• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Åh, glömde!

    På BS:

    Hyra av slottets porslin, dykar osv: 5500 kr (obligatoriskt)

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-02 13:31:43 följande:
    Så om ni väljer vadstena så står ni inte för någon frukost dagen efter?

    Eftersom vadstena har en helhetslösning så kan jag inte tänka mig annat än personal ingår. Jag har inte stött på ett enda ställe här i sthlm som tar extra för personal när man köper mat per kuvert på en restaurangen på det viset. 

    Och tänk på att alkoholfria alternativ också kostar några slantar! (kanske lite dyrare på en restaurang än om ni köper in det själva)

    Men ja, om man räknar på de priser du har eller uppskattar så blir ju vadstena bara några tusen dyrare, lätt val!!
    Vilka bra inputs du kom med! En stenbock kan man lita på!

    Det är så att på BS måste vi åta oss att minst 24 gäster övernattar på slottet. Det var då tänkt att gästerna skulle betala sin bädd själv (och hälften är långväga gäster). Men dessa bäddar ska betalas i förväg och vi skulle alltså få lägga ut 8500 kr åt gästerna. De 8500 är inte med i budgeten som en utgift men vi måste således ha de pengarna ändå, att lägga ut.. Hursom, med gäster på slottet måste vi fixa nån frukost och det får man inte göra själv. Köket är bara för cateringfirman. Så fort nån aktivitet sker måste cateringfirman vara med med full personal. Frukosten kostar ca 100 kr/gäst och vi hade tänkt att betala halva det och baka i resten i övernattningen.

    På vadstena behöver vi inte krångla med varken boende eller frukost. Folk kan och får bo precis var de vill (och betalar själva), på hotellet med oss, B&B eller superbilligt vandrarhem. Det kryllar ju av boende i alla prisklasser i vadstena och då lägger vi oss inte i det alls.

    På BS är det alltså mkt mer krav, måsten och ekonomiska åtaganden som inte finns på vadstena på samma sätt.

    Väldigt bra att veta som du skriver att inte serveringspersonal brukar tillkomma. Jag menar, lite konstigt är det ju att köpa huvudrätt och förrätt för 350 kr i deras restaurang som vilken gäst som helst går bra men om gästerna är klädda i bröllopskläder tillkommer personalen om man äter samma mat i samma lokal?

    Och mkt bra poäng med det alkoholfria! Det har jag helt missat! Det hade jag å andra sidan på BS oxå...

    Vad kan mineralvatten/läsk kosta på restaurang då? Och hur många tror ni det går åt per person under 2-rätters?
  • 1700tal
    Fröken Söt skrev 2011-04-02 14:20:56 följande:
    Hihi! Skulle se snyggt ut att plocka ur skenorna! Skrattande
    Som Skumboll säger så menar jag det breda resårbandet som bland annat Enzoani har. Jag är kroppsmodell tunna, men just det där bandet ger mig en grym figur, så jag blev rätt kär i det. Plus att klänningen höll sig uppe utan att trycka över lungorna. Fast bara snörning ger kanske samma effekt? Är lite orolig att spräcka klänningen...

    Klänningen (med inbyggd underkjol, ska man ha det?) kommer att kosta 365 dollar inklusive frakt. Om jag vill ha swarovski så rekommenderade hon 300 st, det skulle då bli 45 dollar extra. Vad tror ni?
    Aha, det var resårbandet! Men de kan säkert göra det om du ber dem.

    Men de du provat med resåren (enzoani mfl) brukar inte ha snörning väl? Tror fortf snörning är mer effektiv för en supersnygg figur! Men det är på mig det... haha, spräcka klänningen tror jag inte är nån risk för! Revbenen brukar ge vika innan tyget!

    Men milly brukar väl inte göra inbyggda underkjolar?? Förvånad Vilken är det du tänkt beställa, nu blir jag ju jättenyfiken... Du kanske har visat den förr men kan du inte lägga in bild, please?

    Åh, ang swarovski - slå till för 17! Det var ju hur billigt som helst! Undrar om de klänningar jag tittat på även är gjorda i 100% siden... Hm.. Obestämd
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-02 14:33:16 följande:
    Priser varierar väldigt tyckte jag när jag tittade runt efter lokal. 15 kr kostar mineralvatten, läsk och lätt öl där vi ska vara. Jag tror att det är riktigt billigt. Vi har räknat två valfria drycker till maten då har vi iofs buffe.

