Inlägg från: Anna88 |Visa alla inlägg
  • Anna88

    2012-07-07 Fler än jag?!

    vi gifter oss också då, vi ville ha ett datum efter midsommaren men inte för sent, man vill ju hinna njuta av sommaren efteråt också. 

    Vi har bokat kyrka och festplats, gjort budget och preliminär gästlista, frågat min bästa vän om hon vill vara tärna, en annan vän om hon vill vara vår florist. Sen har jag också börjat pyssla eftersom jag ÄLSKAR att pyssla och har ett jobb där jag under nattskiften är tvungen att vara vaken men det finns sällan riktigt jobb att göra. Så jag har gjort inbjudningskorten klara (texten innuti saknas) och så har jag börjat med servettringar.

    För övrigt är det mest googlande och annan inspirationssökning vi hållit på med men vi känner ändå att vi redan är långt i planerna..  

  • Anna88

    Vi gifter oss i min barndomskyrka i Kronoby, Finland och hoppas på att en god vän till oss ska ha möjlighet att ställa upp som präst. Festen blir vid havet på alldeles ny "bygdegård" med stora fönster ut mot havet. Gården ligger i Öja. En cateringfirma är kopplad till bygdegården så de står för mat, dryck, servering och städning desstom så det är perfekt för oss, nästan som en restaurang men med mycket större påverkningsmöjligheter. 

  • Anna88

    Berlan, så skönt att ni har utsett så viktiga personer redan. Vi har svårt att hitta toastmaster och madame ur vår gästlista, det blir ett enda funderande hit och dit. Dessutom har vi ett krav på att ena måste kunna finska och den andra svenska samt förstå varandra ;) så det sätter ju lite gränser. De har en viktigt roll i att få gästerna att trivas...

  • Anna88
    JNT skrev 2011-08-17 14:09:15 följande:

    Så glad! Har hittat den perfekta fotografen och hon är nu bokad och klar!! Härligt!


    kaffeälskaren: Kolla din inbox, hoppas det går att få lite inspiration till buffén. Även om jag tvivlar på att ni behöver det när blivande mannen är kock... ;)


    hihi när jag läste kommentaren tänkte jag "oj nej, nu är han alltså bokad då" men gissar att det inte är den fotografen vi tänkt på som dessutom är en han. Vi har pratat med en fotograf som lovat komma "om ingen bokat innan hösten" eftersom han annars jobbar i kanada som bröllopsfotograf men kommer hem på "semester" och fotar vårt bröllop ifall inget annat dyker upp.. 
  • Anna88

    Oj här har det kommit kommentarer... Själv tyckte jag vi var tidigt ute när vi bokade kyrka och festplats över ett år innan bröllpet. Tycker nog ännu att vi har gott om tid. Jag åker iväg från hfors och jobbar fram till nyår så tanken är att vi efter nyår ska börja kolla in kläder och börja planera mera intensivt. Dessutom håller jag också på att trimma kroppen inför bröllopet så klänningen får naturligtvis vänta också av den orsaken. 

    Det enda jag vill ha bokat ännu i höst är fotografen, några är redan tillfrågade som blan B till vår dröm fotograf. Så sen är kyrka och präst, festplats, fotograf och hotell bokat. Dessutom är gästlistan, tema och budget klart så ramarna är klara. Ja tärnan är tillfrågad också. 

  • Anna88

    Oj här verkar det som om alla planerar för fullt. Känner nog faktiskt ingen stress ännu, kanske dels för att jag är tidsoptimist och dels för att nästan inget stressar mig. Nu blir det också lite paus fram till nyår för vår del p.g.a. mitt jobb. Men i januari tror jag att jag kommer att ta ett par veckor ledigt när jag antaglien igen byter jobb och då har jag redan tänkt prova klänning tillsammans med tärna innan hon åker iväg på en längre resa och sen vid behov tillsammans med syster. Funderade på att beställa en kinaklänning men hörde sen att det finns billiga och fina klänningar i Tallinn, så vi åker säkert dit och provar sen när vi kartlagt butikerna här nära. 

    En plan B fotograf är bokad. Plan A fotografen lovade att höra av sig om han får nån annan bokning så det ser bra ut på den fronten också.  

  • Anna88

    äntligen reser jag tillbaka till min m2b och hfors för en vecka, endel bröllopsrelaterat ska det iaf bli. Har tänkt sy klänningarna till brudnäbbarna sålänge jag är här i Lappland så tyget ska jag köpa i veckan. Sen är det öppet om det blir nåt mera ännu. Vi insåg att de har bröllopsmässa i januari när jag flyttat tillbaka så där borde man kunna få en hel del inspiration och erbjudanden så vi får försöka hålla oss tills dess. När vi var på en liknande mässa förra året hade dom t.ex. vigselringar till -50%. 

