• Mrir

    Uppsalbrudar 2011 del 2

    Vi är i princip klar med våra inbjudningar. Kanske kommer de att justeras lite i helgen men i så fall är det småsaker. 


    och med klara menar jag att innehållet är fördigskrivet som pdf-fil för vi kommer maila inbjudan till kompisar mm och bara skicka pappersinbjudan till närmsta släkten. Sitta och göra typ 200 inbjudningar det går icke! (ska ha picknickbröllop, och bjuder alla för vi kunde inte skriva nån gästlista). Det innebär iof att det är en del info som ska ut med inbjudan så det blir ett informationsblad i en liten ficka i kortet. 

  • Mrir

    Vi fyller 24/25 strax efter bröllopet. 


    Ni andra? 


     


    Vi har två stora saker kvar, kostym och bröllopsresa. i övrigt är vi nere på smådetalj-stadiet som värmeljus och sånt. Känns bra såhär 6 månader innan. 

  • Mrir

    Bara jag som har en yngre man^^ 


     


    Fårävvör: har tyvärr inga tips på florister, jag gör min bukett själv. 


     


    Skor har jag också kvar men jag tänkte vänta med det tills alla examens-skor kommer ut i butiker. Är ute efter vanliga vita ballerinaskor eller något annat simpelt utan klack. 


    Vad det gäller ringar så har jag hört mycket bra om atlas guld. Mattsons guld är trevliga. 


     


     

  • Mrir

    Vi ska också vara utomhus, och har kyrkan som enda möjliga back-up för det finns inga lokaler som är tillräckligt stora. Det finns däremot en dansbana med tak som vi ska vara på. Det funkar för regn men kanske sämre om det blåser kallt. Det är också en sak att fundera på. Nån som har tips på ajcka/bolero/sjal man kan ha för att slippa frysa framåt kvällen?

  • Mrir

    Vi går in tillsammans med våra mammor. Dels för att vi har förmånen att ha för många självklara tärnor/marshalkar (vill ju ha någon sittandes i bänkarna också) och vem kan vara ett bättre stöd än mamma.

  • Mrir

    Gå till Face om du vill ha hjälp med smink! (ligger i s:t Persgallerian) Jag har testat make-up store men det är inget jag rekomenderar... 

  • Mrir

    Jag tänker fixa hår och smink själv med assistans av en svägerska. Och jag håller med, 800.- är dyrt, trodde ni skulle köpa bra smink inför den dagen. My bad.. ^^

    OOnah, vad spännande med broscher! Jag ska inte ha några blommor alls, bara gröna växter på något vis i ett jättefint "handtag" som jag lånat av samma svägerska.

    Jag funderar på om jag ska ta av slöjan efter vigseln eller ej. Det vore ju praktiskt för den är väldigt lång men det blir kanske ett "hål" efter fästningen och hur får man ett spänne att täcka det som kan sitta kvar i utsläppt hår som dessutom är tunt, halkigt och inte alls sammarbetsvilligt på den punkten?   

  • Mrir

    Ungefär såhär: http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.gamman.se/images/Blom/Blom_Anjas_gotiska_bukett02.jpg&imgrefurl=http://www.gamman.se/AskMe.asp%3Fdo%3DFlowers%26sid%3D24&usg=__QoGbuwGg5fRyiEzHfLHfnJlIDiA=&h=480&w=450&sz=38&hl=sv&start=56&zoom=1&tbnid=usmqkQ3QmrSGPM:&tbnh=156&tbnw=146&prev=/images%3Fq%3Dhandtag%2Bbrudbukett%26um%3D1%26hl%3Dsv%26biw%3D1366%26bih%3D667%26tbs%3Disch:10,1300&um=1&itbs=1&ei=CV0vTcWfO9DpOaTE8P8J&iact=hc&vpx=304&vpy=283&dur=363&hovh=172&hovw=162&tx=53&ty=94&oei=-lwvTbOMPMnqOafXmMMJ&esq=3&page=3&ndsp=20&ved=1t:429,r:14,s:56&biw=1366&bih=667

    Jag kommer att vika den men den kommer ändå, som dubbelvikt, hänga minst till golvet. Det är en gammal släkt-slöja så jag blir nog arvlös om jag kapar en bit.. ^^ Jag tror helt enkelt att jag får prova lite här hemma och hitta på en bra lösning. Snart ska jag lämna in brudklänningen till butiken och få den upplagd och ev insydd så jag tänkte nog ta med slöjan dit och se om de har några tips. De är ju proffs

    Har ni andra köpt klänning och sånt än?  

  • Mrir
    Rödarosenblad skrev 2011-02-07 12:42:53 följande:
    Har ni några tips på var man köper tärnklänningar (knälånga, ljusgröna)?
    Arnes skrädderi har rea. Vet inte om de har något bra men kolla. Det finns ett annat ställe också som ligger uppåt studentbokhandeln. Kommer inte ihåg vad gatan heter ,men de hade en del fint, i grönt, när jag var in i höstas. Priser vet jag dock inget om. Jag tror det kommer att komma en hel del nu när våren börjar närma sig, man kan hitta mycket fint i de "vanliga" butikerna också. 

     
  • Mrir

    Hej! Ja här händer det mycket. Inbjudningarna är postade, vi har varit hos skräddare och letat efter en kostym till mannen, vi trodde vi letade efter en grön men det verkar bli en ljus i stället. Vi får se. 

    Vi har  bokat vår bröllopsresa, en vecka i skottland med slottslogi och en svit finns bokad för bröllopsnatten. 

    Svärfar tillika vigselförrättare har hjälpt oss att ordna bänkar, bord och sånt + en vaktmästare att ställa i ordning det hela. 

    Ska lämna in klänningen för små ändringar, lägga upp lite och så. Sen vet jag inte vad vi mer behöver ordna. Servetter?
    Just det, hindersprövningen..  

  • Mrir

    Nalinie: mm det är sant. Vet inte om vi kan men ska försöka Träff nästa lördag alltså. 

  • Mrir

    Idag är det exakt en månad kvar och det är inte så mycket kvar att göra. Förutom mannes kostym, ringar och skor åt mig, och tårta, och brudbukett och.... nej nu skojar jag. 
    Kostymen och ringar är bestämda och ska inhandlas i veckan. Skor likaså. Och om två veckor har jag en träff med tårtbagaren, dvs, min mamma och det är en tårta hon har bakat varje år på min födelsedag så inget nytt under solen direkt. Brudbuketten är också bestämd. 

    idag var vårt datum för att anmälas ig och det är i nuläget drygt 130 gäster även om vi ännu inte har sett den konkreta listan.

    just det, vigselsamtal emd prästen igår också så nu känns det verkligen att det närmar sig.  

Svar på tråden Uppsalbrudar 2011 del 2