Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Nu har våra OSA börjat komma in! Det är drygt två veckor kvar och jag tror att det bara är ca 8 st som inte har svarat. Spännande!


    Efter nyår blir det nya tag och vi MÅSTE ordna tårtan så snart som möjligt. Efter det på prioriteringslistan finns brudbuketten.. Och vigseln! Och festhäftena och placeringskorten skall beställas så snart OSA gått ut. Gaaaaah, mycket att göra nu!


    Sedan upptäckte jag att jag måste förnya mitt pass. I Thailand gäller det tydligen att passet måste vara giltligt minst 6 månader efter avresan och det är inte mitt. Vaccinationer har vi alla vi behöver, men jag tror att vi skall köpa Ducoral iaf. Jag vet att en del säger att det är humbug, men det kostar inte så mycket så jag tycker det kan vara värt det.

  • 120530
    Wintercandles skrev 2011-12-27 11:19:25 följande:
    Jag hörde också det där om Ducoral. Men jag vågar inte chansa, dricker det ändå inför resan.
    Killens nya efternamn har gått igenom nu. Har inte berättat för någon, känns spännande. Vi har beställt stora bokstäver som ska stå på honnörsbordet med nya namnet :) Bara 2 1/2 vecka kvar nu!!

    2 2/1 veckor är vekligen inte länge! Har ni något mer att fixa?


     


    Jag träffade min tärna igår och planlade lite. Börjar nog bli lite nervös :)

  • 120530
    Wintercandles skrev 2011-12-28 23:25:24 följande:
    Provuppsättning & hämta min brudklänning nästa vecka. Annars är allt klart. Känns helt otroligt att ett års planering börjar gå mot sitt mål nu. Känns som vi glömt något, eftersom det är så lite kvar att göra. December månad har varit fullknöckad med sista grejer att fixa & folk att träffa.
    Hur gick det med din tärna? Visst är det skönt med lite stöttande :)
    Jag börjar också bli lite nervös. Mest inför vigseln tror jag, när allas ögon kommer vara på oss.

    Det gick bra med tärnan :) Jag var ju lite orolig över henne för några månader sedan, men allt har löst sig sedan vi hunnit prata lite mer och träffats. Jag tror också att det är mest vigseln som kommer vara pirrig! Alla kommer ju verkligen stirra på en eftersom det är första gången de ser brudparet och deras kläder och så. Resten av kvällen tror jag kommer rusa förbi i ett nafs :)


     


    Igår mailade jag med en konditor som inte tyckte att de vore några problem att göra sådana bakelser som jag vill ha! Dessutom verkar hon billig! Skall ringa henne imorgon och prata lite, låter det bra kan vi kanske boka in att hon gör två provbakelser så att vi får se hur de blir och provsmaka. Glad över detta!

  • 120530

    Miss Charlotte: Sååå fina ni var! Älskar din frisyr och jättefin pälsjacka. Då måste skriva en lite sammanfattning om er dag till oss, vore jätteroligt att läsa!


     


    Januaribrud: Håller med om att du borde be din vänninna att inte välja den vita klänningen. Det är ju en riktlinje de flesta känner till och inte något som bara du tycker. Håller tummarna för att hon tar det på rätt sätt!

  • 120530

    Ikväll måste vi sätta oss ner och försöka utforma vigseln! Vi skall träffa vår vän och vigselförrättare imorgon och då måste vi ha gjort ett förslag. Känns så svårt! Idag måste jag också ansöka om nytt pass. När man åker till Thailand måste passet vara giltligt minst 6 månader efter utresan och det är inte mitt. Men enligt polisen hemsida skall det bara ta ca 5 arbetsdagar så det är inget problem. Här kommer min to-do för denna veckan:


    - Utforma vigsel, möte med vigselförrättaren på tisdag. Hitta en dikt som tärnan kan läsa.


    - Ansöka om nytt pass


    - Ta in pris och boka provbakelser ifrån konditorier


    - Avboka tandläkartid som innfaller under vår smekmånad :)


    - Boka tid med sminkös för provsminkning


    - Putsa och inpregnera min "uteskor", gå in dem och mina brudskor.

  • 120530
    Wintercandles skrev 2012-01-02 23:41:49 följande:

    Jag hittade de här dikten för längesen & tyckte den var rolig men samtidigt väldigt fin. Den kommer min hedertärna läsa upp under vår vigsel.

