Inlägg från: Millan1984 |Visa alla inlägg
  • Millan1984

    Öviksbrudar 2012

    Fru Nordström 2011 skrev 2011-10-26 08:59:30 följande:
    Tror oxå det kommer bli jättebra! Tiden har gått OTROLIGT snabbt. Bokade det mesta för 5 månader sen, o sen många tyckte"bra du är ute i tid...länge kvar osv..." Men hallå? Det har bara sagt SWISCH! =) Och nu sitter jag här med 16 dagar kvar.
    Ja det är inte bara bara.... mk som ska vara perfekt på sin stora dag <3

    Vad har ni kvar? Det du måste vänta med....

    Ja precis så känner jag: Vill inte stå i centrum och som tur är så är gubben värre än mig, han vill definitivt inte stå i centrum. Medans jag har inga som helst problem med det. Bara något jag inte känner för. Sen är det flesta i min släkt helt knäpp och dom vill jag inte ens bjuda.... (Men det e en annan historia )
    Vi ska oxå bara gifta oss en gång har vi sagt.
    Kul höra fler är som oss =)

    Ja visst va det sött? Men jag känner mig inte så skakis just nu,men det lär ju komma. Karlarna i huset är värre
    Ang Mascaran så ska jag köra på en Loreal (Loreal Voluminous Miilion lashes Mascara) som jag haft förut o tycker är bra, så jag tänkte jag kör en sån,fast vattenfast
    Våran solist heter Sara.
    Jaså? Va bra med en i släkten som sjunger bra! *avis*. Finns ingen i vår släkt så man får vackert betala för att ha ngr fina låtar i kyrkan =) Men det e ingen fara....

    Välja o välja...nja. Vi fick ett namn. Pratade med han och det har då bara varit positivt än så länge. =)
    Näe någon sån vill man ju inte ha =(
    Men Fride är inte en sån. Han sökte mk kontakt med barnen och allt när vi var där. Och lyssnade till oss och ja allt var bara bra faktiskt.

    Det enda som är surt tycker jag är att det inte finns någon brudkammare i kyrkan,vilket betyder att jag måste sitta med klänningen ända hemifrån....Har nästintill 6 mil till stan. Så det kan ju kännas lite si och sådär...
    Men men...som sagt allt kan hända =)

    Vilka låtar ska ni ha? Ska hon sjunga in och ut med?

    Så kände jag också, vi började planera då det var 13 månader kvar och jag högg in direkt, ringde runt för prisuppgifter, gjorde budget och gästlista på en gång.


    Det vi har kvar, dubbelkolla festlokal, prata om maten, prata med fotograf (vissa saker man man ju inte göra förrän på slutet), har ingen dj, känner ni i tråden någon tro?? Vet heller inte hur vi ska ta oss från kyrkan. Inbjudningskort, tänkte göra en hemsida där all övrig information kommer att stå (som inte finns med i inbj. korten), funderar på buketten, ena dagen vill jag ha rund och den andra droppformad. Måste boka hotell, planera alkoholen, festhäftet är väl påbörjad men den kan ma heller inte fixa klart förrän till slutet och just nu är vi lite fast (vi provade att skriva ut men det ser inte bra ut), bordsplacering, mina systrar ska göra smink + frisyr men vet inte hur jag vill ha det (kommer ha slöja och vill ha uppsatt iaf)...


    Ja jag har säkert glömt massvis med punkter men dessa är vad jag kommer på just nu...


    Har säkert skrivit detta tidigare, men syster sa en klok sak " du kommer att få alla ögon på dig i kyrkan men på festen kan Andreas få uppmärksamheten", inte mig emot hehe. Men vi kommer ju bara ha nära och kära så det kommer nog gå bra ändå...

    Om vi väntar något år till så hade vi kunnat ha råd att bjuda "alla", men vi vill inte vänta längre och den här stunden är ju för oss, så vi är bekväma med vårat beslut och valet av gäster.


    Värt att kolla upp om mascaran, har ju hört talas om nån som heter 38 grader (typ och jag vet inte vad det är för märke) och den sitter tydligen som berget, och sååå svårt vill man ju inte att det ska vara att tvätta av sig sen.


    Jag tror inte att min kusin vill ha betalt, men vill ge henne nånting som tack för hjälpen då, har ni något tips på vad man kan ge?? Typ en korg med....???


