Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Här kommer en ny att göra lista för mig:

    - OSA går ut på tisdag. Har nu gått ut och alla hörde av sig :) Nästan alla kommer och vi blir 32 st, känns alldelse lagom.Nu skall jag kontakta lokalen och meddela antal gäster. Avklarat! 

    - Beställa placeringenskort och festhäften. Avklarat!  


    - Putsa och inpregnera min "uteskor", gå in dem och mina brudskor. Har på mig "inneskorna"lite då och då men har fortfarande inte haft tid att impregnera uteskorna. Måste göra det i helgen så kan jag kanske gå in dem lite när jag och mamma är på SPA.


    - Träna på brudvalsen. Tränar lite då och då men måste välja låt!

    - Göra färdigt vigselprogram och festhäftet så vi kan skriva ut dem och vika. Sedan skall de in i omslagen som kommer ifrån Calligrafen. 


    - Göra bordplaceringen. Maila sedan den till lokeln så de kan dubbelkolla att det fungerar med deras bord.

  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-14 22:08:53 följande:
    Jag blev kidnappad igår av ett härligt gäng tjejer Hade en underbar möhippa. De hade hyrt ett ställe m bubbelpool och bastu och hade fixat med mat och vin. Det blev en riktigt mysig kväll m mkt prat och skratt. Så härligt att träffa alla på en gång. Eftersom nästan alla är småbarnsföräldrar är en kväll där man får äta o sitta och prata i lugn o ro en lyx. Det var en möhippa precis i min smak. De känner mig väl min blivande är på sin svensexa nu o jag hoppas han blir lika nöjd. Ps. Detta är min sista helg som ogift
    Så roligt! Jag börjar faktiskt bli lite spänd inför min Glad Varje fredag skall jag försöka plocka iordning och liksom vara beredd, har tom tänkt ut en outfit att ha på mig. Om jag får välja själv vill säga!

    Jag skulle också bli jätteglad över en lugn kväll med mat, vin och goda vänner. Behöver inte alls gå ut och festa. Mina vänner är liksom inte vänner med varandra så bara att få se dem alla på en gång hade ju blivit något nytt Glad 
  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-16 09:01:23 följande:
    Ja det var jätteroligt att se alla på en och samma gång! Min bästa vän ringde på dörren först och precis när jag frågade om hon ville komma in en stund så hoppade alla de andra tjejerna fram. Fast jag hade misstänkt att det kanske skulle bli något denna helgen så blev jag ändå väldigt överraskad Jag hade som tur inte hade bytt om till mysbyxorna än Jag hade även rakat benen dagen innan vilket jag är mycket tacksam för eftersom vi skulle bada bubbelpool och bastu
    Haha, det där med att raka benen har jag också tänkt på :)
  • 120530

    Puh, nu har jag verkligen ett hektiskt schema framför mig! Jag har något möte eller tid att passa alla dagar efter jobbet denna veckan.. Även om vissa saker egentligen inte är bröllopsrelaterade så måste de klaras av innan dess iaf. Jag måste ha nya linser innan bröllopet så jag har både till kvällen och till bröllopsresan. Jag måste gå till vårdcentralen för att få Ducoral til resan, jag måste hämta ut ett nytt pass i tid till resan, vi måste växla pengar..


     


    Får försöka tänka en sak i taget! Nu har vi bestämt hur våra bord skall stå och har börjat med bordsplaceringen :) Det blir ett långt bord (där vi sitter) med 16 personer och sedan två mindre bord med 8 på varje. De står på varsin sida om det långa bordet. Vi skall troligtvis sitta på gavlen av det långa vid ett halv runt bord som de ställer ihop med de andra. Hoppas ni förstår hur jag menar? Tror ni det blir bra? Det går inte att duka E-bord pga pelarna i lokalen.


     


     

  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-17 10:05:42 följande:

    Jag har också en galen vecka denna veckan. Inne på sista veckan innan bröllopet på lördag! Tillråga på allt började min blivande också på ett nytt jobb denna veckan. Det innebär rätt lång resväg till och från jobbet så han är inte hemma förän lite senare på kvällen. Jobba, hämta dottern på dagis, laga mat...ja inte mkt tid över till bröllopspyssel... bra tajmat av oss... Tänk vad mycket tid vi ska ha över sedan efter vi har gift oss


     


    Tills saken hör att jag är lite dålig på att be om hjälp. Jag är van vid och vill gärna klara allt själv. Det är väl en kombination av att inte vilja ligga någon till last och att jag ev har ett liiitet kontrollbehov Det har iaf gjort att de här sista veckorna har varit väldigt stressiga.