    Det handlar om att vara ett och två på samma gång
    Att vara sig själva, men delar av något större
    Det handlar om att se kärlek i varandras ögon
    Och att höra hemma var som helst tillsammans


    Det handlar om att steka pannkakor och kramas
    Att vardagen blir skimrande med den man älskar
    Det handlar om händer som vill hålla varandra
    Och om kroppar som vill somna och vakna tillsammans


    Det handlar om ett val som egentligen är självklart
    Att inte kunna tänka sig ett liv utan den andre
    Det handlar om att behöva varandra
    Och att alltid vilja vara tillsammans


    Den var jättefin! Tack så hemskt mycket för tipset, den ligger bra till för min tärna att läsa. Fin utan att vara högtravande :) Vet du vad den heter och vem som skrivit den?
  • 120530
    Wintercandles skrev 2012-01-02 23:44:47 följande:
    Idag har jag & killen ränt runt i stan & lyckats bocka av en del från to do listan. Betalt, hämtat & lämnat saker samt vaccinerat oss inför smekmånaden. Nu börjar det pirra rejält, bara 12 dagar kvar.
    12 dagar är inte långt, förstår att det börjar kännas! Har ni något kvar att ordna?
  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-03 08:54:06 följande:

    Vad har ni valt för färg på strumbyxor/stay ups el likn under klänningen? Det får nog bli strumpbyxor för min del för jag är så himla frusen av mig. Funderar även på att ha leggins under klänningen när vi ska fotas utomhus och till och från lokalen/kyrkan


    Jag skall ha stay-ups under klänningen, tycker det är bekvämare än strumbyxor och så blir det lättare att gå på toaletten :) Färgen på mina kallas puder, det är samma som jag har på underkläderna. Sedan har jag köpt knästrumpor att ha när vi är ute, jag är också frusen av mig!


    Hoppas ni kan se bilden! De är ifrån twillift och finns i olika färger, jag har svartat också. Funderar på att byta banden mot vita dock..


  • 120530
    Januaribrud skrev 2012-01-03 08:11:44 följande:

    18 dagar kvar nu...


     


    Igår träffade vi vår nya fotograf. Han är verkligen jättetrevlig och hjälpsam och tar fina bilder. Han skall ha 3500-4000kr för porträttfotografering inkl bilder på CD. Om han även skall fota i kyrkan så blir det 1000kr till, alltså 4500-5000kr totalt. Jag är mycket nöjd med det priset eftersom vår första fotograf skulle ha 9000kr för samma sak. Det lönar sig att fråga runt upptäcker man även om det tar mycket energi


     


    Brudbuketten är beställd och det blev ca 700-800 kr för den och ca 150 kr för brudnäbbsbuketten.


     


    Att göra denna vecka:


    Boka hotellrum för bröllopsnatten!! (sista minuten, jag vet...)


    Beställa tårtan


    Köpa godis till gästernas lilla present


    Köpa marchaller och ev tomtebloss


    Boka tid för naglar


    Bestämma in- och utgångsmusik


     


    Att göra nästa vecka:


    Se över alla kläder och stryka brudklänningen samt brudnäbbsklänningen.


    Impregnera uteskorna (Tack Red, hade missat det om du inte skrivit det i din lista )


    Göra färdigt festhäftet, vigselprogrammet, gästernas presenter, gästboken samt fixa till lakanen som vi skall täcka de fula stolarna med.


    Genrep med prästen, i kyrkan, på torsdagen


     


    Listorna är mest för min egen skull för att skapa ordning i det kaos som är i mtt huvud nu. Ni behöver inte läsa igenom dem


     


     


     


     


    Visst är det bra med listot ;) Jag tycker det är bra att läsa andras, då kommer man på saker man själv har glömt, som tex skoimpregnering!
  • 120530

    Nu börjar jag känna mig rejält stressad! Skulle träffat vigselförrätaren i tisdags och jobbat på vigseln men mb2 är sjuk så det blev framflyttat :( Får nog göra en ordentlig fysisk lista som vi får ha hemma och bocka av på. Det är så mycket att komma ihåg! Så åker vi in till stan och ordnar 2 saker, när vi kommer inser vi att vi kunde fixat två till när vi ändå var där... Sedan glömmer vi bort de två sakerna!


    Får kanske sikta på en sak i taget, ikväll SKA jag putsa och inpregnera uteskorna! Är det någon som vet om man borde använda både inpregneringsspray och läderfett och isf i vilken ordning?

Svar på tråden Vinterbrudar - 2012