Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Januaribrud skrev 2012-01-10 11:44:47 följande:
    Har sköra naglar som lätt går av så jag brukar alltid ha väldigt korta. Har aldrig fixat mina innan men nu till bröllopet har jag bokat tid för nagelförlängning. Vill så gärna ha fina naglar nu när man kommer visa händerna så mycket både på foton och för gästerna. Ska bli spännande att se hur det kommer att se ut med lite längre naglar Funderar nästan på att boka in min blivande på en tid också. Inte på nagelförlängning dock, hahaha. De hade manikyr för män och då fixar de till nagelband och putsar upp naglarna lite

    Vad skall du göra för typ av förlängning? Har förstått att det finns flera olika. Vi skall ju till Thailand i två veckor direkt efter så jag vill inte göra något som är ömtåligt eller bör tas bort på salong.


     


    Manikyt för män skulle min mb2 gillat :)

  • 120530
    Evelinas skrev 2012-01-10 12:49:30 följande:


    Vilken härlig dag ni verkar ha haft och så fin du var! Massa grattis :)
  • 120530
    malin martin skrev 2012-01-11 07:22:17 följande:
    Angående nagelförlägning;
    jag har gjort det vid två tillfällen tidigare och båda gångerna med akryl. Är oftast billigare och ja man kan ta bort dem själv finns ett medel på kicks för det. Rekomenderas att köpa det för om man försöker få bort det själv kommer nageln under gå sönder då de redan är väldigt sköra.
    Jag har upplevt akryl naglarna som mycket hållbara, första gången jag hade det jobbade jag som hovmästare och det var inga som helst problem med att bära tallrikar och hålla på med disk hela dagarna. Senaste gången hade jag köpt min häst och vanliga fall går naglarna sönder dirket i stallet. Men akryl naglarna behöver jag inte oroa mig för.

    Jag kommer besöka salongen torsdag innan vigsel, på vägen till orten vi gifter oss på...efter det blir det inge stalltjänst m.m som kan förstöra dem
    Tack för tipset! Då skall jag kanske satsa på akryl. Väntar på att hon skall höra av sig bara... Har blivit så otålig av allt bröllopsplanerande, jag vill att alt skall bestämas direkt :)
  • 120530

    Idag har jag och mamma varit och pratat med en florist och beställt blommorna. Skönt att det gick bra och var lätt avklarat Glad Jag är ju inte så insatt på blommor men vi hade bilder på tre olika buketter som jag gillar som inspiration, ev av dem var januaribruds. Det blir iaf cremefärgade rosor, någon vit dubbel tulpan, brudslöja och något grönt grejs som jag inte minns vad det heter för att lätta upp buketten Flört Sedan beställd jag även en tärnbukett i samma stil och två knappnålsblommor till mb2 och bestman.

    Priset var bättre än jag vågot hoppas på! 500-600 för brudbuketten, 200-250 för tärnbuketten och 50 kr st för knappnålsblommorna. Alltså 800-950 beroende på dagspriserna på blommorna. Jag har skrivit in 2000 i vår budgett så det var en glad överraskning Glad  

  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-13 07:54:38 följande:

    Det var ju ett riktigt bra pris du fick på buketten Skönt när det blir mindre än man har räknat med. Min florist nämnde också att priset kunde variera beroende på dagspriser för blommorna och sa max 800 kr. Räknar dock med maxpriset så blir jag iaf inte besviken om det blir billigare


    Precis, så gör jag med. Nu räknar jag med 1000 vilket ändå bara är hälften av budgeten :)
  • 120530

    Här kommer en ny att göra lista för mig:


    - Mötet med vigselförrättaren. Avklarat och gick bra, han hade tänkt och förberett en del vilket vi verkligen uppskattade


    - Boka tid med sminkös för provsminkning. Bokat till 1 februari


    - Putsa och inpregnera min "uteskor", gå in dem och mina brudskor. Har på mig "inneskorna"lite då och då men har fortfarande inte haft tid att impregnera uteskorna. Måste göra det i helgen så kan jag kanske gå in dem lite när jag och mamma är på SPA.


    - Träna på brudvalsen. Tränar lite då och då men måste välja låt!


    - OSA går ut på tisdag. Har nu gått ut och alla hörde av sig :) Nästan alla kommer och vi blir 32 st, känns alldelse lagom.Nu skall jag kontakta lokalen och meddela antal gäster och boka en tid för att prova menyn samt fråga hur många borde de tycker vi skall dela upp oss på.


    - Beställa placeringenskort och festhäften.



    - På torsdag skall jag och mamma träffa en florist och disskutera brudbuketten. Avklarat och gick toppen!

