• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Brudiframtiden
    augusti2012 skrev 2012-06-11 18:52:18 följande:
    Ni som har facebook.
    Gilla Idun minerals så får ni ett gratis läppglans värde 169 kr om ni gillar, delar och mailar dem er adress. :)
    Tack!!!!!
  • lycklig01

    Nu har de stoppat erbjudandet sedan igår kl 21.15 (tror jag att det var) för lagret tog slut! Tänkte bara så att ni vet!

  • snuttitess

    Ett tips till er som vill komma undan billigt Tullins högtidsbutik har utförsäljning så 70% rea på allt. Jag fyndade en del där :).

  • Brudiframtiden

    Nu skakar vi liv i tråden igen...hur går det för er alla??

  • AnnaOAugusti

    Har läst tråden ett tag men ganska nyligen skaffat användare så jag kan skriva några ord :)
    Står brud 4 augusti så nu börjar det dra ihop sig faktiskt.. Småklar med det mesta men känner som att jag vill pynta och sätta upp dekorationer nu för att ha det gjort men kan inte fören dagen före 
    Tror mig komma undan rätt billigt ändå vänner som hjälper till att laga maten och jag har sytt brudkläderna till mig och min brudgum själv (www.tyg.se --> billigt tyg från tyskland! 8m organza och 10 m satin ca 650kr med frakten). VI räknar på en budget mellan 25-30 000 kr...och då är maten en större del i det.
    Det som är kvar ännu är transportmedlet mellan kyrka och festlokal och en vänlig själ att ställa i disken...

    Tips till er som letar billigt kostym/frakpaket etc: www.blacktie.se (dock bara svart klädsel där, vilket gjorde att den valdes bort när min m2b ville skrid fram i ljus kostym :). ).

    Hur går det för er andra?

  • teddy

    Slänger ut en fråga till er alla...
    Hur mycket pengar la ni på maten, buffémat då? (Eller planerar att lägga?)
    Och ja, hur många gäster ungefär?? 

  • augusti2012

    teddy: 
    Vi är 60 gäster.
    Vi kommer lägga 150 kr per person för thailändsk buffe (5 rätter, ris, soya, chilisås och sallad)
    kommer ha glasstårta för 1200 kr och sen ett par vanliga pajer med vaniljsås.
    Snittar i form av crustader och tunnbrödsrullar till välkomstbålen. räknar på max 11 000 kr + alkohol 6000 kr.
    Så det är den största kostnaden i vår budget då min ring kostade 1200 när jag gjorde om den av guld jag redan hade och klänning på tradera. 

     

  • augusti2012

    tips på bål sökes. Då vi funderar på ha detta istället för mousserande vin.

     

  • EmilyMattias

    Vår mat hamnar på runt 15000 kr för ca 50 pers. Alkoholen köper vi i Tyskland och behöver inte lägga mer än max ett par tusen inkl resa för den då vi får bidrag till det!

  • Teza

    Åhhh vilken kul tråd, vi ska oxå ha ett bröllop i den prisklassen, runt 30-35000, ca 60 pers


    Dom poster jag prioriterat är faktiskt kläderna i detta läget då vi ska ha maskeradbröllop, så våra kläder kommer gå på ca 13000 men då är kläder till sonen inräknat som även ska döpas samma dag, vi ska vara medeltidsklädda, och sonen ska ha en vacker vapenrock som matschar pappans dräkt, sååå söt.


    Sen har vi lokal för 1500, ringar där min ring kostar 550 en silverring som är mycket speciell, inte alls typisk vigsel, men jag vill ha just den, m2bs ring kostar 1800, maten fixar min pappa som är kock kommer kosta ca 6000, vi ska ha lite alkohol bara då det ju även är dop, lite öl och vin till maten, vi räknar på att all dricka med läsk och allt kommer kosta ca 5000, sen har jag en vän som jobbar med kareoke, och har hela utrustnigen, hon skulle ta 2000 för att jobba då, men vi bytte datum och då kunde hon inte, däremot har min bror jobbat med hennes grejer så vi får låna dom för 500 så kör han på hela kvällen stolt som en tupp att ha fått uppdraget då han älskar att sjunga och va i centrum hehe man få inte va dum. Vi båda är dock riktiga kareokefreaks (töntigt jag vet ;) ) men de e vår grej och vi är många på bröllopet som e lika knäppa, så de passar oss trots allt för att få kul. Ska även ha utrustnigen i kyrkan för att överaska min älskling med en sång till honom ;)


     


    Jag ska ha kallor 3 st som bukett blir ca 500, istället för tårta ska vi ha bara panacotta på ställning så det ser lite ut som en tårta, dom ska min andra bror göra och det bjuder han på, kanon ;), ställningen kostar dock 500


     


    Lokalen är sååå fin som den är, finns både porslin och linne att använda där, så där fixar vi nog lite pynt sådär lagom, ska gifta oss på nyårsafton. Vårt enda önskemål till gästerna är att dom klär ut sej, presenter skippar vi då vi inte vill ha en massa saker, vi uppmanar i stället om dom ändå vill ge att hylla vår pojkes dop och eller skänka en slant till spädbarnsfonden eller hjärt och lungfonden, dessa ligger oss varmt om hjärtat då vi förlorade tvillingar för ett par år sen och min vuxna son förlorade sin dotter en månad gammal i HLHS ett medfött hjärtfel för några månader sedan.


    Detta blir i runda slängar 30000 sen räknar vi med att det troligen tillkommer lite smått och gott som vi missat, just ja inbjudningskorten, på magnet från vistaprint, ca 400, fotograf e väns dotter som får ta några ordentliga fina bilder, hon vill inte ha nåt, men hon får nog en slant ändå, hon fotar jättefint, plus att vi ska uppmana alla att jobba hårt med sina kameramobiler för skojbilder.


    Tror jag e klar där hehe, ser ni nåt viktigt jag missat som fattas hojta gärna till, så man inte lever i en fantasivärld med en budget på 30 så kanske man missat e megapost som man bara måste ha med hehe


     


    kram alla vackra brudar :)

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)