    Vad blir det för mat?
    15 låter billigt för lättare måltidsdrycker... Hm..

    Mat vet jag inte än men sittande 2-rätters iaf. Har inte sett deras meny än. Men antar att det blir fläsk eftersom vi måste hålla nere priser på de där 350 kr för 2 rätter. Vilket är lite synd eftersom jag själv inte äter det mer än ytterst sällan när nån annan serverar det och det är oartigt att säga nej. Och så förrätt...
    Skumboll skrev 2011-04-02 14:33:50 följande:
    Jag måste bara säga att det låter ju som ett betydligt enklare upplägg på vadstena (många små kostnader blir ju också större summor i slutändan...det såg man ju när man räknade ihop kostnaderna på BS). Att ni sedan ska lägga ut boendekostnad på BS känns ju inte så roligt även om ni får tillbaka pengarna sedan... 

    Vi har tittar på huuuur många ställen i sthlm som helst, dock enbart på sådana ställen som har helhetslösningar och kuvertpriser. Nu är det ju rent generellt högre priser här men nej, jag har inte stött på någon som tar extra för personal. 

    Kuvertpriset för maten är riktigt bra... om de håller samma prisnivå på drycken så kan du nog räkna 300 kr/dryckeskuvert. Skulle det vara här så skulle det nog inte räcka riktigt. 
    Sen tycker jag att du ska tänka på att det är bröllopsfest, bara för att folk inte dricker alkohol kanske de inte vill ha mineralvatten/läsk hela kvällen (bortsett från barnen då). Sommeliern på vårt ställe kommer ta fram alkoholfria alternativ som känns lyxiga. Jag tänker, det är ju fest för alla inte bara för de som dricker alkohol!
    Mineralvatten/läsk kanske jag hade räknat, om man utgår från de priser vi uppskattat för dryckespaketet, 80 kr/pers. Även om det är mineralvatten och läsk så kostar ju sånt en slant på restaurang. 
    Bättre alkoholfria alternativ kanske 150-175/pers. 
    Ja, tycker oxå att det verkar luta åt det hållet och det skulle ju va helt fantastiskt!! Det är helknasigt med senaste dygnet, bara jag tänker på möjligheten att få  vigas i klosterkyrkan väller tårarna upp i ögonen. Samma när jag pratade med mamma oxå, så fort vi pratade om den sentimentala betydelsen i klosterkyrkan och vadstena som "vår" lilla medeltida sommarstad så vällde det upp direkt...

    Men åter till det praktiska..

    Jo, många små kostnader blir absolut stora i slutet. Vid närmare eftertanke slipper vi även transport mellan kyrka och festlokal eftersom de i princip sitter ihop. Vi slipper även krav på utomstående barnvakt som ska vara i "tjänst" fram till kl 2 på natten...

    Ang. alkoholfri dryck. Har noterat att de icke-drickande släktingarna alltid beställer mineralvatten på finare restauranger. Men ja, absolut ska det finnas "finare" alternativ. Alkoholfritt vin kostade 45 kr/glas har jag för mig. Det vill kanske några ha men inte särskilt många tror jag. Det är nog mer för dem som VILL ha vin till maten men inte kan (typ kör bil/är gravida osv) och några såna blir det nog inte här eftersom de flesta nog stannar i vadstena över natten. Eller tänker jag galet - brukar folk ta alkoholfritt vin? Köpte det en gång på ett kalas här hemma och ingen drack det... Men alternativet ska förstås finnas, det hade vi tänkt på BS oxå. Men mer då? Menar du alkoholfria drinkar eller vad är det för finare/bättre alternativ eller hur tänker du då? Min hjärna står still just nu. Det ska ju va till maten alltså. Till kött osv. Sen tänkte vi att folk får köpa vidare själva om de vill i den bar som redan finns där och de har ju alkoholfria drinkar och andra alternativ.

    Ja, dryckeskuvertet verkar ligga runt 300 kr. Och då verkar ju 80 kr/kuvert rimligt för alkoholfritt. Det blir drygt 7-8000 kr ytterligare då?
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-02 14:45:43 följande:
    Ja de har riktigt bra priser!
    Det var bra at tdu tog upp det med lite festligare alternativ till de som inte dricker!
    Nu är det bara 3 som inte dricker alkohol en gravid och två absolutister.
    Men det kan ju vara fint med lite alkoholfritt vin....
    Bör man ha med lite "kryssalternativ" för det i osa-kortet då?

