• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Nej men, varför blev det tomt? Mitt inlägg försvann! Är inlägget blankt hos er oxå? Förvånad

  • 1700tal
    CiaLia skrev 2011-04-02 22:01:15 följande:
    tack snälla för hjälpen. Skulle helt klart kunna lägga till pengar om du menar att sidenet är mycket finare. Skönt att veta att dom också syr blommorna för hand. Då kanske man ska få sin karl att ta alla måtten imorn då så jag kan skicka iväg beställningen. Och jag tror jag tar exakta mått för jag lär knappast varken gå upp el ner innan sommaren. Har man vägt 58 kg sen 10 år tillbaka lär det väl knappast förändras nu heller skulle jag tro..
    Ja men då är det ju bara att tuta och köra. Och ta absolut siden om du kan kosta på det, det är VÄRLDENS skillnad på satintyget mellan siden och polyester! Och det är inget fel på polyestern heller men sidenet är alldeles, alldeles underbart...
  • 1700tal

    Till och med sambon kände direkt skillnad på satinet i polyester och siden när jag blindtestade honom (jo, gjorde faktiskt det när proverna kom, ville sätta det på prov). Han fick inte se dem, bara känna och han sa på en sekund vilken som var sidenet.

    Till skillnad från taften. Där gissade han att polyestern var siden and vice versa 3 ggr på raken! Vilken det är i min klänning, hmfr... Typiskt...

  • 1700tal
    CiaLia skrev 2011-04-02 23:22:46 följande:
    tack 1700tal igen. Du verkar ha koll på läget så det känns bra. Man kommer undan så mycket billigare genom att köpa klänningen från Kina så ska absolut kosta på mig det finare sidenet. Denna klänning i orginal skulle kostat mig 11 000 kr så lär ju hur som hellst fortfarande bli minst halva priset av det
    Så tänker jag oxå! Dessutom använder de flesta av märkena i 10-15 000 krsklassen polyester i sina oxå har jag känt när jag har provat. Tror man måste upp i 20-25 000 krsklassen för att få en sidenklänning. Ja, om man vill ha en stor klänning med mkt tyg alltså, vilket jag brukar förutsätta att alla vill! Och får man ju tänka att märkesklänningarna har minst 3-4 led innan de hamnar hos bruden, här är det ju inte ett enda. Direkt från fabrik till oss!
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 07:34:57 följande:
    God morgon, vänner!
    Jag hinner inte skriva så mycket, har visst lite för mycket att göra i verkligheten... Oförskämt, eller hur? Egentligen borde ju sambon sköta hela huset samt underhålla 2,5-åringen så att jag får hänga här med er, men  det verkar inte vara allmänt känt att det ska vara så!

    Idag ska jag åka och köpa en kratta och sen ska jag ut och börja röja i trädgården. Jag är ingen höjdare på trädgårdsskötsel eller odling.., men kratta lite klarar jag av.
    Är så imponerad av er som odlar egna grönsaker. Det är min dröm att också lyckas med sånt, men det ser jag som ett mångårigt projekt!  
    Men hallå, försöker du antyda att du har ett liv eller?? Flört

    Köpte oxå en ny kratta för några dar sen.. Den förra gav vika när jag krattade bort snön! Så här är allt färdigkrattat med andra ord för jag gör allt vårbestyr 2 veckor före mina grannar. Det brukar börja klia i fingrarna i mitten av jan, haha!

    Men då skulle jag vilja rekommendera som detta årets projekt - mangold! I en hink, kruka eller pallkrage... Finns ingen lättare, vanlig sallad är en kinkig surgubbe i jämförelse. Så direkt på jorden, vattna, vänta, skörda. Ju mer du skördar desto mer kommer det upp nytt. Och det spelar ingen roll hur du skördar, instaka blad eller klippa hela plantan på en gång, ta de stora bladen först, eller de små skotten först - det kommer bara mer och mer! De små bladen är som vanlig sallad, de större som spenat och skälkarna som sparris. Världen bästa växt!!!!
    Skumboll skrev 2011-04-03 09:43:52 följande:
    God morgon! Ingen sol idag heller, vad är detta? Skrikandes 

    DD; Jisses, 29 kr/biten är ju nästan gratis! Grattis!
    God morgon!! Eller hur?! Och här blåser det som 17 dessutom. Jag som tänkt flytta ut pelargonerna igen på morgonen. Här gäller det ju att slussa in och ut varje dag ett tag nu... Tur man har en snäll sambo...
  • 1700tal
    MrsBrud skrev 2011-04-03 10:14:25 följande:
    JAAA, bilder också. Vart bara så exhalterad så jag var tvungen att skriva här först Tungan ute

    När jag ser det såhär känns det lite ryshigt och pråligt med slöjan. Å andra sidan har man ju inte den på festen sen. Jag får se när jag provar, annars kanske jag försöker hitta en enklare variant.