    Jaså finns det inte? Var ska man då gömma sig så att inte gästerna ser en?? Tror faktiskt att hon "bara" ska behöva sjunga två låtar och nån brudmarsch som in och utlåt. De låtar vi vill att hon ska sjunga är : "Kärleksvisan" och "Av längtan till dig" . Vad ska ni ha??

  • Millan1984
    Fru Nordström 2011 skrev 2011-10-27 08:15:45 följande:
    Oj oj oj.... inte bara bara ni har kvar., Men det kommer nog gå galant. =)
    Mk att fixa,men även mk som kommer bli underbart.
    Vilken tur du har som har systrar som ställer upp! Jag har bara 4 bröder (2 yngre och 2 mindre)
    Men jag kan känna som så att man ska inte gå på för mk vad gäller smink och hår, jag tycker man ska vara den man är ändå, så att man inte målar sig t.ex så man ser ut att vara någon som man inte är,
    Håret....Ja du. Har du lång? Jag har typ bara till axlarna =/ Men man kan säkert göra ngt fint av det ändå som ändå är stilrent och vackert....
    Men hade suttit fint med en syrra

    Ja det här med ekonomin... Det kostar att gifta sig alltså. Och riktigt HUR mk är svårt att beräkna innan man suttit i den båten... Men vi känner som så att Vi har annat att lägga dom pengarna på. Speciellt passande när ingen av oss ändå inte vill ha ett stort och ståhej bröllop. Så dom pengarna vi sparar in kommer vi lägga på en försenad "Honeymoon" till sommaren.....=)
    Tex.

    Jo jag lär ju kolla upp det lite mer,det där med mascaran... Men vad säger du: 38grader? Menar du: Kanebo Sensai Mascara 38 C ?
    Ingen aning hur den är....

    Och vad du kan ge kusin? Ja du... En korg med lite fin-vin,ost,kex och liknande... Så hon får en avkopplande kvällenefter liksom? Näe..jag vet inte... Vad tycker hon om då?

    Näe det finns ju inte det =( Så vi ska komma strax efter till kyrkan, så att dom har typ hunnit sätta sig bara...
    Men kommer man och dom inte hunnit gå in,ja då får vi väl vackert sitta kvar i bilen till prästen jagat in dom =) Kärleksvisan och Längtan till dig är otroligt vackra.
    Vi ska ha : Hallelujah (en bröllopsversion och på sv) samt : Från Den Här Stunden (From This Moment,Shania Twains låt) När vi står där framme. Sen ska hon sjunga The Power Of Love när vi går ut. Men in ville Prästen ha Orgel. Och lyckades övertala gubben om att det säkert låter super mäktigt typ... Men jag hittar jäklar INGEN Orgellåt som jag VILL HA. Så jag tror jag ska kolla om hon vill köra Kärleksvisan In.
    Allt körs på Flygel.... =)
    Vill ha lite annat,än brudmarscherna in....
    Vad tror du, det kommer bli bra va? =)

    Hoppas allt blir underbart på din dag Hjärta

    Nä precis, man vill ju ändå känna igen sig själv, men vara en finare version av sig själv. Ja jag har verkligen tur att dom vill ställa upp och hjälpa till. har håret lite nedanför axlarna, med lite uppklippt. Äter mediciner som gjort att jag tappat hår så nu har man småfjun och tidigare lät jag luggen växa ut men nu har jag fått en liten lugg av det hår som växt tillbaka.


    Skulle vilja ha löshår men sådana där clip on´s gör sig bäst om man har utsläppt hår och jag vill ju ha uppsatt, så jag får se hur det blir med den saken.


    Det enda som jag anser att vi "lyxar på" är min ring, resten är saker som vi försöker hålla ner kostnaderna på, men ändå kommer det att bli rätt dyrt, men vi sparar så mycket som vi kan varje månad, så att det blir så som vi vill ha det. De pengar som blir över från sparandet kommer komma väl till hands för andra saker framöver.