    Typ:

    Alkoholfritt ____ st
    Vinpaket______st
    Barnmeny_____st

    Bara spånar nu... Eller cyklar jag kanske?
  • 1700tal

    Förresten, vid närmare eftertanke. Många i släkten brukar drick öl till maten. Styrka med den osv vet jag inget om för jag dricker det inte själv men brukar man ha öl som alternativ istället för vin? Ölpaket med särskilt utvalda sorter? Men bör man ta reda på vad folk vill dricka innan när man är ett så stort sällskap tror ni? Och ang. de som föredrar öl till maten (oavsett styrka på den), brukar det vara styckprick på den istället för paketpris? Obestämd

  • 1700tal
    tigerlily skrev 2011-04-02 15:02:19 följande:
    Jag måste säga  att jag håller med din mamma. Vadstena, Vadstena, Vadstena! Speciellt om det är mindre att tänka på organisatoriskt och ni dessutom har uppenbara starka skäl till att vilja vara där!

    Håller tummarna för att chefen kommer med glada besked i morgon!
    Åh, visst vore det underbart! *sobbing* (för er andra hönsgamlingar betyder detta *snyftar*... )

    Fast beskeden kommer på mån - TVÅÅÅ hela dagar dit! Suck...
    tigerlily skrev 2011-04-02 15:04:26 följande:
    Kan ni inte göra så att ni får ett pris för maten och sedan betalar drycken efter förbrukning? Det ska vi göra, eftersom det är så många som kommer att dricka alkoholfritt att det inte är någon idé att köpa ett alkoholpaket till alla.
    Jo, antar att jag försöker vara förberedande bara... Försöka få gästerna att ge oss en hint om vad slutsumman hamnar på. Men det kanske vi kan räkna ut själva!
    Miceme skrev 2011-04-02 15:06:25 följande:
    Det kommer säkert bli jättebra med fläskköttet också de är ju experter på att fixa så att vad som helst känns riktigt fint och lyxigt.

    Vi kommer bjuda på brudskålen två valfria drycker till maten och kaffe te läsk vatten och avec till tårtan därefter får alla köpa vad de själva vill ha.

    Hoppas att två drycker räcker..... vad tror ni andra?
    Hm, känner nog att det går åt 3 drycker till lång sittande middag för vår del... Många gäster = många tal osv... Det klassiska 1 glas till förrätt och 2 till huvudrätt. Men vi kanske oxå ska tänka om? Hm.. Kanske räcker med 2. Men å andra sidan om då nån vill ha ett glas vin till till huvudrätter blir det ju väldigt bökigt med betlaning och att särskilja mellan vad vi betalar och vad gästerna betalar... Kanske.. Om det blir lång middag tar not drycken till huvudrätten slut då efter halva maträtten. Och nåt måste de ju fortsätta att skåla i även om vi sätter stop. Åh, jag vet inte...
    Skumboll skrev 2011-04-02 15:07:23 följande:
    Det där är ju så olika beroende på hur person, men de som inte dricker alkohol i vårt umgänge skulle definitivt uppskatta ett bra alkoholfritt vin. 
    Säg då 45 kr/glas, 2 glas till maten och så fördrinken. Dvs. knappa 150 kr/kuvert då. 
    Mineralvatten/läsk 80 kr/kuvert. 

    Om man nu räknar på 90 pers och hälften dricker alkohol och hälften mineralvatten/läsk så får jag det totalt 17000 kr. 
    Ok, pappa och mina tyska släktingar skulle trilla av pinn av den summan! Hm, den siffran får vi definitivt belägga med sekretess!

    Men slipper vi dessutom serveringspersonalens kostnad så kan det ju gå ihop ändå!
  • 1700tal
    tigerlily skrev 2011-04-02 15:14:32 följande:
    Okej, nu har jag äntligen fått bilder på rätt klänning, den som är i min storlek.

    Neta erbjöd sig att skicka den redan i morgon, om jag bara godkänner bilderna, vilket jag inte har gjort än eftersom urringningen inte är rätt. Men jag lägger upp några bilder ändå. Urringningen ska ändras till en hjärtformad istället. Dessutom hade de inte förstått hur jag ville ha slöjan, jag hade tänkt mig att spetskanten skulle vara mycket smalare, men det ändrar jag inte på nu. Jag provar den som den är och gillar jag det inte kan jag alltid köpa en annan istället.




