Inlägg från: drömmer |Visa alla inlägg
  • drömmer

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Iding skrev 2012-01-20 08:30:41 följande:
    Åh tack för länken! Får man fråga vad ni har tänkt för budget för maten? Tycker det är så svårt...
    Vi har satt en budget för maten på 7000:- och dricka 6000:-. Då ingår inte vickning (som blir korv med bröd Tungan ute ) och snacks utan det har vi satt 2000:- utöver på sen.
  • drömmer

    Kan inte citera på mobilen, men för ca 100 som jag skrev längre upp. Tårtan är inte inräknad. Vi ska göra minipajer med ost, räkor och sparris till förrätt och till huvudrätt blir det Potatisgratäng, kycklingfile, fläskfile, en sallad och en varm o en kall sås... Efterrätt kommer vi som sagt inte ha utan det blir lite glass till barnen och senare tårta för de vuxna (och de barn som vill ha såklart). Hade vi caterat varmrätten hade vi nog kommit upp i 20000 vi också eftersom det är den som är dyr....

  • drömmer
    Nudax skrev 2012-01-20 19:04:01 följande:
    Men oj.... 20.000 och 25.000 för catering? Då tror jag att vi lyckats hitta ett jättebra billigt ställe i så fall...

    För 10.000 kr får vi:

    * Blandad buffé (ungefär det nedan men vi ska byta ut lite)


    Ugnsbakad laxfilé med romsås Sojamarinerad kycklingfilé Rostbiff Blandad sallad Potatissallad eller potatisgratäng Paj, broccoli och ädelost, ruccola och tomat eller västerbottenost Marinerad vitlök Kaprisbär Hembakt bröd Smör Ostar

    * Porslin till alla gäster (allt från glas till bestick och tallrikar)


    * De kommer ut med porslinet och maten och vi behåller personalen (2st) under kvällen, de sköter då påfyllnad av bufén, undanplockning av disk etc. De kommer också att hjälpa oss ställa fram vår (egna - inte från dem) tårta. De stannar alltså runt 4 timmar och tar sedan med sig disken/porslinet då de åker. I detta ingår också bensinen vi betalar dem för att åka ut till oss och tillbaka,


    Vi är 50 personer.


    Vi ska som sagt laga själva, men om vi skulle haft catering hade vi nog kommit upp i 20.000. Ni har ju hälften gäster och hälften prissumma  .

    Tror inte att min budget på 7000:- är för lite för förrätt och varmrätt. Jag hoppas på att det blir billigare, men det får vi ju se den dagen vi handlar .
  • drömmer
    SaJo1981 skrev 2012-01-24 09:53:27 följande:
    vi använde sizoflor istället för tyg=) blev jätte fint och det var billigt för man köper det på rulle och kan sen klippa det, den är 60cm bred och vi behövde bara 30cm som våra löpare så vi hade till och med över=) 
    Här ären länk till sidan vi beställde från:  sykompaniet.se/contents/sv/d430.html

    Och här är bilder från vår dukning: sajo.blogg.se/2011/august/festloka len.html#comment

     
    Precis en sån enkel och stilren dukning ska vi ha. Superfint!!
  • drömmer

    Idag var min sambo o provade kostym. Fastnade för en på HM så tar han den blir det ca 900 för kostym och skjorta . Känns som ett kanonpris och han trivdes riktigt bra i den tunna fina kvalitén. Han är ingen kostymnisse annars, utan har på sin höjd svarta fin (kostym) byxor vid.soeciella tillfällen. Kändes därför ganska bra att hitta en som han verkligen gillade till så bra pris . Kommer köpa väst och kravatt på Ebay sen. Någon som har köpt det därifrån och kan rekommendera en säljare?

  • drömmer
    malinax skrev 2012-01-26 10:39:59 följande:
    Hur tänker ni andra om att köpa klänningar till tärna/tärnor, marshalk och näbbar?? vi har inga egna barn så ska låna 3 syskonbarn har jag tänkt.. ska jag köpa kläderna till dom eller be föräldrarna? jag har varit tärna en gång och då betalade jag min egen klänning. Hur gör ni andra? behöver få ner min budget lite mer om detta ska gå ihop känner jag..
    Jag ska ha 4 tärnor, mina systrar. Vi ska också ha 5 näbbar - vår son&dotter, deras 2 kusiner och min 8-åriga lillasyster. Och 2 så marskalker.

    Vi har resonerat som så att det är VI som gifter oss, och vi som vill ha det på ett visst sätt. Då är det också vi som ska betala. Tanken var från början 500kr/person och 300kr till näbbarna. Tanken är att jag ska försöka köpa mycket på rea, eller erbjudanden. Vi ska inte gifta oss förrän maj 2013 så jag har gott om tid och jaga de rätta klänningarna . Sade att de skulle köpa skor själva så står vi för kläder och smycken, men ju mer jag tänker ju mer enhetligt vill jag det ska vara så skor till tärnorna är just nu på väg hem, jag hoppas de passar. De fyndades isf för 125kr/styck på Ellos rea. Marskalkarna ska få varsin skjorta, slips och näsduk. Jag räknar med att de har egen kostym, och om inte så är det klädkoden för bröllopet så de bör ändå införskaffa. Och en kostym är nästintill ett måste i var mans garderob .

    Vårt bröllop kommer inte kosta skjortan, men ändå vara stort och se fint och lyxigt ut. För min familj såklart, allt är relativt .
    Mina tips för att få ner budgeten är just att vara ute i tid. Skriv en budget som du max ska hålla dig till, och var glad när du kan sänka genom att hitta fynd Flört. Vi har redan börjat handla. Näbbklänning till min dotter och min lillasyster är klar. Västarna till kusinerna är inhandlade, rosenblad i tyg, organzapåsar till ris/såpbubblor, gästbok och så ev tärnskorna då... Allt är fynd!

    Detta är mina inspirationsbilder . Vi har vitt, grönt och rosa som tema, dvs det bruna byts mot mörkrosa!

  • drömmer
    Hanna05 skrev 2012-01-28 07:48:34 följande:
    På några timmar åker jag iväg med mina två underbara vänner (tärnor) & min fantastiska mamma och provar brudklänningar! :D Tänk om jag inte kan välja? Tur jag har bra smakråd med mig! This is it! Idag måste jag bestämma mig. 
    Åh vad kul!! Lycka till
  • drömmer
    SaJo1981 skrev 2012-01-28 08:43:38 följande:
    Nipe, ingenting:) vi klippte av stänglar och la ut på bordet och dom höll sig ötte fint utan varken vatten eller oasis eller nåt:) dom slokar inte!
    Toppenbra att veta då vi med tänkt att använda oss av murgröna. Snyggt men ändå stilrent tycker jag .
  • drömmer
    Rosi skrev 2012-01-30 04:49:41 följande:


    Har beställt en sådan här ring. Kostade ca 1800 kr..  =) Skulle igentligen haft en annan men hittade denna i en tidning och blev kär.  =D Men tog i våra namn. =) kommer komma hem nu under veckan. längtar redan på att få se hur den blev.
    Åh var fin!! Vart har du hittat den?
  • drömmer
    BlomAnna skrev 2012-01-30 11:05:06 följande:
    Då är de nog billigare men jag undrar vad man ska göra med dem sen...Det lär ju behövas ett par stycken...Känns lite omiljövänligt på nåt vis...
    Sälja dom vidare? Många här på BT som är ute efter det .
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)