    Ja precis den mascaran hehe, har bara hört att den sitter som berget..men funkar nått billigare alternativ vill jag gärna köpa den istället. Har inte köpt smink på evigheter då jag får sånt av ena min syster, så man vet liksom inte riktigt vad som finns på marknaden...Min bästa ögonskugga är iaf från Dior som används dagligen


    Kusinen lever ett rätt hektiskt liv med varannan vecka med två barn och ett mindre som bor hos henne heltid, barnen ska skjutsas hit och dit och jobbar mycket. men om man ska ge en korg kanske man kan ge henne biobiljetter också...sådant som kommer till användning istället för en skål (eller dylikt) som bara hamnar i ett skåp.


    Då får vi meddela det till toastmastern och till mina föräldrar som ska vara värdpar att dom får schasa in gästerna snabbt i kyrkan så dom inte får syn på en.
    Har du hört Molly Sandéns svenska version av Hallelujah? Så otroligt vacker, så det lär säkert bli en och en annan tår för er också vi försöker lyssna på låtarna ibland så man inte blir helt ställd och hulkar då man står där framme, men jag vet med säkerhet att man INTE kommer bli oberörd, för jag vet ju vad kusinen går för !


    Det där med in- och utmarsch är ju jättesvårt, det ska ju finnas nån sida där man kan få lyssna på snuttar från olika låtar...men bara jag kunde komma ihåg vad sidan heter?! Men det blir säkert kanon...


    Känner du att det ska bli skönt när allt är över?? Ibland kan jag tycka så...att det ska bli skönt att få börja leva lite vardagsliv utan att ha hundra frågor i huvudet varje dag....


    Hur går det för er alla andra?

  • Millan1984

    Har haft mamma och pappa på besök. Mamma hadr gjort köttbullar och köttfärsås som jag skulle få frysa in, och hon kom även med egengjord sylt,blommor och gofika, bara sådär.


    Nu har dom dock åkt tillbaka till övik. Av sambons föräldrar kommer vi att få ett bidrag till bröllopet, och mamma ska köpa dukar + servetter, och nu fick jag veta att mamma & pappa ska stå för brudklänningen, så nu får jag försöka räkna om budgeten. Men vi kommer självklart spara på som vi gjort hittills. Men det är skönt att veta att pengarna kommer att finnas där


    lilja: När du är klar med vimplarna får du gärna lägga upp en bild så man får se resultatet Tråkigt att det inte blir så som du tänkt dig men det finns säkert en bra plan B också..


    Jag tycker att du ska köra på, känns ringen rätt ska du satsa på den, är du osäker får du leta lite till tills du vet vad du vill ha, vad har du för förlovningsring? Min förlovningsring + ringen jag vill ha finns i bildgalleriet.


    Den jag ska ha som vigselring tyckte jag först var alldeles för dyr, men den är billigare nu än då jag först såg den och sen känner jag att det är ju den som ska sitta på fingret länge och då gör det inget att den är lite dyrare.Men tillsammans med ringen är alkoholen den dyraste posten.


     

  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-28 21:06:33 följande:
    Wohooo! Har äntligen bokat festlokal idag. Blev inte matsalen i själevad då hon jag pratade med frågade m vi verkligen ville ha bröllopsfest där det luktar gröt och korvmacka hahaha. Så det blir billstagården. Om inte något annat dyker upp. Men känns skönt att ha nåt bokat. Går ju att avboka om vi hittar nåt annat. Det enda som är felet är att det känns som lite väl långt dit, men.. Fin lokal där allt finns och billigt dessutom. Beror lite på hur många vi blir. Upp till 35 pers 500 kr. Mer än 35= 1000kr. Då är det för fredag-söndag! Jättetrevlig man jag pratade med och han sa att han är ju inte jättenoga på exakt antal så jag skulle tro att vi hamnar på 500 kr för hela helgen, vilket känns helt fantastiskt!

