• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Brudiframtiden

    Jag har tyvärr inget recept...Hittat bilden på nätet bara, men BlomAnna hade nåt som kanske är värt att prova. Annars funderar jag på ni vet såna där oststänger man gör av färdig smördeg, ost, vispat ägg...går kanske att göra som kringlor?

  • lordoz

    vår budget ligger bra under 50.000, trots 80 gäster och relativt dyr lokal.

    7000:- på lokalen
    5000:- på maten (vi ska ha kallskuren planka som vi ska fixa själva)
    5000:- på alkohol (en del inköpt i danmark och en del på taxfreen i höst, resten på systemet)
    4000:- i hyra av porslin (en kostnad som jag verkligen hoppas jag kan minska)
    3000:- på servetter, dukar och dekorationer
    1000:- på blommor (max, hoppas det blir billigare)
    500:- på en vanlig vit klänning och smycken från ebay
    500:- på skor
    1000:- på inbjudningar, porto och pyssel till lokalen.

    Sambons kläder är redan inköpta..
    Fotograf kommer vi be min bror vara.
    Vigselförättaren är gratis! :)
    Musik till festen blir antingen USB eller Spotify, så kanske får betala en offline-avgift på spotify, det är väl typ 100:-. :)

    Har jag missat nåt? (förutom resan) Låter det rimligt?

  • lordoz

    Kom på lite som jag glömt:

    Tårta ska vi ha, så det är väl ytterligare 1500:-.
    ingen serveringspersonal.
    Smink och hår fixar jag själv med produkter jag har..
    Tackkort och festhäfte ingår i posterna ovan..

    Det jag dock kom på att jag glömt är vigselringen för 5000:-

  • augusti2012

    Blomanna: vi har inte bestämt oss om vi ska ha vin eller sprit som bas.

    Funderade lite på explorer jordgubb/lime med sprite och frukt i.. 
    Vi gifter oss nu iår den 4/8.
     

  • Bröllopstokig

    Vi hade ett jätteunderbartbröllop 2006, 96 gäster och 35.000kr (exl resa)


    Vi beställde huvudrätt av en hotell- och resturangskola, köttet fik vi av svärfar (jägare) och skolan tillagade.


    Dessert hoppade vi över, vi är tokiga i ost o kex min man och jag så vi körde på det, sen var det tårta senare. Förrätt gjorde jag innan som serveringspersonalen la iordning, vi hade en toast med skogens guld, dvs kantareller... kantarellerna hade jag plockat innan och gjort en chatny av tre dagar innan bröllopet. Tror förätten till alla kostade 300kr.


    Kläder till bestman och min man sydde vi upp ett år innan på Asien resa.


    Min klänning köpte jag på internet fr USA, alla kläder sålde jag sedan efter vigsel.


    Fotografering gjorde en kompis (som råkar vara fotograf)


    Tårtan fick vi i present av en nära släkting


    Ringar vi fick släktguld från bägges sidor som vi smälte ner (även våra egna förlovningsringar och gjorde tre helt nya till en väldigt låg kostnad. Idag har jag två ringar där den äldsta ringen vi smälte ner kommer från 1839, hur häftigt är inte det?)


    Alla trycksaker gjorde jag själv tillsammans med min scrapboktokiga mamma


    Alkohol köpte vi i Tyskland


    Serveringspersonal, sävrmor har ett kompis gäng där man ställer upp gratis på varandras fester så får man hjälp tillbaka. Min man och jag hjälpte till på ett bröllop i denna "grupp" samt att jag hälpte till med menyplanering vid en annan fest och själva fick vi 5 som kom och var med under vår fest.


    Transport, vi fick låna en bil gratis av en granne, han var bara glad att vi frågade och att han fick visa upp sin bil, fråga kostar inget;)


    Ja va har jag glömt... blommor... jo det hade jag valt 6 enkla, ingen brudbukett utan en enkel "vanlig"


    Frisör o smink, en kompis kompis var föräldraledig frisör som tillfrågades och som kom och gjorde mitt hår o make "vid sidan av"


    Låter som att vi hade ett "budget bröllop" men nej verkligen inte, vi hade vårt drömbröllop, underbart, varmt och jordnära.

