många varianter. Vi tänkte helt enkelt ta massvis av kort och sedan sätta i hop det i ett snabbt bildspel så att det blir rörligt.


    Men vi hade ett tag en idé om att skicka ut magneter (som jag ser att andra också gjort) med almenacka och bara ringa in vårt datum. Enkelt, gulligt och praktiskt. http://www.vistaprint.se/gallery/IBYAgAUBAAAAAAA=/stora-magneter/kalendrar.aspx?xnav=stamps_TsrImage


    Jag fick hem mina skor idag... Kändes verkligen märkligt. De är fantastiska, knallröda men jag vet inte. Det var något som inte kändes helt hundra.


    Men jag tror att allt är så märkligt just nu. Jag har alltid sagt att jag inte vill gifta mig, men om jag någon gång ska gifta mig så ska det vara på Ven. Och nu blir det ju inte så... även om jag accepterat det så gör det mig fortfarande förbannat att företagare kan vara så ointresserade av en bra affär. Vi kommer bli mellan 90-100 vuxna... jag fattar inte hur man kan vara oengagerat kring en sån deal offseason. Men men... jag hoppas på någon av de andra lokalerna. Vi måste bestämma oss känner jag... för varje vecka verkar gästlistan växa med några personer så snart får vi hyra Globen :)

  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-02-23 08:10:28 följande:
    Finns det någon annan du kan ringa til på det stället? Ge dem en andra chans, om det verkligen är ditt drömställe? 

    Fina skor! Jag vet inte riktigt hurdana jag vill ha, men de måste ha stadig, ganska låg klack, stängd tå och vara gula eller röda. Tror jag.Drömmer

    Hoppas verkligen att allt känns bättre efter helgen när vi besökt de andra ställena!
    Jag var också inne på gula. Ville ha vackert senapsgula men kunde inte hitta några nånstans. Så nu blir det en sådan bukett istället och så bryter jag av med de röda skorna :)

    Vi har varit där två gånger och haft kontakt mellan gångerna och vi har inte fått ett bra intryck någongång så nu vill vi inte mecka med dom mer. Det finns två andra ställen på ön men det ena är lite för litet och det andra är en omgjort lada och det är inte riktigt vad vi är ute efter + att oavsett vilket av dom vi tar så kommer flera av våra gäster bli tvungna att bo på Backafallsbyn så vi "slipper" liksom inte dom om vi är på ön. Och vi vill inte att de ska tjäna på oss alls + att jag är rädd att om jag t ex bor på Backafllsbyn men har festen någon annanstans så kommer jag alltid ha i bakhuvudet hur festen "kunde varit".

    Bättre att helt byta plats tror jag....
  • Tokig

    Åhhh har haft en fantastisk helg. Åkte ner till Skåne i lördags. Var ute på Hovshallar och Klitterhus i lördags och sedan Flädie mat- och vingård nu på morgonen. De har verkligen gett oss angenäma bekymmer. Tre fantastiska lokaler. Så nu blir det att få in slutgiltiga offerter och försöka bestämma oss.


    Har hittat underbara platser både för borglig vigsel och kyrklig också...

  • Tokig

    Jag tog mått och beställde mina klänningar igår... läskigt! hoppas det blev rätt. Framförallt längden. Jag ska ju ha en helt i spets. Går ju inte att lägga upp om det skulle vara fel... då blir det till att ändra skor och det går ju. Men hoppas det blir bra... nu blir det några månaders väntan.

  • Tokig

    Det är en saga i sig....

    Jag hittade min drömklänning som genom en slump på en fotografs hemsida. Jag kontaktade henne och berättade att det var den vackraste klänning jag sett. Hon vidarebefodrade mitt mail till bruden som kontaktade mig. Hon gav mig all information hon hade... hon skickade t om det underlag med referensklänningar etc som hon använt när hon sydde upp sin klänning.

    Hon hade fått hjälp av en tjej här på bröllopstorget att sy upp klänningen. Tyvärr hande den tjejen inte kvar sin verksamhet. Men genom några hjälpsamma själar här på BT hittade jag en hotmailadress… och hör och häpna det var samma tjej.


    Det visade sig att hon är höggravid och hade tid att hjälpa mig. Vi kämpade i veckor med att komma i kontakt med sömmerskan som sydde klänningen från början. men fabriken i Kina som sytt upp klänningen fanns inte mer.

    Till slut fick hon kontakt med sömmerskan, hon arbetar nu som sömmerska för bland annat David´s bridal. De syr inte upp till privatpersoner… men eftersom det var hon som frågade så gjorde de ett undantag. Jag fick först ett pris och sedan sänkte de priset för... allt har bara gått så otroligt bra.

    Det är helt magiskt att det finns människor som vill hjälpa en okänd. Den tid alla lagt på att leta fram uppgifter etc är helt fantastiskt.

    Fotografen är tjejen som tagit dessa vackra bilder och den underbara hjälpsamma bruden syns i detta bildspel med den klänning som är det finaste jag har sett. http://smallpigart.se/show/JohannaJohan10/

    Om någon av er som är inblandade ser detta så ska ni veta att jag för alltid är tacksam för er hjälp!

  • Tokig
    caruba skrev 2012-02-28 10:51:12 följande:
    Den är verkligen fin Tokig. Jag förstår dig. =0)
    Jag kan tänka mig att du är lite nervig nu?

    Helt otroligt så mycket underbara människor det faktiskt finns.  Jag antar att det bästa man kan göra är att pay it forward. ;0)
    Ja, jag älskar min klänning. Har ju inte provat den eller nånting. Men när jag såg den så visste jag direkt att det var min...

    Ja, pay-it-forward är det bästa... hjälper alla så mycket jag kan :)

    Har du hittat din klänning?
  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-02-28 20:43:37 följande:
    Vilken härligt historia och underbar klänning! Hjärta supertjusigt med de korta handskarna till också! Jag kan inte säga säkert, men det finns ju flere sätt att aningen fixa nån cm på längden. Man kan ju korta i axelsömmen, ifall den är sydd så det finns nån cm där, eller, om den är sydd som livstycke+kjol, korta i midjan. Då måste man sy in över höfterna lite, men det GÅR! Hoppas, hoppas den blir bra! Skrattande

    Läcker dukning också, jag tänkte också ha spets som servettringar, med knapp. Har dille på knappar, så det blir spets och så knappar i olika färger, former och mönster. Knapparna kommer att finnas på inbjudningarna och bordsplaceringskorten och komma igen på några andra ställen också (brudbuketten+corsage mm).

    Gillade låten också, vad var det för nån, aldrig hört den förr? Skulle ju passa att sjunga i kyrkan!

    Ja det är en riktig saga... en sånt är man inte tror händer på riktigt. Men det finns fantastiska människor i världen. Som sagt, alla dessa som hjälpt mig har jag inte ens träffat, inte pratat med i telefon. Men de har alla gjort sitt yttersta för att uppfylla min dröm. Det är magiskt.


    Låten är Alltid samma känsla (Lyckorus) med Elin Ruth Sigvardsson. Det var en demo hon gjorde och skickade in till Lars Winnerbäck.

Svar på tråden Oktober 2012