     


    Den ska stängas hela vägen upp, men de har inte knäppt de klädda knapparna.
    Åh, nu vill jag verligen bara få prova den!!
    Men jag DÖÖÖÖÖR vad bra den blev!!! FörvånadFörvånadFörvånad Den blev ju över all tänkbar förväntan!! Och vilken alldelles underbar spets!! Är det bara spets utan några paljetter eller pärlor på?
    Skumboll skrev 2011-04-03 10:18:00 följande:
    ÅH, den är verkligen HELT fantastisk!!! Fatta vad bra milly är som kan sy så fina klänningar för en struntsumma!
    Och den klänningen bekräftar ju bara ännu en gång hur jäkla bra de faktiskt är på just spetsklänningar!!
  • 1700tal
    lovvydovvy skrev 2011-04-03 10:17:15 följande:
    Hej alla! Nu har jag beställt min klänning från milly, pirrigt!
    Fick dock en fråga från dem idag och de vill skicka en "mermaid" petticoat istället för den jag hade tänkt, den på bilden. Är det ngn som vet hur den underkjolen ser ut?


     


    Den funkar säkert oxå bra. Den blir ju lite smalare då men å andra sidan får du ju ringar trots att den är smal och det är ju ovärdeligt.
  • 1700tal

    Kom ju på nu att jag aldrig fick nåt svar av milly ang mitt felangivna höftmått när vi bråkade på¨chatten om proverna!

    Har dem på chatten nu och jag skrev just och förklarade problemet (igen) och sa att klännings bitar just var utklippta. Fick svaret att den är sydd nu. What?! Frågade då om de extra inches var med i beräkningen då. Fick svaret "don't know, did you want the hips bigger?" OMG!

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-03 10:38:47 följande:
    Bella sa till mig att frakten skulle ta 2-3 dagar. Låter ju lite lite...eller?
    Nej, det går faktiskt så fort. Flyg hela vägen, det är därför det är så dyrt.
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-03 10:52:09 följande:
    OOOOPS!! Hoppas att de kan sy ut den i efterhand isåfall.
    För 10 cm i höft det är ju minst sagt tight Förvånad
    Väldigt tajt! Men om jag går ner ordentligt i vikt OCH klänningen läggs ut till max (de har 2 inches i extra marginal, 5 cm) kanske det kan gå.
    MrsBrud skrev 2011-04-03 10:53:07 följande:
    Ibland blir man ju trött... Hur löses detta nu då?
    Miceme skrev 2011-04-03 10:49:38 följande:
    På följesedeln på min klänning så var den avgångsstämplad den 21 och jag fick den 23 så det kan stämma med frakten om man har express.

    Landy hade iaf skrivit ner totalsumman så jag betalade 103 kr till chaffören som levererade i moms och tull avgift.
    Jaa du... Nu förklarade jag vidare och tydligen har jessica, min kontaktperson varit borta från jobbet sen jag chattade sist (undrar om hon fick psykiska men av vårt bråk... ) och de andra visste inget om mitt höftmått. Men nu fattade de vad jag menade iaf och hon går just nu ut i ateljen och kollar åt mig. Håll tummar och tår!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-03 10:55:27 följande:
    Ja, det borde jag ju tänkt på såklart....
    1700tal skrev 2011-04-03 10:49:24 följande:
    Kom ju på nu att jag aldrig fick nåt svar av milly ang mitt felangivna höftmått när vi bråkade på¨chatten om proverna!

    Har dem på chatten nu och jag skrev just och förklarade problemet (igen) och sa att klännings bitar just var utklippta. Fick svaret att den är sydd nu. What?! Frågade då om de extra inches var med i beräkningen då. Fick svaret "don't know, did you want the hips bigger?" OMG!
    Men allvarligt, hur svårt ska det vara för dem? Morr!!
    Denna gång var det ju dock mitt fel. Men ändå, trodde ju saken var biff nu efter diskussionen sist. Men med tanke på det lilla bråket kände jag att man nog inte kan lita på hennes tjänstvillighet i nuläget. Kan slå vad om att hon gick hem och "glömde" meddela ändringen för sömmerskorna. Kan ge mig 17 på att där den här tjejen kommer tillbaka från ateljen så visste sömmerskorna ingenting om saken...
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!