Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Jag köpte för första gången från utlandet på Tradera. Summan med frakt uppgick till strax över 450kr och den fastnade i tullen med extra avgift på 211kr så det stämmer inte med 1400?? Konstigt...

  • drömmer

    Jag vill också smycka våra stolar med knoppalakan och de fina rosetterna från e-bay. Dock blir vi ju väldigt många, men åh vilka underbara inspirationsbilder jag hittat. Har massa bilder nedsparat på min mail . Jag vill verkligen ha ett prinsessbröllop för en liten summa. Vi får göra så gott det går, och vi har ju precis börjat planera så vi fårse vad som ryms i budgeten. Vi hade säkert också haft råd att lägga mer pengar, men av principskäl så vill jag hålla ner priserna så mkt det bara går eftersom vi har väldigt mycket mer planer i livet just nu... Bygga hus t.ex, och resa som vi varken tagit oss tid eller råd sen barnen kom för 4 år sen .

    Trots att det är 1,5 år kvar så vet jag precis hur vi ska ha det så så fort det dyker upp fynd är jag redo att shoppa .

  • drömmer
    MyWeddingday skrev 2011-09-29 15:16:58 följande:
    Fyndade mina skor på rea och gjorde om dom själv =)


    Guuud vad snygga!!! Vart har du köpt dom ?
  • drömmer

    Vi kommer också servera alkohol på bröllopet. Vi blir ca 100gäster och räknar med ca 10.000 i alkohol från Tyskland. Bor också nära och det blir inte jättemycket kostnader. bensin ca 1 tank och sen bron och färjan. Färjan får man ju dock tillbaka det mesta om man är snabb i Tyskland vilket brukar gå bra så det räknar vi med .
     Kommer dock inte köpa ngt avancerat utan det blir öl och vin till maten, och vatten såklart, och sen lite likörer till kaffet. I den fri baren efteråt kommer det inte heller vara avancerat utan det blir öl, vin, kanske lite cider och ev ngn enkel drink. Vill egentligen inte ha sprit på bröllopet eftersom det lätt kan bli lite för mkt, men det kommer inte vara så att folk kan gå och hämta hur de vill ändå utan de blir serverade så då kan barpersonalen se till att drinkarna inte blir så starka ;).

  • drömmer
    Hanna05 skrev 2011-10-03 12:29:23 följande:
    Om du inte vill ha sprit, varför har du det då? :) bara en onödig kostnad!
    För att jag tycker det är lite lyxigt att bjuda mina nära och kära på drinkar, och för att ge lite valmöjlighet. Och för att jag själv vill ha min favorit, och då måste den ju finnas !
  • drömmer

    Hanna05: Klänning nr 1 var underbar. Åhh helt min stil!! Synd att jag inte ska gifta mig på 1,5 år, annars hade jag beställt den  !

  • drömmer

    Jag har inte vart inne på evigheter, men inatt läste jag ikapp på jobbet lite . Kul med alla tips! Jag har ännu inte gjort ngn avancerad budgeträkning, utan en enkel men just mat och alkohol är svårt tycker jag. Vi har fortfarande inte bestämt helt om vi ska göra maten själva eller ha catering, men det lutar åt själva. Kommer bli dyyyrt att ha catering på över 100 pers och då spräcks nog budgeten ganska rejält med tanke på att vi vill lägga pengar på ett band och en bra fotograf...

    Ikväll har jag iaf klickat hem klänningar som jag hoppas ska passa mina tärnor.Halva priset på utvalda plagg på HM idag och imorgon .  http://www.hm.com/se/product/93682?article=93682-A#campaign=E37_Today&campaignType=A

    Vad tror ni?

  • drömmer

    Jag brukar göra tårtor, gjorde till min systers bröllop i somras, men vi kommer faktiskt lägga pengar på att köpa. Det finns många hobbybagerskor om du börjar fråga runt bland folk som gärna gör det . Jag tänker att jag kommer ha SÅ mkt att göra dagarna innan med mat och framförallt allt till lokalen!

  • drömmer
    daniiel skrev 2012-01-07 10:12:47 följande:
    Vårt bröllop fick en slutnota på ganska exakt 36 000kr, vi hade kuvertavgift, men har räknat in de pengarna, vilket är ca 20 000kr. Sedan fick vi 5000kr av våra föräldrar, men räknar in de också. Vi spenderade alltså ca 11 000kr själva och det var på kläder, trycksaker, ringar, fotograf, buketter samt brudskål, kaffe, dryck till maten och lite annat smått och gott. Jag känner mig väldigt nöjd med den budgeten faktiskt :)
    Men wow vilken budget. Jag hoppas att vi överbudgeterat, men annars landar vi nog på ca 45. Men då har jag satt 5000:- på klänning, och skor så där hoppas jag komma ner lite med en kinaklänning, och sen har vi budgeterat 12.000 på bara mat och dryck så jag hoppas att det sjunker där med eftersom vi ska försöka göra allting själva med hjälp av våra tärnor och marskalkar... Vi är dock 100pers så det blir ändå en hel del och vi kommer även bjuda på alkoholen. Förvånad
  • drömmer
    hysch skrev 2012-01-07 12:46:07 följande:

    Ja, det ärverkligen sårt. Vi hade väl kunnat komma ner på 35 kanske, om vi verkligen snålat, men man vill ju inte göra det heller. Vi har t.ex. valt att ha liveband, vilket kanske inte är det ultimata budgetalternativet, men det känns ändå väl värt de 5000 det kommer kosta. Däremot fixar jag buffématen och tårtan själv, så det blir en billig post för oss :)


    Jag tycker egentligen att det är ganska kul att försöka hålla en lite tightare budget, det är en ganskarolig utmaning :)


    Jag håller med dig. Det är verkligen en kul utmaning, och dessutom kan amn ju då även spara till en bröllopsresa. Man får se det så . Vi vill ha ett budgetbröllop, men som ändå ser ganska påkostat ut. Så rea rea rea, och så EBAY !!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)