    Lilja: Vet ingen som beställt från usa. Ringen var rätt annorlunda. Fin, men jag tycker det blev lite väl svart i mitten. Går inte att få varannan sten svart? Fast som millan skrev,; det är ju du som ska ha ringen hela livet. Jag tror jag skulle kunna bli less på den, men då är jag ingen som har smycken överhuvudtaget nästan..
    Ang bordsplaceringen: kan du inte sätta fast en skylt dina hjärtan och skriva namn på de? Så blir hjärtat som foten.. Vore jättehäftigt med en metallskylt med stansat namn.. fast mmycket jobb kanske? Men då skulle du ju ha favour i ett, inget jag tänkt ha, men kul tanke.. Hjärta som fot, en metallpinne upp, metallhänge med namn och en ögla som sitter på pinnen så kan gästerna ta loss själva skylten och ha i halsband el på ett armband el vad de vill :) Männen kan ju ge sina skyltar till sna respektive :)

    Vad skönt att ha det ur världen, och priset var jättebra också. För oss kommer det att kosta 800 kr. När är det ni gifter er?? Vi gifter oss inte förrän i augusti och skolan har då varit stängd i bra många veckor och köket/ matsalen städad sen länge så det kommer inte bli något bekymmer för oss. Mamma hade sin 50 års fest i juni och det luktade inget överblivet matos alls.

  • Millan1984
    lilja skrev 2011-10-29 11:51:20 följande:
    Millan1984 - Bild kommer när det börjar bli klart. Ska köpa papper till skrivaren som man sen kan stryka på tyget, tror det blir enklare än att trycka med färg.
    Vad skönt att få lite bidrag till kalaset! Allt är ju välkommet när det handlar om så mycket pengar.
    Jag har en slät förlovningsring, 6mm bredd. Älskar svart, men blir lite osäker när det gäller ringen som ska sitta på fingret resten av livet. Vill jag ha svarta stenar när jag är 70? :-S

    Hipo1 - Det går ganska fort att stansa + att jag tycker det är jättekul, så jag skulle som gärna ge gästerna det. Kan testa din ide'!

    Har haft som mål att det mesta skulle vara klart till årsskiftet, men tiden bara rinner iväg, så jag får nog lägga om planen. Än finns mycket tid, men det är som skönt att när våren kommer är det mesta klart. Det är som nog mycket med allt som ska göras utomhus och barnens alla aktiviteter... :-P

    Känner mig lite stressad över cateringen, som jag inte fått någon som helst koll på vart jag ska vända mig.

    Hur gör ni med alkoholen? Köper ni på systemet eller köper ni från Tyskland?
    Fördelen med att köpa på systemet är att man kan lämna tillbaks, och fördelen med Tyskland är att det är billigare (om man har någon som ska åka neröver och kan köpa åt en). Min svärfar har ibland körningar neröver Europa, och skulle han fara så kan det löna sig att han köper åt oss på vägen hem.

    Kommer ni båda få en ring vid vigseln?
    För oss så blir det bara jag som får en ring.
    * 21 juli 2012 *

    Ja minsta lilla grejj är välkommet. Kommer önska mig några småsaker till jul och jag fyller år ca 3 veckor efter bröllopet och då får man önska sig saker i för tidig födelsedagspresent...många bäckar små


    Blir du osäker kan du ju köpa en liknande ring att ha på högerhanden, och välja någon ring du tror att du nte ledsnar på flera år framåt. För oss blir det Systemet , det som bli över lämnar vi tillbaka och är det något som smakar får familjen köpa av oss det dom vill ha.


    Sambon ska få byta ut sn förlovningring, och bara ha den och jag kommer att ha två


    Läste en tråd om någon som undrade om man skulle ha på sig båda ringarna efter bröllopet, förstår ju de som har ett jobb som kräver att man inte får ha ringar, men för mig är det självklart att jag ska se ut som om att jag är gift.


    Hipo1: Härligt att ni är nöjd med valet av lokal. Vi funderade också först på 28/7, men har en bekant som gifte sig på det datumet och jag vill absolut inte dela den dagen med dom...man vill ju inte "härmas".

