• Mahy

    Vinterbrudar - 2012

    Red skrev 2011-11-16 07:48:24 följande:

    Mahy och pärlan01: Visst är de söta?! Jag är inget tårtmonster i vanliga fall, och ibland på bröllop tycker jag det kan bli lite väll mycket kaos på tårtfatet efter att hälften har tagit. Dessutom brukar det ju ta lite tid för alla att ta. Det gör ju ingenting, man har ju gott om tid, men jag tänkte ändå att sådana här kunde vara smidiga och fina.


     


    Hoppas de inte är jättedyra. Mb2 valde en dyrare wiskey sort till avecen än vi räknat med från början, så då kan ju jag få lite dyrare tårta ;)


    De var jättesöta, Jag förstår vad du menar, som sagt efter att hälften har tagit så brukar det se lite kladdigt ut, Vi ska träffa "vår" konditor rätt snart, och då ska vi prata om lite hur vi vill ha det, Så jag hoppas att det blir bra :) Jag tror min M2B har mer tankar om tårtan än vad jag har, Men sen är han mer pysslig än vad jag är :) (vi ska tydligen göra tvål nu för han tycker det verkar så mysigt)
    Han ska även sy matchande grytlappar till våra köksgardiner för att det ser så trevligt ut....
    Tänk er då en rätt biffig elektriker...Jag undrar vad de säger på jobbet...(endast män)
    Januaribruden skrev 2011-11-16 07:49:22 följande:
    Nu är dem mindre än två månader kvar och jag tänker konstant på bröllopet. Vi har ju valt att fixa allt själva vilket nu börjar kännas lite jobbigt... Hur tänkte vi egentligen? Haha! Vi ska ha ett E bord. Våra bord är 180x70 så det funkar precis. Väldigt trångt i mitten bara så att mina planer på bordsdekorationer fick ändras lite... Jag tycker det låter bra med fyrkantiga bord, ni som ska ha det. Hade vi haft mer plats så kanske vi också gjort så. Tycker absolut ni ska ha ett avlångt honörsbord, inte fyrkantigt där. Lycka till med slutplaneringen allihopa!
    Fy jag hade dött om vi skulle göra allt....jag är så inne i min c-uppsats (ni är mitt socila liv) att bröllopet känns enormt långt bort! Vi har fortfarande inte träffat fotograf, konditor, frisör, vi har allt bokat men inte riktigt klara med hur det ska se ut än :)

    Sen har jag fortfarande inga skor, underkläder, smycken....

    M2b har ingen kostym än :)

    Jag tänker att vi fixar allt det i december och januari :) Mellandags rean lär ju vara bra om jag ska hitta underkläder!
    Red skrev 2011-11-16 08:20:01 följande:

    Angående bordsplaceringen har jag en annan (lite utflippad kanske) ide. Kom med ärlig feedback om ni tror att det skulle fungera och bli bra eller om det blir för knasigt!


     


    Vi har ett bord för 8 st. Vi sitter i mitten på ena långsidan. Jämt oss sitter mina föräldrar och mittemot dem sitter mb2s föräldrar. De sitter alltså på kanterna. Platserna mitt emot oss, mitt på den andra långsidan, är lediga. Sedan får våra närmaste vänner turas om att sitta där! Vi har alltså gjort något slags ordning i förväg och så får de reda på det allt eftersom. Då får ju dessutom de paren sitta tillsammans under en rätt, annars kommer vi att dela på dem. Tex får min bror och hans tjej sitta där en rätt, sedan mb2s bror och hans fru, och sedan våra tre bästa vännpar.


     


    Nackdelen med detta är ju såklart att bordsplaceringskartan inte kommer att stämma under tiden de paren sitter hos oss. Min bror, som är toastmaster, tycker kanske att det är besvärligt att bli flyttad på?


     


     


     


     


    Hmm jag skulle nog tycka det blev lite rörigt, Men jag blir nervös av för mycket förändringar för snabbt (snudd på autism där) Men iden är rolig!

    Vi kommer ha E bord, Familjen och syskon kommer sitta med oss vid honörsbordet, sen vet jag inte mer, snabb fråga angånde placering...

    Min mor har en ny sambo, de flyttade ihop i somras, var tsm i ca 2 år....Jag känner honom inte, jag tycker verkligen inte illa om honom...Han verkar snäll och trevlig, Men han verkar måttligt intresserad av min och min bror, inte elak på nåt sätt, men han kom varken på min födelsedag ell min brors student, Men jag vet att han tycker om oss.  Men nu ville min mor att han skulle sitta med oss vid honörsbordet, vilket jag sa nej till, för han är inte min familj, och vi får bara plats 10 personer och ska han sitta där måste nån annan flytta på sig...vilket ajg antar min mor anser pappa borde göra....

    jag tror hon är lite sur över det...men jag tycker att jag gjorde rätt, han är ju inte min styvpappa eller pappa...han är bara mammas sambo!
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-16 10:37:58 följande:

    Haha, du verkar ha en rolig mb2 :) Min kan också göra lite otippade saker ibland. Ett år på alla hjärtans dag fick jag en hjärtformad kudde i lila fluffigt tyg som han hade sytt själv :) Ett annat år fick jag chokladtryfflar som han hade bakat själv, i tre olika smaker :)


     


    Jag tycker du gör rätt med din mammas sambo. Om ni inte känner varandra väl borde han inte sitta vid honörsbordet!


