• Syrinx

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det låter som att du tänker klokt när du väljer att stanna hemma, Lanovia. I vilken vecka är det du är i nu? Hoppas att du kan vila i nuet och njuta av tiden du får på egen hand, så att kroppen samlar på sig ny energi! 

  • Syrinx
    lanovia 08 skrev 2011-09-12 11:19:27 följande:
    Synrix vad spännande! Lycka till med provspelningarna.

    Här går det skit med spelandet. Var så nöjd över att min kropp orkade med spelandet så bra. Men nu har jag missat de två sista repen. Och idag skall jag def inte gå.
    Tack!  
    Vad är det för rep? Någon trevlig orkester? Det är tråkigt när man inte orkar det man vill! Du kanske kan sitta i soffan och spela för magen , även om du inte orkar gå iväg. 
  • Syrinx

    *vinkar till Hvidis*  Ja visst är det vackert med höstens färger, men jag ser det alltför lätt som just ett ont omen. Har det alltså redan blivit höstfärger här (för visst bor du också i Malmö)? Förvånad 

    Lanovia, det låter trevligt! Hoppas du får lite vila nu i eftermiddag. 

  • Syrinx

    Dfk, tack för omtanken om kissen! Hon är ju vår lilla bebis, så vi gör allt för henne och oroas förstås väldigt mycket. Men just nu känns det bara så skönt att det inte är en tumörsjukdom som har gjort att hon har hostat så mycket. Då kan man gärna ta astma och eventuell livslång medicinering! 
    Så härligt med jordenruntresa för dina föräldrar!!! Hur länge ska de vara borta? Och angående sommarkläder - jag har hittills vägrat att ta fram tjocketröjor och höstjacka. Det kanske är dags nu ja..?

    Leksi, vad bra att det hjälper så gott med lite ledighet! Självklart ska du inte ha dåligt samvete Hoppas du är helt återställd efter idag!

    Heloise, så härligt att läsa! Krya på dig! {#emotions_dlg.flower}

    Lanovia, vad bra att du känner dig lite piggare. Lunchdate med maken låter jättetrevligt, hoppas det ger ännu mer energi!

    Villemoa, vad fina de verkar dina flickor! Det låter som att ni snart har en fullt krypande liten E hemma!

    *vinkar till Fru Bygg* Jag är här! Är det inte tid för din lilla bebis att titta ut snart?

  • Syrinx

    Här är det status quo vad gäller febern. Känner mig ganska risig, men muntrar upp mig så gott det går med kaffe och kanelbulle från bageriet runt hörnet. Det fungerar riktigt bra, åtminstone så länge kanelbullen fanns kvar...

    Det gick så bra igår hos veterinären! Hon tyckte att vi inte behövde ta röntgenbilder denna vecka (vilket lillmisen hade varit väldigt glad över om hon vetat att det ingick i planerna från början), eftersom det både lät och kändes bra med lungor och lymfkörtlar och allt. Så nu är det nedtrappning av kortisonet ytterligare en vecka, och sedan provar vi utan medicin och hoppas att astman håller sig borta nu när hon inte utsätts för röklukten. Vi hade ju en inneboende (parasit!) i en vecka, som rökte som en skorsten - utomhus förstås, men röklukten sitter ju kvar i andedräkt, kläder och hår. Han åt massor av vår mat och drack upp nästan en hel box vin själv (alltså, vår vinbox!) under denna veckan, och krävde att få stanna kvar extra länge för att tvätta i vår tvättstuga. Men då passade inte morgontiden 8-12, eftersom det var aaaaalldeles för tidigt, så fästmannen fick väcka honom kvart i tolv eftersom han fortfarande inte var uppe och den tvättid han tiggt sig till skulle börja kl 12 - plus att fästmannen fick gå och handla tvättmedel! Inte ens en liten blomma eller en flaska vin som tack för att han fått bo hos, totalinvadera halva lägenheten, sova till ett varje dag, äta vår mat och dricka upp vårt vin och vår öl, utan bara ett "tack för gästfriheten"! Skrikandes Dessutom så snål att han tyckte att 1 kr för ett sms var för dyrt, så JAG behövde svara  en gemensam vän som smsade HONOM! Åh jag blir fortfarande så arg när jag tänker på det!!! Det var ett par dagar efter att han flyttat in som katten började hosta. Egentligen skulle jag skicka räkningarna från djursjukhuset till honom! Demon

    Oj, förlåt för den långa svadan. Det är ju egentligen inget allvarligt alls, men jag blir fortfarande så arg när jag tänker på det. 

  • Syrinx

    Ingis och Lanovia, tack vad rara ni är! Ja det är jätteskönt att det "bara" är astma! 

    Fru Bygg, åh är det en hel vecka kvar till BF! Hoppashoppas lillprinsessan vill titta ut lite tidigare. Jobbigt att inte må bra ju! Heja dig! *peppar*

    Ingis - Solklart att du har en resa innestående! Maken får väl hjälpa till litegrann och förstå att det är viktigt för dig. 