  • Just Me
    Brudiframtiden skrev 2012-07-03 06:16:49 följande:


    Där kom bilden med....Nån som har ett bra recept?
    Vilken underbar bukett!! 
    Du & Jag 23/3-2013
  • BlomAnna

    Jisses alltså jag satt med budgeten nu och skrev in de poster vi nu betalat eller iaf vet vad det kommer landa på och vi har redan spräckt den ordentligt... Vi hade räknat med att allt skulle kosta 54 900 och vi är redan uppe i 64 163 så hoppas nu resten av det vi ännu inte vet kostnaden för håller det vi budgeterat för eller är billigare... 

  • Nudax
    BlomAnna skrev 2012-07-11 22:10:35 följande:
    Jisses alltså jag satt med budgeten nu och skrev in de poster vi nu betalat eller iaf vet vad det kommer landa på och vi har redan spräckt den ordentligt... Vi hade räknat med att allt skulle kosta 54 900 och vi är redan uppe i 64 163 så hoppas nu resten av det vi ännu inte vet kostnaden för håller det vi budgeterat för eller är billigare... 
    Ja inte är det lätt! =P När jag började skriva i denna tråd hade vi en planerad budget på 36.000 men det verkar som om vi snarare landar på runt 50.000 =P Då har vi dock hållt oss på alla budgetposter utom två stora där vi valde att trots allt ha catering istället för egengjord mat och att boka en tältuthyrningsfirma p.g.a risk för dåligt väder.
  • besten93

    Oj vi har en väldigt låg budget o har lyckats hålla den rätt så bra faktiskt. Litet enkelt bröllop o dop. 23 vuxna och 7 barn oss inräknad, svärfar fotograferar o vi lånar kameran av min syster, caterar buffèn mat till de minsta gör vi själva, ingen större peng. klänning för 900 kr på MQ då jag ville ha en mer sommarklänning än brudklänning, vill gärna använda den fler gånger. sitter o pillar med adresslappar i gammalt stuk som ska användas som bordsplaceringslappar runt glasen, 400 kr. Dock inte klar på långa vägar men vi sätter in superspeedfarten till helgen, Nästa hleg smäller det då är jag inte sambo längre utan fru också. Hmm känns konstigt. Men runt 15 tusen tror jag allt går på när vi är klara.

  • Malin106

    För att hålla ner priset... Bind din egen bukett, gjorde jag till mig och dottern och den blev jättevacker, blommorna till de buketterna gick på 200:-. Be en Mary Kay konsulent sminka dig, de är jätteduktiga och oftast gör de det gratis. Min och dotterns håruppsättningar gjorde en tjej som just blivit klar med frisör på gymnasiet för 600:- för oss båda. Vi bjöd på buffé och dessertbuffé, mycket uppskattat och enkelt att förbereda. Eftersom vi gjorde all mat själva så blir det endast råvarukostnad och buffé är bra för alla hittar något de tycker om. Det som kostade lite mer för oss var att vi ville ha trubadur hela kvällen, han tog 3700 för en hel kväll vilket jag tycker det helt klart var värt då det blev dans hela kvällen. Det jag hade på mig kostade 500:- sammanlagt, då skickade jag efter en underbar klänning på Bonprix och fina underkläder. Dotterns klänning var från Lindex och gick på 300:- Mannen och sonen hade kostymer som de redan hade. Ingen personalkostnad, alla underbara människor omkring oss fick allt att fungera och det här var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Allt blev bättre än vad jag ens vågat hoppas på utan att det kostade oss en förmögenhet. Efter festen var allt betalat och klart... Våga göra något eget och våga vägra allt det står brud på för det finns likadana grejer mycket billigare bara man letar lite!

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)