• Å och D
    Äldre 9 Mar 10:46
    23612 visningar
    43 svar
    43
    23612

    Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?

    Min sambo är liiiite för glad för att vänta på att jag "gör". Förvisso inte olikt honom, jag har mer fart och energi än han och får saker ur händerna snabbare men det är frustrerande när han inte tar för sig själv. Vi har båda karriärsjobb men konstigt nog ska min tid räcka till mer än hans....

    Hur funkar det för er? Delar ni lika på "jobbet"?

  • Svar på tråden Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?
  • Äldre 28 Mar 20:26
    #31

    Min sambo förklarade att planeringen var fullständigt ointressant för honom vilket jag fullständigt accepterade. Ingen av oss är särskilt intresserade av att detaljplanera festen faktiskt. Jag styr en del och blir delvis styrd av andra för som sagt, färgval och annat pyssel finner jag tämligen ointressant.

  • lilly7
    Äldre 30 Aug 14:05
    #32

    Just nu gör jag det mesta för jag har mer tid över. men han är självklart med på alla viktiga beslut och jag vet att han skulle ställa upp och fixa om jag bad honom.

  • Louise­22
    Äldre 30 Aug 14:29
    #33

    Min blivande make är väldigt mycket engagerad, vi samarbetar jättemycket inför bröllopet och det känns hur skönt som helst!!!!

  • raring
    Äldre 30 Aug 14:48
    #34
    TheD skrev 2011-03-17 18:52:04 följande:
    Idag fick han komma med åsikter om de skor jag hade hittat. Godkänt :) Så det vara att trycka på "lägg i varukorgen"
    ha ha ha! hear, hear!
  • Future Mrs S
    Äldre 30 Aug 14:53
    #35

    Jag gör det mesta, han godkänner det mesta jag gör ;D Endel samtal får han ta.. men han sa från början att han inte ville direkt engagera sig i vilka servetter eller dukar vi ska ha och att han inte är sååå engagerad i bröllopet betyder inte att han är mindre engagerad än mig i äktenskapet... vi är mkt nöjda med det båda två! :D

  • aniara
    Äldre 30 Aug 15:21
    #36

    Min blivande man ær mycket involverad i vår planering och har mycket synpunkter. Faktum ær att han har bestæmt det mesta av de beslut vi tagit hittills (år, tid på året, festlokal, utseende på førlovningsringarna). Sen ær han inte lika bra på det operativa, så det ær jag som har pratat med och bokat festlokal/restaurang och logi till gæsterna. Budgeten har jag gjort. Den ær preliminær, med syfte att få en øverblick øver vilka utgifter vi kommer ha och ungefær hur stora de blir. Jag har børjat på en bordsplacering, mest som tidsførdriv, men det ær så långt kvar till brøllopet så den kommer garanterat revideras minst 10 gånger till. Den ska givetvis godkænnas av min blivande innan den spikas också. 

    Vad jag ska ha på mig bestæmmer jag sjælv och min blivande har uttryckligen sagt att han inte vill se klænningen førræn vi møts utanfør kyrkan. Alltså har jag fria hænder i val av klænning, skor, smycken, underklæder, frisyr (den ska ju passa till klænningen) osv. Han får ansvara før sina klæder och sin frisyr. Dær tænker jag inte lægga mig i om han inte ber mig om det (mitt enda krav ær att han INTE rakar av skægget ).

    Inbjudningskort har vi sagt att vi ska gøra egna, och de førutsætter jag att vi gør tillsammans (troligtvis nær jag ær hemma i jul). Min blivande har mer estetisk ådra æn vad jag har och æven hans mamma ær duktig på sånt, så jag kænner mig trygg med att vi ska få till något fint.

  • 123ost
    Äldre 30 Aug 15:42
    #37

    Det är väl jag som gör det största jobbet. Jag spanar, spanar och planerar, däremot frågar jag honom vad han tycker om vissa saker och ibland måste jag ta fram alternativ så han får välja.

    Men då tycker jag det är mycket roligare än vad han tycker

  • hannah­sofia
    Äldre 30 Aug 15:45
    #38

    till en början var han inte insatt så värst mycket alls, men efter jag fick ett utbrott (jag accepterar inte att jag ska göra allt själv, när vi BÅDA ska gifta oss. särskilt inte eftersom han satt och sa nej till mina ideér men aldrig kom med några egna...) så delar vi lika på allt.


