Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    hysch skrev 2012-01-07 13:11:00 följande:
    Precis! Budget är ju framförallt en fråga om att prioritera, ha tålmod och leta fynd!
    Hihi javisst :). Vi ska med ha liveband och serverings-/diskpersonal så det känns bra att kunna dra ner på sådant man kan!
  • drömmer

    Vår budget ser ungefär ut såhär, för 100 personer.

    Lokal: 2000:- (porslin ingår)
    Tårta: 1500-2000:-
    Bruden: 5000:-
    Brudgum: 2000:-
    Tärnor: 2000:-
    Markskalkar: 1000:-
    Brudnäbbar: 1500:-
    Ringen: 7000:-
    Blommor: 1500:-
    Mat och dryck: 12.000:-
    Vickning/snacks 2000:-
    Liveband: 3000:-
    Där har vi 41.000:- , och sen tillkommer fotograf och dekorationer så vi hoppas som sagt på max 45.000.

    Fotograf, blommor och ev. håruppsättning ska vi göra som många andra....fixa genom gymnasieskolan här. Vi kommer även ha 3-4 serverings-/diskpersonal och ett par barnpassare som vi ska fixa genom kompisar.
    Jag hoppas komma ner i pris på mig själv (5000 genom att köpa en kinaklänning. Vi får se vart summan slutar men målet är att hålla det så budget som möjligt eftersom vi gärna vill ha råd med en bröllopsresa också .

    Det är inte dags förrän april/maj nästa år (kan inte bestämma oss mellan två datum!) men vi börjar planerigen redan nu eftersom vi vill få ner kostnaderna .

    Maten gör vi som sagt själva med hjälp av våra tärnor och marskalker (4 tärnor, 2 marskalker). Det kommer bli minipajer till förrätt, och jag ska provbaka olika recept så att jag vet att de går att frysa ett par veckor innan... Till huvudrätt blir det potatisgratäng, potatissallad, sallad, olika varma och kalla såser samt kyckling och fläskfilé.  Jag tror att vi kommer ner i pris där, samt att alkoholen köps i Tyskland.
    Efterätt skippar vi, och kör enbart tårtan. Den kommer vi antingen köpa på City Gross vilket blir ca 1200kr för 84-98 bitar och be dom dekorera lite extra. Blir alltså vita prinsesstårtor, med rosa rosor. (plus hyra av ställning!) Eller så ber jag en kompis göra den. Hade kunnat göra den själv också (mina tårtor kostar ca 1000:- i inköp  för 100pers så jag räknar med att ge henne det dubbla) men jag känner att jag måste leja bort något om jag inte ska stressa ihjäl mig

    Tärnorna kommer själva få ordna med hår och smink, och köpa egna skor om de inte har ett par vita/ljusa. Vi kommer vara tillsammans hela fm och då hjälpa varandra med smink och hår. Både jag och den ena tärnan är Mary Kay konsulter, så sminket är inte så svårt bara man har bra grejer och bra underlag!
    Marskalkerna kommer själva få ordna med kostym, vilket jag är 95% säker att båda har, och så köper vi skjorta och slips.

    Brudnäbbar blir våra två barn som ska vara "minikopior" av oss med vit klänning och grå kostym, samt mina två syskonbarn och min lillasyster. Har redan köpt jättefina kritstrecksrandiga västar till syskonbarnen för 40kr/styck på Kappahls rea , och min lillasyster ska få en klänning jag just nu väntar på ska sänkas i butiken. Slutet på Januari räknar jag med att köpa den billigt .

    Så mina tips är alltså att jaga reor och att köpa på Ebay. Kolla in Ebay-tråden också!!
    Och att göra så mkt som möjligt själva. Vi sliter gärna innan bröllopet, men på vår dag ska vi och alla gäster ta det lugnt och därför ska vi ha personal till det.

  • drömmer
    Rosi skrev 2012-01-09 15:08:57 följande:


    Jag har hittat min ring! passa väldigt bra ihop men förlovnings ringen.
    Åh så fin!! Vart finns den?