  • Syrinx

    Nej, han kommer aldrig mer innanför vår dörr!!! Skrikandes Ett riktigt praktarsle och utan ett uns av normal hyfs! 

    Blomman, det var en bekant från Vadstena som helst plötsligt ringde och hade blivit mer eller mindre utslängd av en kompis i Helsingborg, pga att denne skulle flytta. (Fast i efterhand undrar jag om det kanske fanns en annan sanning också i det hela...) Han stod utan boende och bad så snällt, och jag är en vänlig själ som tror människor om gott till motsatsen bevisas, så då sa jag att det är klart att det gick bra att han bodde hos oss ett tag. Men aldrig, aldrig, aldrig mer! Ibland är man kanske lite för dumsnäll? 

  • Syrinx

    *vinkar till Solde* Vad roligt att se dig här. Men usch vad stressigt det låter för dig på jobbet! Hoppas du har två luuuuugna, lediga dagar nu.

    Villemoa, åh vad duktigt med träningen! Heja!

    Ninnis - Vad jobbigt med dina knän. Du behöver kanske söka upp en sjukgymnast och få lite bra tips på träning som kan avlasta och förbättra? Det måste ju vara mycket att göra och tungt med både Mini och vovven hemma. Hittade du förresten något smarrigt plommonrecept? Är det egna plommon?

    Fru E - Men du också, så dumt med knän som strular! Fick du några bra tips hos naprapaten igår?

    Lanovia, så skönt att magen är bättre! Hur var Ullared? Cool 

    Flamman, vad underbart att dina flickor kan vara hos sin pappa och det fungerar! Lika underbart med lite love is in the air, hurra! Skål 

    Dfk, hihi, ja det är väl fullt möjligt att inlägg äts upp av internetet om de innehåller för mycket osande eder? Oskyldig Han var verkligen odräglig, men vi har lärt oss en läxa: kicka genast ut dem som inte ens kan ha vanligt hyfs. Det låter skönt med sovmorgon, såna kan man aldrig få för många av!

    Hvidis, nej vad taskigt och oflexibelt av dagiset! De måste ju förstå att det blir märkligt med såna tider, och varför kan de inte bara se till att samarbeta och se till barnens bäst?!?! *morrar*

  • Syrinx

    Leksi, så jobbigt! Hoppas att det kan ligga något i det som Blomman skriver, att det "bara" handlar om att A vill kolla att ni finns där när det är så nytt med dagis, och att det snart går över! Kram till dig!

    Men åååååhhh så många goda saker ni skriver om, Blomman och Ninnis! *dregglar över Västerbottenpajer, chokladcheesecakes, entrecôter, bubbelrosé, ingefärspäron och allt annat smaskigt* Nu måste jag nog försöka orka baka litegrann idag, jag blev ju så sugen!  
    Blomman, jag håller helt klart med Ninnis att en sådan meny är så värd att väga 1 kg extra för! Med fortsatta promenader tror jag absolut inte att det är en trend som kommer hålla i sig, även om det blir fler festligheter. Du är så duktig som ligger i med dina promenader! 

    Ninnis, vad jobbigt att det blev en "dålig" natt efter den förra bra. Det kommer säkert komma många fler bra nätter snart! Hoppas Mini somnar gott i bärselen och att din huvudvärk går över. (Jag personligen tror att chokladcheesecake hjälper mot ALLT ont! )

     

  • Syrinx

    Idag är det tredje dagen jag bara ligger i soffan. Jäkla feber och svidande hals som inte vill ge med sig, trots att jag faktiskt vilar nu! Jag klappade ihop totalt i tisdags kväll - kroppen sa barskt ifrån efter att jag försökt att köra på i mer än maxhastighet trots feber i en dryg vecka. Bara tanken på att behöva packa en väska och sätta sig på ett tåg, för att inte tala om att stå inför en jury och spela supersvåra saker perfekt, fick mig att börja gråta. Fästmannen blev nästan lika barsk som min kropp och sa att mår jag sådär får jag absolut inte åka iväg på provspelning. Jag lyssnade på honom, efter att också ha rådfrågat min kloke far, som sa att det var fullt legitimt att lämna sent återbud och att det alltid finns en gräns för vad man orkar - en gräns som jag för övrigt verkade ha passerat för flera dagar sedan.  

    Så nu ligger jag här, inbäddad i en tjock, gosig filt och med en god kopp thé. Fästmannen är en ängel och tar hand om mig på alla sätt och vis när han är hemma, och förbjuder mig att göra något när han inte är hemma. Katten är otroligt nöjd att matte ligger still och dessutom med gosefilten som är så skön att trampa på och lägga sig på. Med lite stickning och en korsordstidning får jag ändå säga att jag har det bra. Det är skönt att äntligen kunna ta det lite lugnt!

    Ikväll kör vi Svensson-fredagsmys och äter tacos! Vad har ni för fredagsplaner, alla fina tjejer?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård