• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sessan67 skrev 2011-04-03 14:34:40 följande:
    Åh, vad fin den ser ut! Jättesnygg halsringning och älskar ärmarna Glad
    Jaaa, håller med... Igen... Jag kommer inte riktigt över hur fantastiskt snygg och exklusiv den blev. Det är ju inte klokt, den där spetsen är ju galet fin! MrsBrud kommer bli årets snyggaste brud...

    På demokratiskt delad förstaplats med alla ni andra som gifter er i kinaklänningar i år förstås... Drömmer
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 14:59:53 följande:
    Tack för tipset om mangold. Det har jag nog aldrig ätit, måste nog testa om den dessutom är lättodlad.

    Jag har ju grymma mängder naturgödsel (dvs häst och getdynga) som jag kan använda till något roligt, typ trädgårdsland. Annars är vår trädgård hopplöst tråkig, bor på gränsen till småländska höglandet (samma odlingszon som Umeå!) och har den magraste sandjord man kan tänka sig. Inte mycket som prunkar här inte!! 
    Eftersom vi ska ha bröllopsfesten hemmavid så är vi dock så illa tvungna att i år få till en sjysst trädgård. Mina ambitioner är alltså något i stil med en välklippt gräsmatta och något färgstarkt i rabatten. Inga avancerade saker som olivlundar eller dyligt.
    Tror att vi är tvungna att riva upp de gamla rabatterna och fräsa ner lite dynga om det ska hända något. Har försökt att stoppa i lite nya växter, men även om de klarar odlingszonen så trivs de inte. Misstänker att jorden är helt kass. 

    Nu ska vi se, vem mer var det som var djurnörd här? Var det du, Miceme, som hade kor och får?
    Vi har hästar och en getbesättning. Getterna är i karantän i Danmark och får förhoppningsvis komma hit i aug-sep. Det är en ras som inte finns i Sverige ännu, Boergetter. Det är en köttproducerande ras som ursprungligen kommer från Sydafrika. Vi ska ha dom för köttets skull. 
    .
     
    Jag är inte så bra på att tillaga lamm, men mottager tacksamt tips från små och stora kockar om vad man bör börja med! 
    Va, inga olivlundar?? Men då mangold bör trivas hos er, dess förfäder är italiensk strandbeta (need I say more?). Och super med gratisgödning för det vill den ha ett par ggr under sommaren för att orka ge skörd för fullt ös hela sommaren. Gräsklipp runt plantorna är det enklaste (och väl kombinerat med er ambition om en välklippt gräsmatta!). Tänk på att ren färsk dynga blir för starkt för alla plantor bara. Den ska ju brinna ett år först eller spädas till mkt svag näring i vatten. Men då funkar urin bäst.

    Annars är det ju lycka med hästdynga! Men inga sågspån i det du slänger ut i landen - då dör plantorna direkt! Halm däremot är super. En annan smyger ut om natten till grannens kohage (vårt elljusspår går genom kohagen) med hink och spade... Brukar även vada ut i havet och fylla en par svarta sopsäckar med tång varje gång vi är i skåne till mina rosor! Är man nörd så är man...

    Coola getter! Dum fråga kanske men kan man alltså äta getter? Trodde man mest hade dem till mjölkproduktion. Skulle vilja testa det isf men har aldrig sett det. Hur platskrävande är getter jämfört med får?
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-03 15:17:57 följande:
    Letar du noga så kanske det står made in china i den ändå =)
    Haha, good point!
    Sessan67 skrev 2011-04-03 15:27:29 följande:
    Tog med mig min blivande till Sigtuna idag för att vi skulle känna oss helt säkra på att Rådhuset är rätt för oss. Har väntat på en solig dag, men vågade inte vänta längre nu. Pratade visserligen med dem för ett par veckor sen och då fanns det gott om tider kvar.  Trots den molniga himlen är vi nu helt övertygade och imorgon ringer vi och bokar datum och vigselförrättare Solig

     


    Vad kul för er!
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 15:47:23 följande:
    Det är jättehäftiga djur. Mycket grövre än vanliga lantrasgetter, ungefär som charolais jämfört med Holsteinkor.