    Jag har också hittat min ring, men för budgetens skull borde jag hitta en annan då den ligger aningen dyrare än vad budgeten säger Drömmer
  • drömmer

    Hade kunnat tänka mig denna här ovan. Nästan 3000kr billigare än den jag först tänkt....

  • drömmer
    fasit skrev 2012-01-09 22:31:45 följande:
    Drömmer: var det ringen under du tänkt från början?Vad kostade den? Letar också efter en liknande ring.
    Ja det är det. Jag har hittat den på guldfynd, kostar 9000:-.
    Det är en schalinsring men jag kan inte hitta vilken det är?! Har sökt och kollat igenom ringarna på schalins sida och tycker att den ända som ser likadan ut med 7 diamanter är schalins europa exklusiv neapel. http://www.schalins.se/sv/show_serie.asp?serieID=6

    Men när jag tittar på priser på andra sidor ligger just denna ring som lägst på 13.000:- så det kan ju inte stämma?! Fattar då inte vilken ring det är som guldfynd har?!
    Måste in till guldfynd en dag o fråga för den är ursnygg!
  • drömmer
    daniiel skrev 2012-01-11 08:10:57 följande:
    Porto för både inbjudningskort och tackkort är inräknat i det, samt fraktavgifter, då vi beställde inbjudningskort, tackkort och placeringskort.

    Fest- och vigselprogram var det ett tjockare, färgat papper som omslag. De fick vi utskrivna på ett lokalt litet tryckeri här. Att köpa patroner till svärföräldrarnas skrivare hade kostat 700kr och då hade vi ju fått göra jobbet själva också.
    Låter ju som toppenpriser! Vart har ni beställt?
  • drömmer
    BlondaHäxan: Kul med så mycket fyndat!! Korgarna du köpt.....funderar på om de går att spraya eller var de av tyg? Ser lite dåligt från mobilen .

    Daniiel: Har du bild på era inbjudningskort?
  • drömmer

    Är Sara och Fiia samma person?? Ni skriver likadant med olika namn??
    Välkomna hit iaf!


    K och S skrev 2012-01-18 20:27:40 följande:
    Den är jättefin, har själv sneglat på den både en och fem gånger. :)  Men ja, visst känns det för bra för att vara sant. Men samtidigt helt värt att testa.
    Ja det känns faktiskt som det är värt att testa. Och dessutom bör man ju få ut pengarna vid försäljning om man nu blir missnöjd när den kommer hem?
    Om 2 månader senast ska jag också beställa från Ebay !!
  • drömmer
    Fiaa skrev 2012-01-18 21:46:18 följande:
    Hehe nej nej.. Skulle citera/kopiera men det gick inge vidare när jag använder iPaden :( sen kunde jag inte ta bort inlägget heller.. Hmmmr, de sista orden i inlägget är dock mina, tackar för länkarna. Det var bra sidor hon rekommenderade :)
    Haha då är jag med .
  • drömmer
    Iding skrev 2012-01-19 21:26:38 följande:
    Hej!
    Vilken bra tråd! Super verkligen!
    Vi kommer att bli ca 100 pers och ha hemmagjord buffé. Men vi tycker det är så himla svårt att räkna ut  budget på maten. Hur tolkar man recepten för säg "4 pers" när det gäller buffé till 100 pers? Då äter ju inte alla som om det vore en hel portion.. Och hur mycket skall man räkna med att det kostar om det är en "typisk" sommarbuffé?

    Sara1291, har ni redan haft ert bröllop? Vad landade era matkostnader på? Fungerade det bra?

    Om det är någon annan som har tips angående stooor hemmalagad buffé så mottages det väldigt tacksamt! Alltifrån hemsidor, recept, kostnad/budget, saker att tänka på, bra rätter att frysa in i förväg osv.

    Tack på förhand! 
    Denna har jag sparat då vi också ska laga egen mat till ca 100 personer . Vi tror dock att vi ska ha 2-rätters plus tårta men jag har ändå sparat sidan .

    http://www.tasteline.com/menyer/buffe/Buffe-Berakna-vikt-och-mangd/
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)