    Jo han kan var rätt skojig....Idag ringde jag för att berätta om vi har fått ett erbjudande om att få vår bröllopsemetser betald (dock inte biljetterna) av ett företag som vill ha med oss i deras bröllopsspecial, men kravet är att de få ta bilder på oss. Vilket jag ställer mig helt postivt till eftersom vi slipper tänka på pengarna då.

    Han svar är:

    - Ja jo det låter ju jättebra! Men vet de hur vi ser ut?

    ehmmm tack??
  • Mahy
    Red skrev 2011-11-21 15:49:19 följande:

    Idag fick jag svar på mitt mail ifrån konditorn. Hon lät trevlig och tyckte att vi skulle komma in till konditoriet och prata lite och se på bilder på bakelser de har gjort. Det tycke hon skulle passa bra att göra någon gång måndag-fredag innan kl.13. Jag förstår att alla inte har samma arbetstider, men jag tycker ändå att det är så komiskt att så många föreslår sådanan tider :) Fick svara att vi dels bor i en annan stad och att vi jobbar 7-16, så kan vi möjligtvis ses lite senare en eftermiddag...


     


    Nästa måndag skall jag och mb2 på privatlektion i vals:) Dels för att kunna dansa lite fint under bröllopsvalsen men också för att det är roligt att prova saker tillsammans. Roligt skall det bli iaf! Skall ta med mig mina brudskor och ha på dem ett litet tag iaf, bra tillfälle att gå in dem. Hur gör ni, kan ni dansa?


    Vi har samma problem, alltid tidér på dagen! Funkare för mig som pluggar men för sambon är det ju inte möjligt att ta ledigt från jobbet!

    Åh vad kul, jag ville det med M2B sa big NONO!
  • Mahy

    Jag har fortfarande inte köpt skor :( och hon som ska/skulle göra tårtan har slutat höra av sig! Blir trött :(

  • Mahy


    pärlan01 skrev 2011-11-23 07:07:20 följande:
    Mahy skrev 2011-11-22 22:11:58 följande:
    Jag har fortfarande inte köpt skor :( och hon som ska/skulle göra tårtan har slutat höra av sig! Blir trött :(
    sånt e lite jobbigt, våran som skulle göra våran tårta  har inte tid att göra den =( så nu e det bara att ge sej ut o kolla tårtor.
    Red skrev 2011-11-23 07:39:09 följande:

    Du har ju gott om tid att hitta skor :) Hur höga vill du ha? Klassiskt "brudiga" eller lite tuffare? Brandos och Nelly har jättemycket, Brandos har ju fri frakt och fri retur också. Annars får du ge dig ut i mellandagsrean. Du ska se att det löser sig, skor som är så roligt att handla :)


     


    Värre med konditorn? Har ni skriftligt på att hon skall göra er tårta? Är det ett företag eller en privatperson?


    Jag vill ha rätt lågklackade, jag har en tendens att snubbla...Och jag var så sugen på att hitta ett par gröna i siden, men de är för dyra!! Så nu får det bli vita tråkigt nog, men alla lågklackade ser så klumpiga ut!

    Jag har på mejlen att hon har tackat ja, men hon är en privatperson. Så jag kan ju inte tvinga henne :) men jag tänker att har hon inte hört av sig till 15 december så tar vi ett annat ställe, jag har fått 3 ställen rekomenderade av vänner och bekanta, men så tråkigt bara, jag var så glad att hon tackade ja!
  • Mahy

    Aja jag försökte lägg upp en bild på kronan jag har beställt...men det gick inte så bra...Kommer väl få hem den nästa vecka så då får  jag lägga upp en bild på den då istället! Men har ni inte beställt så gå in och titta på hennes kronor och tiarer! Hon är verkligen duktig! och hon gör specialbeställningar oxå :)

    www.kronbruden.com

  • Mahy
    pärlan01 skrev 2011-11-23 10:13:25 följande:
    har varit i väg nu på morron o kolla tårtor där jag va skulle dom ha 45 kr biten, det tyckte jag va lite mycket.
    men dom kanske kostar så vad vet jag haha, får kolla runt lite, det finns ju ett hav av tårtor =)
    Det kostar så här oxå, men beställer du över 100 så betalar du 39 kr.
  • Mahy
    Sofia K skrev 2011-11-23 10:45:00 följande:
    Jag har inte heller kopt skor an..! Nar ar din dag? Hade inte tankt pa att handla dom online, men det verkar som att manga andra brudar har gjort det, sa jag ska absolut kolla det alternativet :)
    Annars som Red sa,  mellandagsrean ar kanske ett tillfalle!

