• daniiel

    Skelleftebrudar 2012

    Åh, harredudanes vilken otroligt söt klänning! :D Kan tänka mig att du är spänd på att få hem den :) Håller tummarna för att den ska passa, otroligt fin.

    Om man kan tänka sig Bureå, så finns ju där Åbackapaviljongen. Väldigt vacker och dessutom avskilt :) Jag antar att alla redan vet hur där ser ut, men lägger in en länk ändå www.vbm.se/avdelningar/byggnadsvard1/byggnadsminnen/skelleftea-kommun1/abacka-paviljong-burea.html
    Vill man sedan ha middagen i Bureå också, så finns ju logen på campingen, båtklubben och även hembygdsgården (dock ganska liten).

    Haha sedan har tyvärr inte jag så stor koll på byar på platser utanför stan.

    Bjuröklubb iofs, där är det väldigt vackert. Där har de ju också ett kapell, men vet inte hur det är om man får låna det för borgerlig vigsel. www.bjuroklubb.se/


  • daniiel

    Hehe ja, vi har båten i Bureå, stuga på en liten ö utanför. Vi hade en stund tänk ha bröllopet där ute och gifta oss på udde som går ut vid stugan. Vi hade pappas 50-års fest i stugan där. Jättemysigt var det, men det var på vintern. Åbacka paviljongen är ju väldigt vacker också, om man vill vara lite mer avskilt just för själva vigselceremonin.

    Jag vet inte.. jag tror kapellet och fyren sköts om av samma förening eller vad man nu säger. Jag tror det hör ihop, men om man kan hyra fyren, så funkar ju det lika som bra som kapellet :)

    Kanotudden är ju också fint :) Men visst är det rätt mkt folk där? Tänker på vollyboll planen och grillringen där och i båtarna? Nåja, det är ju så i Bureå och Bjuröklubb också :P Tror det är svårt att undvika människor helt.

    Båtvik-Selsvik såg ju mysigt ut :) Där fanns tydligen en dansbana utomhus också, så skoj :) Vart ligger det? Jag är så dålig på byarna runt här :P

    Det finns ju många fina byagårdar runt här. Nyhamsgården är ju populär :)


  • daniiel

    Ahaa just ju, vid Byske. Det vet jag ju, för vi kvaddade bilen för ett par år sedan på E4an just utanför Båtvik när vi skulle på Ikea :P haha

    Så lite så Mei Lin, jag tycker det är jättevackert där :) Speciellt sen de rev den stora byggnaden brevid.


  • daniiel
    Johannalun - Vilken fin klänning :) Har du fått hem den redan eller väntar du på den?

    Lollan01 - Mysigt att ha det ute på en ö, får man fråga vilken ö? :) Min make ville först att vi skulle gifta oss ute i mina föräldrars stuga som ligger på en ö, men den ön yttepytte, så vi skulle knappt kunnat ha några gäster alls då.

    Jag prövade inga klänningar innan jag beställde flera på internet. Jag beställde sk. kinaklänningar från kinaföretag och är jättenöjd :) Underkjol beställde jag också, men använde den inte då min klänning hade en insydd underkjol. Slöja beställde jag på ebay :)
  • daniiel

    Vi har inte norran, så jag har inte sett den bilagan. Fanns det något roligt och/eller intressant där? :)

    Ja, jag hade två klänningar på bröllopsdagen. Jag bytte till en kortare klänning under middagen. Det var den första klänningen jag beställde, sedan kom jag på att jag ville ha en lång klänning med släp under vigseln, så beställde 3 långa klänningar :P

    Hoppas att din klänning ska vara jättefin när den kommer! :D

    Vi anlitade en ung tjej som fotograf. Jätteduktig och hur gullig som helst, samt helt i vår prisklass haha
    Här går det se lite bilder endagiapril.blogg.se/category/mina-fotografier.html
    Här finns prislista för henne juliacreations.blogg.se/

    Jag hade en bukett med fjädrar, som många förmodligen tycker är jättefult, jag har full förståelse för det. Även tärnorna och brudnäbben hade fjädrar och pärlor. Maken och marskalkerna hade också fjädrar som corsage. Min bukett var i våra temafärger, svart, vit och rosa med pärlor. Tärnornas svarta och vita och näbbens helrosa. Makens corsage samma färger som min bukett. Beställde det från en tjej i USA via Etsy. Marskalkernas corsager gjorde jag själv, de var vita och svarta.

    Jag var in hos alla florister här i stan och hade tre önskemål om blommor. Pioner, ranunkler eller anemoner. Ingen av de blommorna fanns att få tag på i augusti, så då sket jag i blommor. Kan ju dock säga att av alla jag pratade med, så tyckte jag bäst om stället som ligger längst gågatan, vid Klipp1, Interflora tror jag det heter. De var mycket billiare än Buketten tex.

    Bildbomb på våra "blommor".

    Min bukett



    Makens corsage


    Tärnornas buketter, utan pärlor


     


    Marskalkernas, som jag gjorde själv.



     


    Dotterns bukett, rosa fjädrar och pärlor




  • daniiel

    Har ni kikat om logen på Kyrkholmen? Jag vet att den har gått att hyra förut iaf, men vet inte hur stor den är eller hur den ser ut invändigt. Det finns också en loge på campingen i Bureå som går att hyra, det är bra storlek på den och den ligger precis vid älven. I Ljusvattnet ska det finnas en dansloge som går att hyra. Det finns väl en loge på travet också som går att hyra? Finns en loge på Moröbacke som går att hyra också. Finns säker ännu fler också :)


  • daniiel

    Haha ja, vissa tyckte att det var en kul och egen idé, men de flesta tyckte bara det var knäppt med fjädrar. Nåja, gjort är gjort och vi blev nöjda :) Tack, vi är väldigt nöjda med våra bilder faktiskt :) Huvudsaken för oss var att överhuvudtaget ha bilder och gärna så många som möjligt och vi fick ca 600 bilder av fotografen :)

    Men ja, kika in på Interflora. Jag tycker de var väldigt trevliga där och hade många fina buketter att visa som de gjort, samt att de hade väldigt överkomliga priser. Nu vet jag inte om det finns kvar, men fanns någon florist i Skelleftehamn som jag också hört väldigt gott om i bröllopssammanhang och som ska ha (haft åtminstone) väldigt bra priser :)


  • daniiel
    Cattadefea skrev 2012-02-22 18:35:42 följande:

    Ja Min familj har stuga i Sillskatan sedan -30-talet. Det känndes naturligt att vara där ute med så många fina sommarminnen.


    Jaha, då förstår jag ju att ni vill vara där, roligt :)
    Cattadefea skrev 2012-02-22 18:38:28 följande:

    Daniiel!


    Vilka underbara buketter. Kan bara instämma i tidigare inlägg. Det är ju så roligt att ha något eget på bröllopet, personligt. Hur högt är bruggummens corsage?


    Tack :) Oj, jag vet inte.. den är nog.. 7cm ungefär.
Svar på tråden Skelleftebrudar 2012