  • 120530
    Januaribruden skrev 2012-01-13 08:48:07 följande:
    HJälp, fredagen den 13e och dagen innan vår bröllopsdag. Blivande har vaknat med ont i halsen Vi ska fixa allt i lokalen i dag och förbereda maten där. Jag hoppas att dagen blir som planerat och att vi inte kommer hem allt för sent! Imorgon ska vi upp vid 8 för att åka mot frisören kl 11. Vigseln är i stadshuset 16.20 och festen i sollentuna 17.30. Tror jag kommer kunna slappna av först när vigseln är över. Nu är jag jättenervös!
    Lycka till! Håller tummar och tår för att allt ska bli perfekt för er :)
  • 120530
    misscharlotte skrev 2012-01-13 09:47:27 följande:
    Hej alla och grattis till er som redan blivit brudar Evelinas: Jättefin bild, ni var jättefina, härligt att det blev så mysigt och lyckat som ni ville ha det!

    Jag har haft fullt upp så jag har inte hunnit skriva om hur vår dag blev, men det var helt perfekt och lagom antal gäster (35), vi hann prata lite med alla så det kändes väldigt familjärt, avslappnat och framförallt uppskattat! Alla var väldigt nöjda och framförallt jag och min man.

    Har lagt upp lite bilder på bloggen om nån vill se:

    www.vithuset.blogspot.com

    Vi hade också lite roligheter i kyrkan, vi hade inte så bra koll på när vi skulle kyssas, så när det var dags så sa prästen "om jag hette Johan skulle jag kyssa bruden nu", haha, prästen var väldigt lättsam och rolig. Det kändes skönt att han inte var så allvarsam och tråkig som vissa präster kan vara.

    Fina bilder på er i bloggen! Fisyren, jackan, tårtan och buketten, allt var jättefint!


     


    Låter bra att ni tyckte det var mysigt med 35 gäster, vi skall ha 32 och jag hoppas det blir bra.

  • 120530
    misscharlotte skrev 2012-01-13 10:09:34 följande:
    Tack!

    Ja det kommer bli jättebra tror jag, vilket datum är det ni gifter er? Inte långt kvar nu va?
    Det är den 25/2, så det är drygt en månad kvar. Inte länge tycker jag men längre än måmnga andra här i tråden :) Det är mycket att panera och fixa just nu, men det är bara roligt!
  • 120530
    Annixa skrev 2012-01-14 09:00:23 följande:
    Hej kära vänner. jag måste skriva av mig. vet inte om jag är extra känslig just nu pga allt stress å sömnlös. et. ni får säga om jag över reagerar . igår kom min vännina hit å hennes dotter å vi hade lite Mys kväll med kidsen. givetvis kom vi in på vårat bröllop å hon sa atthon p hennes flicka skulle komma till kyrkan men att hon tyckte det blev för besvärligt att ordna barn vakt å flickan så hon skulle inte komma till festen. ja kanske ska berätta att vi har valt att ha en barn fri fest då vi tror att dom faktiskt har roligare hemma lokalen vi har hyrt är i princip ute i skogen å det är massa snö. dessutom har lokalen inget extra rum som m an kan göra till barnen annars hade vi givetvis ordnat åt dom. i iallafall då kräver min vännina ut att hennes fem åriga dotter blev jätte jätte ledsen att inte hon fick komma på festen åjag blir ju givetvis ledsen för hennes skull å mamman fortsätter ja du ska bara veta hon blev faktiskt riktigt besviken å vill egentligen inte ens komma till kyrkan men nu ska vi göra det. jag blev jätte ledsen å förklarade för henne hur lokalen ser ut å att den inte är barn vänlig. o att mina barn ska ju inte heller dit. jaha säger hon ska dom inte. nä det ska dom inte å vi har inte gjort så stor sak av det hela inte pratat så mkt om midjan min flicka undrade vad vi skulle äta å det blir hjort innanlår å hon bara urkund Japp det är en vuxen fest å ni ska ju till barnvakt å få present å äta godis åå vad mysigt säger dom. i iallafall min vännina blev tyst å börja prata om annat. men visst var det inte snällt sagt av henne. om det nu är sant så behöver hon ju inte berätta. jag fick jätte dåligt samvete
    Inte roligt när det känns som man blir missförstådd! Bara så jag förstått det rätt, din vänninnan kommer alltså inte på festen då hon inte ordnat barnvakt? 

    Jag har inga barn och kan inte så mycket om dem, men kan man verkligen säga att det är ett stort problem att en 5-åring blev jättebesviken över att inte få gå på en bröllopsfest? Vet de vad en bröllopsfest är? Precis som du säger måste det ju bero helt på hur föräldrarna framställer det. Att säga att hon inte vill komma till kyrkan pga detta känns ju också konstigt... Det låter ju som att mamman har sagt; kyrkan är tråkig och dit är du bjuden, men du får inte gå på den roliga festen efteråt. 

    Jag tycker du skall strunta i vad din vännina säger. Hon har ju veta från början att det är en barnfri fest och har själv valt hur hon lagt fram det för sin dotter. Jag förstår att det är tråkigt om hon inte kommer på festen men det är ju hennes eget val. Bry dig inte om henne och se fram emot din dag!
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012