  • Anna88

    Vi funderar ännu men ett starkt alternativ är att önska oss pengar till bröllopsresan som bröllopsgåva eftersom vi redan bott några år tillsammans och inte har behov av en massa prylar. Så vi har nog tänkt att det ska bli en resa sen men antagligen mera mot vintern och inte genast efter bröllopet. Maldiverna är drömmen men sen har vi också funderat på thailand eller italien lite beroende på vad vi känner att pengarna räcker till och vad vi själva vill delta med. 

    Färgerna kom vi överens om tidigt. Ingen av oss är för de traditionella färgerna rosa eller rött. Vi googlade runt lite och hittade färgkombinationen blått-orange som dessutom passar jätte bra till festplatsen (tror jag). Nåt sånt här:



    men lite mindre gult och mera blått ist. 

    Under resan hem var vi också och titta på vigselringar men vi valde att inte skynda utan prova flera ännu. Jag köpte också tyg till brudnäbbsklänningarna och igår hade jag nästan sytt klart den första...
     
  • Anna88

    Nu är alla brudnäbbsklänningarna sydda och frisören bokad.
    Snart är det bara 8 månader kvar tjejer :) 

  • Anna88

    Oj vad långt alla hunnit! Jätte kul. Här går allt sakta men säkert framåt, hittills har vi ännu inte haft några större motgångar. Frisör och make är bokat. Till vår stora glädje kommer vår goda vän att viga oss så vi ser fram emot en personlig vigsel, samtidigt som vi frågade honom löste sig vårt största problem hittills också, toastmaster och madame, han och hans fru har haft uppgiften på flera bröllop tidigare så de tyckte att "både präst och toastmaster inte är nåt problem, båda har de gjort tidigare". Wohoo! Nästa stora projekt för oss blir kläder, ska boka tid i början av januari och gå tillsammans med syster och min tärna och prova, ska bli så kul!

  • Anna88
    Berlan skrev 2011-11-29 20:03:55 följande:
    Ja, jag föll totalt för den tredje klänningen jag provade :) Jag köpte min klänning i en jättestor brudbutik i USA och världens gulligaste tjej hjälpte mig. Det hela var väldigt roligt och smidigt.

    Jag har köpt denna klänning: www.davidsbridal.com/Product_Sweetheart-Organ....  
    Underbar klänning! Enkel men har ändå det lilla extra, en sån vill jag också ha :)
  • Anna88
    Nu är vi inne i bröllopsplaneringen efter en liten "off-period" under hösten när vi bodde från varandra. Klänningen köpte jag för två veckor sen. Jag hade bestämt att bara prova men så hittade jag den här, Pronovias klänning som var till halva priset, passade perfekt och jag kände mig såå vacker. Jag stod faktiskt och funderade på den här och en likadan klänning som du köpt Växjöbrud2011 men bestämde mig för den här eftersom jag ville ha nåt annorlunda. 


    Ringen beställde vi förra helgen och det blev den här med lite små förändringar...C29286.jpg
    Fotograf bokade vi också eftersom vår förra fotograf inte svarade på mejlen så vi vågade inte vänta utan bokade Timo Pyykönen efter att ha träffat honom på bröllopsmässan. http://www.timopyykonen.com/

    Här var det prat om bröllopsdrömmar, och visst, de har jag redan haft läänge ;) dels såna som beror på planeringen men också riktigt jobbiga drömmar som har mera med cold feet syndromet att göra...
  • Anna88

    Operfekt: jag gillar verkligen era inbjudningskort! supersnyggt!
    här har vi pausat lite känns det som. finns inte mycket för tillfället att göra.. papprena borde man ju ordna men till det skulle vi behöva en gemensam ledig förmiddag och gå till församlingen men det är ju inte så lätt.. inbjudningskorten är så småninom utdelade, några finns ännu kvar som vi sen sätter på posten.
    jag hittade mina drömskor som man fick designa själv från etsy typ såna här i blått http://www.etsy.com/shop/Parisxox?section_id=6969139&page=1 väntar men spänning på att få prova dem.

    ännu har vi inte stött på motgångar det enda jag för tillfället har problem med e en hårassessoar en stor vit blomma eller ett större smycke/kam att sätta i håret.. 

  • Anna88

    Ni är ju alla så sjukt snygga! Vi hade riktigt tur med vädret, lagom varmt, sol och lite svalkande vind från havet. Dagen var perfekt, ett minne för livet. Vi väntar också ännu på fotografens bilder men här kommer ett par bilder från kyrkan iaf :) 



Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!