Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    Daludd skrev 2012-07-24 22:26:28 följande:
    Vi har precis blivit uppringda av prästen som vill träffas två gånger, en gång hemma hos oss i ca 1,5 h och en gång i kyrkan för att "stå och gå" som han sa.

    Han började samtalet med att fråga om vi fortfarande ska gifta oss, det är tydligen mycket avbokningar efter semestern. Visste inte om det var kul eller oförskämt? ;) 
    Hahaha... det tycker jag är jätteroligt!

    Lite som när vi var och tittade på ringar en gång (mest för att testa storlek men ändå) då sa juveleraren - ja, jag vet att jag borde säga att ringen ska hålla för alltid precis som ert äktenskap, Men jag är realist, 15 år räcker.
  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-07-24 23:03:48 följande:
    Tokig: Tack så mycket! Vi gifter oss på Rockelstad slott utanför Flen =) Planeringen går hyfsat...de stora grejerna som lokal, catering, klänning och sånt har varit klart jättelänge och nu ska man fixa allt pyssel...kommer på grejer hela tiden som jag inte har tänkt på än :S  
    Vad härligt. Ja, 6/10 verkar vara ett väldigt populärt datum.

    Blir det ett stort bröllop? Kyrkligt eller borgligt? Vad blir det för klänning?

    Jag har ju precis, som ni kanske sett i en annan tråd, kommit på att jag vill ha örter i min brudbukett. Vore så härligt om buketten doftade som en örtträdgård. Vill ju ha blommor också, gärna typ krysanthemum, dahlia eller nejlikor. Men vi får se. Vill ju att den ska gå i färgerna, rött, gult och fuschia. Får ser hur det blir.

    Tänker de här färgerna:


    Men vad tror ni om örter i buketten typ istället för grönt.
  • Tokig

    Vi ska också gifta oss utomhus, vid en sjö. Har inte ens planerat för partytält. Har helt enkelt bestämt att det ska blir en sån där magisk oktoberdag som det blir ibland :)

  • Tokig

    Vi har sista dag för OSA imorgon... och ungefär en tredjedel (väldigt höftat) har inte OSAt... flera av dessa har dock bokat boende så vi vet ju att de kommer.


    Däremot så hörde jag av mig till mina vänner idag. Bara kollade hur allt var och passade på att påminna om att det är sista dag för OSA imorgon. En vän svarade då (typ): Är det sista dag att Osa imorgon? Till bröllopet? Är utomlands och har varken inbjudan eller kalender.


    *suck* hade ju hoppats att de kollat upp datumet lite tidigare... typ i påskas när vi skickade ut Save-the-date...men men.


    Som det verkar blir vi cirka 85-90 personer. Kommer nog bli en alldeles underbar dag.


    67 dagar kvar... VANSINNIGT UNDERBART!

  • Tokig

    Är så otroligt ledsen.


    Efter att ha varit i kontakt med PRV, Skatteverket och Riksarkivet... samlat ihop dokument, utdrag ur kyrkoböckerna etc. så fick jag idag beskedet att jag inte får ta min farmors flicknamn.


    Detta beror på att jag inte att visa att två generationer har hetat det bakåt. MIn farmor flyttade hit från Tyskland under kriget så det finns ju inga papper på vad hennes föräldrar hette. Tycker att det vore nog med att visa vad hennes flicknamn var. Jag menar, ens flicknamn är ju det samma som minst en av föräldrarna.


    Men tyvärr.. de var stenhårda.


    Alternativet att försöka ansöka om det som ett nybildat efternamn känns också kört. Ingen heter namnet i Sverige men det finns en person som heter samma sak med ett s på slutet. Och då måste denna person ge sitt skriftliga godkännande om att jag ska få ta ett liknande namn. Och det känns ju ganska osannolikt.


    Ansökan kostar 1800 kr så jag vill inte dumchansa heller... men det känns sjukt trist!

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-07-31 20:59:39 följande:
    Tokig: Vad tråkigt! Men tror du att de som heter det snarlika namnet skulle säga nej då? Iofs vet man ju aldrig hur känsliga folk är :/ Har ni en plan B då?

    Ja, alltså vi kommer ta min blivandes namn. Men jag ville ha min farmors namn som mellannamn. Så nu blir jag helt enkelt utan mellannamn.


    Känns bara trist att man farmors arv inte lever vidare... eller ja, det är klart. Min förlovningsring är ju tillverkad av hennes vigselring så lite bär jag ju med mig ändå.

  • Tokig

    60 dagar kvar idag!


    Crazy... ska sätta mig och börja knåpa med bordsplaceringen idag tänkte jag.


    Och så har jag varit och bokat tid för att få min klänning justerad. 15 september tyckte de var lagom...


    Men som jag längtar!

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-08-06 13:17:55 följande:
    Oj vilken god tid du är ute i med den! Jag har inte ens kommit fram till vilken form vi ska ha på borden Obestämd Har du haft ditt osa-datum redan då? Eller är du lite våghalsig?

    Ja, jag vet inte. Vi har som mål att allt ska vara klart i september så att vi bara kan njuta sista veckorna, och ta tag i alla grejer som säkert kommer då.


    Vi hade OSA sista juli så det är klart så långt. Har ett par som inte svarat än men på det stora hela har vi koll på gästerna.

  • Tokig
    KochM skrev 2012-08-07 13:01:53 följande:
    Hej brudar!

    Ska också gifta mig i oktober, den 13 är vår stora dag.
    Hittade precis i en gammal tråd här på forumet tips om en bra hemsida där man kan göra egna korsord. Var väldigt enkelt och smidigt så tänkte ha med ett i vårt häfte puzzlemaker.discoveryeducation.com/

    Välkommen hit!


    Hur går det för dig i din planering och var kommer du gifta dig?

Svar på tråden Oktober 2012