• förlov­adflic­ka
    Äldre 9 Mar 14:32
    23751 visningar
    43 svar
    43
    23751

    Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?

    Vi gör precis lika mycket. Alltså, jag sitter och kollar på bröllopsgrejer på nätet mer för jag har blivit lite beroende (fast är mest klänningar osv som jag kollar på) men aldrig att jag skulle planera någonting (förutom mina kläder) utan min älskling! Jag vill inte det och han vill det verkligen inte heller, han hade blivit jätteledsen om jag bokat lokal själv osv! Det är ju bådas bröllop lika mycket... 

  • förlov­adflic­ka
    Äldre 9 Mar 14:57
    #9

    Är det inte konstigt att det oftast är män som friar men sedan verkar de inte ha något intresse av att få ett fint bröllop? Fattar inte det alls... Kan mycket väl förstå att de inte hänger på sådana här lila sidor (även om min m2b är medlem, hihi) och att de kanske inte kollar runt på bloggar och sådant, särskilt inte som alla andra som gör det är kvinnor. Oftast är vi mer noga med detaljerna, har koll på färg och form och så vidare, något som tyvärr ofta anses vara mer kvinnligt än manligt. Men att bestämma var man ska vara, vilka man ska bjuda, vad man ska äta osv, det borde de väl vara intresserade av?? 

  • förlov­adflic­ka
    Äldre 9 Mar 19:38
    #14
    darkHorse skrev 2011-03-09 17:38:57 följande:
    Jag skulle aldrig acceptera att göra betydligt mer än min man (men jag säger inte att det är rätt för alla.) För mig är det viktigt att ett bröllop speglar bådas åsikter. Även om han fördomligen skulle gå med på de förslag jag lägger fram är det en annan sak att komma med initiativ. Dessutom ser jag de här som något vi gör tillsammans, en spännande fas i förhållandet där vi får utmana varandra. Sedan är det ju också lämpligt om arbetsbördan totalt är ganska jämn så man har lika mycket energi att lägga på att ta hand om sig själv, sitt jobb och resten av sitt liv.

    Däremot gör vi inte samma saker. Jag tycker musik är tråkigt, det är hans hobby. Han tycker inte om choklad, jag vill ha praliner på borden. Men det skulle inte kännas som "vår" sak utan mer "mitt" projekt om skulle vara en ojämn arbetsbelastning.
    *Gilla*
Svar på tråden Hur mycket deltar blivande maken i förberedelser?