• Nudax

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Annika611 skrev 2011-10-15 19:31:34 följande:
    Hej! Jag har inte läst igenom hela tråden så detta tips har kanske kommit fram tidigare. Jag beställde inte min brudbukett på förhand, utan gick samma dag till en blomaffär och köpte en av deras färdigbundna buketter. Detta fungerar ju förstås bara om man är öppen för olika typer av blommor och färger. Jag fick en i rött, precis som jag hade hoppats på. Sen knöt jag ett svart och ett tunt svart band i silver runt skaftet. Buketten kostade 250 kr och jag var verkligen helnöjd. Den var precis vad jag hade önskat mig och mycket billigare än om jag hade beställt en likadan i förväg och kallat den brudbukett!

     
    Jättebra tips! Sådär kommer vi göra fast med tårtor... kommer nog att köpa på oss helt vanliga prinsesstårtor från ett bageri eller en ICA Maxi (fast med vit marsipan) och sen dekorera dem själva hemma.
  • Nudax
    BlomAnna skrev 2011-10-18 13:45:27 följande:

    Jag måste fråga en sak. Räknar ni bort tex bidrag från föräldrar/svärföräldrar och kuvertavgift när ni säger att ni har en budget på typ 40 000?


    Alltså jag tänker om ni får 20 000 av era föräldrar har ni då en budget på 20 000 själva eller 40 000 själva och hela bröllopets budget blir 60 000?


    Samma med kuvertavgift om ni har räknat med att maten konstar 300kr/person och ni tar 300kr i kuvert avgift räknar ni ändå med maten som en kostnad?


    Vi får inte en enda krona från någon (har heller inte bett om det) och tar inte kuvertavgift, så vår budget är även i realiteten runt 40.000.
  • Nudax
    JennyL skrev 2011-10-19 11:38:40 följande:
    Men budgeten är väl det man själv betalar?
    Så då räknar man bort kuvertavgiften, för den betalar ju gästerna :) 
    En del pratar nog om ordet budget mer som "hur mycket pengar har vi råd att lägga" men egentligen är ju definitionen att det är en finansell översikt/plan för vad det hela (vad det nu rör sig om) kommer att gå på - oavsett vart pengarna kommer ifrån. 
  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-19 15:01:00 följande:

    Detta visste inte jag:


    www.elleuk.com/news/beauty-news/elle-s-verdic...


     


    Man är alltså i glamoröst sällskap om man gör det själv. Om det är gott nog för blivande drottningen av England att sminka sig själv på bröllopsdagen, så tänker inte jag ha det sämre!


  • Nudax
    HederJarlestål skrev 2011-10-27 22:30:11 följande:
    Vi kommer inte gifta oss i stadshuset/kommunhuset, så då kostade det tydligen det... Ganska irriterande, eftersom det inte går på 1500 att ta sig till stället vi ska gifta oss på, men det får det väl vara värt antar jag.
    Okej, så trist att det ändå blev så mycket. Vi ska också gifta oss borgerligt, på en lördag och ta ut vår vigdelförrättare till en plats ett par mil ifrån där hon bor. Men det enda vi behöver betala är hennes resekostnad.
  • Nudax
    RedHead skrev 2011-10-28 09:22:37 följande:
    Enligt mina beräkningar kommer inte vårt bröllop kosta mer än 30000-35000kr :3 Har vi tur ligger det under 30000kr :P
    Fast visst var det ni som fick en massa hjälp från släkt, vänner och bekanta? Det är ju lika kul att ni kommer undan på en bra summa ändå såklart, menar inget sånt =) Men visst kostar det mer "egentligen" ert bröllop som jag förstått det?
  • Nudax
    annapanna88 skrev 2011-10-28 21:37:37 följande:
    Jag blev glad härom dagen när jag gick på stan och av en slump trillade in på lagerhaus där de hade rea på stearinljus i ljusgrönt som ju är vår temafärg :) 2 kr styck kostade dom så köpte 50 stycken! Känns bra att ha det klart :)
    Vad kul! =D
  • Nudax
    RedHead skrev 2011-10-29 15:30:35 följande:

    Hjälp och hjälp, det är en på gubben sida som vet om att vi ska gifta oss. och hon ska ta foton under bröllopet, Sen har vi gott kontaktnät som gör att vi får bra erbjudanden. Tex Fotograf innan bröllop och Häst och vagn. Sen så tillhör vi samhällsföreningen i våran by vilket gör att vi får hyra lokal där allt ingår för 300kr i en vecka... Sen Tar vi hjälp av min lillasysters 4 vänner. De går alla musikskola och alla fyra ska servera på festen samt två av dom ska sjunga/spela piano i kyrkan. Därgenom slipper vi betala så mycket för sånt. 500kr per person. 500kr extra för de som sjunger/spelar piano. Sen gör jag det mesta själv. En granne till mig tar 150kr/h för att göra all maten till oss, (Förrätt, huvudrätt och vickning) Vi skippar efterrätt då tårtan är maffig. Tjejen som ska göra tårtan är en privat person. Sen har jag en vän som är utbildad frisör och sminkös.. Så visst får vi hjälp. Men Allt runtomkring gör jag själv, Köpt mycket på rea sen har vi mycket loppisar härkring där jag bor så då passar man på att fynda.