  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-29 22:28:45 följande:
    Millan: Var av ungefär sån anledning vi inte ville vara i hembygdsgården i själevad. våra kompisar höll till där i somras och jag hjälpte till med en del av dekorationerna. Känns som deras lokal plus svårt att tänka annorlunda, eller kunna få det bättre än det var då.
    Ja det är ju rätt lätt att det blir liknande bröllop vänner sinsemellan (och alla andra också)...IKEA lakan som duk, galej ljuskopparna. murgröna slingor, skoleken,buffé...Så det är ju de små detaljerna som gör att bröllopen/festerna blir annorlunda.
  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-29 23:35:20 följande:
    Skoleken?
    Hembygdsgården där är ju rätt stor och vi hade verkligen fått till det fint. Jag sågade ut deras monogram i spånskiva som jag målade och den hängdes upp i taket med belysning. svårt att beskriva men det gjorde verkligen jättemycket för lokalen.
    Ja där bruden och brudgummen får stå på sin stol med skorna i handen (då dom får hålla i den enes sko och en av sin egen), och då frågar tex toastmastern "vem diskar mest" och tycker bruden att hon gör det räcker hon upp sin sko, tycker brudgummen likadant räcker han upp hennes sko osv osv....Lät riktigt coolt..vill du göra något liknande till er själva?
  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-30 00:18:13 följande:
    jaha, haha,,
    Nja, känns som att det var deras grej. jag har inte hunnit tänka riktigt så långt än. har ju inte ens tittat på lokalen. serverade där på ett bröllop för ca 6 år sen, men det är enda gången jag varit där och min samb har aldrg varit där.
    Tur att man är ute i god tid. Jag vet ju hur lokalen som vi ska ha ser ut, men kan inte bestämma mig hur borden ska vara vända (när det inte finns mycket att göra så får man skapa sig sysslor :p). Det kommer att bli ett E bord, men ska E:et vara längst ner med yta tmot scenen, eller ska honnörsbordet vara närmast scenen och lämna utrymme där nere närmast köket?
  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-10-31 14:32:48 följande:
    Beror kanske lite på om ni ska använda scenen till nåt? Skulle ni ha buffé? I så fall är det väl på ett vis bra att ha yta fri mot köket så blir det lättare att fylla på och tömma bufféborden. Å andra sidan är det kanske roligare att titta mot scenen än mot köket. Å ska ni ha dans framför scenen så är det väl också bättre så.
    Jag minns billstagården som rätt stor och vi blir inte så många så det kommer nog att bli super.
    Om man har honnörsbordet närmare köket behöver man troligvis inte flytta borden när festen drar igång, så man har lite att fundera på...när mamma hade sin 50 årsfest hade dom gjort exakt så...hmmm...utöver själva matsals delen (med scenen)finns det en cafeteria del, som man också får hyra (sammanlagt kostar det 800 kr att hyra), där finns runda matsalsbord som jag tänkte kunde vara bra mingelbord alt lekbord för de mindre, men även att man kanske har presentbordet där så slipper det ta upp yta i matsalsdelen....tror nog att jag borde besöka skolan och friska upp minnet lite :p Hur många gäster bjuder ni?
  • Millan1984
    Hipo1 skrev 2011-11-01 11:50:34 följande:
    Låter som en bra idé Tungan ute

    Vi kommer att bjuda Ca 30. Vi kommer att bjuda de allra närmaste, såna vi umgås med. Vi vill ha det ganska personligt och ser ingen anledning att bjuda "släkt bara för att de är släkt", som man inte umgås med annars. Vi har inte tänkt lägga ut en massa pengar heller. Vi håller på att renovera en massa hemma och lägger hellre pengar dit. Har fått köpa älgkött av men kusin nu som vi kommer att spara några bitar av att ha på buffén. Har även kollat med min andra kusin som fiskar en del om att få tag i fisk av han närmare sommaren. Funderar på "norrländsk" buffé. Har köpt trattkantareller av min jobbarkompis som jag har torkat och hoppas kunna göra soppa på till förrätt. Hittade ett recept på soppa med västerbottensflarn till. (Riva västerbottensost på smörpapper och in i ugn en stund). Lät gott. Sen tårta hoppas jag få hjälp av min kompis som utgör ena delen av värdparet. Har köpt en hjärtformad springform som jag tänkte göra bottnar i. Gör flera tårtor och arrangerar lite snyggt, ev i olik höjder tänkte jag. Vill ha vit marsipan och dekorationer i grönt, då det är vår temafärg. Nån som har tips på nåt till den "norrländska" buffén?

    När kommer ni att skicka inbjudan?
    Det lät jättegott, det enda jag vet att jag vill ha med är räk och kräftpaj, den är jättegod och skall serveras kall, perfekt när det är många gäster. Vi räknar bort många släktingar också av den anledningen. Inget vi bestämt ännu, men kanske i slutet på mars...och OSA i slutet på maj...hur kommer ni göra?
Svar på tråden Öviksbrudar 2012