• Äldre 6 Jul 22:16
  377216 visningar
  1582 svar
  1582
  377216

  Fråga prästerna 14

  Klaradal: Man skulle ju kunna tänka sig dop, vigsel och nattvard tex. Men jag har aldrig varit med om det.

 • Äldre 6 Jul 22:19

  Klaradal igen: Musik med koppling till andra religioner är väl tveksamt om man nu inte firar bröllop med två religioner inblandade, med medverkande även från annat trossamfund/religion

 • Äldre 6 Jul 22:22

  Ello: Häromåret hade jag ett dop där mamman fötts i Sverige, flyttat ut och sedan tillbaka igen. Hon var då inte heller medlem i kyrkan längre. Då sades det att man "faller ur" sitt medlemskap om man flyttar utomlands. Så det är nog bäst att du kollar att du verkligen är medlem.

 • Äldre 7 Jul 18:10

  Ello: Det ska pastorsexpeditionen kunna hjälpa till med. Om ingen av er två är medlem så är det inte självklart att ni kan gifta er gratis i kyrkan. Pastorsexpeditionen kan svara även på detta.

 • Äldre 9 Jul 22:12

  Trött på att BT inte längre skickar mail när man får nya inlägg i sina trådar. Ursäkta för det sena svaret som beror just på detta. Jag utgår alltid ifrån att knäböjningen ska vara med, men ber något brudpar att få avstå så är det förstås okay, särskilt om det finns medicinska skäl.

 • Äldre 19 Jul 15:13

  charline: Jag tror som Chiqita att du tänker på tärnor/marskalkar. Vittnen behöver man inte ordna, hela församlingen är vittnen. Tärnor och marskalkar har man hur många man vill.
  FruForsmark: Elna14 har svarat bra här. Jag kan bara instämma.

 • Äldre 31 Jul 18:58

  filibustern: Allt är korrekt. Möjligen kan du, om du vill, lägga till "Frågorna" mellan bibelläsning och bön över ringarna.

 • Äldre 21 Aug 17:43

  Väldigt lite aktivitet i den här tråden nuförtiden. Tänkte bara säga att jag fortfarande är här om det dyker upp några frågor. Det tar lite längre tid än förr att få svar eftersom jag inte längre får några mail när det görs inlägg i tråden.

 • Äldre 22 Aug 14:09

  Filibustern: Den alternativa texten till

  "Den blomstertid" står inte i psalmboken. Det kan funka att ha den ändå, ni får diskutera saken med er präst.

 • Äldre 22 Aug 14:20

  Tingeling89: Det beror mycket på om ni lägger till några extra inslag som solosånger, diktläsningar eller liknande. Ritualet i sig är alltid likadant, och tar väl 25-30 minuter ungefär. Med extra inslag blir det förstås längre, kanske uppåt 45 minuter eller så. Beträffande när det börjar så beror det sällan på präst, kyrka eller musiker om det blir försenat Vanligare är att brudparet måste vänta på en gäst eller så, eller kommer sent av olika skäl. Händer inte det i ert fall så startar ni säkert på utsatt tid. Men BLIR ni ändå sena så väntar förstås prästen på er, det är svårt att börja utan brudparet

Svar på tråden Fråga prästerna 14