• Nudax

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Budgettips för placeringskortshållare:

    Dessa placeringskortshållare finns för 9kr/st på ebay...



    Snygga och stilrena men ALLDELES för dyra tycker jag för en sådan liten detalj till bröllopet, om man nu vill hålla kostnaderna nere....

    Så igår köpte vi ståltråd.... 39kr för 50 meter! Räcker till 250st sådana där har vi räknat ut =D Inte så svåra att göra heller. Nu får ni en bild på de allra första som jag gorde... men de blir bara snyggare och snyggare för varje man snurrar eftersom man får in en teknik för det =)



  • Nudax

    Man viker sen upp en del av snurrarna i mitten alltså, och placerar kortet emellan dessa =)

  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-09 17:55:14 följande:
    Tack!
    Blommorna är utklippta med 8 blad, sedan klipper man bort ett kronblad som en tårtbit och limmar ihop bladen som sitter på var sida om urklippet omlott. Då blir det som en skålformad blomma och det är sådana som jag har använt både till popupkorten (då får man platta till dem och limma ihop dem så att de går att veckla ut) och placeringskorten.
    Resten är bara enkla färgade papper som jag har limmat och vikt.
    Hua, det lät lika avancerat som det såg ut =P Jag kanske är typen som behöver se det i bilder snarare än i text. Men riktigt proffsnigt och snyggt ser det ut! Korten var superfina!
  • Nudax

    Klänning + underkjol: 6000kr
    Skor: inte köpta, men satt budget till max 400
    Bukett: Ska jag göra själv så endast inköp av blommor, 300?
    Underkläder: inte köpta men satt budget till max 900

  • Nudax
    Januaribruden skrev 2011-10-11 12:38:06 följande:
    Det finns ju finare pappesdukar, som är som tyg. Är dom svindyra kanske?
    Har köpt sådana på Rusta (har även sett att de finns på Ö&B och liknande affärer) för billig peng =) Vi ska nog ha dem under knoppalakan
  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-13 16:40:46 följande:
    Att du bara struntar i vad vi har bett om för att just du tycker att det är roligt med bilder, det tycker jag faktiskt är lite arrogant.
    Jag tycker det är lite tjatigt med detta gnäll över bilder faktiskt! Om man faktiskt LÄSER vad tråden HETER så heter den "Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder".
    Observera sista ordet: bilder!

    Vad jag sett är det du och 2 till som sagt nått om bilderna, vi är minst lika många som tycker det är okej med bilder då det faktiskt handlar om BUDGET också. Vad är det som gör att alla ska lyssna till just dig eller de som inte vill ha bilder? Vad är det som gör att om man inte lyssnar på det är man arrogant? Hade det gällt något annat hade jag kanske hållt med dig, men just i detta gör jag det inte. Det står faktiskt klart och tydligt i trådstarten att det gället tips, idéer OCH bilder på budgetrelaterade ting.

    Förstår inte orken för detta klagande, tar det inte mindre energi att bläddra förbi bilderna än att skriva flera inlägg om saken?
  • Nudax
    Hanna05 skrev 2011-10-13 21:47:00 följande:
    Håller med dig där, men jag orkade bara inte lägga energi på att disskutera det. Hon anmälde även mitt inlägg så det togs bort. Hur man nu orkar det ...

    Tycker också att bilder hör till tråden.

    Varför ska andra lägga ut bilder på inbjudningkort etc etc, då kanske de också ska bilda en egen tråd under trycksaker - inbjudningkort ??
    Precis! Ska man bilda nya egna trådar för allt då?! Hur kan man diskutera budget om man inte också diskuterar posterna i den såsom mat, dekorationer, klänningar, musik eller vad det må vara. Går ju inte att diskutera budget utan att diskutera det som kostar. Blir riktigt trött på allt gnäll på allatrådar och anmälningar hit och dit... har man inget liv utöver BT eller?!
  • Nudax
    Imke1977 skrev 2011-10-14 07:46:23 följande:
    Men snälla tjejer. Jag tycker verkligen inte vi ska sitta i den här tråden och tjaffsa. Det käns inte alls kul att hänga här om man hela tiden måste passa på vad man skriver eller lägger ut för bilder.
    Som Nudax häruppe skrev så står det ju till och med bilder häruppe. Och vad sjutton spelar det för roll.
    Slappna av lite nu tjejer. Vi är ju här för att prata om något roligt. Och personligen tycker jag det är jättekul att se på alla slags bilder. Pyssel, klänningar ja allt

