• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Cathelica
    trolldocka skrev 2013-06-30 02:38:10 följande:
    mannens kläder ser inte ut att vara inkluderat i budgeten, fast han kanske redan har, alternativt lånar? 

    i övrigt är jag sjukt imponerad över att ni har lyckats få det så billigt, blommor för 600, fotograf för 1000??. är det en kompis som hjälper till eller hur har ni tänkt? 
    Det har blivit lite endringar här, men kan säga att mannen fick ny kostym i födelsesdagpresent av sina föreldrer, och blommorna (knapphållsblommer o brudbukett) gör min granna som är utbildat blomsterdekoratör för endast matrialkostnad, til dekor blir det vilda blommor :) Fotografen är en jätteduktig riktig fotograf, men hon är dotter av pappas bästavän, så hon tar också bare betalt för skivan med bilder typ etterarbetet. Så vi har haft tur der :)

    Brudklädning, slöya sko, ect: 1500kr
    Blommer:  600kr
    Lokal: inkl städning ect                             2000kr
    Bil: Mammas pojkvän har                          0kr
    Tårtor vanliga : vänner bakar                   0kr
    Dekor(ljus, band, ect)                               350kr
    Bordkort/program ect                                250kr
    Inbjudningar: inkl porto                              420kr
    Fotgraf:                                                     1000kr
    Alkohol:                                                     2400kr
    Läsk/jucie/vatten                                       400kr
    Mat(sommarbuffet och dessert)               3000kr              
    Ringer:                                                       500kr
    Bröllopstårta                                              300kr
    Livemusik                                                  1000kr
    Snacks                                                      300kr
    Natt på hotell                                             1200kr
    Serveringspersonal                                  0kr
    (Vänner av familjen, serverar, sen blir
    med på festen)
  • Helenis

    Jag tänker löpa snittblommor från Blomsterlandet och binda egen bukett. De har väldigt bra kvalité på sina rosbuketter bla. Tycker det skall bli riktigt kul. Har aldrig gjort det förut, men är bra på praktiska saker så tror det kommer funka helt okej. skall göra en provbukett först. skall testa att göra denna kvällen innan och ställa i kyl. Blir inte provbuketten bra gör jag den riktiga på mosrgonen samma dag som bröllopet tänkte jag.

    Tårtan gör jag själv en månad innan och fyser in. Tar fram och dekorerar kvällen innan och lämnar i lokalen så får den tina i kylen över natten.

    Köper dekorationer och dyl på rea och lägger i en sparlåda.

    Skall sy egna stolsöverdrag. Eller bara fålla kant egentligen. Har provknutit så det behövs inte sys så mycket för det skall bli bra.

    Skall sy servetter av fyra mönstrade dukar jag köpte på rean. De är vita och har blommor i fuschia som färgtemat. Tänkte även göra servettringar av toa/hushållsrullar. det kommer inte synas vad det varit de skall härdas med lim och kläs helt med sidenband och dekoreras med metalltråd med pärlor.

    Gör alla inbjudningskort, vigselprogram, festhäften själv, men vet inte om det är så vidare lönsamt då jag lagt ner en hel del på material och verktyg för att göra dessa.

    Vi skippar dessert eftersom vi har tårta och vickning senare på kvällen. Det känns som en onödig utgift.

    Ringarna skall vi smälta ner från guld vi har. Killens konfirmationsring och mitt komfirmationskors.. smycken ingen av oss använder. Dock tror jag det kostar en hel del ändå att få det fixat, men det är klart det blir billigare än om vi inte hade haft guldet.

    Skall kolla om någon av mina vänner är bra på smink och hår och sugen på att hänga med mig under dagen och fixa det. Kan ju bli lite mysigt. Annars gör jag det hos någon proffessionell.. vill ju att det skall hålla hela kvällen.

  • Äriqa

    Ja det är det. En privat person. Ingen aning om hon är bra. Ska snacka med henne och be henne göra ett prov innan. Så jag vet att det blir bra.

  • Äriqa

    Snackat mer medtjejen som skulle fixa hår och smink, och kan inte lita på att hon kan nästa sommar. Hon ville inte boka upp sig så långt i förväg. Fåt leta vidare. Sen gissar jag på att syrran kanske känner nån som vill ställa upp och hjälpa till för en mindre summa. Ska höra med henne.


    Äriqa skrev 2013-07-12 04:44:07 följande:
    Hittat en tjej som ska va duktig på smink och hår som gör det för 300kr
  • Junibrud2014

    Vi kommer att ha ett budget bröllop då vi bara vill ha närmaste familjen + vännerna där så jag skulle tro att vi blir runt 40 personer. 

    Lokal: hemma i trädgården, vigseln antingen hemma eller vid en sjö ca 100m bort
    Bord/tält/stolar: Hyr bord och stolar från en bygdegård i närheten för 400:- och eventuellt köper ett stort parttält för 2000:- vid risk för regn annars struntar vi i det.
    Inbjudningskort: Vi gör egna, jag har beställt både dekorationer och material för injudningar och bordsplacering från panduro för 1000:- (men då är det mycket dekorationer inräknat och handlat på 50% rea)
    Vigselringar: titanringar (vilket passar mig med så mycket hudallergier alldeles perfekt) , vi har satt  budgeten på 3000:-
    Klänning: Köpte en vintage från 50-talet i perfekt skick (väntar på att få hem den nu) för 2100:-
    Skor: Jag köpte skor för 400:- men funderar nästan mer på att vara barfota när vi ändå ska ha det utomhus
    Mannens kläder: Ingen som helst aning, han behöver nya men är kortare och smalare än de flesta som det blir nog den svåraste posten att hitta
    Fotograf: Har bokat en fotograf för porträtten för 4000:- resten av korten från familj och vänner ta
    Alkohol: Åker till tyskland, ca 3000:- (eller? Jag har ingen koll på vad det går på)
    Mat: 5000:- Alternativt önskar vi oss det av mina föräldrar i bröllopsgåva
    Hår: Fixar hår och smink själv, men köper en blomsterkrans på etsy för 400:-
    Blommor: Ska fråga en bekant som är florist om hon kan ge ett kompispris, annars tar jag någon enklare bukett för ca 600:-

    Är det något vi missat?  

  • Helenholmberg

    Vi ska också ha budget deluxe bröllop med ca 35 gäster, vinter bröllop (21/12-2013) så försöker vända på alla slantar för att få en budget på totalt under 6000kr. Känns lite galet men försöka går ju!

    Junibrud2014 om ni ska ha en borgerlig vigsel så brukar de kosta ca 500 kr eller dito (om ni inte känner personen och får det gratis). Sen kanske underkläder som är nya till er? Sen kanske servis & glas, uppläggningsfat etc? Om det inte finns i paketpris från hembyggdsgården  

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)