Inlägg från: Brudiframtiden |Visa alla inlägg
  • Brudiframtiden

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hej! Jag hoppar in i tråden jag med. Vi ska gifta oss 2013 då nvi varit ihop i 10 år! Vi blir strax över 40 gäster på bröllopet. Tänker oss grillbuffé och tårta mest troligt. Lokalen kostar i dagsläget 1500 och ligger inne i en skogsdunge. Jättefint!Läser med spänning på hur vi ska hålla kostnaderna nere..vill lägga MAX 40000, gärna inte mer än 30000. Ring har jag som ska sättas i en sten och graveras om (arvegods som jag gärna vill använda). har inte en susning om vad det kommer att kosta. Har en kompis som är amatörfotograf och helt fantastiskt duktig!! Hon tar idag ca 3500 för porträtts- och mingelfotografering! Andra priser har vi inte..Jagar en billig klänning för absolut max 5000, gärna med spets. Tips mottages tacksamt. Bor i nordvästra skåne i helsingborgstrakten..

  • Brudiframtiden
    SaJo1981 skrev 2011-09-20 21:11:25 följande:
    Vårt bröllop gick ganska exakt på 40.000 då blev det taimatsbuffé till middag, alkohol från tyskland, resterande drickor från willys. En vi känner gjorde tårtan, en väninna sydde klänningen, kostym från suitopia, svägerskan sydde tärnklänningarna, hyrde en bygdegård på landet, make up av en nyutbildad make up-artist, håret fixade vi själva etc...... Har en del bilder på min blogg om n är intresserade: sajo.blogg.se/2011/august/vart-brollop-i-bild... sajo.blogg.se/2011/august/var-tarta.html sajo.blogg.se/2011/july/tarnor-och-marskalkar... Det går attkolla runt mer, har lite smått och gott på bloggen! Gifte oss 23 juli i år!
    Ska sbolut kika in! Tack! Hur många gäster hade ni?
  • Brudiframtiden
    Nudax skrev 2011-10-04 20:21:27 följande:
    Föresten, ett tips till oss med denna budget: Lilly har nu 40% rabatt på alla klänningar ur kollektion 2011!!! =D Har beställt min klänning idag!
    Fanns massa fina klänningar där. Men vågar man beställa utan att prova!!??
  • Brudiframtiden


    Hittade denna som jag gillar!!! Vill inte heller ha axelbandslöst....
  • Brudiframtiden
    Hanna05 skrev 2011-10-04 21:46:55 följande:
    Det enda jag undra är vad 3270 DKK är i svenska kronor :P
    Kika in på forex hemsida där finns en omvandlare...ca 4200 tror jag det blir...
  • Brudiframtiden

    Stör inte mig heller med bilder! Konstigt att ett inlägg som det absolut inte är något fel på tas bort. Det var väl max 2-3 stycken som inte gillade klänningsbilder, ingen annan har brytt sig. Kan man lägga in bilder på pyssel så kan man väl lägga in exempel på billiga klänningar etc...fattar faktiskt inte skillnaden.

    Jag letar förslag på billigt grej att dekorera med i mörklila..lutar åt ett bröllop i september och då kan väl mörklila/aubergine ihop med typ grönt och vitt eller silver passa?

  • Brudiframtiden
    augusti2012 skrev 2011-10-14 19:11:45 följande:
    Men fy vilken sandlådenivå det har blivit  i tråden. 

    Jag vill läsa om massa fynd, tips på hur ni alla får det att gå ihop.
    Sen får alla inte glömma att budgeten i tråden är 40 000. Sen har vissa lite mindre och vissa lite mer.
    Jag vill se bilder på pyssel, lite klänningar (men inte 5 inlägg i rad utan hellre länkar).
    Jag vill se recept.. :) :)

    "Bråk" tycker jag ni kan hålla utanför tråden i era gästböcker istället. För det är jag inte intresserad av. 
    Trevlig stämning mår vi alla bättre av i planeringen. Det ska vara kul att gifta sig.
    Sen tycker inte alla lika det förstår jag.
    Håller med om nivån...nu lägger vi ner den här diskussionen!
  • Brudiframtiden


    Idag har jag fyndat! Var på inredningsparty och hittade 12 lila värmeljuslyktor till halva priset, ca 25 kr/stycket. Tog dem på en gång. Ska bara hämtas och betalas med! Känner mig nöjd! Vi ska inte gifta oss förrän september 2013 men lila har vi bestämt som temafärg..

    Vet inte om jag skrivit det tidigare ang maten..vi kommer mest troligt också att köra buffé a la catering. Vi kommer att ha grillbuffé med grillare på plats och idag kostar deras stora buffé 250 pp. Då får man

    jägarkryddad kycklingfilé, helgrillad gris,  rökt lax i den smaksättning man önskar och helgrillad entrecôte. Potatisgratäng, bakad potatis, rostade rotfrukter, säsongens sallad, hemlagade såser, fruktfat, bröd och smör.

    Sprit, öl och vin handlar vi antagligen i Tyskland..Tycker det är svårt med mängden bara...

  • Brudiframtiden
    Sara1291 skrev 2011-10-22 16:58:16 följande:
    Förlovningsring

    De har en sanslös REA på albrekts guld just nu. Har hittat min drömring där. Den kostar 2 939 kr för er som vill veta :) 

    Jag har inte varit inne här på en vecka ca och det känns som om jag missat jättemkt som hänt inne i forumet. Saknar lite bilder och vidare tips på hur man håller budgeten nere.

    Här kommer jag med ett tips angående mat:

    Vi ska ju ha ett sällskap på ca 100 personer så det skulle bli svindyrt om man skulle köpa bröllopspaket på ngt hotell/restaurang. så vi har bett några vänner (som kan laga mat :P) att den dagen hjälpa oss med det. jag ska även be mina kompisar vara servitörer/servitriser och sedan får man väl ge något litet som tack, eller bara erbjuda sin hjälp när de väl behöver. 

    Jag har betsämt mig för att maten som serveras inte ska vara i stora lass utan lite mindre men fint upplagd och kanske lite canapeér här och där för att hålla magarna mätta. man kan också ha bröd i korgar på borden.. 

    Klänning:

    har varit inne på massa kinasidor och bestämt mig för att inte lägga mer än 1500 kr på en kinaklänning. annars kan man lika gärna gå till en butik och köpa. jag har redan hittat fina billiga klänningar på nätet. 

    alternativt skulle jag kunna be min mammas väninna om hjälp, hon är sömmerska och det skulle kanske vara roligare att vara med när klänningen "blir till". det tror jag inte hon skulle ta så mkt betalt för. kanske mest tyget.

    Dekoration 

    har bestämt mig för temafärg nu: lila (olika nyanser). så jag kommer att spana på reor och myrorna efter fina saker till dukning samt dekoration. en vän till mig ska hjälpa mig med att dekorera lokalen och bland annat lär det gå åt många knoppalakan från IKEA, det lär för den delen bli många turer dit för att hitta billiga saker. 

    Hoppas det går bra för er andra med ert bröllopsplanerande och kampen att hålla budgeten nere :)

     
    Vi ska också ha lila så hör av dig om du hittar något fint och billigt! Jag har redan köpt 12 ljuslyktor!!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)