    Släkten får vi ingen hjälp av, Förutom gubbens kusin då FAst hon tar bilder och gör ett album till oss istället som bröllopspresent.. Sen beror det ju på vad man gör av det hela med? Vi kan plocka blommor på ängarna och sen köper/gör vi inget avancerat till dukningarna. De grejerna jag inte har räknat med är Tillexempel Hotell, hundpassning för 2 hundar, städning, Tärnors/servitrisers hämtning och lämning ( bor 7 mil härifrån) Blir ju vad man gör det till helt enkelt. Sen är vi inte mer än 50 personer heller som kommer delta vid fest och vigsel.


    Menade som sagt inget illa/dåligt, utan att det alltid är intressant att också få höra berättelsen bakom till de/oss som kommer billigt undan. Bara en summa säger ju inte så mycket medan det du nyss skrev ger en tydligare bild och många intressanta tips och idéer =) Men sen mindes jag det också som att ni tog kuvertavgift, men det kanske ni ändrade er på?

    Vi gör också som ni, gör mycket själva och så. Dock har vi inte lika många omkring som hjälper till men det är nog lite för vi valt så med, jag är lite kontrollfreak och gillar att ha koll på/göra precis allt själv =P Vi hade tänkt hamna på 36.000 totalt, allt inräknat men har nu börjat fundera på catering trots allt (tänkte också laga all mat själva först)och i så fall hamnar vi på strax över 40.
  • Nudax
    RedHead skrev 2011-10-29 21:20:27 följande:

    Nope, vi ska inte ta någon kuvertavgift och inte tänkt på det heller, ( visste faktiskt inte va det va innan jag läste ett inlägg om det för en vecka sen)
    Nejnej, det är bara Roligt att folk frågar.. Lite svårt för att uttrycka mig utan att låta som en bitch ^^
    Bröllopet hade visst det kunnat bli dyrare. Och många säger att "Man gör det bara en gång, då ska ni slå till rejällt". Vi hade klarat oss utan Dealerna utifrån visst hade vi det. Pengar är inget beskymmer, bara det att vi lägger hellre mindre pengar på bröllopet och mer pengar på huset. Vill renovera färdigt så vi kan slå oss till ro och tänka på framtid en framtid med barn :D
    Vi funderade faktiskt i början på att bjuda med ett varsitt vittne till skottland och gifta oss där istället. Men sen ångra vi oss när vi kom på att båda släkterna hade blivit griniga om de inte fick gå på något bröllop.
    Sen är det ju egentligen bara ett byte av ringar och ett skrivet papper. Och visst, man hoppas ju att det är den enda gången man behöver gifta sig. Men vi gillar det simpelt. Inte en massa girlanger och presentaskar till var och en som kommer eller ett dansband som bara kan några enstaka låtar. Vi kör på Spotify med massvis av kärlekslåtar, Alla får istället en varsin Midsommarkrans, Handgjorda av mig, mina tärnor och de fyra servitriserna, (midsommarbröllop). Förrätten blir 3 sorters av Snittar, huvudrätten blir en varm och kallbuffe, typ sill och potatis med mera. Sen Blire varmkorv till vickningen. Spriten kör vi till tyskland och köper, Ring har vi inte riktigt valt ut ännu. Klänningen är det som kostat mest just nu. den ligger på 6500kr.

    Ursäkta det långa inlägget xD


    Då blandade jag helt ihop dig med någon annan =P I övrigt håller jag med dig, vi resonerar likadant - den är bara en dag, vore helt galet att lägga mängder med pengar på det. Sen är vi heller inte så mycket för allt det där krimskramset som "favours" etc, känns så amerikanskt. Vi kommer också köra på spotify, ska se till att skaffa premium innan dess bara så att man slipper reklamen ;D Vi har kört budgetvarianter på i stort sett allt - ska ha både vigsel och fest i min barndomsträdgård med egenplockade blommor etc - utom ett par saker som dragit iväg. Min klänning kostade 4700kr, vi kommer boka stort partytält (eftersom vi inte vill vara beroende av vädret) inkl golv, stolar och bord + att de sätter upp o tar  ned det = 7000kr och så nu funderar vi alltså på catering, vilket ju drar iväg i pris. I sådana fall hamnar vi strax över 40.000 när vi från början hade hamnat på högst 36. Angående spotify och kärlekslåtar (vi kör också på det) har du sett den toppentråden där folk länkat till sina spotifylistor?! Blev galet lycklig då jag fann den =P Man kanske inte vill ha alla samma men det underlättade massor att kunna plocka ur färdiga kärlekslistor =)
  • Nudax
    Dolly P skrev 2011-10-30 08:59:08 följande:
    Kan du inte länka till den sportify tråden? Skrattande Vi ska också köra på sportify istället för att ett band.
    Precis som RedHead skriver så hittar du ett par stycken sådana trådar om du söker på spotify i forum, men en av de bättre trådarna är denna:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-3/m3465830-1.html
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)