• Å och D
  Äldre 9 Mar 10:46
  21752 visningar
  43 svar
  43
  21752

  Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?

  Min sambo är liiiite för glad för att vänta på att jag "gör". Förvisso inte olikt honom, jag har mer fart och energi än han och får saker ur händerna snabbare men det är frustrerande när han inte tar för sig själv. Vi har båda karriärsjobb men konstigt nog ska min tid räcka till mer än hans....

  Hur funkar det för er? Delar ni lika på "jobbet"?

 • Svar på tråden Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?
 • Helena Mikael
  Äldre 9 Mar 12:55
  #1

  Hej
  Tror det är rätt vanligt att tjejerna gör det mesta av jobbet för vi tycker det är roligare än killarna.
  Givetvis är min M2B med och tar dem stora besluten, men han låter mig bestämma alla detaljer. Jag rådfrågar honom om färger, dukning etc men han är helt nöjd med att jag och min tärna tar dem små besluten.

  Nu är ju han & jag extremt lika i smak och tycke vilket såklart gör att han litar på mitt omdöme.
  Vi har bestämt vilken typ av bröllop vi vill ha och pratar mycket om det tillsammans.
  Men vilken gästbok vi ska beställa, vilken dekor vi ska ha på borden, hur vi ska duka, vilka blommor vi ska etc är inte så viktigt för honom.

  Vi får nog acceptera att planera bröllop är mer för tjejer än killar :)

  (inte för alla såklart, men nog för merparten)

 • jennif­aer
  Äldre 9 Mar 13:09
  #2

  Jag gör allt så gott som själv, so mtur är har jag bra hjälp av mamma och syster men som vanligt händer det inte mycket för min sambo. Men jag är inte så brydd för jag hade helt ärligt talat inte velat att han skulle göra en massa för då kanske det inte skulle bli som jag vill hadet. Haha bridezilla vad är det?Flört Men på något magiskt sätt är det ju som att de verkligen tror att man själv gör så mycket mindre saker och framförallt mindre viktiga saker och att man därför ska ha tid att fixa med allt helt själv. Mycket fascinerande hur vissa mäns (och säkert kvinnors också) hjärnor fungerarGlad

 • Moemoe
  Äldre 9 Mar 13:15
  #3

  Det har varit lite olika under planeringen. I början var det jag som mest googlade runt och hittade lokaler att titta på och bokade tid i stadshuset och började med bröllopshemsidan. Men har var med och tog de stora besluten. Sedan var han med och bestäde gästlista, fixade med hemsidan, bestämde meny och sådana detaljer och nu när de närmar sig så tycker han till om små detaljer, som jag inte alls väntat mig. T.ex. kom vi överens och färg på buketten tillsammans, och sen när vi va hos floristen tyckte han det var snyggare med en bukett där kvistarna är kvar än med hållare. Så då fick han bestämma det. Glad Men totalt har jag lagt mer tid på planeringen.

 • Liina8­6
  Äldre 9 Mar 14:24
  #4

  Min sambo har gjort ganska mycket men det är jag som organiserat vad som behöver göras och sen har vi delat upp grejerna emellan oss. Han är bra på att fixa saker men inte så bra på att ta egna iniativ så jag känner ju som att det är upp till mig att saker blir gjorda. Dock får han ta mer ansvar när det gäller de vardagliga sysslorna hemma som disk och tvätt eftersom jag ägnar mer tid åt bröllopsplanering.

 • BrideO­fFrank­enstei­n
  Äldre 9 Mar 14:31
  #5

  Min man är bra mycket mer engagerad än jag Skrattande Jag tycker det är jättemysigt att bläddra i bröllopstidningar och leta frisyrer, men det är han som ringer runt till präst och fotograf och han har styrt upp det mesta faktiskt.
  Sedan är jag givetvis där och lägger mig i vad han ska ha på sig, medans han såklart inte får titta på min klänning som hänger inlåst i en garderob :)
  Vi försöker ta alla beslut ihop, men jag är himla glad att han tycker det är så roligt och engagerar sig så!

 • förlov­adflic­ka
  Äldre 9 Mar 14:32
  #6

  Vi gör precis lika mycket. Alltså, jag sitter och kollar på bröllopsgrejer på nätet mer för jag har blivit lite beroende (fast är mest klänningar osv som jag kollar på) men aldrig att jag skulle planera någonting (förutom mina kläder) utan min älskling! Jag vill inte det och han vill det verkligen inte heller, han hade blivit jätteledsen om jag bokat lokal själv osv! Det är ju bådas bröllop lika mycket... 

 • Semlor­na
  Äldre 9 Mar 14:44
  #7

  Vi planerar och tar besluten tillsammans men jobbet det gör jag. Lite jobbigt för jag orkar inte gå och jaga på honom så då blir det att jag tar det tyngre lasset.

 • Äldre 9 Mar 14:51
  #8

  Vi har iofs inte bestämt datum och så än..men vi har ju "pratat" om det i flera år nu...så jag har tidigare kollat runt lite på det nu kan behövas och så...själv. Noll intresse istortsett diskutera saker kring det. Så efter över ett år av helt ensamt kollade och planerande så bestämde jag mig i november 2009 att det fick vara nog. Sov dåligt och dyl, så jag la av med planeringen totalt. Var inte inne här på sidan på flera månader,( nu mer är jag bara här inne för att kolla lite hur det går för andra).
  Hörde honom runt jul prata med några kompisar om att vi kanske skulle gifta oss till sommaren...men jag har sett och hört honom planera och fixa med det lika mycket som under dom senaste åren..dvs inget..
  (jag vet inte om han tror att man kan planera ett bröllop lika lätt som att planera en middag hemma med vänner)

 • förlov­adflic­ka
  Äldre 9 Mar 14:57
  #9

  Är det inte konstigt att det oftast är män som friar men sedan verkar de inte ha något intresse av att få ett fint bröllop? Fattar inte det alls... Kan mycket väl förstå att de inte hänger på sådana här lila sidor (även om min m2b är medlem, hihi) och att de kanske inte kollar runt på bloggar och sådant, särskilt inte som alla andra som gör det är kvinnor. Oftast är vi mer noga med detaljerna, har koll på färg och form och så vidare, något som tyvärr ofta anses vara mer kvinnligt än manligt. Men att bestämma var man ska vara, vilka man ska bjuda, vad man ska äta osv, det borde de väl vara intresserade av?? 

 • tweety
  Äldre 9 Mar 15:30
  #10

  Hejsan alla blivande brudar!

  Jag och min sambo planerar bröllop till nästa sommar, det är just sensate två veckorna det har satt fart med allt. Min sambo är intresserad av vad jag gör men han låter mig göra det mesta. Inte så att han inte bryr sig eller så men han låter mig pinna loss och bli galen som han säger.
  Jag kollar runt googlar och läser vad ni andra planerar och vad man kan undvika och sen visar jag honom och frågar vad han tycker, han säger till om det är något han inte tycker om men kommer inte så mycket med ideer förutom om var vi skja vara gästlista och såklart maten.

  Han däremot planerar bröllopsresan som jag INTE får veta något alls om utan får hollas ända fram till bröllop med att veta var vi ska ta väge, så 14 juli nästa år får jag veta var vi ska resa, trots det kommer vi inte resa förrän i september så jag kommer ha två månader på mig att förbereda mig inför resan.

   

Svar på tråden Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?
Logga in
Bli medlem