• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Pluppe

    Vår buffe räknas att gå vi på ca 7000 kronor & vi är 70 vuxna + 13 barn! Barnen är många under 4 år så vi har väl räknat på ca 100 kr/vuxen eftersom barnen inte äter så mycket, tror vi kommer kunna hålla den budgeten bra eftersom vi kommer köpa direkt från grosist. Alkoholen från tyskland går på ca 3000 kr.

  • Pluppe
    EmilyMattias skrev 2012-07-02 20:35:49 följande:
    Vår mat hamnar på runt 15000 kr för ca 50 pers. Alkoholen köper vi i Tyskland och behöver inte lägga mer än max ett par tusen inkl resa för den då vi får bidrag till det!
    Vad ska ni ha för buffe? :)
  • BlomAnna
    augusti2012 skrev 2012-07-02 20:21:17 följande:
    tips på bål sökes. Då vi funderar på ha detta istället för mousserande vin.

     
    Vill ni göra bål på vin eller sprit? Vilken årstid gifter ni er?
     
  • sherrydarling

    Vad alla är duktiga!


    Vi ska ha vigsel på eftermiddagen på ett ställe vi hyrt inne i Stockholm. Vi har önskat oss av tre kompisar att de spelar och sjunger som deras present.


    Efter vigsel blir det bubbel och snittar sedan bjuder vi på bröllopstårta och kaffe för 45 gäster. Gissar att detta går på (inklusive lokal, personal, proslin) 25 000 kr.


    På kvällen blir det middag och fest hemma i vår 3:a med våra närmaste 12 vänner. Då lagar vi maten själva innan och alkohol kommer från någon båtresa (måste göras snart.. blir Riga eller så) och hemmalagret man har sparat på sig men aldrig dryckit mycket av.

  • EmilyMattias
    Pluppe skrev 2012-07-02 21:25:24 följande:
    Vad ska ni ha för buffe? :)
    Vi ska ha mingelmat, förrätt, buffe och tårta. Allt inräknat i de pengarna. Jag skrev lite fel=)

    Till minglet blir det Italienska smådelikatesser
    Förrätt: Miniprästostpaj med ljummen parmesansoppa serveras med lite sallad och några kräftstjärtar
    Buffe:  
    Gremolatahalstrad laxrygg
    Svenskt trancherat kycklingbröst fyllt med spenat, parmesanost & basilika
    Balsamvinägerinlagd rostad blomkål
    Säsongens marinerade grönsaker med dragon, dijon & honungsdressing
    Potatistartar med kapris, sticklök & rostad paprika
    Brie de Meux med kvittenmarmelad samt Bornholmskex
    Nybakat bröd & örtsmaksatt färskost
    Efterrätt: Bröllopstårta som en vän gör med lite hjälp av mig. Hon är grymt duktig!

    Sen blir det lite vickning på natten i form av korv och bröd och lite snacks ev.

    Borde inte gå på mer än ca 15000 iaf!  Min kusin äger en italiensk delikatessaffär så vi får rabatt på minglet, borde hamna på runt 2000 . Buffen går på 200 pp och tårtan vet jag inte riktigt. Korv kostar ju inte så mkt heller=)
  • Brudiframtiden

    Vi ska ha italiensk buffé med följande innehåll:


    Parmaskinka med grön sparris.


     


    Apelsinmarinerad kycklingfilé med pinjenötter på salladsbädd.


     


    2 sorters salami med brieost.


     


    Fläskfilé Tonnato (marinerad fläskfilé med tonfisksås).


     


    Stor kapris, marinerade vitlöksklyftor, 2 sorters oliver.


     


    Mozzarellasallad, pastasallad, Italiensk potatissallad & Italiensk potatisgratäng.


     


    Bröd & smör


    Vin, öl och sprit blir det i tyskland här med. Bubbel och mingel innan med tilltugg, har funderat på dessa enkla hjärtkringlor bland annat:


     

  • Pluppe

    Vilka härliga bufféer! :)

    Hjärtkringlorna är jag också väldigt intresserad av att få receptet på :)

  • BlomAnna
    Brudiframtiden skrev 2012-07-03 06:16:49 följande:

     


    Där kom bilden med....Nån som har ett bra recept?
    Har inte provat receptet själv men jag har sparat ner detta för att göra nån gång

    Pretzel 16 personer 

    Ingredienser


    25 g jäst 
    3½ dl fingerljummet vatten, 37 grader 
    2 msk farinsocker 
    1 tsk salt 
    2½ dl vetemjöl special 
    6-7 dl vetemjöl 

    Kokning: 
    1 l vatten 
    3 msk bikarbonat 

    Pensling: 
    2 msk smält smör eller smör- och rapsolja 
    1-2 msk flingsalt

    Gör så här


    Smula jästen i en skål. 

    Lös den i lite av vattnet, farinsockret, 
    salt, vetemjöl special och det mesta av vetemjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. 
    Arbeta degen väl tills den är smidig och släpper skålens kant. 

    Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. 

    Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar. Rulla till smala längder 45-50 cm. Det kan vara lättare att rulla längderna till hälften först för att sedan gå tillbaka och rulla klart då spänningen i degen har släppt. 

    Snurra längderna två varv. Fäst ihop till kringlor. 
    Koka upp vatten och bikarbonat i en vid gryta under omrörning. 

    Lägg i en eller två kringlor i taget och låt koka ca 30 sekunder, tills de flyter upp. 
    Ta upp med en hålslev och låt rinna av väl, ev. på en handduk, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter. 

    Sätt ugnen på 225 grader. 
    Grädda kringlorna i ugnen 8-10 minuter. Pensla kringlorna med det smälta smöret eller smör och rapsolja och strö över salt. 

    Obs! Tänk på att det inte behövs mycket salt!
     
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)