    Nu slutar vi sura och är lite glada istället
    agree =)
  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-14 09:27:20 följande:
    Jag håller med om att det är trevligare utan tjafs, och jag har ett förslag som kanske kan göra alla nöjda:

    Om du har en lång radda med bilder på klänningar som du velar mellan, så starta en ny tråd i klänningsforumet, men skriv gärna en länk här isf.

    Om vi bara hade varit två tre stycken i denna tråd, så hade man väl kunnat posta lite vad man vill,  men vi är många som är intresserade av ämnet budget, så varför inte hålla sig till det ämnet i denna tråd? Som jag sagt tidigare, så är det såklart kul att se vad man kan fynda för en bilig peng, klänningar också, men det finns en hel avdelning i forumet för brudklänningar och det skulle vara roligare om detta fick lov att vara en tråd där vi  diskuterar budget och ger tips på hur man kan spara på allt möjligt.

    Jag tycker faktiskt att jag och andra har bett på ett trevligt sätt om detta (iaf de första två gångerna ), så det är rätt tråkigt att man bara struntar i vad vi bett om, och sedan surar över att inläggen blivit anmälda och borttagna. Den diskussionen tycker jag att man får ta med redaktionen.
    Så bra att vi alla är överens om att det är trevligare utan tjaffs. Tycker också att din idé med länkar till bilder man vill visa på tema budget var bra. MEN jag förstår fortfarande inte hur du ser skillnad mellan bilder på bröllopsklänningar och alla dina bilder på pyssel. Ska du också då starta en ny tråd som handlar om pyssel och länka dit eftersom det också har med budget att göra? Sen ogillar jag starkt dina kommentarer liknande "Vi har bett snällt" - vem har ens gett er/dig mandadet till att vara de som ber eller säger till? ALLA här har SAMMA talan. En del vill ha bilder, andra tycker det är OT, då får man hitta någon medelväg. Själv ser jag fortfarande inte problemet, det står klart och tydligt i trådstartens rubrik att det även inkluderar bilder och jag tycker det är trevligt med det och gillade t.ex. dina bilder på hur man kan göra billiga men supersnygga inbjudningskort etc själv. Eftersom det hör till ämnet, precis som budgetklänningar gör.
  • Nudax
    baby freeze skrev 2011-10-14 12:11:41 följande:
    Men kära värld, varför fortsätter ni tjafsa om detta? Redaktionen gjorde uppenbarligen bedömningen att det var för långt ifrån trådens ämne, och det finns en poäng med att hålla sig till det. Det handar inte bara om vad jag eller någon annan tycker är intressant, utan om forumregler som finns där av en anledning. Det bir jättejobbigt att hitta det man söker om trådarna blir för spretiga tex.

    Jag vet inte hur många ggr jag måste förklara detta men jag gör det en gång till: JA, det är jättekul att se bilder på fynd som fok har gjort (även klänningar), eller egengjort pynt eftersom det självklart är en inspiration för alla som försöker hålla budgeten låg. Men om man har en massa klänningar som man velar mellan, eller vil ha konkreta råd om hur man beställer en kinaklänning, så finns det massor av bättre trådar och det finns ingen konkret koppling till diskussionen om hur man fixar ett billigt bröllop. Därför så ber jag och flera med mig att man tar de frågorna där de hör hemma istället.

    Varför är det så jobbigt?
    Ja, varför är det så jobbigt Baby freeze?
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)