    Kanonsnygg!!!!

    Men skumboll - det ser du väl att det är millys systudio och millys modell!!
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-02 15:22:57 följande:
     Ni är ju betydligt fler personer än vad vi är.
    Vi är 40 och det är de närmaste så jag vet redan vilka som vill dricka alkohol.

    Vi betalar också drycken separat efteråt som jag såg att någon mer gjorde.
    Om ni måste betala innan så är det ju bra om ni iaf kan få reda på något sätt vad folk vill ha så ni slipper betala mer än nödvändigt.
    Hur ser inbjudan ut ska ni ha info blad så kanske det kan stå med att de vid osa meddelar vad de önskar dricka under kvällen och vilka alternativ det finns.
    Jo, vi är ju tyvärr ruskigt många. Obestämd 

    Inbjudningskorten är väldigt basic just nu. Fina men ingen större utrymme för en massa plotter. Tänkte däremot skicka med ett separat infokort (helt löst dubbelvikt papper bara) eftersom hela min släkt (dvs hälften av de 90-100 gästerna) är långväga och från 3 länder. Men till sambon släkt tänkte jag inte skicka med en massa info, de bor hyfsat nära och kan redan vadstena ganska bra.. Så det ganske blir överflödigt och onödigt mkt pyssel att styra med sån avprickning?

    Däremot kanske det kan va bra att skriva vilka alternativ som finns men så får de välja sen? Eller det kanske är överflödigt oxå - det förstår väl alla att det fins alkoholfria alternativ tillgängliga.

    DÄREMOT att (om) det är betalbar efter middagen kan ju vara högst nödvändigt att tala om innan. Både så folk tar med sig pengar och är beredda på det.
    S2011 skrev 2011-04-02 15:26:33 följande:
    tigerlily: jag tycker slöjan ser superfin ut! klänningen är jättevacker den med, tror att med rätt urringning kommer den vara en riktig fullträff! :)

    här hemma är det en jäkla skitdag. allt som stått på min to-do-list under väldigt långt tid (plus allt annat runtomkring som folk har en tendens att tycka att man kan fixa) har definitivt kommit ikapp mig och bitit mig i baken. helt slut på ork... nerbäddad i soffan av sambon. håller tummarna för pizza idag, så behöver jag inte försöka ta tag i köket..

    fått svar från nästan alla på inbjudan, hittills 29 av 40 ja, bara tre som tackat nej och resten väntar vi på.

    1700-tal: har du hört med vadstena om de vill ha in antal alkoholfria etc? jag frågade vår festvåning om de ville ha sådana uppgifter, vilket de tyckte var onödigt. de skriver på nota hur många dryckespaket, alkoholfria osv som de serverar under kvällen och sen räknas det ihop.

    om inte arrangörerna anser det nödvändigt tycker jag ni kan skippa svarskort ang. middagsval/dryckesval. gör istället upp med arrangörerna hur ni vill att det ska fungera, vad man ska få att välja på och hur ni vill ha notan redovisad. 
    Nej, vi har inte hört mer av dem mer än att de ska ringa oss på mån. Och det låter ju vettigt det du skriver. VI behöver ju egentligen inte veta vad folk dricker, de får dricka vad de vill! Antar att min sko klämmer vid kostnaden. Vill veta på ett ungefär. Vi har ju bara varit inställda på att köpa alkoholen i tyskland så det här känns ganska främmande...

    Pizza låter väl super så en dag som denna!
  • 1700tal
    tigerlily skrev 2011-04-02 15:14:32 följande:
    Okej, nu har jag äntligen fått bilder på rätt klänning, den som är i min storlek.

    Neta erbjöd sig att skicka den redan i morgon, om jag bara godkänner bilderna, vilket jag inte har gjort än eftersom urringningen inte är rätt. Men jag lägger upp några bilder ändå. Urringningen ska ändras till en hjärtformad istället. Dessutom hade de inte förstått hur jag ville ha slöjan, jag hade tänkt mig att spetskanten skulle vara mycket smalare, men det ändrar jag inte på nu. Jag provar den som den är och gillar jag det inte kan jag alltid köpa en annan istället.


    Men vad är den tyll som sticker ut vid släpet? Ska det klippas av den eller är den helt färdig så?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!