     


    vi har väääääldigt olika smak, han gillar svart vitt enkelt och elegant medans jag gillar klatschigt rosa och massa smådetaljer. det är väldigt spännande att försöka komma överens, men vi dealar så det blir så som båda vill. det hjälper ju inte att båda är envisa som åsnor heller ;) men hittills har det funkat super :)

  • Laconi­an
    Äldre 21 Sep 23:13
    #39

    Det är jag som planerar dekoration, tipsrunda för gästerna, inköpslistor, pyssel och sånt medan min sambo har fått sköta bokning och kommunikation av lokal, vigselförrättare, vokalisterna.

  • KirsiL­aa
    Äldre 22 Sep 07:58
    #40

    Jag tycker att min karl lägger sig i planeringen lite väl mycket. Haha!

    Från början var jag lite orolig för att han skulle känna sig utanför medan jag rusar fram i planeringen, så jag överlät mat- och lokaljaganadet till honom. Så det har han hållit i. Sen skulle han ju prompt med och prova klänningar och ha åsikter om varenda en. 

    Kyrkan valde han, gästlista, val av fotograf och medbestämmande av övriga viktiga personer har han haft.  

    Detaljerna petar jag med, men ber honom om åsikter innan jag tar ett slutligt beslut. Han är så känslig och tar åt sig av de minsta småsakerna (jojo, en kärring är han allt). Jag vill inte höra senare att jag minsann har kört över honom och inte låtit honom vara delaktig i planeringen, så därför är jag noga med att be om hans åsikt innan jag slutligt bestämmer något.

    Det har ju visserligen en nackdel. Nu har till exempel mina planer på dukning avfärdats. Han tycker att det skulle bli för plottrigt, medan jag inte tror det. Han tycker att vi bara ska ha blommor eller ljus, det är väl inte nödvändigt med både och... Jo, så lite kompromisser behövs här. Inte för några beslut, utan för provdukningen bara! Jösses...

    Visst är det roligt att han vill vara med i planerna, men ibland önskar jag att han bara kunde tycka att jag ska sköta allt. :) 


  • Ikärle­kN
    Äldre 22 Sep 08:06
    #41

    Jag förväntade mig att planera allt själv, så blev bara glatt överaskad när ja visade olika alternativ på tårta, frisyr, klänning, då slog han ner näven lite lätt å hade jätte många åsikter, så nu är vi lika delaktiga båda två, han tycker musiken är viktig och har setat flera timmar och letat bra låtar, han har även bestämt att vi tillsammans ska sjunga "time of my life" på bröllopsfesten. :) blev väldigt glad av hans engagemang! :)

  • Mon 22 Jul 2019 15:08
    #42

    Jag vet att det är evigheter sedan tråden skrevs men jag vill ändå svara för att jag tyckte att det var en rolig fråga!

    Min blivande frågade tidigt om jag vill ha hjälp med planeringen osv men jag svarade bara "nej, tack för att du frågar men du vet hur jag är" sedan skrattade vi bara. Jag har ADHD och är väldigt bra på att planera något som jag känner mig engagerad i! Älskar att "läsa på", leta efter inspiration och planera och förbereda i sådana lägen.

    Däremot får han gärna hjälpa till när han vill och jag frågar honom alltid om vad han tycker innan jag tar ett beslut. Förutom angående tema för det spelar ingen roll för honom.

    Vi är en perfekt match, bara! Han är precis så engagerad som jag hoppades att han skulle vara och jag planerar det mesta, precis som han vill att jag ska göra.

  • Wed 24 Jul 2019 09:19
    #43

    Min karl var lagom engagerad, men vi hade ett väldigt litet bröllop så det var inte så mycket att göra.
    Han ordnade mest med det praktiska, att se till att vi hade musik till vigseln, bokade bord till restaurangen där vi skulle äta på kvällen, kolla när bussen gick ner till kyrkan, ha koll på vilka som inte hade svarat varken ja eller nej på inbjudan och kontakta dem och fråga varför de inte svarade, ungefär så. 

    Jag bakade tårtan och fixade med övrig förtäring/småplock till festen. Städa lägenheten hjälptes vi åt med. 

Svar på tråden Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?