     


    Jag tycker det låter som en bra bordsplacering. Då har ni ju överblick över alla era gäster från er plats vid huvudändan av bordet vilket kan kännas bra


    Då är vi lika, jag ber inte heller om hjälp. Mitt konrollbehov är nog minst medelstort ;) Nu har jag faktiskt bett mb2 att smörja mina skor, det är ett lagom viktigt jobba att lämna över haha!


     


    Jag tror också att vi får bra överblick. Sedan funderar vi faktiskt på att sätta tänan och bestman närmst oss och sedan mina föräldrar mitt emot varandra. Sedan två par med vänner och sedan mb2s föräldrar. Man jag är väldigt kluven angående det... Å ena sidan vill jag hellre sitta med vänner som vi träffar mer sällan än med mina föräldrar som vi äter middag med jätteofta, å andra sidan är det ju en speciell dag då de kanske vill sitta med oss.


    Vi är lite inne på att sätta alla par mittemot varandra. Så känner ingen sig ensam! Vi har suttit så på ett bröllop och jag tyckte det fungerade väldigt bra. Jag pratade med min bordsherre och mb2 med sin bordsdam, sedan började vi prata alla fyra. det tror jag inte att vi hade gjort lika lätt om vi varit fyra stycken som inte kände varandra. Vad tror ni om det?

  • 120530

    Igår satt vi med bordsplaceringen en lång stund. Det är inte lätt men ganska mycket föll sig naturligt ändå. Det lutar åt att vi kommer att sitta med tärnan och bestman närmst oss vilket nog blir roligt :)

  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-18 13:06:31 följande:
    Åh jag har börjat tänka på bordsplaceringen igen. Jag hade ju bestämt mig egentligen men efter att ha läst Reds inlägg, där hon beskrev sin bordsplacering, började jag fundera på mitt andra alternativ till bordsplacering igen. Det jag funderar över är om det blir roligare att sitta runt ett bord istället för att ha ett honnörsbord där man sitter på rad. Man får ju fler att prata med. Vilket förslag tycker ni är bäst? Tre fristående bord eller ett klassiskt honnörsbord/E-bord? Är så velig nu, bröllopsnerver antagligen


    Jag tycker faktiskt förslag 1, det är ju väldigt likt vårt :) Precis som du säger får man fler att prata med. Det känns lite stelt att sitta på rad.


    Fördelen med förslag 2 är att man kan ha två pallar mittemot er och så kan gäster komma och sitta en lite stund med er. Så brukar ju många göra och det är roligt :)


    Jag tror att det blir bra hur du än väljer :)

  • 120530
    hallonfrossa skrev 2012-01-18 13:08:56 följande:
    Hallonfrossa, 1.12.2012
    Hejsan! Välkommen till tråden :) Trådnamnet är kanske lite missvisande men vi som hängt här än så länge gifte/gifter oss vintern 2011/2012. Men du är såklart välkommen, och det kommer kanske fler 2012/2013 vinterbrudar vad det lider!
  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-18 15:44:26 följande:

    Ja det känns lite tråkigt att sitta på rad. Den som sitter längst ut på honnörsbordet får ju nästan bara en person att prata med. I översta förslaget finns även plats för vår dotter att sitta i en barnstol närmast oss på höger sida bordet.


     


    Funderar även på att ha fri placering när vi äter tårtan senare på kvällen. Vi sitter fortfarande kvar på huvudändan men de andra får placera sig fritt på de övriga platserna runt de tre borden. Då kan man ju få sitta med några andra en stund vilket kan vara lite roligt kanske. Bara det inte blir för rörigt...


     


    Det där med pallarna har vi tänkt ha om vi har förslag 2 (har skrivit in dem som "mingelstolar" på bordsplaceringen )


     


    Har nog egentligen fastnat lite för första förslaget. Frågan är bara om min blivande godkänner det. Måste få ok från dem som har lokalen också.


    Vi har faktiskt funderat på att ha "mingelpallar" även om vi sitter som vi gör. Minglarna måste ju inte ha plats vid bordet för att äta eller så, utan bara sitta en stund hos oss.. Skall fråga lokalen om det går för sig :)
  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-18 15:57:56 följande:

    Att göra lista för resten av veckan (skönt att jag har tagit ledigt torsdag fredag!)


     


    Haha, gå in inneskor finns med på allas listor alla dagar :) 
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012