    Vi har fått en besättning ihopplockad från olika besättningar och noga sett till att det finns goda möjligheter att korsa dem. Eftersom det är så svårt att importera så vill vi gärna vänta så länge som möjligt innan vi måste ta in nya djur.

    Bröllopsfesten blir i stallet innan getterna kommer! Snacka om att slå två flugor i en smäll, eller hur? Vi är så nöjda med vårt val av lokal, känns så rätt för oss!
    Vad intressant. Hur kom det sig att ni hittade och valde just denna ras om den är så svår att få tag på?
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 15:55:17 följande:
    Sessan: Jag har också de rosa skorna, är riktigt sköna eller hur?!
    Kroatien låter härligt! Vi har varit i Makarska, vackert, varmt och underbara stränder.

    1700tal: Man kan äta getter!! Inte så vanligt i Sverige, men om du tänker på vad som brukar anges som delikatess i andra världsdelar (typ afrika) så är det getkött!  Och Boergetterna är alltså en köttras, deras kött smakar godare än de svenska lantrasgetterna(mjölkras).
    Getter behöver ungefär lika mycket utrymme som får. Nu är ju det här ganska grova djur, bockarna brukar väga kring 135 kg....!

    Vi har välbrunnen dynga som vi tänkte ta till landen. Har använt torvströ, inte spån, så det kan nog bli bra. 
     
    Häftigt med getter.. Så om man vill ha en köttras finns det alltså inga sådana här i sverige? Man måste importera?

    Åh, välbrunnen dynga med torvströ - lycka!!
    Sessan67 skrev 2011-04-03 16:27:01 följande:
    Behöver lite råd angående min klänning.

    Tänkte beställa den i dag och har mina nuvarande mått. Hoppas på att kunna gå ned ett par kilo inna augusti och är osäker på vad jag ska ange för mått. Kommer att beställa klänningen med snörning i ryggen så min tanke är att jag drar av ett par centimeter från de mått jag har nu. Med snörning så känns det som om det borde fungera, även om jag inte lyckas gå ned.

     Vad tror ni? Är rädd för att den ska bli alldeles för stor annars.
    Med snörning kan du nog våga dra av några cm utan minsta fara. Jag drog av mååånga cm (åtminstone i midjan och lite mindre på byst och höft) på min första och tänkte att den skulle passa efter typ 7 kilos viktnedgång men den passade direkt eftersom man drar ihop den som en korsett. Det hade dock inte gått med dragkedja på samma klänning.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 16:29:04 följande:
    Uhuh, sitter o kollar efter nån klänning att ha i bakfickan ifall jag vill byta om när kvällen kommer...

    Och hittade en spetsdröm: 

    *Mutter, mutter* den var ju alldeles för fin!   
    Så fin! Vad kostade den? *nyfiken*
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-03 16:55:37 följande:
    Njae.... jag vill nog inte att det ska bli för mycket volym men jag vill ju inte att den ska vara för "platt" heller. Kanske man kan se sen när den väl kommer hem om det behövs något?
    Ja, en underkjol borde ju vara enkelt att fixa då.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 17:39:46 följande:
    Klänning: 34 USD
    Frakt: 75 USD

    Känns väl sådär att betala dubbelt så mycket för frakten som för klänningen i fråga!!
     
    OJ, hur kunde den vara så billig?
  • 1700tal
    Malin24 skrev 2011-04-03 18:23:38 följande:
    1700-tal : Va synd med klänningen hoppas det löser sig, eller så har det löst sig..jag har ju trots allt ett antal sidor kvar att läsa ikappGlad

    Inser att jag är gammal i gänget efter att ha läst igenom fredagskvällens snack iaf...
    Jaså, är du inte 24?? Och nej, kan säga att det nog inte lär lösa sig med klänningen... Men den biten kommer du nog snart fram till...
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 19:05:59 följande:
    Ja, inte vet jag. Förstår mig inte riktigt på DHgate, men det var så det stod. Sen är det ju ganska osäkert om säljaren kan göra en bra kopia...!
    Men med det priset kan man ju ta risken å andra sidan...
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!