Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    FruHassel skrev 2012-04-12 08:40:12 följande:
    ebay är ju otroligt bra att köpa billigt ifrån... jag köpte våra favor askar där ... jätte söta och as billigt!
    Har du bild eller länk ??
  • drömmer
    Angie2012 skrev 2012-04-12 11:41:00 följande:
    Jag har köpt servettringar på ebay, samma typ som i inlägget ovan fast silvriga med vit sten. De skulle egentligen kosta 660 kr för 5 paket med totalt 60 ringar. Men så har den säljaren något som heter best offer och jag gav ett skam bud på 250 kr och fick dem. Så 60 ringar för 250 kr inkl frakt är jag riktig nöjd med. Och de var riktigt fina i verkligheten också. Så mitt tips är att kolla efter best offer.
    Åh riktigt bra ju!! Vart ser man om de har det?? Vilken säljare köpte du av??
    FruHassel skrev 2012-04-12 13:00:15 följande:

     



    Oj vad stor bild ...nåja, jag gav om jag inte minns fel 1,50 kr/st istället för 6-12kr/st som de kostar på de flesta ställen.

     


    Superfina!! Vad heter säljaren?
  • drömmer
    moonias skrev 2012-04-17 19:49:18 följande:
    Har provbakat lite i helgen. Första tanken var att ha cupcakestårta med en riktig tårta att skära i överst men provtårtan jag gjorde blev så god och cool att jag tycker att det är synd om ingen annan från smaka den. Så nu ska jag försöka mig på att baka en våningstårta själv(!) Tårtan är endast ett prov på fyllning samt tårtbottnar, sen spacklade jag den bara med grön frosting... Frös in halva för att se hur den blir när den tinar...
    Lite bilder på helgens testbak...



    Cool färg !!

    Vi provbakade också i helgen, fast jag täcker med sugarpaste. Innehåll i tårtan är nu klar. Det blir 4 bottnar, två i choklad och två ljusa och vaniljmousse, chokladmousse och färska hallon som innehåll....
    Är dock osäker på om sugarpaste går att frysa utan att det spricker eller svettas när det tinar så jag får nog vackert slita innan bröllopet . Kommer göra egen ställning (eller ja sambon ) och sen göra 4st enkeltårtor med vit sugarpaste och dekorationer. Huu jag hoppas jag hinner allt !!
  • drömmer
    Just Me skrev 2012-04-18 20:41:21 följande:
    Jag har läst att det går bra o frysa, det ska tina i kylskåp bara, det är det viktiga! Ska se om jag hittar länken så postar jag den här!  

    Hittade en på en gång: bakalitenkaka-tove.blogspot.se/2011/02/min-ma... 

    Har själv tänkt prova det där med att frysa tårta!  

     
    Du & Jag 23/3-2013
    Åh tusen tack !! Hade ju varit toppen att täcka tårtan och sen bara ha dekorationen kvar. Får bli provbak snart igen o frysa in. Man kanske ska göra några småtårtor och låta de vara olika länge i frysen så man ser skillnaden. Hade ju varit toppen att t.ex. kunna frysa ngn vecka eller 5 dagar iaf  innan !!
  • drömmer
    moonias skrev 2012-04-19 07:09:22 följande:
    Jag har en halv tårta i frysen för tillfället, ska plocka ut den i helgen och se hur den smakar. Då har den legat där en vecka :).
    Åh då får du berätta hur den smakar och ser ut sen . Är den täckt med sugarpaste?
  • drömmer
    Soderek skrev 2012-04-24 00:09:02 följande:
    Oj vad ni har skrivit. Får läsa så snart jag hinner Glad
    Här är kort på inbjudningarna som vi köpte från Panduro och skickade ut.


     


    Här är mina tärnor i deras klänningar som dom hittade för 500:- styck på Rut m.fl. En tärna saknas dock på bilden och så har de byxor på sig under så därför faller inte klänningarna helt hundra.


     



     


     


    Superfina klänningar och UNDERBARA inbjudningar !! Köpte du dom helt färdiga? Vad fick du ge?
  • drömmer
    Amor in aeternum skrev 2012-04-25 16:01:10 följande:
    Fast det får man väl överväga själv. Om man som jag inte vill lägga ut en massa pengar på en dag och vet att det blir billigare att säga att det är till någon som fyller jämnt eller att det är till sambons "whatever" så är det ju min fulla rätt att göra det. Om butiksägare sätter ett överpris på grejer bara för att man nämner ordet bröllop, ja då får de skylla sig själva tycker jag. Men i och med att jag vet hur det är så har jag köpt det mesta på tradera, ebay och etsy, då kan man kolla i lugn och ro och slipper ha en flåsande expedit bakom.

    Och jag undrar lite nyfiket vad du menar med "andra hål"?

    Jag skäms inte för att jag vill ha saker med kvalité med så billigt pris som möjligt, det är ju ändå jag som betalar i slutändan, inte dom?!