    Jag kommer nog ocksa ha nagot som inte ar alltfor hogklackat. Inte van skyhoga, men storsta anledningen ar att jag inte vill bli for lang bredvid Honom :)
    Lite klack ska man nog ha anda, innbillar mig att det hjalper en att fa upp hallningen vilket ar fint nar man bar klanningen! 
    Min är den 11 feb, din??

    Jo jag ska nog oxå kika då! Jo men jag håller med det är hållningen som faktiksty blir bättre....Men frågan är man bör ha skorna till sista provningen ell hur??
    Ska ni ha med slöja och krona/tiara/diadem till er hårprovning??
  • Mahy
    Sofia K skrev 2011-11-23 10:56:03 följande:
    25  feb!
    Kan nog va bra att ha skorna till sista provningen, for att se till att langden blir ratt...
    Personligen ska jag inte ha sloja eller sa, men skulle tro att det kan vara bra att ta med sana saker om du ska ha det. Frisoren kommer nog kunna ha bra ideer for hur haret passar med slojan etc.  
    ja känns så :) Var ska ni gifta er?
  • Mahy

    Vi har köpt en underbar gästbok från Marks & Spencers, jag tror den kostade ca 10 pund, verkligen jättefin!!! Kan rekomendera den sidan överlag! Jag har köpt mina kläder där sen jag var liten, och den kvalitet finns inte i Sverige för det priset. (Ja jag är lite pro M&S)

    http://www.marksandspencer.com/

  • Mahy
    Januaribrud skrev 2011-11-24 08:55:05 följande:

    Provade min klänning igår igen. Den hänger ju hemma så det är svårt att låta bli Ju mer jag tittar på den desto nöjdare blir jag iaf, vilket känns bra Provade med både inneskor och uteskor och klackhöjden blir perfekt med båda två. Även boleron och pälsjackan blir bra till.


     


    Det enda som stör mig är att mina inneskor är i minsta laget. Efter att ha haft dem i 20 minuter igår var det riktigt skönt att ta av dem efteråt.... Blir lite nervös för jag ska ju kunna ha dem en hel kväll. Jag bestämde mig igår för att beställa ett par nya i en större storlek. När jag tittade idag var de nästa dubbelt så dyra nu på light in the box. Jag beställde tydligen till ett rea-pris sist. Nu vet jag inte hur jag skall göra



    Åhh så fina, Hur är klacken?? Den ser rätt stabil ut?? Tror en som jag som aldrig går i klackar högre än ett 3 cm skulle kunna gå i dem??
  • Mahy
    Januaribrud skrev 2011-11-24 15:30:57 följande:
    Tack Ja, jag gillar dem jättemycket. Retfullt att de är nååågot för små bara
    De är verkligen fina, jag funderar på om jag skulle beställa imorgon! jag har st 36,5 så 37 borde ju funka!?

    Hur lång leveranstid var det??
  • Mahy

    Här vi paret som spelar wordfeud and dricker vin :) vi har en riktigt mahy längtat hem kväll :)

  • Mahy

    Hej på er! Det var länge sen! Sorry! Mycket med uppsatsen! Var tvungen att ta en liten bröllopspaus för att hinna med :)

    Vad långt alla har kommit! Skönt! och nu börjar det bli nära!!! Spännande!!

  • Mahy

    Han ska inte se min klänning eller slöja :) Vi har inte bestämt oss för om vi ska sova tillsammans än! Fram tills att min kära far informerade mig om att han och min bror tydligen ska sova hos oss natten innan bröllopet hade vi bestämt att vi skulle sova tillsammans, men nu känns det som att vår plan med en sista natt tillsammans som ogifta i lugn och ro och lite romatik försvann, så nu kan det bli så att han åker till sin mamma och pappa och jag till min mamma! Lite trist men då längtar vi iallafall!

    Min blivande kommer att stå och vänta :) Tradiion hos oss :)

  • Mahy

    Hej! Jag ska till Stockholm ikväll! Någon som vet några skobutiker/bröllopsbutiker där jag kan köpa skor till ett hyfsat pris???

  • Mahy
    Red skrev 2011-12-19 12:50:58 följande:
    Kanske skulle poängterat att det var en borglig vigselakt jag ville ha tips på ;) Mest det som vigselförrättaren skall säga, eftersom det mesta av det är valfritt.
    När vi tänkte ha borgligt så planerade vi som er, 2 solosånger, 2 dikter, Be vigselförättaren prata lite om oss som par, :) Jag tycker er cermoni ser jättebra ut! Den får ju inte vara för lång heller :) jag läste någonstans på BT att de hade bett alla gästerna under cemonin tända massa ljus som var format som ett hjärta, Det tyckte jag var en gullig ide! Hade vi haft borgligt hade vi kanske kört på det!
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012