• Nudax

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    RedHead skrev 2011-10-30 09:01:02 följande:

    Vi ville första ha festen under tält på tomten med, Men då kom jag på, vart ska alla gäster parkera? De kan ju inte stå längs vägarna för då stoppar det trafiken (bor ute i skogen där vögarna inte är större än för en lastbil att täcka) Och våran parkering räcker bara till 4 bilar (en i garage)


    Ja det va det smartaste jag gjort är att köpa spotify, dock blev jag lite ledsen när spotify ville synkronisera ALLA låtarna först innan du kunde spela dom offline. Men nu är alla låtarna synkade och jag har fått ihop ungf 9h musik. Ska trycka i lite mer en dag när jag orkar vänta på att det ska synkas varje låt först haha xD Men Jag fick insperation av den tråden också! :D


    Vilket datum gifter ni er ?


    Så långt har jag inte ens tänkt =P Min barndomsträdgård ligger också i skogen, utan grannar och rätt smala skogsvägar. Dock finns det ganska bra om plats att parkera på så tror ändå inte att det blir några problem =)

    Vad bra att du sa det där om at den synkroniserar, hur lång tid tar det då? Jag har ju också tänkt köra offline såklart. Kommer att ha två olika listor, en som körs vid middag på lite svagare ljud och en som är senare på kvällen till festen. Vi gifter oss först till sommaren 28 juli dock =) Ni då?
  • Nudax
    RedHead skrev 2011-10-30 21:19:45 följande:

    Min synkade 200låtar på 2 dagar. (beror väl mkt på hur bra täckning man har)


    Jag tänkte på det, kan man ha spotify igång på svagare volym under middagen? Tycker annars blir det ju väldigt tyst?:P


    22 Juni, Midsommarafton, Gifter vi oss.
    Ska ni skicka ut save the date kort?


    Nej, vi skickar inte save the dates, istället skickar vi ut inbjudningskorten tidigt, redan i Januari (gifter oss som sagt i Juli). Men då bjuder vi "bara" närmsta familjen och vännerna så man har ju mycket kontakt med dem fram tills bröllopet också så det känns tryggt =) Runt 50 gäster kommer vi att ha.
  • Nudax

    kan tillägga att jag har hela 6 syskon med familjer så 50 pers är verkligen bara närmsta närmsta familjen + några vänner =P

  • Nudax

    Fast jag tycker också att det beror helt på vilka man bjuder. Om man bjuder avlägsna släktingar, kusiner, mostrar och fastrar och allt möjligt... ja, då kan jag tänka så att jag skulle vilja skicka save the dates. Men om man som t.ex. jag bjuder endast närmsta familj och vänner (ändå 50 pers) så känns det lite fånigt att skicka save the dates först och sen inbjudningar på det också. Blir så högtidligt/övertydligt. Alla som ska bjudas är ju liksom sådana som jag pratas vid med varenda vecka ändå, tror knappast de glömmer bort att jag ska gifta mig =P Så för min del känns det som om det räcker gott med inbjudningskort i Januari inför mitt bröllop i Juli. Vi kommer att ha ett OSA datum på senast 31/3 d.v.s 3 månader på sig men ändå med gott om tid för oss att sen kunna beställa allt som beror av antalet gäster + göra bordsplaceringar, gästbeskrivningar och allt det kan vara.

    Summa summarum: Alla gör olika och inget sätt är bättre än det andra, man anpassar ju helt enkelt sitt sätt till sina gäster och vad man vet behövs/funkar för just den/sin "målgrupp".

  • Nudax
    Lillis82 skrev 2011-11-04 19:50:23 följande:
    Hej på er, har följt den här tråden ett tag då jag VÄLDIGT gärna vill komma ner i en budget på under 40 000kr. Och måste bara fråga er som gör maten själva. Hur har ni planerat det? gör ni maten flera dagar innan? Serverar ni sen eller har ni buffé, vad lagar ni för mat?

    Jag vill ju helt inte behöva tänka på något dagarna före och under bröllopet (är ett kontrollfreak så lycka till med det) men skulle vilja veta hur ni löst matfrågan på ett bra sätt. Vem som fixar det under dagen osv.. hoppas jag fick fram min fråga och att någon kan ha ett svar till mig som kan underlätta min planering och budgetering.

    Ha en bra kväll!!
    Vi tänkte först göra all mat själv, kallbuffé som vi kunde förbereda dagarna innan, men insåg att vi inte orkade och ville stå och fixa med sånt när det kommer bli så mycket annat att göra då. Så vi kommer att ha catering på själva buffén. Stället vi hittat tar 150kr/ vuxet kuvert och 75/barn så håller man budget nere på andra dyra poster såsom ringar, klänning, musik och lokal så lyckas man ändå hålla sig under 40.000 =)
  • Nudax
    Nudax skrev 2011-11-07 20:45:27 följande:
    Vi tänkte först göra all mat själv, kallbuffé som vi kunde förbereda dagarna innan, men insåg att vi inte orkade och ville stå och fixa med sånt när det kommer bli så mycket annat att göra då. Så vi kommer att ha catering på själva buffén. Stället vi hittat tar 150kr/ vuxet kuvert och 75/barn så håller man budget nere på andra dyra poster såsom ringar, klänning, musik och lokal så lyckas man ändå hålla sig under 40.000 =)
    Beroende på hur många gäster man har såklart... vi har 50 varav nästan 20 "barn" (under 12)
  • Nudax
    Fästmön skrev 2011-12-13 19:49:43 följande:
    Jag var inne på Lilly.dk och såg att de hade rea på både brud- och brudgumkläder. Det var väldigt bra priser enl. mej men jag vet inte hur man beställer, vad frakt kostar osv. Jag har bestämt mej för annat så jag kommer inte att köpa därifrån heller.

    Ett tips bara =) 
    De har sidan på svenska också, med bra beställningsinformation. Jag beställde min klänning därifrån och det gick jättebra =) Mailade en hel del med deras kundjtänst innan också och fick alltid välldigt snabba svar. Helnöjd!

    www.lilly.dk/Default.aspx
  • Nudax
    Fästmön skrev 2011-12-13 21:05:12 följande:
    Ja, men på den svenska sidan verkar de inte ha någon rea... På den danska sidan så kan man gå in under kollektioner sen HER & NU ONLINE TILBUD så finns det massa superbilliga klänningar. Jag hittar inte det på den svenska sidan... Jag kanske inte kollar på rätt ställe =/
    Jo det är rea på den svenska sidan också! Jag köpte min klänning på 40% rea! =) Men det är en annan ingång. Ex. använd länken jag la in, klicka på "lilly" och så i högermenyn ser du "Sale - brudklänningar".
  • Nudax
    augusti2012 skrev 2011-12-21 14:54:30 följande:
    jag måste tipsa: jag  har rött och vitt tema. 
    På rusta denna veckan kan man köpa värmeljusstakar i rött för 1 kr styck. Max 10 st per kund.
    Sen på jysk sålde dem ut lite julsaker. Så där fyndade jag 4 hjärtan i trä. 2 lite mindre och 2 större som jag ska hänga på toaletterna bland annat. 30 kr för dessa 4.

     
    Åh, perfekt med rött tema nu när det är/blir rea på alla julsaker =D Kul!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)