    Hehe, men vad vet jag, jag är rätt snål, det finns ett gemensamt liv dagen efter bröllopet också. Vi kommer att bjuda runt 45 personer och med ringarna så ligger vår budget under 20.000:- .
    Jag håller med dig . Jag är nog inte snål, men jag vill faktiskt inte lägga hur mkt som helst på bara EN dag. Däremot vill jag ju ha mitt drömbröllop och då är det att jaga reor, ebay och att få ner priserna så mkt som möjligt som gäller. Dock kommer jag nog inte kunna "mygla" med blommorna. Ska ha en brud, 4 tärn, 2 näbb och 4 corsage. Svårt o säga vad de ska vara till om det inte är bröllop . Kommer dock gå till floristskolan och se vad de tar. Tror man kan tjäna massor på det!!
  • drömmer
    augusti2012 skrev 2012-04-26 06:36:37 följande:
    Jag och  min sambo vill inte heller betala jätte mycket för en enda dag. 
    Kallas fynd-anna av mina vänner då jag jämt fyndar. Kommer bli ett toppen bröllop då jag har gjort likadant som dem flesta i denna tråden fyndat  på Bröllopstorget, ebay, tradera, diverse rea i olika affärer mm. 

    Tycker att det är förjävligt att dem ska ta överpriser i affärerna bara för att man nämner ordet bröllop.
    Men jag bor i en rätt "liten" ort,utanför jönköping där man inte är så anonym som man tror. Skulle bli jätte konstigt om jag skulle säga att jag ska ha en festsminkning, eller en finare bukett till någon som fyller jämnt. Tror att det är lättare att "ljuga" om man bor i en större stad. Sedan skulle jag skulle ha svårt att sitta och bli sminkad och fin i håret och inte säga ett enda ord om att i eftermiddag säger jag ja till min blivande man :) 

     
    Dem svarta tavlorna är  7* 5 cm. Perfekt för dig som är lärare :) Hoppas du kan fynda :) 
    Nej men jag förstår såklart det också . Själv har jag tagit ett paket med vår fotograf så både hår och smink ingår där efrtersom hans fru är stylist. Känns väldigt skönt! Får fixa lite champagne o jordgubbar med mina tärnor istället som kommer vara med direkt från morgonen .
  • drömmer

    Inte mycket happenning här längre .

    Vill tipsa om att HM har snygga och bra kostymer just nu. Min sambo har precis köpt en grå därifrån och den är SÅ snygg. Den är tunn och tight om mn jämför med en "vanlig" kostym kanske, men den passar honom så mycket bättre än andra han testat. Åh så snygg han blev . Gick på ca 750kr!  Som hittat !!

  • drömmer
    Styrka skrev 2012-05-06 20:57:14 följande:
    Tack för tipset! Såg du om de har vita kostymer oxå? hittar inte det på hemsidan, däremot vita kostymbyxor, så jag tänker att nog borde de väl ha tillhörade kavaj, att de bara är slutsålda just nu?
    Kollade tyvärr inte . Hade spanat in denna tidigare i våras och tänkte köpa den på hemsidan men den tog slut snabbt nu när de hade 25% på en vara så jag var snabb som tusan in i butik . Men de brukar ju få in vita kostymer så det borde de ju ha?
  • drömmer
    Cattis77 skrev 2012-05-10 18:39:34 följande:
    Jag köpte jättesöta mindre batteridrivna rislampor på Jysk för 30kr st. Ska hänga dem i taket över borden. Det var min mamma som handlade dem, för de fanns i mina temafärger, lila och grönt, men det kan ha funnits andra färger också jag vet inte.

    har du bild??
  • drömmer
    Nudax skrev 2012-05-22 18:17:31 följande:
    Hej där! Ett budgettips gällande kläder till bröllopet.

    Jag ska ha en halterneck-klänning och visar gärna axelparti och så i den. Däremot är jag inte nöjd med mina överarmar som är lite för stora i mitt tycke varpå jag valt att ha en bolero till klänningen. Jag har sökt en del på nätet och den variant jag vill ha (spets - så man ser igenom klänningen så mycket som möjligt, ärmar som täcker armarna men inte för mycket av axlarna/bröstkorgen) kostar allt från 400 upp till 7/800kr att skicka efter.

    För ett par veckor sedan gick jag in på Gina Tricot och där fann jag en spetströja, magkort med långa ärmar för 99kr! Köpte med mig den hem och klippte upp + sydde om framsidan och voilá! Blev riktigt nöjd =)


    orginal (fram-googlad)


    Min bollero efter att jag sytt om den =) Ska ev. klippa av och korta ärmarna också...
    Gud vad fint. Önskar jag också kunde sy!!
  • drömmer
    Kvasthilda skrev 2012-05-29 21:38:54 följande:
    Vi har "Rätt korkad tipsrunda" mellan middagen och kaffet. Tipsrundan har jag hittat här någonstans...
    Vad innebär "Rätt korkad tipsrunda"?
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)